FLO Ιούλιος 8, 2009 #61 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2009 C:\Program Files\Jaco's Perc ToolΠαρατήρησα ( δεν είναι σίγουρο ότι προέρχεται από αυτό ) ότι crashάρει ( runtime error ) όταν κάνει "Querying event log" στο status bar κάτω δεξιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 8, 2009 Author #62 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2009 Λοιπόν άνοιξε ένα cmd στο path του προγράμματος και δώσε τις εξής δυο εντολές...:megacli.exe -AdpEventLog -GetEvents -f tmp.txt -aALL -NoLogmegacli.exe -AdpEventLog -GetSinceReboot -f tmp2.txt -aALL -NoLogΘα δημιουργηθούν 2 αρχεία με τα events του perc... λογικά το tmp.txt πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το tmp2.txt... Πες μου το μέγεθός τους...Αν το μέγεθος του tmp.txt είναι αρκετά μεγάλο (για τχτ αρχείο, δηλ >100ΚΒ), τότε δώσε την παρακάτω εντολή από το cmd...:megacli.exe -AdpEventLog -Clear -aALL -NoLogΔοκίμασε να ξανατρέξεις το πρόγραμμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Ιούλιος 8, 2009 #63 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2009 Τα ίδια δυστυχώς, runtime error 6, overflow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 8, 2009 Author #64 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2009 θα δοκιμάσω σε ένα vm τα win2008... Αν έχεις υπομονή μέχρι αύριο-μεθαύριο... edit: Ξέχασα... μου έχει καεί ο perc και περιμένω άλλον, οπότε μάλλον θα αργήσω παραπάνω να το δοκιμάσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Ιούλιος 8, 2009 #65 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2009 Θα περιμένω όσο θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryptlordgr Ιούλιος 12, 2009 #66 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Καταπληκτική δουλειά Jaco ακόμα και αν ακόμα δεν έχω στα χέρια μου την κάρτα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Ανέφερες ότι σου κάηκε η κάρτα τόσο πολύ ζεσταίνεται που μπορεί να ψηθεί ? Και επίσης αν σου χαλάσει η raid card τι γίνεται με το raid μπορείς να το στήσεις ολόιδιο χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου χρησιμοποιώντας μια άλλη perc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 12, 2009 #67 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 επίσης αν σου χαλάσει η raid card τι γίνεται με το raid μπορείς να το στήσεις ολόιδιο χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου χρησιμοποιώντας μια άλλη perc?Ναι, γιαυτό πολλοί χρήστες εχουν ξεχωριστή raid καρτα :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 12, 2009 Author #68 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Καταπληκτική δουλειά Jaco ακόμα και αν ακόμα δεν έχω στα χέρια μου την κάρτα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Ανέφερες ότι σου κάηκε η κάρτα τόσο πολύ ζεσταίνεται που μπορεί να ψηθεί ? Και επίσης αν σου χαλάσει η raid card τι γίνεται με το raid μπορείς να το στήσεις ολόιδιο χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου χρησιμοποιώντας μια άλλη perc?Ευχαριστώ cryptlordgr...Ο perc θέλει καλή ψύξη... λέγοντας καλή εννοώ, ότι χρειάζεται ένα δικό του fan που να του φυσάει τους δυο επεξεργαστές του...