Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ REFRESH RATE

takiskl

Recommended Posts

Καλημερα και καλη χρονια.

Μολις παρελαβα την Samsung LCD-TV 20'' SM-T200HD και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.

Η μεγιστη δυνατοτητα αναλυσης ειναι 1680/1050.

Εγω την ρυθμισα στα 1280/1024. Οταν παω να ρυθμισω το refresh rate, εαν εχω τσεκαρισμενο το box οπου εμφανιζονται μονο οι επιτρεπομενες δυνατοτητες, δειχνει μονο 60hz. Εαν το ξετσεκαρω εμφανιζει και 75hz.

Υπαρχει προβλημα για την οθονη εαν το βαλω στα 75hz;

Εαν ανεβω και αλλο στην αναλυση εμφανιζει μονο τα 60hz ετσι κι αλλιως, ανεξαρτητως εαν εχω η οχι τσεκαρει το box.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.

Εάν την έχεις συνδέσει με DVI, max είναι τα 60Hz ότι και να κάνεις...δές και στα specs του μονιτορ για να δείς...

By the way...γιατί έχεις την ανάλυση σε μικρότερη από την native ?

Oντως με DVI την εχω συνδεσει. Να το αλλαξω λες;

Τα 60 hz μου κουραζουν τα ματια αφανταστα...

Την αναλυση την εχω χαμηλωσει επειδη στην υψηλοτερη θεση κανει καπως στενομακρα τα εικονιδια. Αισθητικοι λογοι δηλαδη.

Μηπως δεν ρυθμιζω κατι σωστα;

Δεν ειμαι δα και ειδικος. Για αυτο αλλωστε προσφευγω στην βοηθεια σας!

Καθε συμβουλη καλοδεχουμενη!

Ευχαριστω felix

Σε τί απόσταση κάθεσαι & τί φωτισμό χρησιμοποιείς ( αν χρησιμοποιείς ) ?

Επίσης αν σου είναι εύκολο δώσε κάποια από settings οθόνης ( contrast, brightness, gamma κλπ)

Ανάλυση θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς την native..μπορεί σε χαμηλότερη να έχεις κάποιο blurring και να σε ενοχλεί αυτό...

Τα 60Hz των TFT πανελ δεν έχουν κάποια σύγκριση με τα αντίστοιχα μεγέθη στις CRT...εκεί ήταν όντως ενοχλητικό λόγω του τρόπου με τον οποίο παραγόταν η εικόνα...

Φιλε μου felix να σαι καλα για την βοηθεια.

Λοιπον: αποσταση 70-80 cm

φωτισμος φυσικος την ημερα και απλο φως οροφης την νυχτα.

αντιθεση 84

φωτεινοτητα 100

ευκρινεια 50

αρκουν αυτα;

τωρα την εχω σε 75hz, κανω καλα;

αν καταργησω την DVI τι αλλαγες θα εχω πρακτικα;

Ευχαριστω και παλι!

Φιλε μου felix να σαι καλα για την βοηθεια.

Λοιπον: αποσταση 70-80 cm

φωτισμος φυσικος την ημερα και απλο φως οροφης την νυχτα.

αντιθεση 84

φωτεινοτητα 100

ευκρινεια 50

αρκουν αυτα;

τωρα την εχω σε 75hz, κανω καλα;

αν καταργησω την DVI τι αλλαγες θα εχω πρακτικα;

Ευχαριστω και παλι!

Πειραματίσου λίγο με την φωτεινότητα...ξέρω διαφέρουν τα min & max από μοντέλο σε μοντέλο (πχ στην LG W200HP έχω φωτεινότητα στο 0) , αλλά δοκίμασε να κατεβάσεις στο 50 και άρχισε να ανεβαίνεις μέχρι να δείς πού η οθονη σου είναι optimal...

επίσης δοκίμασε να χρησιμοποιείς κάποιο φωτισμό γραφείου και κατα προτίμηση να φωτίζει και τα γύρω-πίσω από την οθόνη...τί εννοώ...η οθόνη μου είναι πάνω σε μια omnimount στον τοίχο...έχω κάποιο custom φωτισμό που φωτίζει διακριτικά και όχι έντονα με λευκό φως τον τοίχο πίσω από την οθόνη...κάτι σαν το ambilight της philips ( κάτι σαν...) φαντάσου, αλλά με λευκό μόνο & σταθερή ένταση...

αν βολεύει η διάσταση του γραφείου σου δώσε λίγο απόσταση προς τα πίσω στην οθόνη σου...κανα 10άρι πόντους...

Διαφορές στην ποιότητα & τα χρώματα δεν μπορεί να σου πεί κανείς ακριβώς τι θα έχεις...είναι ότι δείς με το μάτι...

πρακτικά η διαφορά που θα έχεις είναι ότι αν το καλώδιο της οθόνης σου κροσσάρει κάποιο ρεύματος ίσως να επηρεάζει & να έχεις θόρυβο...τα στρογγυλά φιλτράκια που έχουν τα καλώδια κάτι κάνουν , αλλά εξαρτάται και από το τί καλώδιο είναι...κάνε μερικά πειράματα κουνώντας το VGA καλώδιο πάνω από ένα ρεύματος κάθετα & παράλληλα για να το διαπιστώσεις....

