Jump to content

nVidia GeForce GTX 295

Ekrizoths

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Από την εμφάνιση της AMD Radeon HD 4870 X2 τον Ιούλιο του 2008 η AMD έπαιζε μόνη της στην κορυφή και ήταν αυτή που κάλυπτε την μερίδα των extra απαιτητικών gamer. Έξι μήνες μετά έρχεται η απάντηση της nVidia που ακούει στο όνομα GTX 295 και υπόσχετε να αλλάξει τις ισορροπίες υπέρ της.

Πρόκειται για την πρώτη κάρτα γραφικών με λιθογραφία κατασκευής στα 55nm η οποία συνοδεύεται από 1792MB μνήμης GDDR3.

Αναλυτικά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της έχουν ως εξής:

* 480 stream processors (240 ανά πυρήνα)

* 576 MHz συχνότητα πυρήνα

* 1242 MHz συχνότητα shader

* 1000 / 2000 MHz GDDR3 συχνότητα μνήμης

* 1792MB μέγεθος μνήμης (896MB για κάθε πυρήνα)

* 448-bit διαμεταγωγή μνήμης ανά πυρήνα

Για την λειτουργία της απαιτείτε η χρήση κατάλληλου τροφοδοτικού το οποίο θα παρέχει τροφοδοσία με ένα 8-pin και ένα 6-pin PCIe Power Connection.

Οι έξοδοι σήματος της κάρτας θα είναι 2 DVI και 1 HDMI για να δίνει την δυνατότητα της απευθείας σύνδεσης με τηλεοράσεις HD Ready και Full HD.

Δοκιμάζοντας την κάρτα με το νέο Far Cry 2 με maximum γραφικά και σε ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση καταλαβαίνουμε αμέσως πως το στέμμα του βασιλιά των απόλυτων επιδόσεων της ανήκει ολοκληρωτικά.

27754lj0.th.jpg

Συμφωνω μαζι σου απλα θεωρισα καλο να υπαρχει και ενα ετιμο "review" για την κορονιδα της Nvidia. Και εγω φανατικος της 4870x2 ειμαι αλλα το σχετικο σχεδιαγραμμα την δειχνει να ειναι καλητερη. Απο εκει και περα μη εχοντας την καρτα στα χερια μου για να την δοκιμασω κραταω πολλες επιφιλαξεις...

Υπάρχουν ήδη previews στο δίκτυο που την βγάζουν όντος ταχύτερη σε σχέση με τη 4870χ2 αλλά είναι ακόμα νωρίς γιατί απλά το review ήταν ένα working sample.

Δεν πειράζει μπορούν να γίνουν και άλλες συζητήσεις εδώ.

Και τα review που λες μπορέις να τα ποστάρεις εδώ για τα member του thelab.

Το θεμα ειναι οτι βρεθηκε ενας πραγματικα σοβαρος ανταγωνιστης των 4870χ2. Το αν ειναι καλητερος η χειροτερος θα μας το πουν τα μεγαλα και official test που θα γινουν. Παντος ειναι καλο να υπαρχει λιγο ανταγονισμος και πειραγμα μεταξι των ATI-Nvidia γιατι ετσι γινομαστε ποιο απαιτιτικοι και καλητεροι.

Η nVidia ηταν παντα ενα βημα μπροστα απο τις αλλες...και χωρις αυτην την καρτα δεν νομιζω να μπορουσε καποια αλλη να φτασει την ηδη υπαρχουσα GTX 280 :whistle2:

και χωρις αυτην την καρτα δεν νομιζω να μπορουσε καποια αλλη να φτασει την ηδη υπαρχουσα GTX 280 :whistle2:

4870x2 >>> GTX280

FYI 1.ειχα την 280 και την εστειλα 2.ειμαι NVIDIA

δοκιμασες να πεξεις 3D?? εχει η ATi 3D?

Δεν την πηρα για παιχνιδια,απλα για να πουλαω μουρη.Ως γνωστον οι ΑΤΙ εχουν ασυμβατοτητες,δεν παιζουν παιχνιδια,δεν εχουν καλους drivers ....και μπορει να σου καει και το video

Την εστειλα γιατι η 280 εκανε 500+ Ε και επαιζε σαν καρτα των 300Ε με τις τρεχουσες τιμες.

Αντιθετως η 4870χ2 εκανε 450Ε και επαιζε/παιζει σαν καρτα των 500+ Ε

ποσο διαφορα μπορει να εχουν πια?εστω και λιγο καλυτερη στο gaming να ειναι η ati,προτιμας να εχεις ασυμβατοτητες με παιχνιδια??εξ'αλλου γιατι περνεις τοσο ακριβες καρτες οταν δεν τις θες για παιχνιδια?

Παντως σου πανε καλυτερα τα κοκκινα :)

ποσο διαφορα μπορει να εχουν πια?εστω και λιγο καλυτερη στο gaming να ειναι η ati,προτιμας να εχεις ασυμβατοτητες με παιχνιδια??εξ'αλλου γιατι περνεις τοσο ακριβες καρτες οταν δεν τις θες για παιχνιδια?

Ποιες ασυμβατοτητες ρε φιλαρακο εχει η ΑΤΙ! Μια χαρα παιζει και πολυ καλυτερα απο NVIDIA . Η 4870x2 ειναι κτινος και πραγματικα δεν εχει αντιπαλο σε αυτα τα λεφτα! Ειναι απο 30 εως και 100% καλυτερη σε καποια παιχνιδια σε 2560χ1600 αναλυση. Η nvidia θα ισορροπησει την κατασταση μονο με το 295gtx! Μεχρι τοτε ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ!

Και το λεω εγω ο οποιος αλλαζω καρτες σαν τα πουκαμισα και δεν ειμαι με κανενα στρατοπεδο !

4870x2 >>> GTX280

Ποιες ασυμβατοτητες ρε φιλαρακο εχει η ΑΤΙ! Μια χαρα παιζει και πολυ καλυτερα απο NVIDIA . Η 4870x2 ειναι κτινος και πραγματικα δεν εχει αντιπαλο σε αυτα τα λεφτα! Ειναι απο 30 εως και 100% καλυτερη σε καποια παιχνιδια σε 2560χ1600 αναλυση. Η nvidia θα ισορροπησει την κατασταση μονο με το 295gtx! Μεχρι τοτε ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ!

εμμ γιατι εγω παιζω τα παιχνιδια μου 3D???εε εχετε και εκει στην ATI?? :whistling:whistling:whistling

εμμ γιατι εγω παιζω τα παιχνιδια μου 3D???εε εχετε και εκει στην ATI?? :whistling:whistling:whistling

Ρε παιδια μια μεταφραση κανεις! Τι θελει να πει ο ποιητης?

θελω να πω φιλε μου οτι πηγα στο cinema ειδα την ταινια μου την 3D,μου εδωσαν τα γυαλια,γυρισα στο σπιτακι μου,κατευασα τους drivers της nvidia για 3D και παιζω σε αλλες διαστασεις,η ati εχει τετοια?:hi:

θα μπορουσες να ειχες πει εξαρχης οτι εννοουσες αυτο και οχι να λες εμμεσα κατι ενω ξερεις οτι θα καταλαβουμε αλλο.

ελεος δηλαδη

εσενα σε ενδιαφερει το 3d.ok μεγεια σου και χαρα σου.ενας αλλος διαλεγει τη καρτα βασει χρωματος

αντικειμενικα μπορεις να κρινεις ομως τις 2 καρτες απο θεμα επιδοσεων; ναι η οχι ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.