scorpion8283 Ιανουάριος 6, 2009 #61 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 Castle Wolfenstein, στον υπολογιστη του ξαδερφου μου (ουτε που θυμαμαι τι...)Και στον 486 DX μου, Command And Conquer και Diablo........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos123 Ιανουάριος 6, 2009 #62 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 Το παιχνιδι που με εβαλε στον κοσμο του gaming ηταν το Duke Nukem : Time To Kill στο ps1.Απιστευτο παιχνιδι!Στο πσ τπτ ιδιαιτερο...Λιγο απ ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιανουάριος 6, 2009 #63 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 Hexen II (Beyond Heretic)ΦΘΨΚ!!!!!!!!!!!!!!!(<- convert to english)Τι μου θύμισες τώρα, εκεί που πήγα να πω τα Starcraft, System Shock 2 και Half-Life σαν τους πρώτους "έρωτες" (εννοείται ότι είχα παίξει πάρα πολύ και NFS, Quake, Doom, Pacman, Arkanoid, κτλ), αλλά τώρα με έστειλες.Που το θυμήθηκες, νοστάλγησα :worship::worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
γεράκης Ιανουάριος 6, 2009 #64 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 οκ, όλοι έχοουμε παίξει Duke Nukem, Doom κτλ, αλλά νομίζω παλιότερα αυτά που με πόρωναν περισσότερο ήταν τα adventure-θρύλοι της εποχής και εξηγούμαι: αρχίζω με DIG το οποίο έβγαινε σε 800 δισκέτες, που με θυμάμαι να το κοιτάζω σστισμένος. Full Throttle άλλη παιχνιδάρα μαζί με Monkey Island και Broken Sword και βεβαίως οι υπερπαραγωγές της Sierra, όπως Gabriel Knight 1&2, Phantasmagoria 1&2, Leisurε Suit Larry (όλη η σειρά με αποκορύφωμα το 7).Πραγματικά διαμάντια, που δυστυχώς το συγκεκριμένο είδος έχει σταματήσει εδώ και καιρό να αναπαράγεται, αφού οι Lucas Arts και Sierra σταμάτησαν να επενδύουν σε αυτο...Τέλος να προσθέσω το Ripper (δεν θυμάμαι εταιρεία), το το οποίο είχε για soundtrack το Don't Fear The Ripper από Blue Oyster Cult!!!!PS:το Hexen θυμάμαι δεν μπορούσα να το παίξω...χε*#&*(να πάνω μου με τα τερατα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikMark Ιανουάριος 6, 2009 Author #65 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 Και φυσικά, το δεύτερο ήταν η αποκάλυψη της δεκαετίας που ονομάζεται dune 2 (τι C&C και παπαριές, αυτό τα ξεκίνησε όλα!)... Ακριβώς! Όπως προανέφερα και στο πρώτο μου ποστ, μ'αυτό πήγα στα στρατηγικής. Θυμάμαι ατελείωτες στιγμές, να έχει τελειώσει όλη η άμμος, τα λεφτά και με τους πυργίσκους για άμυνα και 3 οχήματα να παλεύω να βγάλω την πίστα. ''Who Controls the Spice, Controls the Universe''! Και κρίνοντας απ'τα λεγόμενά σου, έχουμε και ίδια ηλικία. Έτσι περάστηκαν όλα, C&C, Red Alert I, II, Age of Empire, μέρχρι και το Yuri's Revenge ακουλουθούσα πιστά. Τώρα πλέον μόνο FPS. Κάτι που θυμήθηκα, το Duke Nukem 3D μας είχε περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Θυμάται κανείς ανεπανάληπτες ατάκες του είδους: -It's time to kick ass and chew bublegum, and I'm all out of gum! -Your face, your ass, what's the difference! -BOOOOORN TO BE WIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLD! -Damn I'm looking good! -Those alien bastards are gonna pay for shooting up my ride! -What are you waiting for? Christmas? -Nobody steals our chicks...and lives -FIRE IN YOUR HOLE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιανουάριος 6, 2009 #66 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 Στο πρωτο μου IBM compatible τοτε -(αν και δεν ηταν ο πρωτος μου υπολογιστης) -το αξεπεραστο Δεν το είχα ποτέ με χρώμα αυτό το παιχνίδι... βασικά τώρα μαθαίνω ότι ήταν έγχρωμο... :drool: @$%#$@$^% hercules... Θυμάμαι παίζαμε με τον από τότε κολλητό μου σε έναν 8088@4ΜΗz και επειδή τα πλήκτρα ήταν τα arrow και asdf με τα alt-keys και τα shift, το πληκτρολόγιο μπορούσε να κολλήσει αν πατιώντανε ταυτόχρονα για μερικά δευτερόλεπτα ταυτόχρονα το σουτ και από τους δυο... Αν ήξερες να το χρησιμοποιείς το κόλπο ήταν το μεγαλύτερο cheat του παιχνιδιού, όπως εξίσου cheat ήταν να φώναζες ότι κόλλησε χωρίς να έχει κολλήσει και ο άλλος να άφηνε το πλήκτρο... Κανένας γκαντέμης με mono-vga υπήρχε..? η μεγαλύτερη μούφα των