sebastian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2009 Λοιπον εχω 4ερης δισκους seagate 7200 rpm 32mb ! Αυτο που εκανα ηταν να φτιαξω 2 κομματια απο 2 tb που ειχα συνολο. Λοιπον, εφτιαξα ενα partition 200gb με 16κ raid0 και ενα partition απο το 1,8 που μου εμεινε τα 1.2 εγιναν ωφελημα αφου το εκανα raid5! Λοιπον παραθετω μερικα αποτελεσματα απο το raid0-16k 200gb Nα πω οτι γενικα η αισθηση που εχω απο το συστημα ειναι ΣΦΕΝΤΟΝΑ! Λοιπον παραθετω μερικα αποτελεσματα απο το raid5-64k 1.334gb
sebastian Ιανουάριος 1, 2009 Author #4 Ιανουάριος 1, 2009 Για 43 δισκους ειναι πολυ χαλια τα αποτελεσματα/... Ωραια, δηλαδη ποσο περιπου θα επρεπε να περνω? Και επισης εχεις τροπους βελτιωσης του αποτελεσματος μου! Επισης που πιστευεις οτι δεν τα παω καλα στο partition raid 0 ή sto partition raid 5? Και αλλα παιδια να πουνε την γνωμη τους...
felix Ιανουάριος 1, 2009 #5 Ιανουάριος 1, 2009 sebastian είναι λάθος ο τίτλος του θέματος και γράφει για "43ρης" δίσκους...γιαυτό γράφει ο Winters ότι δεν είναι τα αποτελέσματα σωστά... στο κείμενο γράφεις 4ερης...γράψε ή "4" ή "τέσσερις" αν θές για να διαβάζεται καλύτερα...
unstoppable Ιανουάριος 1, 2009 #6 Ιανουάριος 1, 2009 Με 43 δισκους μαλλον σε κοβει ο controller, χαχαχαχα
Maximus Ιανουάριος 1, 2009 #7 Ιανουάριος 1, 2009 Μπράβο Seb - εκμεταλλεύτηκες πλήρως τους 4 δίσκους σου, ώστε να έχεις επιδόσεις από Raptor σε seek time, με τέρμα τα transfer rates Το σπαστό Raid σε όλο του το μεγαλείο
Bonito Ιανουάριος 1, 2009 #8 Ιανουάριος 1, 2009 Για 43 δισκους ειναι πολυ χαλια τα αποτελεσματα/... Συγγνωμη κιολας , αλλα ειναι δυνατον να εχει βαλει 43 δισκους...:worship: Μια χαρα φενονται τα αποτελεσματα... , κανε και ενα τεστ με ενα δισκο μονο του...
sebastian Ιανουάριος 1, 2009 Author #9 Ιανουάριος 1, 2009 Παιδες χιλια sorry , δεν το ειδα, λαθος μου! Πως θα το αλλαξω γιατι ειναι στην επικεφαληδα...4ερης δισκους εχω και οχι 43!Αρα μια χαρουλα ειμαι- Το partition με το raid5 το περιμενα πιο γρηγορο απο τα αποτελεσματα που μου εδωσε στην πραξη. - Ο ενας δισκος βγαζει περιπου 90 mb average read εαν θυμαμαι καλα
DarkSaga Ιανουάριος 2, 2009 #10 Ιανουάριος 2, 2009 στο raid 5 κάνε ένα κόπο να χρονομετρήσεις ένα dvd περασμένο μέσα να το μεταφέρεις σε άλλο δίσκο ή paretition εκεί θα δεις την πραγματική ταχύτηταόσο είχα raid 5 στον ich9r είχα καλά νούμερα στα benches Μόοοοονο στη χρήση ήταν όλα slow motion.... τσέκαρε το και πες μας σε τι controller έχεις στήσει το raid
sebastian Ιανουάριος 2, 2009 Author #11 Ιανουάριος 2, 2009 raid 5 στον ich9r εχω και εγω! Για το raid5 δεν ειμαι και εγω τοσο ευχαριστημενος αλλα για το raid 0 που ειναι το αλλο partition ειμαι πολυ ευχαριστημενος! Το raid5 δεν με ενδιαφερει απο θεμα ταχυτητας γιατι εκει αποθηκευω καποια αρχεια μεχρι να περαστουν στους εξωτερικους μου δισκους!Το burst rate τι ειναι παιδες (hdtune)?
DarkSaga Ιανουάριος 2, 2009 #12 Ιανουάριος 2, 2009 το raid 5 είναι ασφαλέστερο από τους εξωτερικούς δίσκους δεν ξέρω βέβαια τι αποθηκεύεις και πόσο σε ενδιαφέρει η ασφάλεια αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω την χρήση raid 5 ως ενδιάμεσο σταθμό μόνο μέτρα την ταχύτητα του Raid 5 αν θέλεις με τα τυπικά αρχεία που μεταφέρεις και πόσταρε τα αν θέλεις αυτά είναι που έχουν πραγματικά αξία
venom7 Ιανουάριος 5, 2009 #13 Ιανουάριος 5, 2009 - Ο ενας δισκος βγαζει περιπου 90 mb average read εαν θυμαμαι καλα Εεεεε, ούτε 100!!!:computer: Πλάκα κάνω!Κομπλέ είσαι boy!