Είναι μεγάλης σημασίας πάντως για κάποιον που δουλεύει κάποιες ώρες σε υπολογιστή να έχει εκτός από σωστό κάθισμα και σωστά ρυθμισμένο φωτισμό και οθόνη...για να είναι πιό ξεκούραστη η εργασία και με τη λιγότερη καταπόνηση σε βάθος χρόνου για τον οργανισμό...αφιέρωσε λίγο χρόνο αν μπορείς και πειραματίσου...άλλαξε ρυθμίσεις για 1-2 μέρες και δες τα αποτελέσματα...θα σε ωφελήσει να βρείς το βέλτιστο...

Δεν είναι δυνατόν να σου δείχνει στην Native ανάλυση παραμορφομένα εικονίδια, κάτι έχεις λάθος.

60hz είναι μια χαρά για LCD κάτι άλλο σου φταίει..

Ειχες δικιο τελικα. Κατι πρεπει να εκανα λαθος αρχικα. Την ρυθμισα στην ανωτερη δυνατη αναλυση και δεν υπαρχει καμια παραμορφωση! Σε ευχαριστω για την επισημανση.

Τελευταιο μου ερωτημα: εαν αλλαξω τον τροπο συνδεσης απο DVI σε κανονικο θα μπορεσω να αυξησω το refresh rate απο 60hz;

Αξιζει να το κανω η ειναι καλυτερα να παραμεινει DVI η συνδεση;

Eυχαριστω

Δεν νομίζω πως υπάρχει μονιτορ που να ξεπερνά τα 60Ηz σε σύνδεση από PC με DVI...αυτή είναι η ανώτατη τιμή...

Συνδέοντας αναλογικά η max συχνότητα είναι τα 75Ηz, αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι καλύτερα DVI...

Καλύτερα dvi.

Και 100 hz να την βαλεις νομιζω δεν υπαρχει διαφορα στο ματι απο οτι στα 60.:hug:

Τι να πω. Στην δουλεια παντως (ταμειο ΟΣΕ) οταν μας αλλαξαν τις οθονες και εφεραν καινουργιες τις ειχαν αφησει στα 60hz και ολοι παραπονιοντουσαν για κουραση στα ματια και πονοκεφαλους. Οταν πηγα στην δουλεια μετα απο μερικες ημερες τις ανεβασα ολες στα 75 και σταματησαν τα παραπονα.

Παντως αφου ολοι μου προτεινετε DVI και ας ειναι και στα 60hz, θα το κρατησω ετσι.

Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας!

Μη σε μπερδεύει η παλιά λογική του refresh rate. Στις CRT οθόνες, είχε σημασία μεγάλη.

Αλλά στις LCD, πρώτον τα 60 είναι τέλεια, δεύτερον μπορεί να κάνεις ζημιά στην οθόνη σου :)

DVI είναι πάντα καλύτερα από D-Sub, αλλά όχι για το refresh rate, αυτό είναι μία ιδέα που πρέπει να μείνει πίσω μας ;)

Μόνο αν σου λέει ο κατασκευαστής ότι πας πιο πάνω σε hz.

Νομίζω το brightness σου είναι πολύ πάνω.

Από προσωπική εμπειρία με οθόνη Dell και πρόσφατα με LG 2042 (και οι δύο σε 1680χ1050) κατέληξα με φωτεινότητα 30 στη Dell kai 40 στην LG. Η LG είχε εργοστασιακό 80 και μέχρι να θυμιθώ να το ρυθμίσω ξαναένιωσα τσούξιμο στα μάτια μετά από πολλά χρόνια. Νομίζω και οι περισσότεροι εδώ στο lab αρκετά κάτω από 50 έχουν.

Νομίζω το brightness σου είναι πολύ πάνω.

Από προσωπική εμπειρία με οθόνη Dell και πρόσφατα με LG 2042 (και οι δύο σε 1680χ1050) κατέληξα με φωτεινότητα 30 στη Dell kai 40 στην LG. Η LG είχε εργοστασιακό 80 και μέχρι να θυμιθώ να το ρυθμίσω ξαναένιωσα τσούξιμο στα μάτια μετά από πολλά χρόνια. Νομίζω και οι περισσότεροι εδώ στο lab αρκετά κάτω από 50 έχουν.

Θα το κατεβασω για να το τεσταρω.

Σε ευχαριστω.

Βάλε την στην Native ανάλυση και άσε το refresh rate στα 60hz.

Κουραστική μπορεί να είναι λόγω της μή ορθής απόδοσης των χρωμάτων, και όχι των παραπάνω.

Ένας εύκολος τρόπος ρύθμισης τους είναι μέσα απο το mediacenter των Vista, ακολουθώντας τον οδηγό που έχουν για αυτή την χρήση.

Άν και κανονικά θα έπρεπε να βολεύεσαι με τα έτοιμα mode που έχει η οθόνη σου όπως και όλες οι Samsung.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.