speedster Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2009 Καλησπέρα σας. Έχω ένα λαπτοπ santa rosa που υποστηρίζει 4gb ram. Θέλω να αναβαθμίσω από 3 -> 4gb τη μνήμη μου και έχω τις εξής απορίες: Βρίσκω στην crucial 2 κιτ: 1 στα 667 (pc5300) τη συχνότητα διλαδή που μπορεί να υποστηρίξει η μητρική μου και έχει CAS=5 1 στα 800 pc6400 που ξέρω οτι δεν υποστηρίζεται και θα λειτουργήσει στα 667 αντι για 800. το CAS=6 ( επομένως είναι πιο αργή τα βρίσκω στην ιδια τιμη 47 ευρώ με την αποστολή ( 40 περιπου χωρίς αυτήν) Άκουσα ότι η κινγκστον θα βγάλει μνήμες με cas=4. Aυτές θα είναι συμβατές με το notebook (asus v1s-b1)??? πιστεύετε ότι αξίζουν; θα δω διαφορά; Επίσης υπάρχει μεγηάλη συζήτηση για ορισμενα λαπτοπ της dell και της apple βασισμένα στην πλατφορμα santa rosa που δίνουν τη δυνατ΄τητα να φτασουν τα 8gb αντι για τα 4 gb ram? Ξέρετε κατι; στην asus υπάρχει κατι αναλογο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedster Ιανουάριος 9, 2009 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 Καποια συμβουλη καποιος? έχω ακουσει για προβλήματα οτνα βαζεις cas=4 σε σαντα ροζα....ισχυει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιανουάριος 9, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 Αρχικά δες πόσα dimm slot έχεις, και πόση ram υποστηρίζει το laptop.Όσο ποιο μικρό cas βάλεις, τόσο το καλύτερο. Οι kingston υπάρχουν σε 2χ1gb cl4 και 2χ2gb cl4 αλλά και οι 2 είναι στα 667.Θα έλεγα να αποφασίσεις πόση μνήμη θες και στα πόσα και μετά πάρε κάποιο kit έστω και με cl5. Η διαφορά δεν είναι αισθητή στην καθημερινή χρήση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιανουάριος 9, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 ειναι πιθανο το λαπτοπ σου να εχει 4 γιγα μνημη και να βλεπεις οτι εχει 3 λογω 32bit windows/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιανουάριος 9, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 Αν είναι ακριβώς 3, τότε έχεις 2+1gb μάλλον.Πολλά νέα laptop τα έχουν έτσι, για να τα βλέπουν τα 32bit.Βάλε ένα cpu-z και ποσταρε τα spd σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιανουάριος 9, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 εμενα το hp ειχε 4 και το ανακαλυψα τυχαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.