Jump to content

Τα δυνατοτερα Ηχεια για pc και καρτα ηχου...

Jim@kiS

Recommended Posts

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Παιδια εγω παιζω cod για την ακριβεια που ειναι ffs και χρειαζομαι πολυ καλο ηχο αλλα επισης ακουω και πολυ μουσικη...Εγω χρησιμοποιω XP Sp3 δεν βαζω vista με τπτ οποτε drivers 8α εχω σιγουρα και για της 2 καρτες απλα εχω ακουσει και για της 2 πολυ καλα λογια αν και δεν εμπιστευομαι πολυ την asus σε ηχο θα την επαιρνα ομως αν μου λεγατε οτι ειναι καλυτερη.....:mamba:Οταν λες καποιο πιο αξιολογη?Εχεις κατι κατα νου???

• 2 weeks later...

αμεση δοκιμη που χαμε κανει με ενα φιλο την audiotrack 7.1 hifi κ την xfi xtreme music ειδαμε οτι η audiotrack δινει εντασεις ενω η xfi δινει καλυτερες ψηλες (με ενεργοποιημενο το crystalizer παντα)! Οσο για τους drivers της audiotrack ειναι οκ στα 32βιτ xp sp3 που φοραω. Τα ηχεια ηταν τα z-5500 που τη καναμε ! υπ'οψην δεν εχω ακουσει αλλες καρτες ηχου οπως η xonar της asus για να εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη!

Για τα ηχεια μην το σκεφτεσε καθολου!

Αμα δεν σε απασχολουν τα χρηματα τσιμπα κ την καρτα!Θα εχεις απιστευτες επιδοσεις!!!

Αμα θες να 'κοψεις' κατι κοιτα κ αυτη CREATIVE SOUND BLASTER X-FI TITANIUM.

Οσο για τα drivers... εχω vista 64 κ ποτε δεν ειχα προβλημα.Κανω κ τα απαρετειτα update καθε τοσο.:fun:

ειναι η ιδέα μου η τα Ζ5500 ειναι 100+watt κατο απο τα S750?

Περιπου 200 πρεπει να ειναι.Το μονο καλο που τους βρεισκω ειναι αυτο σε εφε κ ρυθμισεις προτεινω παλι τα Z.

Εγω σου προτεινω την x-fi.Μπορεις να δεις κ 1 review εδω.

Σε χαρακτειριστικα ειναι ιδια με τη δικια μου,αλλα αλλαζει στο σχεδιασμο της.

Εγω ειμαι υπερ-ευχαριστημενος παντως με την x-fi.

Δεν νομιζω πως θα σου χρειαστουν πανω απο 96khz k αυτα πολλα ειναι.

Μονο αμα κανεις επεξεργασια η παραγωγη ηχου χρειαζεσαι περισσοτερα khz για περισσοτερο ογκο δεδομενων .

Ενας που εχει περισσοτερες γνωσεις θα στο εξηγουσε καλητερα πιστευω.

Ριξε κ μια ματια εδω παντως http://thelab.gr/showthread.php?t=34982 (εκτη παραγραφο απο το τελος).

Δες κ 1 review της xonar εδω κ συγκρινε.

Το πακετο παντως της x-fi ειναι ποιο πληρες (το γραφει κ στα review).Η επιλογη ειναι δικη σου:flower:

Μου βάλατε φωτιές κατηραμένοι και διάβαζα μέχρι αργά Reviews χθες. :p

Παρήγγειλα την Asus Xonar DX από το eshop, που θα αντικαταστήσει μια βλακεία που ήρθε με την μητρική μου. Ελπίζω να δω διαφορά.

Πάντως στα ρεβιου την θεοποιούν.

Edit

http://techreport.com/articles.x/14500

Σε αυτό το ρεβιου πάει μούρη με μούρη με την XFi Xtreme Music και την προσπερνάει κιόλας σε πολλά τεστ, ενώ είναι στα ίδια με την D2X. Μονο DTS δεν υποστηρίζει, αλλά αφου το AV100 είναι το ίδιο με το AV200 είμαι σιγουρος όλο και καποιος θα το ξεκλειδωσει.

Εγω λεω για την Xonar d2x οχι την απλη...

