Jump to content

Δοκιμή με-χωρίς πειρατικά προγράμματα - freeware

apollokk

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό είχα την ευκαιρία να κάνω αυτό το test. Απο φίλους πήρα κάποια σπασμένα προγράμματα (για το test μόνο). Έτσι έχουμε και λέμε:

TA ΣΠΑΣΜΕΝΑ

Windows Vista Ultimate x64

Office 2007

Nero 9

Photoshop CS4

Αρκετά αργό

ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ

Windows Vista Ultimate x64

Office 2007

Nero 9

Photoshop CS4

Ελάχιστα γρηγορότερο

FREEWARE

Windows Vista Ultimate x64 (αυθεντικά)

OpenOffice 3.0.1 RC1

ImgBurn

Gimp

Πολύ γρηγορότερο. Το γρηγορότερο που είδα. Το σύστημα είναι αρκετά ελαφρύ. Τι μπορεί να αποδείξει αυτό;

Τα σπσμένα με τα ορίτζιναλ Vista γιατί ε\έχουν διαφορά ταχύτητας? Πώς την μέτρησες? Έχεις κάποιο σχετικό πίνακα? Ποια προγράμμτα χρησιμοποίησες για bench?

Λίγο μπακαλίστικο δεν είναι?

Τα σπσμένα με τα ορίτζιναλ Vista γιατί ε\έχουν διαφορά ταχύτητας? Πώς την μέτρησες? Έχεις κάποιο σχετικό πίνακα? Ποια προγράμμτα χρησιμοποίησες για bench?

Δυστυχώς δεν έχω bench. Ό,τι πιάνει το μάτι μου :woot: !

Έλα μου ντε... :confused:

Επίσης ούτε h/w αναφέρεις.

Γενικά το post σου δεν πείθει :) Το κακό είναι ότι μερικοί, ακόμα και έτσι όπως είναι, θα το πάρουν ως κανόνα.

Καλό είναι αν θες να δείξεις κάτι να το κάνεις ολοκληρωμένα.

Δεν εννοεί σπασμένο/αυθεντικό λειτουργικό, αλλά σπασμένα/αυθεντικά τα υπόλοιπα.

Προφανώς η μέτρηση έγινε με το "μάτι". Και δεν έχει βέβαια και αξία, διότι να συγκρίνεις το photoshop που είναι σαφώς πιο βαρύ με το gimp, απλά δεν έχει νόημα.

Βαρύ ή όχι, ένα πρόγραμμα κρίνεται από τον χρήστη του για το πόσο τον διευκολύνει να κάνει την δουλειά του. Εγώ ξέρω το photoshop και όχι το gimp. Άρα δεν με ενδιαφέρει να έχω βαρύτερο σύστημα. Δεν έχει καμία σημασία. Εϊπαμε φτάνει το κυνήγι του "overclock" σε όλα.

Θεραπεύτηκα. :big_boss:

το nero και το τελευταίο photoshop

βάζουν κάμποσα services που κάνουν το σύστημα αργό

πλέον δεν εγκαθιστώ καθόλου το nero αλλά το InfraRecorder

για το photoshop διαλέγω στην εγκατάσταση μόνο το core πρόγραμμα

Δεν παίζουν αυτά τα αποτελέσματα. Το μόνο που στέκει είναι ότι τα freeware είναι πιο γρήγορα, κάτι που όλοι ξέρουμε. Αλλά και σαφώς πιο φτωχά σαν εφαρμογές.

Συμφωνω απολυτα.

Επισης δεν μας ειπες κατι σημαντικο, τι hardware εχεις χρησιμοποιησει.

το nero οκ αλλά βρες μου ένα freeware που μπορεί να κάνει ό,τι και το photoshop :p βάζω στοίχημα οτι δεν θα βρεις

όσο για τα windows δεν μπορώ να το πιστέψω οτι τα αυθεντικά με τα σπασμένα έχουν διαφορά στην ταχύτητα έχω δοκιμάσει την ίδια έκδοση XP με το κλειδί τους και με crack και διαφορά δεν είδα ούτε με το μάτι ούτε σε benchmark το ίδιο και με τα vista

στην τελική το σπάσιμο σε ένα δύο αρχεία γίνετε που δεν είναι τίποτα κρίσιμο για την ταχύτητα ούτε κάποιο service

το nero οκ αλλά βρες μου ένα freeware που μπορεί να κάνει ό,τι και το photoshop :p βάζω στοίχημα οτι δεν θα βρεις

όσο για τα windows δεν μπορώ να το πιστέψω οτι τα αυθεντικά με τα σπασμένα έχουν διαφορά στην ταχύτητα έχω δοκιμάσει την ίδια έκδοση XP με το κλειδί τους και με crack και διαφορά δεν είδα ούτε με το μάτι ούτε σε benchmark το ίδιο και με τα vista

στην τελική το σπάσιμο σε ένα δύο αρχεία γίνετε που δεν είναι τίποτα κρίσιμο για την ταχύτητα ούτε κάποιο service

Προσωπικά δεν ξέρω να χρησιμοποιήσω σε βάθος το photoshop για να σου πω τι παραπάνω έχει από το gimp. Το gimp πάντως με υπερκαλύπτει. Και είναι εις γνώση μου το γεγονός ότι για γραφίστες το photoshop είναι πολύ καλύτερο.

Αλλά το θέμα είναι, πόσοι χρήστες το χρησιμοποιούν σε βάθος; Και δεν μιλάω για ειδική κατηγορία και επαγγελματίες.

Όσον αφορά το σπασμένο vs original, δεν υπάρχει καμία διαφορά τουλάχιστον όσον αφορά τα λειτουργικά που έχουν βγει ως τώρα. Φυσικά υπάρχει η εξαίρεση αν πας και εγκαταστήσεις στο σπασμένο ενημερώσεις όπως windows genuine advantage notification και λοιπά παρόμοια.

Τέλος, όσον αφορά τα γνήσια windows που δίνουν διάφοροι κατασκευαστές-συναρμολογητές PC και Laptop, μια σύγκριση μεταξύ εκείνων των γνήσιων vs πειρατικών, το σκορ θα ήταν 0-1. Κι αυτό γιατί μερικοί κατασκευαστές-συναρμολογητές γεμίζουν τα λειτουργικά με διάφορες βλακείες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.