Jump to content

Ποιος ειναι ο ποιο αξιοπιστος σληρος δισκος;

dragontech

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οπως λεει ο τιτλος,ποιος πιστευεται οτι ειναι ο ποιο αξιοπιστος hd συμφωνα με την εμπειρια σας;

Καθως εψαξα στο google αλλα δεν μπορεσα να βρω καποια επισημα στοιχεια,παρα μονο διαφορα forums στα οποια,ειτε υποστηριζαν την seageate ειτε την wd.Θα σας παρακαλουσα να γραψετε την αποψη σας (συμφωνα με την εμπειρια σας παντα)η οποια θα ειναι πολυ χρησιμη!Την παραπανω ερωτηση την εβαλα επειδη ,ηδη μου εχει καει

σκληρος της wdc,εχω εναν st αλλα εχει ηδη αρχισει να μου εμφανιζει,καποια προειδοποιητικα μηνυματα το smart και θα θελα,ο επομενος σκληρος που θα παρω να περασω ολη την συλλογη μου και δεν ξερω κατα ποσο θα μπορω να τον εμπιστευτω.

εδω και χρονια εχω σκληρους μονο WD και δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα,μολις τωρα παρειγκειλα αλλον εναν...:T:

Οτι και να πάρεις ειναι στην τυχη το ολο θεμα...:upside:

Απ' οτι βλεπω ο 500αρης που εχεις ειναι ο ιδιος με τον δικο μου,του εχεις κανει smart test ή κανει τιποτα παραξενους θορυβους σαν γρατζουνισμα;

εδω και χρονια εχω σκληρους μονο WD και δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα,μολις τωρα παρειγκειλα αλλον εναν...:T:

Εχω κ εγω εναν 20αρη wd του 1999 κ δεν μου εχει εμφανισει κανενα προβλημα

παρολο που εχει φαει πεσιμο εν ωρα λειτουργιας.:bigsmile:

Όλοι οι σκληροί ενδέχεται να παρουσιάσουν πρόβλημα και μάλιστα απροειδοποίητα.

Αυτός είναι ο λόγος που κρατάμε backup και δεν μας ενδιαφέρει αν θα χτυπήσει κάποιος δίσκος. Και οι δύο εταιρίες καλές είναι με την seagate να έχει δώσει μερικά κακά δείγματα τον τελευταίο χρόνο, προβλήματα που διορθώθηκαν όμως. Προσωπικά δουλεύω με σκληρούς όλων των εταιριών, όλοι παρόμοιοι είναι, πάρε κάτι κλασικό και δοκιμασμένο*2. Ένας ο κανονικός και ένας για backup. Αν μπορείς να το βάλεις και σε raid1 ακόμα καλύτερα!!! Πλέον πολλά παιδιά κρατάνε και δεύτερο backup σε εξωτερικό δίσκο. Φαντάσου πόσο μεγάλη πτώση υπάρχει στην αξιοπιστία.

ΥΓ: Για το ακαδημαϊκό της υπόθεσης, έχω μερικούς seagate και quantum στα 1.2-2.1 γίγα περίπου που δουλεύουν ακόμα από το ...1997!

O πιό αξιόπιστος σκληρός δίσκος είναι το DVD ( και σκληρός και δίσκος )...τα γράφεις όλα και μετά αποθήκη στο συρτάρι...αν πάθει κάτι ο δίσκος σου τα έχεις σίγουρα εκεί...

Tα υπόλοιπα είναι κάτι που δεν μπορεί να σου πεί κανείς στα σίγουρα...ούτε να κάνεις κάποια πρόχειρη καταμέτρηση του πόσοι έχουν δίσκο π.χ. WD και να πάρεις κι εσύ οποιονδήποτε δίσκο WD βάσει αυτού...

Είναι και λίγο θέμα τύχης...μπορεί να πέσεις π.χ. στο 1 από τα 1000000 ελλατωματικά ή και στο 1 από ελλατωματική παρτίδα....

Σίγουρα μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες για μεγαλύτερη ωφέλιμη ζωή ενός δίσκου αγοράζοντας ένα μοντέλο που έχει εμφανίσει ελάχιστα περιστατικά ελλατωματικών....