Επειδή έχω διαβάσει για τις δύο κάρτες...

Με την D2X κερδίζεις μονο υποστήριξη DTS και EMI προστατευμένο κέλυφος. Αυτά.

Αν θεωρείς ότι η διπλάσια τιμή το αξίζει τότε go for it :)

Ίδια ακριβώς κατάσταση με σένα Αλέξη.

Πήρα νέο pc πριν κανά δίμηνο αλλά για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζεται με τίποτα η creative audigy ls (των 15 ευρώ με την οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος) στο p5q mobo μου.

Ε, δεν υπάρχει μέρα από τότε που να μην βλαστημάω την ΑΧΡΗΣΤΗ ενσωματωμένη realtek.

Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω πόσο σκουπίδι είναι. ***** ποιότητα αναπαραγωγής, χαμηλή ένταση (ακόμα πιο χαμηλή σε vista), για τα μπάζα ρυθμίσεις από το control panel της & των windows, χάλια ποιότητα και αναξιόπιστη εγγραφή (stereo mix) και ας μην μιλήσω καλύτερα για το σοκαριστικό site με τα dead mirrors.

Διάβασα λοιπόν αυτό το θέμα χτες και μπριζώθηκα για κάρτα ήχου.

Έριξα ώρες διαβάσματος και κατέληξα σε 3 κάρτες.

Asus xonar essence STX (~200 ευρώ)

Asus xonar DX (~70)

Creative x-fi titanium (~70)

Ο λόγος που σκεφτόμουνα την πρώτη είναι γιατί προορίζεται για ακουστικά κυρίως (amp) κι εγώ χρησιμοποιώ μόνο ακουστικά. (έχω τα senn HD650 αλλά πάντα τα senn pc-160 έχω συνδεμένα)

Η Κάρτα απλά θεωρείται οτι καλύτερο υπάρχει σε αυτήν την τιμή για ακουστικά αλλά φοβάμαι μην την πατήσω όπως με τον 450 ευρώ ενισχυτή που είχα πάρει και είχα απογοητευτεί. (thread)

Οπότε έμεινε η dx και η titanium.

Εδώ ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσω.

Να πω πως οι χρήσεις που κάνω είναι gaming/voip-ventrilo/music (mp3-flac)/movies (με αυτήν την σειρά).

Από την μία η creative έχει hardware EAX support (που στα vista θέλει τις πατέντες με το alchemy) ενώ η asus με software emulation προσπαθεί να το μιμηθεί.

Από την άλλη ακούω για άθλιους drivers της creative και ειδικότερα σε vista / 64 bit os, ενώ της asus είναι απροβλημάτιστοι.

Οι creative έχουν και μια επιλογή επίσης για καλύτερο ήχο σε ακουστικά απ'ότι διαβάζω. (xsms ή το crystallizer δεν θυμάμαι)

Το ιδανικό θα ήταν να τις ακούσω και τις 2 αλλά αφού αυτό δεν είναι εφικτό και λόγο του οτι στην μητρική μου δεν χωράει να βάλω pc-express 1, (πολύ κοντά στην 4870) αυτόματα κατέληξα στην Asus xonar D1 που μόλις παράγγειλα. (είναι ίδια με την DX απλά σε PCI και χωρίς την extra floppy τροφοδοσία)

Ελπίζω να μην απογοητευτώ ξανά σε αυτόν τον τομέα.

Σίγουρα θα είναι καλύτερη από το ΣΚΟΥΠΙΔΙ της realtek που δεν κάνει ούτε για τους ήχους των windows, απλά το θέμα είναι πόσο.

Ίδια ακριβώς κατάσταση με σένα Αλέξη.

Πήρα νέο pc πριν κανά δίμηνο αλλά για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζεται με τίποτα η creative audigy ls (των 15 ευρώ με την οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος) στο p5q mobo μου.

Ε, δεν υπάρχει μέρα από τότε που να μην βλαστημάω την ΑΧΡΗΣΤΗ ενσωματωμένη realtek.

Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω πόσο σκουπίδι είναι. ***** ποιότητα αναπαραγωγής, χαμηλή ένταση (ακόμα πιο χαμηλή σε vista), για τα μπάζα ρυθμίσεις από το control panel της & των windows, χάλια ποιότητα και αναξιόπιστη εγγραφή (stereo mix) και ας μην μιλήσω καλύτερα για το σοκαριστικό site με τα dead mirrors.

Asus xonar DX (~70)

Ο λόγος που σκεφτόμουνα την πρώτη είναι γιατί προορίζεται για ακουστικά κυρίως (amp) κι εγώ χρησιμοποιώ μόνο ακουστικά. (έχω τα senn HD650 αλλά πάντα τα senn pc-160 έχω συνδεμένα)

Η Κάρτα απλά θεωρείται οτι καλύτερο υπάρχει σε αυτήν την τιμή για ακουστικά αλλά φοβάμαι μην την πατήσω όπως με τον 450 ευρώ ενισχυτή που είχα πάρει και είχα απογοητευτεί. (thread)

Οπότε έμεινε η dx και η titanium.

Εδώ ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσω.

Να πω πως οι χρήσεις που κάνω είναι gaming/music (mp3-flac)/movies (με αυτήν την σειρά).

Από την μία η creative έχει hardware EAX support (που στα vista θέλει τις πατέντες με το alchemy) ενώ η asus με software emulation προσπαθεί να το μιμηθεί.

Από την άλλη ακούω για άθλιους drivers της creative και ειδικότερα σε vista / 64 bit os, ενώ της asus είναι απροβλημάτιστοι.

Οι creative έχουν και μια επιλογή επίσης για καλύτερο ήχο σε ακουστικά απ'ότι διαβάζω. (xsms ή το crystallizer δεν θυμάμαι)

Το ιδανικό θα ήταν να τις ακούσω και τις 2 αλλά αφού αυτό δεν είναι εφικτό και λόγο του οτι στην μητρική μου δεν χωράει να βάλω pc-express 1, (πολύ κοντά στην 4870) αυτόματα κατέληξα στην Asus xonar D1 που μόλις παράγγειλα. (είναι ίδια με την DX απλά σε PCI και χωρίς την extra floppy τροφοδοσία)

Ελπίζω να μην απογοητευτώ ξανά σε αυτόν τον τομέα.

Σίγουρα θα είναι καλύτερη από το ΣΚΟΥΠΙΔΙ της realtek που δεν κάνει ούτε για τους ήχους των windows, απλά το θέμα είναι πόσο.

Ελπίζω και γω μην απογοητευτούμε ομάδικώς :p

Συμφωνω με ότι λες, η βλακεία της μητρικής άλλοτε μου ενεργοποιεί τα πίσω ηχεία στο 5.1 μου, άλλοτε όχι. Έχω βαρεθεί να επανεγκαθιστω drivers... για ποιότητα ήχου δεν μιλάω.

Πάντως αυτό που λες με την PCie θύρα και μένα με απασχολεί. Πήρα την DX και έχω και γω 4870. Παίζει να πάθω καμια πλάκα...

Αν και έχω να αλλάξω το cooler της 4870 σε κάτι...πιο slim.

Βασικά χωράει οριακά νομίζω απλά δεν ήθελα να κλείσω την περιοχή μπροστά από τον ανεμιστήρα της κάρτας.

Άμα έχεις βάλει πιο slim σύστημα όπως λες δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Εν αναμονή λοιπόν. (από e-shop παράγγειλα κι εγώ και τρέμω στην ιδέα άμα έχει κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται αλλαγή :hehe:)

Λοιπόν έφτασε σήμερα. Την εγκατέστησα και τελικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με την θέση της και το μέγεθος της. Μπήκε ανετότατα στην 1η PCIe (όπου βρισκόταν ή παλιά πιτσικουλιά που ήρθε με την μητρική). Απέχει από τις μνήμες περίπου 1-2 εκατοστά και δεν εμποδίζει στο ελάχιστο την ψύξη κάποιου εξαρτήματος.

Η εγκατάσταση ξεκάθαρη, δούλεψαν με μόνη ρύθμιση ότι τα ηχεία είναι 5.1

Οι πρώτες εντυπώσεις...

