Jump to content

Πρόβλημα στην σάρωση

Recommended Posts

Χαίρετε και καλή χρόνια!

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα στην σάρωση του πολυμηχανήματος Canon MP190. Συγκεκριμένα η σάρωση εικόνων που έχουν πορτοκαλί χρώμα βγαίνει σε ροζ! Έκανα διάφορες άλλες σαρώσεις και δεν παρατήρησα άλλες διαφορές στα χρώματα παρά μόνο στο πορτοκαλί. Επίσης δεν έχω προβλήματα με την εκτύπωση, το πορτοκαλί εκτυπώνεται κανονικά.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα γίνεται και στον HP F2280 άρα σίγουρα δεν είναι θέμα hardware.

Το θέμα είναι ότι τα δύο πολυμηχανήματα είναι σε διαφορετικούς υπολογιστές συνδεδεμένα. Συγκεκριμένα στο desktop μου είναι ο Canon MP190 και στο Laptop της HP το HP F2280. Το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους είναι ότι έχουν Vista, άρα εκεί πιστεύω βρίσκεται το πρόβλημα.

Ιδού το εξώφυλλο του The Orange Box που έγινε The Pink Box:p

scanimage001ti7.th.jpg

Δεν ξέρω όλα τα έχω αφήσει στο default δεν έχω πειράξει τίποτα, ούτε έχω εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα.

Το περίεργο είναι ότι ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο εξώφυλλο μου παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα. Συγκεκριμένα δοκίμασα να σαρώσω διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και σαρώθηκαν προς μεγάλη μου έκπληξη σωστά! Φυσικά και διάφορα άλλα εξώφυλλα και έγγραφα, κανένα πρόβλημα απολύτως.

Μόλις βάζω να σαρώσει το εξώφυλλο του Orange Box αρχίζει και κάνει αυτό που είπα παραπάνω.

Μόνο δύο συμπεράσματα μπορώ να βγάλω.

1) Η συγκεκριμένη απόχρωση του πορτοκαλί είναι "ιδιαίτερη" και δεν μπορούν και τα δύο scanner να την εντοπίσουν σωστά. Είτε λόγω χρωματικού προφίλ όπως είπες, είτε κάποιου περίεργου bug των Vista.

2) Ξέρω ότι θα ακουστεί ακραίο και κουλό αλλά μήπως έχει κάποιου είδους προστασία το εξώφυλλο του Orange Box και δεν γίνεται να σαρωθεί σωστά χωρίς κάποιες πατέντες; Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με σαρώσεις άλλα είχα ακούσει παλαιότερα ότι ας πούμε για παράδειγμα χρήματα δεν γινόταν να σαρώσεις σε ορισμένα scanners διότι υπήρχε κλείδωμα.

...πάντως το βρήκα σε normal mode πορτοκαλί εδώ...ίσως να μην είναι σκαναρισμένο όμως...

για το θέμα με το χρωματικό προφίλ, εννοούσα μηπως είναι αλλοιωμένο το συγκεκριμένο που έχεις, ή να έχει γίνει κάτι χωρίς να το πειράξεις εσύ...

Φαίνεται να είναι πρόβλημα του συγκεκριμενου φύλλου και όχι γενικό. Αν δεν το χρειάζεσαι, μην ανησυχείς.

Όχι δεν το χρειάζομαι απλά test έκανα. Η ειρωνεία του θέματος είναι ότι ήταν και το πρώτο test.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.