Η φάση όμως Seagate ή WD ή Samsung είναι κάτι σαν το Παναθηναϊκός/Ολυμπιακός/ΑΕΚ για μένα....

προσωπικη αποψη:

μου εχουν χτυπησει 3 seagate παλιοτερα και μερικοι στους φιλους μου -->δεν παιρνω με τπτ seagete ξανα

σε φιλο εχω δει 4!!! maxtor να χτυπανε σε μια εβδομαδα---> ποτε δεν ειχα maxtor και ουτε προκειται

απο τους 11 δισκους WD που εχω δουλεψει (IDE, SATA και ραπτόρια) δεν εχει χτυπησει κανένας(δοξα το θεο)---> παιρνω μονο WD τα τελευταια 4 χρονια

ps. ειναι σιγουρο οτι σε καποιους εχουν συμβει ακριβως τα αντιθετα απο μενα παντως +1 WD;)

Όλοι οι σκληροί ενδέχεται να παρουσιάσουν πρόβλημα και μάλιστα απροειδοποίητα.

Αυτός είναι ο λόγος που κρατάμε backup και δεν μας ενδιαφέρει αν θα χτυπήσει κάποιος δίσκος. Και οι δύο εταιρίες καλές είναι με την seagate να έχει δώσει μερικά κακά δείγματα τον τελευταίο χρόνο, προβλήματα που διορθώθηκαν όμως.

Αυτο το ακουσει και εγω ειδικα για την σειρα 7200.11,με την οποια ειχαν πολλα ατομα προβληματα,απο αργη εγραφη δεδομενων μεχρι παραποιηση δεδομενων.

πολλές φορές μου έχει τύχει δισκάκια "εποχής"

TY όχι Noname να είναι off όταν τα χρειάστηκα

μόνο με συστοιχία δίσκων νοιώθω οκ πλέον

Αυτο το ακουσει και εγω ειδικα για την σειρα 7200.11,με την οποια ειχαν πολλα ατομα προβληματα,απο αργη εγραφη δεδομενων μεχρι παραποιηση δεδομενων.

Για συγκεκριμένες παρτίδες, συγκεκριμένων μοντέλων...

2 set : ένα σε "deep-freeze" συρτάρι με χρήση μόνο emergency και ένα σετ που χρησιμοποιείται όχι συχνά, αλλά αν προκύψει κάτι...

+ συστοιχία...

O πιό αξιόπιστος σκληρός δίσκος είναι το DVD ( και σκληρός και δίσκος )...τα γράφεις όλα και μετά αποθήκη στο συρτάρι...αν πάθει κάτι ο δίσκος σου τα έχεις σίγουρα εκεί...

Tα υπόλοιπα είναι κάτι που δεν μπορεί να σου πεί κανείς στα σίγουρα...ούτε να κάνεις κάποια πρόχειρη καταμέτρηση του πόσοι έχουν δίσκο π.χ. WD και να πάρεις κι εσύ οποιονδήποτε δίσκο WD βάσει αυτού...

Για να γραψω 100 dvd , ουτε τον χρονο εχω, ουτε την υπομονη για να τα ταξινομησω.Οποτε προσπαθω να βρω εναν σκληρο στον οποιο θα μπορεσω να περασω την συλλογη μου ,σε ελαχιστο χρονο.

Υ.Γ. Ευχαριστω παντως για την απαντηση σου,καθως ειναι σωστη:T:

Αυτο το εχω παθει και εγω κυριως με cd καθως το στρωμα εγγραφης βρισκεται στην κορυφη ,ενω αντιθετα

τα dvd το εχουν στην μεση,Βεβαια σαν τελευταια λυση εχω τα bluray αν και δεν τα εμπιστευομαι,επειδη τα θεωρω

ευθραστα.Προτιμουσα τα hdvd αλλα πηγαν απατα λογο ανταγωνισμου.

Έχεις 435GB σε data που είναι μοναδικά και δεν βρίσκονται ?

Τα 60-80GB που έχω από projects, εργασίες κλπ ή ότι άλλο δεν αναπαράγεται τα έχω έτσι...

