Petrossortep Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2009 Έχετε αντιληφθεί, όσοι χρησιμοποιείτε p2p, αδικαιλόγητα χαμηλές ταχύτητες(με forced encryption) ακόμα και αν οι peers είναι πολλοί;Κάνει τελικά ο ΟΤΕ traffic shaping ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Ιανουάριος 1, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2009 Σημερα κατεβαζα απο private tracker με 2ΜΒ/s με 24αρα connx,τι γραμμη εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 1, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2009 Εχει σταματησει το traffic shaping εδω και πολυ καιρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιανουάριος 1, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2009 Η γραμμή μου είναι 2mbps. Παρατηρώ μερικές φορές ότι παρά τον ικανώς μεγάλο αριθμό των torrents(π.χ 5) και των peers ανά torrent κολλάω για ώρες ανάμεσα στα 70 και 100KB ενώ κανόνικά θα έπρεπε να είμαι στην περιοχή 150-200.Είναι αυτό TS ή κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Ιανουάριος 2, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Μάλλον έχουν χαμηλό upload οι άλλοι. Άμα υπήρχε traffic shaping, δεν θα κατέβαζες με πάνω από 10-20 kb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιανουάριος 2, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Δεν το αποκλείω αυτό που λες. Απλά σκέφτηκα μήπως και έχουν βρει άλλους περισσότερο "φιλικούς" τρόπους να σε περιορίζουν.Ενώ στην αρχή έπιανα γύρω στα 180ΚΒ, σταθερά για ώρες, τις τελευταίες μέρες είναι σαν να έχει μπει κάποιος κόφτης. Για παράδειγμα, βλέπω προς στιγμήν να πιάνω 150ΚΒ και μετά από λίγα δεύτερα ξάνα στα 70ΚΒ.Μακάρι να είναι πάντως αυτό που λες. Γιατί οι συζητήσεις σε διάφορα φόρα για το TS του ΟΤΕ με έχουν προβληματίσει.ΕΔΙΤ: BTW, δοκίμασα τον VUSE και σερφάρω πιο άνετα σε σχέση με το utorrent, που έχει τη φήμη του ελαφρού client. Για την ακρίβεια με το utorrent ήθελα 1 λεπτό για να ανοίξω σελίδα ενόσω κατέβαζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιανουάριος 2, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 ΕΔΙΤ: BTW, δοκίμασα τον VUSE και σερφάρω πιο άνετα σε σχέση με το utorrent, που έχει τη φήμη του ελαφρού client. Για την ακρίβεια με το utorrent ήθελα 1 λεπτό για να ανοίξω σελίδα ενόσω κατέβαζα. εκ των πραγματων,ο τροπος που λειτουργουν τα τορρεντς(απειρες connections) καταπονει τους ρουτερς και αγκομαχαει ολη η συνδεση σου.δεν ειναι θεμα vuse η utorrent κατα την ταπεινη μου γνωμη.οσο για το TS κ εδω ΟΤΕ και εχω την αισθηση πως υπαρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Ιανουάριος 2, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Εγώ είχα ξεκινήσει και thread εδώ στο Lab για αυτό το θέμα αλλά τώρα πια δεν έχω πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιανουάριος 2, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 εκ των πραγματων,ο τροπος που λειτουργουν τα τορρεντς(απειρες connections) καταπονει τους ρουτερς και αγκομαχαει ολη η συνδεση σου.δεν ειναι θεμα vuse η utorrent κατα την ταπεινη μου γνωμη.οσο για το TS κ εδω ΟΤΕ και εχω την αισθηση πως υπαρχει.Και όμως, έχω τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις και στο utorrent δεν πάει βήμα.Όσο για το θέμα μας,νομίζω ότι άσχετα με την ύπαρξη ή μη encryption ο ΟΤΕ παρακολουθεί τον φόρτο της γραμμής σου και αναλόγως επεμβαίνει όποτε χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 2, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Εμενα τα torrents απο σοβαρους private trackers τερματιζουν την συνδεση μου(connex) συνεχεια τους τελευταιους μηνες. Σε public trackers μην περιμενετε το ιδιο, εκτος και αν εχουν πολλουυυυυυυυυς seeders. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Ιανουάριος 2, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Και όμως, έχω τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις και στο utorrent δεν πάει βήμα.