Jump to content

Περί o\c!

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει και ψάχνω μια απάντηση για αυτό.Λοιπόν, υπάρχει περίπτωση σε overclock να είναι unstable το σύστημα (είτε να μην μπουτάρει είτε μπλε οθόνες είτε fail orthos) λόγο παραπάνω ρεύματος από ότι χρειάζεται(είτε σε cpu είτε σε nb είτε σε sb ή κάπου αλλού) και με λιγότερο ρεύμα σε κάποιο από αυτά να γίνει stable???

Επειδή δοκιμάζω 480χ8.5=4080 με nb=1.35 και περνάω orthos 7 ώρες και όλα μια χαρά και δοκιμάζω το nb στο 1.39 μέχρι 1.45 αλλά μου κάνει τα κουλά του unstable συστήματος(μπλε οθόνη,κολλήματα,δεν μπουτάρει και τέτοια)και μόλις το βάζω 1.35 όλα κομπλέ!!!

Φανταζόμουν ότι άμα λειτουργεί με μία (α) τάση τότε θα λειτουργεί ακόμα πιο σίγουρα και σταθερά με μία (α+)τάση.Είτε πρόκειτε για nb είτε για sb είτε για κάτι άλλο.Αλλά να ρωτήσω.Ισχύει και για τον επεξεργαστή αυτό?Δηλαδή μπορεί να μην μπουτάρει καν π.χ. στα 4.5ghz με vcore=1.48 αλλά με 1.47 στα 4.6 να είναι stable ή κάτι παρόμοιο?

εχω phenom 9600 στα 2.6Ghz και τον τρεχω μεχρι μεχρι τα 4.7Ghz ειναι απολιτα σταθερος

απλα εχω φοβιες με την θερμοκρασια του ...

Τι θερμοκρασίες έχεις δλδ?Γιατί μπορεί να είσαι σταθερός αλλά να ψύνεται, οπότε θα πρέπει να ρίξεις την συχνότητα με αποτέλεσμα να ρίξεις και τις τάσεις και εν τέλη τις θερμοκρασίες!

εχω phenom 9600 στα 2.6Ghz και τον τρεχω μεχρι μεχρι τα 4.7Ghz ειναι απολιτα σταθερος

απλα εχω φοβιες με την θερμοκρασια του ...

Συγνώμη, φτάνει ο Phenom 9600 τα 4,7??

http://www.hwbot.org/quickSearch.do?hardwareId=CPU_1533

το ανώτερο που γράφει εδώ, είναι κοντά στα 4 στην καλύτερη...

• 2 weeks later...

φίλε τίποτα δεν είναι σίγουρο!!!! το ότι δεν είναι σταθερό σημαίνει ότι ίσως πρέπει να μειώσεις την τάση αν την αύξησες πολύ, αν λειτουργούσε π.χ. σωστά στα 1.45 το αφήνεις εκεί, επίσης κάνε ότι μπορείς να κρατήσεις πιο χαμηλές τάσεις = λιγότερη φθορά, μικρότερες θερμοκρασίες

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.