neuromancer Ιανουάριος 6, 2009 #14 Ιανουάριος 6, 2009 To RAID5 βγάζει καλύτερες επιδόσεις από RAID0+1 ? Σκέφτομαι να πάω σε ένα από τα δύο.Σε σχέση με RAID1 πάντως, την ταχύτητα του RAID5 που λες την πιάνω με RAID1 με 2 250άρηδες WD RE3. Δεν θα έπρεπε να ήσουν παραπάνω ?
sebastian Ιανουάριος 6, 2009 Author #15 Ιανουάριος 6, 2009 Ναι το ξερω , μιπως ειναι το partition και δεν βοηθαει! To raid 0 parition πεταει....το αλλο δε το κοβω και πολυ γρηγορο απο την αισθηση που μου δινει...
neuromancer Ιανουάριος 6, 2009 #16 Ιανουάριος 6, 2009 Δεν συγκρίνονται τα 0 και 5. Πόσο μάλλον όταν έχεις 0 με 4 δίσκους. Μέρα με τη νύχτα πρέπει να είναι. Το 5 είναι καλύτερο από το 1 αλλά χειρότερο από το 0.
Blinky Ιανουάριος 6, 2009 #17 Ιανουάριος 6, 2009 ειχα κανει ακριβως το ιδιο πραγμα με ακριβως τους ιδιους δισκους και μαλιστα 4 παλι! Στη θεωρια ηταν τελειο, μαλιστα ειχα κοψει μονο 50gb το raid0 και αργοτερα το εκανα 100gb raid10 για να μην εχω να κανω backup τιποτα ακομα και να σκασει ενας δισκος. Το ελατωμα του συγκεκριμενου setup ειναι οτι οι δισκοι τρωνε τρελα ζορια, και με τους 4 να δουλευουν διαρκως (και συχνα με διπλο φορτο αν χρησιμοποιουνται και τα 2 raids ταυτοχρονα) ακομα και το παραμικρο να κανεις. Αποτελεσμα σε 5 μηνες να εχουν σκασει 2 απο αυτους (ευτυχως οχι μαζι οποτε δε χαθηκε τιποτα). Τελικα κατεληξα σε 7 western digital 640gb που μεμονομενοι εχουν και καλυτερες επιδοσεις απο αυτους τους seagate, και πιο πολλα gb στο ιδιο κοστος, και εχω κανει τωρα το εξης setup :6 ειναι raid5 (3tb ωφελιμος χωρος) στο ICH9R, και ενας ειναι μονος του στον jmicron controller που τον εχω κοψει σε 96gb μικρο γρηγορο partition για λειτουργικο και 500gb για downloads. Τελικα ειμαι πιο ευχαρηστημενος με αυτο το setup. Στα benchmarks χανω, αλλα σε καθημερινη χρηση δε το βιωθω τοσο αργο το 96gb partition, και επειδη το μηχανημα δουλευει 24/7 σαν server/κατεβαστηρι οι 6 που ειναι σε raid5 μπορουν να σβηνουν απο το λειτουργικο μετα απο 20 λεπτα και να μην καταπονουνται ολη μερα, ενω το κατεβασμα γινεται στο 500gb partition και που και που το αδειαζω στο raid5... Εντωμεταξυ επειδη και ο 7ος δισκος ειναι ιδιος με τους αλλους, αν σε καναδυο χρονια σκασει καποιος (και πιθανον δεν θα υπαρχε και ο ιδιος στην αγορα) τον εχω ετοιμο να τον βαλω στη θεση του και με το πιστωτικο να παρω εναν αλλον πιο γρηγορο (πχ με 500gb platters που βγαινουν σε λιγο) στη θεση του για λειτουργικο παλι...Και γενικα υπαρχει η ευελιξια να αλλαξεις οτι θες σε δισκο/partitions για το λειτουργικο γιατι κατα τα αλλα το matrix raid ειναι τραγικο σε τετοια θεματα (δε σε αφηνει να κανεις expand το raid5 πχ με κανενα τροπο χωρις να χασεις τα δεδομενα σου αρα οτι κανεις τωρα θα μεινει για παντα!)Καλα τα benchmarks αλλα ετσι μου φαινεται πολυ πιο λειτουργικο...τωρα αμα ερθει και κανενας perc5 να παρει τη θεση του ICH9R ακομα καλυτερα...
sebastian Ιανουάριος 6, 2009 Author #18 Ιανουάριος 6, 2009 Ok φιλος θα εχω στα υποψην μου τις παρατηρισεις σου. Παραθετω και ακομη δυο photo. 1) 2)
sebastian Ιανουάριος 7, 2009 Author #19 Ιανουάριος 7, 2009 Eκανα format εβαλα xindows xp 64 bit...επισης εβαλε και το jumperaki σε εναν απο τους δισκους μου που το ειχα ξεχασει δεξια για ενεργοποιηση του sata 2..Λοιπον ειδου τα αποτελεσματα! 1. RAID 0 200GB 16K 2. RAID 5 1.3 TB 64K
Blinky Ιανουάριος 7, 2009 #20 Ιανουάριος 7, 2009 το random access time μπορεις να το ριξεις ακομα και κοντα στο 7 με μικροτερο OS partition. Με το 50gb ειχα 7.3, αν αυτο σε ενδιαφερει, για responsiveness...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.