+ ότι το backup το κάνεις σιγά σιγά, αλλά σταθερά...δεν είπα να το κάνεις και σε μια μέρα...

Αν είναι έτσι τότε αυτό που ψάχνεις είναι η λύση του Darksaga...

Έχεις 435GB σε data που είναι μοναδικά και δεν βρίσκονται ?

Τα 60-80GB που έχω από projects, εργασίες κλπ ή ότι άλλο δεν αναπαράγεται τα έχω έτσι...

+ ότι το backup το κάνεις σιγά σιγά, αλλά σταθερά...δεν είπα να το κάνεις και σε μια μέρα...

Αν είναι έτσι τότε αυτό που ψάχνεις είναι η λύση του Darksaga...

Συνολικα εχω 700 gb(εχω περασει αρκετα σε αλλους δισκους)και τα περισσοτερα απο αυτα

τα εχω βρει δυσκολα.Σκεφτομαι να παρω εναν σκληρο στα 1000 η και 2000 gb,αλλα δεν ξερω ποια εταιρια

να εμπιστευτω.Καθως εχουν μπει πολλες σε αυτη την κατηγορια,οπως hitachi,wd και φυσικα η st!

θα πρέπει να διαχωρίσεις τα προσωπικά δεδομένα

από την πληθώρα των υπολοίπων.

μόνο τα πρώτα χρειάζονται backup

τα υπόλοιπα ξανακατεβαίνουν μαζεύονται στο Μπαμ

αλλιώς πάρε 2χ1TB και κάνε παιχνίδι σε μηχάνημα που να μην έχει πρόσβαση σε net

γιατί το raid δε σε γλυτώνει από softwareικές επιθέσεις ιούς troajn κλπ

παρά μόνο από αστοχία/κατάρρευση υλικού.

Συνολικα εχω 700 gb(εχω περασει αρκετα σε αλλους δισκους)και τα περισσοτερα απο αυτα

τα εχω βρει δυσκολα.Σκεφτομαι να παρω εναν σκληρο στα 1000 η και 2000 gb,αλλα δεν ξερω ποια εταιρια

να εμπιστευτω.Καθως εχουν μπει πολλες σε αυτη την κατηγορια,οπως hitachi,wd και φυσικα η st!

880+G η συλλογή εδώ, αλλά πές ότι κάποια τα ξαναβρίσκεις... ύψιστης σημασίας imho τα προσωπικά δεδομένα & η εργασία όπως γράφει ο Darksaga από κάτω...

Ένα Raid-1 ή 5 μιας σεβαστής χωρητικότητας πιστεύω θα σε καλύψει για τα υπόλοιπα...

θα πρέπει να διαχωρίσεις τα προσωπικά δεδομένα

από την πληθώρα των υπολοίπων.

μόνο τα πρώτα χρειάζονται backup

τα υπόλοιπα ξανακατεβαίνουν μαζεύονται στο Μπαμ

αλλιώς πάρε 2χ1TB και κάνε παιχνίδι σε μηχάνημα που να μην έχει πρόσβαση σε net

γιατί το raid δε σε γλυτώνει από softwareικές επιθέσεις ιούς troajn κλπ

παρά μόνο από αστοχία/κατάρρευση υλικού.

Ω, ναι... :T:

Παρε ενα εξωτερικο δισκο καντα backup και εχε τον στην ακρη.Θα τον δουλευεις ΜΟΝΟ για backup και για καμια αλλη χρηση.Δεν θα τον εχεις στον ρευμα παρα μονο οταν θες να κανεις Backup και ολα θα πανε καλα....Κανενας δισκος δεν ειναι σιγουρος οταν τον εχεις και δουλευει ολη μερα στο ρευμα με τις αυξομειωσεις να πανε και να ερχοντε για πλακα πανω στα ζορια!!!

Σε μενα εχουν χτυπησει και western ,seagate , maxtor και samsung :fist: αλλα εχω και εναν 20αρη WD που εχει λιωσει πραγματικα.... καθαρα τυχη για μενα ..

Εχω παθει και την υπερτατη μακαλια ... να κανω format και παω να τα περασω απο το back up σκληρο και ειχε βαρεσει....

Για αυτο photoz και τα σχετικα σε 2-3 σκληρους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.