Jump to content

Προβληματα έπειτα απο αναβάθμηση

st.ef

Recommended Posts

Καλησπέρα. Εχω ενα pc με τα παρακατω:

Athlon 64x2

Abit KN9 nforce 570 sli

Gigabyte 8800gts G80

ddr 2 800MHZ

VGA και M/B τα πήρα μεταχειρισμένα

Το προβλημα ξεκινησε οταν πήρα την 8800 και τοτε ειχα για M/B μια ahrock alive sata glan2. Ο υπολογιστης ανοιγε και η οθονη τίποτα ώσπου μετα απο επανελλημενα restart τελικα ανοιγε. Οταν αλλαξα και την M/B αυτο το πρόβλημα λύθηκε, ξεκινησε ομως να τρωει κολληματα μεσα στα windows οπου παγώνουν τα παντα ξεκίνωντας απο τις θυρες usb οπου κανουν το κλασικο ηχο σαν να συνδεθηκε μια συσκευη και ξαφνικα σβήνει το laser του ποντικου.

Επειτα αρχίζουν να κολούν τα frames και πατώντας καθε πλήκτρο του πληκτρολογιου ακουγεται τι κλασικο μπιπ της M/B . Το περιεργο ειναι οτι τo προβλημα αυτο δεν εμφανιζεται σε καθε start up των windows, μπορει να συμβει στα πρωτα 20 λεπτα ή μετα απο τρεις μέρες λειτουργιας και συμβαίνει κυρίως σε απαιτητικες εφαρμογές.

Τέλος να προσθέσω οτι οταν κανω την επανεκινηση( μετα απο κολλημα) το μπιπ ελέγχου της M/B ακουγεται βραχνο και δεν ανοιγει το pc εαν δεν το αποσυνδεσω απο το ρευμα.

Μετα απο ολα αυτα δεν μπορω να βγάλω συμπερασμα για το τι πρεπει να πετάξω απο το παραθυρο και ζητώ την βοηθεια σας. Ευχαριστω!

να κανω μια ερωτηση (γιατι δεν καταλαβα καλα)

με την αλλαγη της μητρικης,εκανες φορματ?

ή παιζεις με το ιδιο λειτουργικο?

επισης οταν αλλαξες την καρτα γραφικων,απεγκατεστησες του drivers της προηγουμενης (με καποιον cleaner και οχι απλο unistall απο win) πριν βαλλεις τους καινουριους?

To Τέσταρα και δεν εβγαλε κανενα error αν και ημουν σιγουρος γιατι εχω δοκιμασει και αλλες μνημες..

Το τροφοδοτικό ειναι αυτο http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1172&ID=1540#Tab1

μηπως τα Ampere του δεν ειναι αρκετα για την 8800 gts?

Εαν το τροφοδοτικο λειτουργει καλα τοτε τα 550 φτανουν για το setup σου. Εχω δει τετοια setup να παιζουν με 400-450 watt και μαρκας γ.τ.π. , δες λιγο τα πυκνωτακια της μητρικης σου εαν ειναι οκ .

Εκανα εναν γρηγορο ελεγχο στους πυκνωτες και ολα κομπλε φαινονται. Όπως γράφω και πιο πανω το προβλημα αυτο το ειχα και με την προηγόυμενη μητρικη, δηλαδη ξεκίνησε οταν πηρα την 8800. Για αυτο σκέφτομαι οτι μαλλον φταιει η καρτα γραφικων, αλλα δεν μπορω να συνδιασω πρόβλημα τησ vga με το να ανοιγοκληνει ο διανομεας των usb λιγο πριν κολλησει, εκτος αν η vga προκαλει βραχυκυκλωμα στην μητρικη (το οποιο δεν γνωριζω αν μπορει να συμβει).

Να σημειωσω επίσης οτι οταν παρέλαβα την μεταχειρισμενη 8800 το συστημα ψυξης της ηταν σε αθλια κατασταση και μετα τις διωρθωσεις που εκανα ενδεχεται μερικές μνημες να μην ψύχονται καταλληλα.

Το περιεργο ειναι οτι τo προβλημα αυτο δεν εμφανιζεται σε καθε start up των windows, μπορει να συμβει στα πρωτα 20 λεπτα ή μετα απο τρεις μέρες λειτουργιας και συμβαίνει κυρίως σε απαιτητικες εφαρμογές.

επειδη βλεπω πως εχεις βαλει στο ματι την καρτα, οταν λες απαιτητικες εφαρμογες, εννοεις games η και εφαρμογες που δεν χρησιμοποιουν ΚΑΘΟΛΟΥ την καρτα γραφικων;

νομίζω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να βγάλεις συμπεράσματα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσεις την κάρτα σε έναν άλλο υπολογιστή και ένα άλλο τροφοδοτικό στον δικό σου, αφού έχεις αλλάξει μητρική το πιο πιθανό είναι να φταίνε ένα από τα δύο...

Περιμενω απο εναν φίλο μια 9800GT να δοκιμάσω γιατι δεν μου βρίσκετε καμια αλλη αυτη την στιγμη.Ελπιζω να ειναι αυτο και οχι το τροφοδοτικο γιατι λεφτα δέν παιζουν..

Ισως να εχει καποιο προβλημα η καρτα.

Οπως και να εχει, μπορεις να διαπιστωσεις αν φταιει η καρτα τρεχοντας ενα burn-in στο furmark. ;)

Αστο κανα μισαωρο με μια ωρα για να 'σαι σιγουρος.

• 1 month later...

Τελικά 2 μηνες μετα και με αλλη καρτα γραφικων το προβλημα συνεχιζεται και με μεγαλυτερη συχνοτητα. εχω κοιταξει τροφοδοτικο,καρτα γραφικων και μνημες και ολα καλα. Οπότε καταλήγω στην μητρικη εκτος αν ενδεχεται να ειναι προβλημα των windows αξιζει να κανω ενα φορματ η θα χάσω απλα χρονο?

τσαμπα εοιναι το φορματ...δεν χαεις κατι να το δοκιμασεις και αυτο απο τη στιγμη που εξακολουθεις να εχεις προβλημα...

βεβαια αν εχεις αποκλεισει ολα τα παραπανω,το μονο που απομενει ειναι η μητρικη οπως καταλαβαινεις...

γραφεις πως δοιμασες και τροφοδοτικο

επειδη δεν εχεις αναφερει λεπτομεριες,δοκιμασες με αλλο τροφοδοτικο και παλι κανει προβλημα?

ποσα watt?

δοκιμασε και το φορματ παντως και αναλογως πραττεις επειτα

Αυτο που εχω 550. Δοκιμασα με ενα 500ρι γιατι μονο αυτο ειχα και εκανε τα ιδια αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα ισχυεις γιατι εχω το ιδιο περιπου συστημα με 8800GTS πανω σε 400αρι χαμηλης ποιοτητας και τρεχει μια χαρα. Επίσης αν ηταν θεμα τροφοδοτικου θα σκαλωνε σε εφαρμογες που χρησιμοποιουν πολυ την vga, αλλα σε μενα δεν συμβαινει αυτο, μπορει να σκαλωσει παντου.

Στην μητρική κατέληξα απο την αρχη διοτι κατα την επαννεκινηση μετα απο κολλημα ακουγεται βραχνο το μπιπ απο το ηχειακι..

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.