Όσο για το θέμα μας,νομίζω ότι άσχετα με την ύπαρξη ή μη encryption ο ΟΤΕ παρακολουθεί τον φόρτο της γραμμής σου και αναλόγως επεμβαίνει όποτε χρειάζεται. Εδω και 2 εβδομαδες κατεβαζει ασταματητα με 220kb/s (2048/256) γραμμη του οτε. Δεν εχω δει να πεφτει η ταχυτητα Απο private tracker και νομιμα αρχεια μην ξεχνιομαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιανουάριος 2, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Έχω την αίσθηση ότι ο ΟΤΕ μπορεί και throttlaρει την κρυπτογραφημένη διακίνηση δεδομένων. Βρήκα σε λίστα με "κακούς" isp's ότι γίνεται κι'αυτό. Το αν είναι νόμιμα ή παράνομα τα αρχεία δεν έχει να κάνει, μου φαίνεται. ΕΔΙΤ:Μόλις απομόνωσα ένα αρχείο το rate ανέβηκε από τα 14ΚΒ στα 80 περίπου. Αν είναι τέτοιοι πάντως δεν τρέχει και τίποτα, απλά δεν θα ξαναδούν συνδρομή από μένα. ΕΔΙΤ: Να και μια φωτό για του λόγου το αληθές. http://img155.imageshack.us/my.php?image=51372049yz2.png Απλά κοιτάξτε το τελευταίο. Σύνολο είμαι στο 50% των δυνατοτήτων της γραμμής μου μετά από αρκετή ώρα. EDIT: Παιδιά άκυρα τα όσα είπα περί traffic shaping. Μόλις έβαλα να κατεβάσω free λογισμικό που έχει απίστευτα πολλούς seeders κάλυψα όλο το εύρος μου. Το πρόβλημα μάλλον οφειλόταν στα torrents ή στις πολλές συνδέσεις. Δεν ξέρω, πάντως TS δεν υπάρχει. Σόρυ για το διπλοποστάρισμα, αλλά θέλω ξεκαθαριστεί το ζήτημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Ιανουάριος 8, 2009 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2009 απο τοτε που αρχισα να δουλευω το mtorrent με default ρυθμισεις, βλεπω συνεχεια 300-700kb/s (public trackers)-ενω πριν με τους -δηθεν οδηγους ρυθμισεων torrents- σπανια εβλεπα πανω απο 150. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιανουάριος 8, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2009 Στα connections τί αριθμούς βάζεις και τί σύνδεση έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Ιανουάριος 8, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2009 Στα connections τί αριθμούς βάζεις και τί σύνδεση έχεις; ολα ειναι default εκτος απο το upload rate που το εβαλα 22 γραμμη 8MB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιανουάριος 9, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 Γιατί τόσο μικρό global number of connections;Σε μένα με 2ΜΒ μου προτείνει 700 και εγώ βάζω γύρω στο 500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 9, 2009 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 Εχει σταματησει το traffic shaping εδω και πολυ καιρο. Δεν θα το έλεγα... Απλά παίζει καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Ιανουάριος 9, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 Γιατί τόσο μικρό global number of connections;Σε μένα με 2ΜΒ μου προτείνει 700 και εγώ βάζω γύρω στο 500.Όσο περισσότερα το αφήνεις να ανοίγει τόσο περισσότερο σου "φορτώνει" τη σύνδεση ψάχνοντας νέα. Το καλό των πολλών connection είναι ότι μπορεί να ανοίξει ταυτόχρονα πολλές συνδέσεις και να δουλέψει με όσες αποδίδουν. Με λιγότερες επιτρεπτές συνδέσεις ενδέχεται να αργήσει λίγο παραπάνω να φτάσει στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Αλλά έτσι και αλλιώς σπάνια θα χρησιμοποιεί πάνω από 30-40 connections/torrent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιανουάριος 9, 2009 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 500 connection ειναι υπερβολη, με 200 max εισαι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 9, 2009 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2009 Εμενα τα torrents απο σοβαρους private trackers τερματιζουν την συνδεση μου(connex) συνεχεια τους τελευταιους μηνες. Σε public trackers μην περιμενετε το ιδιο, εκτος και αν εχουν πολλουυυυυυυυυς seeders.To αυτο καθημερινα με connx...Δεν εχω παρατηρησει κοφτη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.