biker Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Παιδιά έχω την συγκεκριμένη μητρική και εδώ και κάνα 2μηνο ξεκίνησε το πρόβλημα με την on board θύρα lan. Στο άσχετο ξεκινώντας το pc δεν έβλεπε το ρούτερ και μπαίνοντας στο network connections δεν έβλεπε καν τη lan. Αν του έκανα 2-3 επανεκινήσεις μπορεί να την έβλεπε μπορεί και όχι. Δοκιμάζω από linux (dual boot το έχω) τίποτα..., δοκιμάζω από live cd linux παλι τα ίδια.. Εδώ να σημειώσω δεν έχει πρόβλημα ούτε το καλωδίου ethernet ούτε το ρούτερ μιας και ο φορητός του brother το έβλεπε και συνδεόταν κατευθείαν. Ξηλώνω τη μητρική και την πάω στο e-shop γίνεται έλεγχος και μου λένε ότι η μητρική είναι μια χαρά. Μου είπαν ότι ενδέχεται να φταίει κάτι άλλο στο pc και μου πρότειναν να πάω όλο το tower να το ελέγξουν. Μόλις παραλαμβάνω λοιπόν και την βάζω επάνω κατευθείαν το ίδιο πρόβλημα.... Κάνω φλασάρισμα σε προηγούμενο bios (μήπως φταίει τίποτα από εκεί), ξαναπερνάω φρέσκα win... ξανά τα ίδια! Και σας ρωτώ.. τι άλλο μπορεί να φταίει αν όχι η ίδια η μητρική για τη δυσλείτουργία της onboard lan; και γιατί δεν έγινε rma; Πείτε καμμιά ιδέα γιατί θα με τρελάνουν τα παληκάρια
kataraman Ιανουάριος 6, 2009 #2 Ιανουάριος 6, 2009 Στο ethernet που ειναι συνδεμενο στο pc σου στην αλλη ακρη συνδεσες καποια αλλη συσκευη να δεις αμα κανει συνδεση???
biker Ιανουάριος 6, 2009 Author #3 Ιανουάριος 6, 2009 Αν εννοείς στo καλώδιο ethernet που είναι πάνω στο ρούτερ, ναι, σύνδεσα λαπτοπ και λειτουργούσε κανονικά!Αν εννοείς να συνδέσω την ethernet που είναι πάνω στο pc με κάποια άλλη συσκευή, μόνο με το ρούτερ τη συνδέω. Αλλά σου λέω ότι σε κάθε επανεκίνηση μία βλέπουν τα xp (ή linux) την ethernet και μια τη χάνουν ...δεν εμφανίζεται να έχει το pc θύρα ethernet.
kataraman Ιανουάριος 6, 2009 #4 Ιανουάριος 6, 2009 Δοκιμασε να συνδεσεις το καλωδιο παλι στο pc σου και να κουνησεις λιγο το καλωδιο μαζι με την θυρα ελαφρια....Μου εχει τυχει να ξεκολησει το βησμα ethernet πανω απο την μητρικη.Κουλο ε?
biker Ιανουάριος 6, 2009 Author #5 Ιανουάριος 6, 2009 Όντως κουλό και το έχω δοκιμάσει και αυτό, αλλά η απορία μου είναι ότι ακόμα και αυτό να συμβαίνει δεν θα έπρεπε να το βρουν και να το επισκευάσουν ή να το στείλουν για rma; Αντ΄αυτού μου λένε να κουβαλάω όλο το pc για έλεγχο στο eshop(σημείωση: δεν είναι εξ' ολοκλήρου αγορασμένο από eshop). Με ποια λογική μου λένε κάτι τέτοιο; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω... Είναι δυνατόν για την δυσλειτουργία μιας onboard συσκευής να ευθύνεται κάτι άλλο στο pc πέρα από την ίδια τη μητρική; Και στο κάτω-κάτω δεν εμπιστεύομαι να πάω όλο το tower στο eshop και στο κάθε eshop.. Χώρια το βάλε βγάλε της υδροψυξης κλπ,κλπ
johnysb Ιανουάριος 6, 2009 #6 Ιανουάριος 6, 2009 δοκιμασε να βαλεις pci-x 100 στο bios και αν εχεις καμια συσκευη συνδεδεμενη στις usb που ειναι κοντα στην θυρα ethernet βγαλτη.
dubber Ιανουάριος 6, 2009 #7 Ιανουάριος 6, 2009 Δοκίμασε άλλο καλώδιο, μη σε ξεγελάει που στο lptp παίζει
biker Ιανουάριος 6, 2009 Author #8 Ιανουάριος 6, 2009 δοκιμασε να βαλεις pci-x 100 στο bios και αν εχεις καμια συσκευη συνδεδεμενη στις usb που ειναι κοντα στην θυρα ethernet βγαλτη. To pci-freq το έχω 100. Δεν έχω καμμία usb δίπλα στην ethernet και πάλι τα ίδια.. Δοκίμασε άλλο καλώδιο, μη σε ξεγελάει που στο lptp παίζει Το άλλαξα... τίποτα! Έχω δοκιμάσει 3 καλώδια... μόνο άλλο modem δεν έχω για να δοκιμάσω Μου δάνεισε ένας φίλος μια pci κάρτα δικτύου, την οποία τουλάχιστον βλέπει.... αλλά μόνο αν τη βάλω στο 1ο pci-slot. Στα άλλα 2 δεν τη βλέπει καν.... Επίσης δοκίμασα να βάλω και μια pinnacle pci κάρτα( video) στο 2o & 3o slot αλλά δεν αναγνωρίζεται καν.... Κατά τα άλλα μια χαρά η μητρική :-O
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.