BuffaloBill Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2009 Επειδή δεν ήξερα που να βάλω το post αποφάσισα να το βάλω εδω. Ελπίζω να μην είναι στο λάθος μέρος. Το παλιό μου PC που τώρα το έχει ο αδελφός μου παρέδωσε το πνεύμα μου φαίνετε ...στην αρχή επειδή δεν μου εμφάνιζε εικόνα στην οθόνη (μόνο ένα μήνυμα ότι δεν έχει σιμά) νόμιζα πως χάλασε αυτή . Ωραία εύκολο να το ελέγξεις την πήρα και την έβαλα στο δικό μου PC και λειτουργούσε , μετά λέω είναι η κάρτα, είχα μια παλιά που λειτουργούσε και μάζευε σχονί στο ντουλάπι την έβαλα λοιπών και στίφος . Τώρα πήγα να βγάλω ξανά το PC από την θέση του και ενώ πριν άναβε κανονικά το τροφοδοτικό και όλα ξεκινούσαν να λειτουργούν για το όποιο συμπέρανα ότι φταίει η μητρική ... τα έπαιξε το τροφοδοτικό ! Δεν ανάβει το PC ... εσείς τι λέτε να φταίει, καμία ιδέα :help1:? Εκτός από το τροφοδοτικό που μάλλον χάλασε και αυτό ! :help1: Παμε για κενουριο PC? :cry: :help1:
goubianos Ιανουάριος 3, 2009 #2 Ιανουάριος 3, 2009 Είναι απλό, έχεις ενα δέυτερο pc. Απλά ξεκίνα να βγάζεις και να βάζεις πράματα.Αλλα μάλλον τροφοδοτικό θα είναι.
thanassis Ιανουάριος 7, 2009 #3 Ιανουάριος 7, 2009 φίλε πρέπει αν έχεις πολύμετρο να μετρήσεις τις τάσεις του τροφοδοτικού, αν δεν έχεις και δεν γνωρίζεις αγόρασε ένα τεστερ, θα σου χρειαστεί.....ξεκινάς με το τροφοδοτικό, κουμπώνεις το τεστερ, δουλευει??? αν όχι το αλλάζειςαν ναι, πας παρακάτω.. σου εμφανίζει κάτι στην οθόνη?? κάνει κάποιον ήχο?? αναβει το κόκκινο λαμπάκι του σκληρού?? προσπαθεί να διαβάσει??αν τίποτα από αυτά βγάζεις τα πάντα και αφήνεις μητρική - cpu - ram - κάρτα γραφικών και πληκτρολόγιοξεκινάει?? αν ναι ψάχνεις τα υπόλοιπα, αν όχι αλλάζεις κάρτα γραφικών, μετά επεξεργαστή και βλέπεις, μετά μητρικήαλλά μην αγοράσεις μητρική χωρίς να είσαι σίγουρος και είναι αρκετές συσκευές καμένες...
pontium Ιανουάριος 7, 2009 #4 Ιανουάριος 7, 2009 Δοκίμασε να ξεκινήσεις το τροφοδοτικό χειροκίνητα.Ένωσε το πράσσινο καλώδιο του με ένα οποιοδήποτε μαύρο(συνδετήρα έχεις?)και δες αν θα ανάψει.Αν ανάψει τότε βγάλε τον συνδετήρα και σύνδεσε ένα cd-rom πχ,ξανάναψε το και δες αν κάνει eject.Σου τα λέω πολύ μπακάλικα γιατί αν σε πω με pins,volts,πολύμετρα κτλ μπορεί να σε μπερδέψω.
thanassis Ιανουάριος 7, 2009 #5 Ιανουάριος 7, 2009 φίλε τελευταία συνάντησα PSU που δεν έδινε τάση -5V και όλα τα άλλα ήταν ΟΚ! αλλά ήταν καμμένη και η μητρική, τώρα ποιο κάηκε πρώτο δεν ξέρω, αλλά μια πολύ καλή και γρήγορη λύση για να μην παιδευόμαστε είναι αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700482 και μένει... καλύτερο μεν το πολύμετρο αλλά πιο δύσχρηστοedit: καλή και αυτή η λύση, χοντρικά και μπακάλικα μπορεί να βγάλει ένα γρήγορο συμπέρασμα (σαν πρώτο βήμα)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.