Jump to content

Μετατροπή RAID1 σε RAID0+1

neuromancer

Recommended Posts

Ριξε μια ματια εδω..

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=2245

και εδω..

http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/CS-020674.htm

Ο Jax7480 ξερει να πει περισσότερα που ειχε προσπαθησει κατι..

:T:

Αν δεν πετύχει ..μπορεισ να το κανεις με διαδικασία backup απο την αρχη (τελευταία λυση)

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1865

Στην Intel λέει ότι μόνο το σενάριο "2-drive RAID 1 to 3 or 4-drive RAID 5" παίζει.....

Το outofspecs είναι ....out of reach για κάποιο λόγο :D

Με back-up εννοείς να πάρω back-up σε ενα δίσκο, να στησω το RAID που θέλω με καθαρούς δίσκους και να κάνω μετά restore πάνω στο RAID ? Θέλει πολλους δίσκους αυτό.....

Δεν γίνεται migration από raid 1 σε 0+1.

Aν δεν απατώμαι δεν υποστηρίζει 0+1 ο intel, 0, 1, 5 και 10 μόνο.

To 0+1 και το 10 (ή 1+0) τελικα γιατι είναι διαφορετικα? Η Intel λέει για το 10:

RAID 10: This is also known as RAID 1+0 (striped mirrors) and is similar to RAID 0+1 (mirrored stripes). It uses a combination of RAID 0 and RAID 1. Τhis combines the best features of striping and mirroring to yield large arrays with high performance and superior fault tolerance. RAID 10 provides excellent overall performance by combining the speed of RAID 0 with the redundancy of RAID 1. Four drives are required so it is more expensive in terms of redundancy information.

Άρα το 10 της Intel είναι το 1+0 που είναι παρόμοιο με το 0+1.

Απ'όσο είδα, το 10 που υποστηρίζει η Intel είναι μια χαρά και λίγο ανώτερο από το 0+1.

Η Ιντελ στο PDF παραπάνω λέει ότι σε 10 πας μόνο από single drive. Έχοντας RAID1 αυτό φαντάζομαι συνεπάγεται ότι πρέπει να "σπάσω" αυτό το volume (που σημαίνει bye-bye data) και να στήσω το 10 από το μηδέν. Έτσι δεν είναι?

Άρα δεν έχω λύση...

To 0+1 και το 10 (ή 1+0) τελικα γιατι είναι διαφορετικα?

Γιατί δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τις διαφορές τους, αγαπητέ.

Έχοντας RAID1 αυτό φαντάζομαι συνεπάγεται ότι πρέπει να "σπάσω" αυτό το volume (που σημαίνει bye-bye data) και να στήσω το 10 από το μηδέν. Έτσι δεν είναι?

Ναι, πρέπει να το φτιάξεις από την αρχή.

Γιατί δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τις διαφορές τους, αγαπητέ.

Τις διάβασα αγαπητέ, δεν είδες που απάντησα μόνος μου. Και από τη στιγμή που ο controler υποστηρίζει το 10, η συζήτηση γίνεται ακαδημαϊκή.

Ναι, πρέπει να το φτιάξεις από την αρχή.

Το σενάριο με το back-up που προτάθηκε στα πρώτα posts παίζει? Θα παίζει το OS αν το κάνω restore πάνω σε άλλη διάταξη δίσκων ?

Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει με το Back-up and restore των vista.

Στα xp δεν είχα δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο, αλλά σύμφωνα με τον οδηγό του GeorgeVasil πρέπει να δουλεύει.

Το λειτουργικό/data δεν τα απασχολεί η μορφή του raid. Από την στιγμή που ο οδηγός έχει φορτωθεί και η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι ίση ή μεγαλύτερη από την αρχική, θα πρέπει να παίξει οκ το restore.

Restore απο HDD Image σε RAID εχω κανει 3-4 φορες...χωρις προβλημα.

Σκοπος ειναι να δει το Acronis to RAID.(για αυτο πρεπει να χρησιμοποιησεις συγκεκριμενη εκδοση).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.