Jump to content

server 2003 cluster & dfs

emm_stra

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χρονια πολλα και καλη χρονια,

Εχω ενα domain το οποιο βασιζεται σε dfs.

Υπαρχουν 2 servers domain controllers και file servers & dhcp & dns και εχει δημιουργηθει με το dfs ενα dfs root με ονομα DFS (με συνδεσιες μεταξυ των 2 server για replicate) και κατω απο εδω υπαρχουν 3 φακελοι (ΑΡΧΕΙΑ, ΚΟΙΝΟΣ_ΧΩΡΟΣ, PROFILES) τα οποια ειναι shared στο δικτυο για τους χρηστες αναλογα με τα δικαιωματα του καθενος. Στα αρχεια υπαρχουν υποφακελοι αναλογα με το τμημα που ανηκει ο καθε χρηστης.

Προσφατα ο 1 απο τους 2 servers βγηκε εκτος λογω καποιου προβληματος, το υπολοιπο συστημα συνεχιζει να λειτουργει. Επισης ανακαλυψα κατι για το οποιο δεν το ηξερα απο πριν. Οτι υπαρχει κατι που λκεγεται cluster (cluster nodes ειναι οι 2 server). Το προβλημα ειναι οτι :

α) δεν ξερω να λειτουργησω το dfs διοτι δεν το γνωριζω σε βαθος και

β) δεν ξερω τι ειναι αυτο το cluster και αν σχετιζεται με το dfs ή αν ειναι κατι ανεξαρτητο , ποιος ειναι ο λογος υπαρξης.Επισης οταν παω να κανω manage server δεν με αφηνει και μου βγαζει μηνυμα οτι ειναι μερος ενος cluster και πρεπει να γινει η διαχειριση απο τον cluster administrator.???????

Εγω για να λειτουργω απλα οπως γνωριζω θα ηθελα να ξαναστησω ολο το συστημα απο την αρχη. Ειναι κατι τετοιο εφικτο?

Στο καθημερινο backup που παιρνω οσον αφορα το systemstate μου βγαζει ενα μηνυμα λαθους που λεει οτι δεν ολοκληρωθηκε επιτυχως λογω καποιας λειτουργιας cluster στην οποια δεν εχω δικαιωματα προσβασης ή οτι δεν υπαρχει..

Το υπολοιπο backup κινδυνευει (δλδ τα αρχεια που παιρνω) ή μονο αυτο ειναι το προβλημα??

Μπορει καποιος να με βοηθησει σε αυτο το θεμα???

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια και συγνωμη γιαυτο το μακροσκελες μηνυμα αλλα ειμαι πολυ προβληματισμενος!!!

Εγω για να λειτουργω απλα οπως γνωριζω θα ηθελα να ξαναστησω ολο το συστημα απο την αρχη. Ειναι κατι τετοιο εφικτο?

Φίλε μου δεν ξέρω σε τι εταιρία δουλεύεις, αλλά έστω κάνε σεμινάρια. Τα νερά που έχεις μπει δεν είναι κλικ εδώ και κλικ εκεί, θέλει διαβασματάκι και μερική εμπειρία :)

Θα σε συμβουλέψω να μην μπεις σε νερά που δεν ξέρεις γιατί θα μπλέξεις άσχημα. Όποιος σε έβαλε σε αυτή τη θέση, καλό θα είναι να σε στείλει σε ένα σεμινάριο μέσω ΟΑΕΔ, τσάμπα θα σας έρθει σχεδόν. Άνοιξε κανένα βιβλίο, δες κανένα Training από TestKing.

Και τέλος για να κλείσω, μπορώ να σου δώσω μερικές πληροφορίες για το τι είναι το Cluster, αλλά για μένα σου λείπει λίγο υπόβαθρο, όπως και σε μένα πιο παλιά. Διάβασμα και σεμινάρια θα σε "αναβαθμίσουν" σημαντικά. Ένα forum δεν μπορεί να σε βοηθήσει, γιατί είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες που χρειάζεσαι και λείπουν, που εύκολα μπορεί να γίνει κακό. ;)

Φίλε μου δεν ξέρω σε τι εταιρία δουλεύεις, αλλά έστω κάνε σεμινάρια. Τα νερά που έχεις μπει δεν είναι κλικ εδώ και κλικ εκεί, θέλει διαβασματάκι και μερική εμπειρία :)

Θα σε συμβουλέψω να μην μπεις σε νερά που δεν ξέρεις γιατί θα μπλέξεις άσχημα. Όποιος σε έβαλε σε αυτή τη θέση, καλό θα είναι να σε στείλει σε ένα σεμινάριο μέσω ΟΑΕΔ, τσάμπα θα σας έρθει σχεδόν. Άνοιξε κανένα βιβλίο, δες κανένα Training από TestKing.

Και τέλος για να κλείσω, μπορώ να σου δώσω μερικές πληροφορίες για το τι είναι το Cluster, αλλά για μένα σου λείπει λίγο υπόβαθρο, όπως και σε μένα πιο παλιά. Διάβασμα και σεμινάρια θα σε "αναβαθμίσουν" σημαντικά. Ένα forum δεν μπορεί να σε βοηθήσει, γιατί είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες που χρειάζεσαι και λείπουν, που εύκολα μπορεί να γίνει κακό. ;)

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου..

Εξυπηρετηση κανω, δεν δουλευω σε εταιρεια, απλα θελω να βοηθησω καποιον και δεν υπαρχει δυνατοτητα σεμιναριων..

Οτι μπορεις να μου πεις απο εδω θα σου ημουν ευγνομων...

Ή που υπαρχουν tutorials να κατεβασω...

Ψάξε για βιβλία MCSA 2003, έχει τα βασικά για έναν admin. Θα σε βοηθήσουν αν δεις και μερικά DVDs από TestKing.

Γενικά κάτι σε Tutorials δεν θα βρεις, γιατί τίποτα δεν είναι "τυφλοσούρτης". Υπάρχουν ένα σωρό παράμετροι που αν δεν υπολογίσεις μπορεί να κάνεις ζημιά. Ειδικά για "εξυπηρέτηση" δεν παίρνουν τέτοιες ευθύνες εύκολα φίλε μου :)

Απλά θελω να ξερω αν ειναι το ιδιο dfs και cluster... Αν σχετιζονται ή αν ειναι ανεξαρτητα...

Και πως μπορω να τα απενεργοποιησω??

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.