ΚΑΘΑΡΟΣ ήχος. Δυνατά μπάσα που δεν "κωλώνουν" και βαράνε στο στομάχι. Έχω κάτι παλιά ηχεία Inspire και πήραν νέα πνοή. Κάθε τραγούδι που ακούω είναι λες και το ακούω με εντελώς διαφορετική προοπτική. Ακούω νέα όργανα, λεπτομέρειες, μέχρι και τα χτυπήματα στα σόλο κιθάρας του καλλιτέχνη στην ταστιέρα σε πολλά τραγούδια.

Παίζω όλα τα τραγούδια στην συλλογή μου απλώς για να ακούσω πως ακούγονται.

Από ταινίες:

Καθαρή φωνή των ηθοποιών. Τα τραγούδια και τα εφέ αποδίδονται άψογα και δεν επικαλύπτουν τις φωνές των ηθοποιών.

Παιχνίδια δοκιμάζω τώρα.

Έχω πάθει πλάκα πάντως, δεν περίμενα τόση διαφορά. :jump:

Asus xonar DX (~70)

Είναι όντως η καλύτερη, την προτείνουν άνθρωποι στο head-fi που τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στο forum, είναι αισθητά καλύτερη λένε ακόμα και από τη D2X και την HDAV1.3 Deluxe. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αλλάξω τη D2X σε STX. Εγώ έχω τα AKG K701 με τον διάσημο πλέον στο Head-Fi, Zero DAC Amp (σίγουρα έχεις δει το θέμα για δαύτον), στον οποίο έχω περάσει τους OPA627B πάνω και απλά μεταμορφώθηκε. Πραγματικά εξεπλάγην όταν διάβασα το σχόλιό σου για τον EMU και τα HD650, όλοι μα όλοι στο Head-Fi λέγανε ότι τουλάχιστον από πλευράς μπάσου και έντασης, θα ήσουν πλήρως ικανοποιημένος...παράξενο :(

Εγώ με τον ταπεινό Zero, μπορώ να σου πω ότι στο τέρμα της έντασης (και σκέψου ότι έχουν αρκετά μεγαλύτερη αντίσταση τα AKG από τα Senn) απλά τρέμουν τα ακουστικά, είναι πολύ υπερβολικό να πεις ότι θα ακούς έτσι συνέχεια μουσική. Σε πιο νορμάλ εντάσεις, όντως γλυκαίνει ο ήχος περισσότερο από ότι στις υψηλότερες, ενώ κλασικά, η λεπτομέρεια που έχουν τα AKG στη Soundstage και στο μπάσο (όχι δύναμη, αλλά εύρος), με αφήνουν πολύ ικανοποιημένο.

Σίγουρα θα ήθελα το κάτι παραπάνω, αλλά τα λεφτά για καινούρια ακουστικά πάνε σε μια υπερβολική κατηγορία (750-3000€), γι αυτό και σκέφτομαι να τσιμπήσω την STX (και άντε κάποιον καλό λαμπάτο ενισχυτή και να μπει ο Zero ως προενισχυτής). Το μόνο της σοβαρό μειονέκτημα είναι ότι δεν κάνει για Surround συστήματα, κάτι που ίσως να ήθελα να βάλω στο μέλλον στο PC (για ταινίες και Gaming φυσικά). Γι αυτό "παίζω" μεταξύ της STX και της HDAV 1.3 Deluxe (η οποία έχει και Switchable OPAMPS...).

CMSS 3D λέγεται, και όντως είναι η καλύτερη μακράν τεχνολογία για PC Gaming με ακουστικά. Το θέμα είναι κατά πόσο σε ευχαριστεί (εγώ αν θέλω 5.1 ήχο σε παιχνίδια, παίρνω 5.1 σύστημα ;))

Έχω πάθει πλάκα πάντως, δεν περίμενα τόση διαφορά. :jump:

Που να έπαιρνες και τη D2X (προφανώς η διαφορά της με την DX δεν είναι μόνο το DTS...;))

Επειδή την έχω μαζί μου, αν βρω χρόνο την επόμενη εβδομάδα, ίσως κανονίσουμε να στη φέρω για να την ακούσεις και να εντοπίσεις τις όποιες διαφορές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.