εποχών λέμε, να έχεις vga και να είναι μονόχρωμα... τρελό σπάσιμο, όλοι οι ega-δες είχαν λιώσει στο γέλιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KING_OF_O/C Ιανουάριος 6, 2009 #67 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 fifa 2004 σε pentium 4 δεν με έχουν πάρει και τα χρόνια!14:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιανουάριος 6, 2009 #68 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 Ακριβώς! Όπως προανέφερα και στο πρώτο μου ποστ, μ'αυτό πήγα στα στρατηγικής. Θυμάμαι ατελείωτες στιγμές, να έχει τελειώσει όλη η άμμος, τα λεφτά και με τους πυργίσκους για άμυνα και 3 οχήματα να παλεύω να βγάλω την πίστα. ''Who Controls the Spice, Controls the Universe''! Και κρίνοντας απ'τα λεγόμενά σου, έχουμε και ίδια ηλικία. Έτσι περάστηκαν όλα, C&C, Red Alert I, II, Age of Empire, μέρχρι και το Yuri's Revenge ακουλουθούσα πιστά. Τώρα πλέον μόνο FPS.Κάπως έτσι με έχει πάει και εμένα, αν και παραμένω necrogamer όταν έχω τον χρόνο να παίξω...^^οκ, όλοι έχοουμε παίξει Duke Nukem, Doom κτλ, αλλά νομίζω παλιότερα αυτά που με πόρωναν περισσότερο ήταν τα adventure-θρύλοι της εποχής και εξηγούμαι: αρχίζω με DIG το οποίο έβγαινε σε 800 δισκέτες, που με θυμάμαι να το κοιτάζω σστισμένος. Full Throttle άλλη παιχνιδάρα μαζί με Monkey Island και Broken Sword και βεβαίως οι υπερπαραγωγές της Sierra, όπως Gabriel Knight 1&2, Phantasmagoria 1&2, Leisurε Suit Larry (όλη η σειρά με αποκορύφωμα το 7).Πραγματικά διαμάντια, που δυστυχώς το συγκεκριμένο είδος έχει σταματήσει εδώ και καιρό να αναπαράγεται, αφού οι Lucas Arts και Sierra σταμάτησαν να επενδύουν σε αυτο...Τέλος να προσθέσω το Ripper (δεν θυμάμαι εταιρεία), το το οποίο είχε για soundtrack το Don't Fear The Ripper από Blue Oyster Cult!!!!zac mc cracken, cruise for a corpse, sam'n'max hit the road, day of the tentacle, manic mansion, larry, police quest, king quest,space quest, legend of kyrandia, labyrinth, loom, indiana jones, grim fangago, monkey island (ειδικά το le chucks revenge), future wars, KGB, beneath a steel sky, operation stealth ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ adventures...happy times...T_TΚαι που να πιάσουμε και τα rpg...XDofftopic, εδώ μπορείτε να κατεβάσετε vid Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Ιανουάριος 7, 2009 #69 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Σε amiga το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα ήταν το Escape from the planet of the robot monsters(τι τίτλος) και μετά ακολούθησε το agony της psygnosis που κατάφερα να τερματίσω πρόπερσυ! Σε PC......Command and conquer (λέγε με dos version) αν και το πήρα μυρωδιά το 97 Το έπαιζα τα Σαββατοκύριακα που δεν είχα σχολείο στο μαγαζί του πατέρα μου σε ένα 486 DX2 στα 80ΜΗz,16MB ram,opti 16 sound και hd 1GB που μου φαινόταν τεράστιος.Το κακό ήταν ότι κάθε λίγο και λιγάκι έπρεπε να το κλείνω για να τυπώσει o πατέρας μου στο plotter..... Μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί είχα συνηθίσει να παίζω το dune 2 στην amiga.Ειδικά το ότι είχε 2 cd έλεγα "πόπο!δεν είναι σε δισκέττες αλλά σε cd,και μάλιστα 2!" Τι να πει κανείς για αυτό το παιχνίδι.....ο ήχος,τα γραφικά,το cast.....ΤΕΛΕΙΟ! Σήμερα είναι freeware για όποιον ενδιαφέρεται να το παίξει,προσωπικά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο c&c όλων των εποχών με σεβαστό επίπεδο δυσκολίας που πραγματικά πρέπει να έχεις τα βαριά παπα... για να το τερματίσεις Ακόμα και τώρα το παίζω και το προτειμώ και απο red alert Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Ιανουάριος 7, 2009 #70 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 PIRATES στον Αmstrad 6128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Ιανουάριος 7, 2009 #71 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 απο μικρος έλυωνα σε 286 κ 386 φίλων με τα πλατφορμ της εποχής. Rick dangerous, commander keen ,jackrabbit, zool κλπ Όταν πήρα τον πρώτο μου υπολογιστή pentium 100 το '96.. ηταν προεγκατεστημένο το DOOM 2: HELL ON EARTH ... Εκεί ήρθε το