stelar1 Οκτώβριος 1, 2010 #41 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2010 ανοιξε ενα καινουργιο θεμακαι δωσε περισσοτερες πληροφοριες για το τι εκανεςκαι τι ακριβος σφαλμα που βγαζειεπισις κοιτα τον σκληρο δισκο για bad sectors:big_boss:Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το κάνω αύριο που θα έχω πάλι χρόνο να το ξανα-επιχειρήσω και να δω τι σφάλμα θα μου βγάλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Οκτώβριος 2, 2010 #42 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2010 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να φορμάρω το δίσκο του παλιού μου λάπτοπ?Είχα σε παρτίτιον απο τη μια τα xp και από την άλλη μια παλιά εκδοση kubuntu. Για κακή μου τυχη αποφασισα να βάλω μια πιο προσφατη και αποφασισα να μην κρατησω τα xp.Στη διαδικασια λοιπον της εγκαταστασης εκανα το λαθος να επιλεξω να κανει χρηση ολοκληρου του δισκου... δεν όρισα / ή /home ή οτιδήποτε άλλο. Τώρα δουλεύω μονο με live cd και δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση ούτε linux ούτε windows, ούτε να φορμάρει το δίσκο απο gparted, μου δίνει ένα σφάλμα για read/write στον δίσκο και αν θυμάμαι καλά πως δεν έχει file system driver. Τι εντολές πρέπει να δωσω για να επαναφέρω σε κάποια κατάσταση το σκληρό και να μπορώ να εγκαταστήσω λειτουργικό?(please, handle with care, not much experience in the field :flower: )Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το κάνω αύριο που θα έχω πάλι χρόνο να το ξανα-επιχειρήσω και να δω τι σφάλμα θα μου βγάλει.Αν δεν σου δουλέψει και κάνεις ξανά ποστ βάλε και τα αποτελέσματα από τις εντολέςαφού σου βγάλει το λάθος στο gparted.(Για να γράψεις εντολές από κονσόλα πάς σε ένα LiveCD (Ubundu με gnome πχ) και βρίσκεις το Terminal στο Applications - Accessories - Terminal)sudo fdisk -ldmesg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vamire Οκτώβριος 3, 2010 #43 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2010 Με λίγο φωτοshop έγινε ακόμα πιο χρήσιμο :triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelar1 Οκτώβριος 5, 2010 #44 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2010 Αν δεν σου δουλέψει και κάνεις ξανά ποστ βάλε και τα αποτελέσματα από τις εντολέςαφού σου βγάλει το λάθος στο gparted.(Για να γράψεις εντολές από κονσόλα πάς σε ένα LiveCD (Ubundu με gnome πχ) και βρίσκεις το Terminal στο Applications - Accessories - Terminal)sudo fdisk -ldmesgΣε ευχαριστώ πολύ... ανοίγω θέμα λοιπόν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Αύγουστος 18, 2012 #45 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 παδιά το "ο υπολογιστής μου" στα linux που το βρίσκω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Αύγουστος 18, 2012 #46 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Computer://Στα ubuntu λειτουργεί σίγουρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Αύγουστος 18, 2012 #47 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 και αυτο το computer:// που ακριβως το γραφω; χεχε :flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Αύγουστος 18, 2012 #48 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Στην διεύθυνση του File Browser που χρησιμοποιείς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Αύγουστος 18, 2012 #49 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 παλι δεν καταλαβαδεν εχω κανα fiile broswer Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Αύγουστος 18, 2012 #50 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Είναι το πρόγραμμα που ανοίγεις τους φακέλους... Αν έχεις ubuntu τότε λέγεται nautilus Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Αύγουστος 18, 2012 #51 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 παλι τιποτα το nautilus λεγεται αλιως home και δεν εχει πουθενα να γραψω οπως τα windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Αύγουστος 18, 2012 #52 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Ο φάκελος λέγεται home, αλλά τελοςπαντων... Θα πρέπει να πατήσεις ctrl+l... Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Αύγουστος 18, 2012 #53 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 οταν λεω να μπω στο "ο υπολογιστης μου" ενωω να δω τον σκληρο μου δισκο. να μπορω να τον κανω format και να διαγραφω αρχεια κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Αύγουστος 18, 2012 #54 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2012 Δεν υπάρχει "ο υπολογιστης μου" όπως υπάρχει στα windows. Χρειάζεσαι έναν file manager για τα αρχεία σου, αν έχεις gnome/unity τότε έχεις τον nautilus, αν έχεις kde έχεις τον dolphin και τον konqueror. Πάτα alt+f2 και γράψε τα αποπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Αύγουστος 19, 2012 #55 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 :sorry:ναι αλλα τον σκληρό δίσκο μου πως τον βλεπω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Αύγουστος 19, 2012 #56 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 Αν τον ψάχνεις με την μορφή C: θα ψάχνεις πολύ ώρα. Όπως σου έχουν πει και τα παιδιά, είναι διαφορετικό το filesystem.Μπες στον file browser που έχεις (δεν μας είπες ακόμη ποιον έχεις βέβαια) πάτα Ctrl+L, βάλε / και enter. Θα βρεθείς στο root. Όλα εκεί θα είναι. Για ποιό συγκεκριμένη βοήθεια, θα σου πει κάποιος που το ξέρει καλύτερα. Εγώ το έχω στο λάπτοπ μπας και το μάθω καλά.Και λόγω αυτού, αν είπα $@*$%!&$ διορθώστε με!Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Αύγουστος 19, 2012 #57 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 Full Circle Magazineαυτο ειναι ενα ηλεκτρονικο περιοδικο που ξεκινησε απο την κοινοτητα "ubuntu"στο πρωτο τευχος (http://dl.fullcirclemagazine.org/issue1_en.pdf) υπαρχει ένα how-toπου λέγεται Directory Structure εξηγεί τα πολυ βασικα ρίξε του μια ματιάαν το βρεις ενδιαφέρον τοτε δές και τα υπόλοιπα τεύχηοπως επισης και το (Τεύχη | Ubuntistas) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.