Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ RAM ASUS M3A32-MVP DELUXE

UnicoN404

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλησπερα!

Εχω ενα Phenom 9600 quad μητρικη M3A32-MVP DELUXE και ram 2Χ1Gb στα 667 ολα αυτα δουλεβουν μια χαρα

στα XP64bit.

To μεγαλο μου προβλημα ειναι πως οταν βαζω αλλα 2 dimm ram δηλαδη 4Χ1Gb στα 667 το PC δεν μπουταρει με τπτ!

Εχει καπιος καμια ιδεα για το τι παιζει???

Είναι ίδιες οι μνήμες? Αν όχι μπορεί να παίζει ασυμβατότητα. Ίσως με ενα bios update να λύθει το πρόβλημά σου.

Ναι, είναι ίδιες οι μνήμες kingstone kαι τα 4 dimms, επισης θα ηθελα να αποφιγω το bios update γιατι ειναι λιγο επικινδυνο δεν θελω να βρεθω αντιμετωπος με κατι που δεν ξερω γιατι τρεχουν οι δουλειες και φοβαμαι πως αντι για καλυτερα τα κανω χειροτερα!!!

Any way thenx για τα tips

Παρακαλω αν καπιος γνωριζει κατι παραπανω pls help !!!

για δοκιμασε μεσα απο το bios στις ρυθμισεις της μνημης το 1T να το κανεις 2Τ

To bios update είναι πολύ εύκολο στις asus mobo. Μπορείς να το κάνεις μέσω του EZ backup utilitie.

Θα το δοκιμασω ... ως τοσο εκανα update στο bios και δεν ειδα φως, η asus ισχυριζεται πως λυνει πολα προβληματα αλλα τπτ!!! ... ελπιζω αλλαζοντας το 1T σε 2T να γινει κατι!

Thenx για το tip!

Δοκίμασε να βάλεις τα καινούρια DIMMs στις θέσεις των παλιών, και μόνον αυτά να είναι πάνω.

Αν δε δουλέψει, τα dimms είναι DOA.

Αν δουλέψει, έχουν πρόβλημα τα δύο άλλα slots της μητρικής.

Η μητρικη μου εχει 4 θεσεις για την ram Α1, Β1, Α2, Β2.

Υπο φυσιολογικες συνθηκες, αν καπιος προκοιτε να βαλει 2 μονο dimm θα χρισημοποιησει Α1 και Β1.

Στην περιπτωση την δικια μου ομως δουλευω με τις Α2 και Β2, ειναι λιγο τρελο αλλα ετσι μονο δουλευει σωστα!

Οι μνημες ειναι αγορασμενες και οι 4 μαζι οταν ειχα παρει την μητρικη αλλα ποτε δεν δουλεψαν και οι 4!

Στο forum της asus υπαρχει αρκετος κοσμος που αντιμετοπιζει το προβλημα αυτο ... αρκετοι απο αυτους το ελυσαν αλλα διστυχος εμενα μου ειναι δυσκολο να τους καταλαβω γιατι μειλουν για εξιδηκευμενες ρυθμισεις

στο bios!

Eγω αυτο που θα ηθελα ηταν καπιος να μου πει οσο πιο απλα και κατανοητα το τι να κανω στο bios!

Eυχαριστω ολα τα παιδια για το ενδιαφερον τους και την βοηθεια τους ... ελπιζω να τα καταφερουμε συντομα ...

Παρακαλω οποιος εχει καπια ιδεα ... ας εκφραστει ελευθερα ...

Ναι ειμαι σιγουρος, γιατι εκτος του οτι το εχω διαβαζει στο manual της ram, οι ρυθμισεις στο bios για την ταχυτητα της ειναι στο auto

Δοκίμασε να αλλάξεις θέση στα dimms, με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς. Η δική μου η Μ3Ν78-CM με είχε τρελάνει, δεν έτρεχε με τίποτα τις 2χ2GBa-data 1066, ενώ δούλευε άψογα με τις παλιές μου, ενώ έτρεχαν άψογα στην παλιά μου μητρική αμφότερες. Τελικά δουλεύουν απροβλημάτιστα, αλλά μόνο στα slot 1-4.

Tι και αν αλλαζω θεσεις στα dimms τι και αν κανω install την τελευταια και πιο ενιμερομενη εκδοση του bios ... επισεις η μητρικη μου εχει μονο επιλογη για 2Τ (auto,unable,disable) ... δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσα να κανω ... thenx παντος για τα info σας! Μαλλον παιζει προβλημα γερο με τη μητρικη ...

Τελικος η μητρικη εχει προβλημα ... κατελυξα στο να εγορασω 2Χ2Gb οστε να εχω το πολυποθητο 4Gb στο PC μου για την ωρα ολα ειναι οκ!

Αβισσος η ψυχη του Pc :computer:

Αφου ειναι dual chanel αυτο σημαινει οτι στις θεσεις Α1 Β1 παιζει μνημες με χαμηλοτερη ταχυτητα προσπελασης.Δες τα χαρακτηριστικα του motherboard και θα καταλαβεις .Μπορεις να χρησιμοποιησεις πιο 'αργες' μνημες στη θεση Α1,Β1 ταυτοχρονα με τις ηδη υπαρχουσες.

ισως πεζει οτι με 4 dims μνημης να επιβαρυνετε πολυ το NB,παρα με τα 2χ2.

Εγω αυτο το προβλημα ειχα στην P5K κ η λυθηκε με την αυξηση του ρευματος στο NB

Προσωπικά χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη μητρική με ένα Phenom 9750 και 4 στικάκια ram 2GB από G.Skill. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι η μητρική δεν μπορεί να παίξει με πάνω από 800MHz σε ganged mode, ενώ αν βάλεις τις ρυθμίσεις χειροκίνητα για 1066MHz Dual Channel δεν μπορεί να τελειωσει το P.O.S.T. καν.

My 2 cents.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.