τέλος..:inlove: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostbyte Ιανουάριος 7, 2009 #72 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Conan the barbarian , amstrad 6128 Το πρωτο μου game ητανε αυτο (σε 5.25 δισκετα ).. Θυμαμαι και αλλα παιχνιδια που επαιζα μικρος.. Οπως: Titus the Fox, Prehistoric I & II, Lotus III (το χα λατρεψει κυριολεκτικα), Fury of Furies, Risky Woods (παλουκι αλλα το τερματισα στο τελος), Prince of Persia, Atlantis, Double Dragon, Supaplex, Golden Axe, Dune, Coolspot, The Incredible Machine (παιχνιδαρα!), Xenon II, Duke Nukem I & II, Doom (η τελευταια πιστα μου χε βγαλει το λαδι), Pinball Fantasies, και ενα καρο αλλα που δεν θυμαμαι τωρα.. (Και θυμαμαι τοτε που δεν υπηρχαν προστασιες για κοπιες, που ειχαμε ενα καρο κωδικους στο manual του παιχνιδιου που τους ζηταγε κατα τι διαρκεια του παιχνιδιου.. ) Θυμαμαι επισης αμυδρα-αμυδρα κατι Space Invaders, Pac-Man και Pole Position απο το παλιο, αλλα γνωστο στους περισσοτερους, Atari 2600. (ακομη το χω σε καποια ντουλαπα μεσα.. ) Υστερα θυμαμαι σιγα σιγα τη μεταβαση στο 3D.. Με κατι Wolfenstein 3D, FX Fighter, Descent, Hyperblade, Witchaven, Blood, Duke Nukem 3D, NFS I & II.. Και αργοτερα κατι Thief, Soldier of Fortune, Mechwarrior, κλπ. Επειτα ηρθε PlayStation σπιτι και αρχισανε τα Collin McRae, Spyro the Dragon, Crash Bandicoot III, Metal Gear Solid, Tekken III, (insert αλλους 30 τιτλους εδω).. Μολις ανακαλυψα τα Quake III και UT99, εγινα του FPS ειδους. Η συνεχεια με UT2004 για αρκετο καιρο.. Μεχρι που επεσα κι εγω στη σαπιλα των MMO, αρχικα με Lineage II (insert a brief pause με λιγο UT2004 ενδιαμεσα) και επειτα με το WoW.. Επι καιρο πανελληνιων ξεκοψα απο τα παντα.. Υστερα ξαναγυρισα στα FPS με BF2142 και πιο μετα με UT3 (μεγαλη απογοητευση) και CoD4, και ξαναπεσα τελικα για 3η φορα στο WoW. Αυτα τα ολιγα, απ' οτι θυμαμαι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarasque Ιανουάριος 7, 2009 #73 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Αρχικά και εγώ με atari 2600jr και με 8088 hyundai με EGA gpu και 2 drives 5&1/4 Έντονες μνήμες από: Alley Cat Rick Dangerous Xenon II Megablast Defender of the Crown North & South Larry I Hero's Quest Test Drive Prince of Persia Καθώς και το μπασκετάκι που αναφέρθηκε με τις αλάνθαστές ραβέρσες του jabbar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalex Ιανουάριος 7, 2009 #74 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Αυτο που με μυησε στα RPGNeverwinter Nights Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιανουάριος 7, 2009 #75 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 PIRATES στον Αmstrad 6128ωχ ο βέβηλος τι ξέχασα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιανουάριος 7, 2009 #76 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Από τις πρώτες ονειρώξεις τις είχα επίσης με τα Another World και Flashback, αλλά μετά τις ωραίες εποχές του '80 το '90 με βρήκε χωρίς υπολογιστή και πήγαινα να "κάνω τα μαθήματα μου" σε ένα φίλο μου με μια amiga500 και ύστερα 1200... τα είχαμε λιώσει λέμε και είχαμε πωρωθεί τόσο που τα "σερβίραμε" τότε θυμάμαι με μια bbs και γραμμή 1200bps, μεταξύ άλλων και τα είχαμε κάνει rename με underscore στην αρχή για να βγαίνουν πιο πάνω στο terminal... :baby: άλλες εποχές... :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
elapse Ιανουάριος 7, 2009 #77 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Επίσης Pirates... Ατελείωτες ώρες στο pc του ξαδέρφου(Hyundai 8088 νομίζω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιανουάριος 7, 2009 #78 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Commando @ Amstrad CPC 664 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Ιανουάριος 7, 2009 #79 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Gobliiins σε 286/16.......Zuper Gamezzzzz .....xexexexe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Ιανουάριος 7, 2009 #80 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 ρε παιδια όλοι Hyundai ειχαμε την εποχή του Λυπηριδη και του τζο κορφα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.