Όπως είπε και ο SirDiman, αν έχεις δεύτερο controller (με ίδιο firmware), τότε αναγνωρίζει κανονικά τους δίσκους σου, χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryptlordgr Ιούλιος 12, 2009 #69 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2009 Ευχαριστώ για την άμεση διευκρίνιση. Συνέχισε την καλή δουλεία. Αν και ξεφεύγει τώρα από το αρχικό topic γίνεται να ”μετακομίσεις” ένα raid από μια κάρτα σε μια άλλη διαφορετική? p.s. φαίνεται ότι θα πρέπει να έχουμε και ένα δεύτερο perc τώρα για το καλοκαίρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 16, 2011 #70 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2011 Εγώ το μόνο που θέλω (προς το παρόν...) είναι να με ενημερώνει αν κάποιος δίσκος κάνει fail σε Raid5.Το κάνει αυτό το εργαλείο της LSI με το UI ;Είναι καλύτερα να βάλω αυτό επειδή είναι πιό ελαφρύ;Το LSI δεν το γλιτώνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 16, 2011 Author #71 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2011 Linux ή windows...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 16, 2011 #72 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2011 Windows 7 x64 Ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 16, 2011 Author #73 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2011 Επειδή δεν ξέρω αν θα τρέξει σωστά σε win7 το πρόγραμμα θα σου πω 2 τρόπους...1. Τρέχεις το perctool στο startup των windows... Αυτό που το ξεχωρίζει, είναι ότι μπορείς να επιλέξεις πια events θα σου στέλνει μέσω e-mail και επίσης μπορεί από μόνο του να στείλει σε smtp server με ssl encryption, ενώ της LSI θέλει απλό plaintext smtp server και δεν μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένα events (πχ την έφαγε ένας δίσκος), αλλά τα στέλνει όλα... Επίσης μπορείς να κάνεις schedule για τον έλεγχο του parity του array όταν είναι raid5 μόνο...2. Το κάνεις με scripts και τον scheduler των windows... Βασικά αυτό κάνω στο linux server στο σπίτι για τον areca, αλλά το δοκίμασα τώρα και στα windows και φαίνεται να δουλεύει...Χρειάζεσαι το παρακάτω πακετάκι... (Υποθέτω ότι έχεις κάποιο gmail account)1. κάνεις unzip τα αρχεία αυτά σε έναν φάκελο στου οποίου το path δεν υπάρχουν κενά, πχ c:\PercReport2. κάνεις edit το "report.cmd" και στην γραμμή 3, βάζεις το σωστό path (αν δεν είναι το C:\PercReport)3. κάνεις edit το "sendmail.ini" και αντικαθιστάς το USERNAME και PASSWORD στην γραμμή 46 & 47 αντίστοιχα, με τα δικά σου (θέλει λογαριασμό gmail σε αυτό που έχω κάνει)... Αν δεν έχεις gmail, θα πρέπει να βάλεις τα σωστά smtp_server και smtp_port4. κάνεις edit το "header.txt" και βάζεις το subject που θες και το email στο οποίο θέλεις να στέλνεις το report (δεν χρειάζεται να είναι gmail απαραίτητα)5. Προγραμματίζεις τον scheduler των windows να τρέχει το "report.cmd" όποτε θες, πχ εγώ το κάνω κάθε μέρα στις 8:00 το πρωί για να το βλέπω με τον καφέ στην δουλειά...Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι, οπότε θα πρέπει να παίξει...Edit:Αν πρόλαβες να κατεβάσεις το πρώτο αρχείο, τότε θα πρέπει να αλλάξεις στο "report.cmd" την γραμμή 5 και να την αντικαταστήσεις με αυτόMegaCli.exe –LDInfo –Lall -aALL > result.txtΣτο προηγούμενο είναι απλά να μου βγάζει το count από τους controller, γιατί δεν έχω perc εδώ, να δοκιμάσω... τέσπα εκεί μπορείς να βάλεις όποια εντολή θες από αυτές που υποστηρίζει το MegaCLI.exe και να στέλνεις ότι reports θες εσύ... αυτό που έβαλα εγώ είναι να σου στέλνει το status των δίσκων, εσύ μπορείς να θες να βλέπεις περισσότερα... επίσης αν θες πιο σύνθετα reports μπορείς να τρέχεις την γραμμή 5 με διάφορα responses (αρκεί να έχουν άλλο όνομα) και με copy (στην γραμμή 7 τώρα) να τα συνδυάζεις και να τα στέλνεις όλα μαζί πακέτο στο ίδιο mail... πχcopy header.txt+result.txt+result2.txt email.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.