Jump to content

Διαβαστε και κρατηθειτε....

Panos_ole

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

:hi:Καλησπερα σε ολη τη παρεα, χρονια πολλα, και ευτυχισμενο το 2009:hi:

Λοιπον θελω να σας περιγραψω κατι, το οποιο το ειδα με τα ιδια μου τα ματακια, και εγινε λογος για να κατανοησω καλυτερα καποια πραγματα. (Ισχυς νεων επεξεργαστων)

Εχω εγκατεστημενο ενα Workstation της Apple (Mac Pro) με2 Dual core Xeon(4cores) @2,66Ghz, 5GB Fb ddr2@667 (ECC registered) 8800 GT και 4 Sata2 δισκους

Και ενα Pc με Core 2 Quad@2.83 (q9550), 2*2gb DDR2@800 (Adata) 9400GT και εναν 500 sata2

Επιχειρω λοιπον να κανω rip το Zeitgeist DVD αφου πρωτα το μετατρεψω σε ISO μονο και μονο για να μετρησω τους χρονους...

Μετα τη μετατροπη σε ISO, το κανω mount και απο εκει ξεκιναω τη διαδικασια μετρησης...

Σημ..Το PC "τρεχει" 64bit Ultimate Vista, O mac 32bit Ultimate Vista

Η διαρκεια του DVD ειναι 2 ωρες.

Το pc σημειωνει χρονο...73 λεπτα (export wmv)

o Mac σημειωνει χρονο...92 λεπτα (export wmv)

Μιλαμε για διαφορα 19 ολοκληρων λεπτων αν δε το καταλαβατε...(εγω το καταλαβα καλα δυστυχως...!!!)

Να σημειωσω οτι η εφαρμογη για το DVD Ripping ειναι το Magic Dvd Ripper και ειναι 32βιτη

Οι INTEL XEON επεξεργαστες ειναι πραγματικα πανισχυροι, ταχυτατοι, και απευθυνονται στο κομματι της αγορας που απαιτει "ωμη δυναμη" καθως ειδικευονται να τα βγαζουν περα σε animation, 3d rendering, Video Editing, Compositing e.t.c..

Οι δε FB DDR2 μνημες ειναι πανακριβες και αποτελουν εγγυηση καθως κανουν error checking and correction..

Και ολα αυτα ερχεται να τα ανατρεψει ενας Q9550...:jump::jump::jump:

Τι να πω...ισως θα πρεπει να αλλαξω...την υπογραφη μου...:suicide:

Τα σχολια σας παρακαλω....

Να εισαστε καλα και παλι χρονια πολλα:hi::fun::hi::fun:

Τα 5gb fb που έχει ο mac πάνε στον βρόντο στην ουσία, καθως τα 32bit θα βλέπουν 3,25-3.5 το πολύ.

Επίσης τα +200mhz του 9550 δίνουν κάτι παραπάνω από τους Xeon, σε rip, αν δεν κάνω λάθος...

Δεν λέω είναι καλοί οι νέοι, αλλά και οι παλιοί δεν είναι του πεταματού. Αν είχε 64bit λειτουργικό και το Mac, τότε θα ήταν πιο κοντά...

Τα 5gb fb που έχει ο mac πάνε στον βρόντο στην ουσία, καθως τα 32bit θα βλέπουν 3,25-3.5 το πολύ.

Επίσης τα +200mhz του 9550 δίνουν κάτι παραπάνω από τους Xeon, σε rip, αν δεν κάνω λάθος...

Δεν λέω είναι καλοί οι νέοι, αλλά και οι παλιοί δεν είναι του πεταματού. Αν είχε 64bit λειτουργικό και το Mac, τότε θα ήταν πιο κοντά...

;)O Mac "τρεχει" 64bit Leopard 10.5.6 (native 64bit)

Το θεμα ειναι ομως οτι επειδη ειναι μοντελο 1ης γενιας (Απριλης 2007) η Apple εχει βγαλει μεσω του Bootcamp μονο 32bit drivers...

Στ μοντελο 2ης γενιας (Γεναρης 2008) εχει βγαλει κανονικα 64BIT DRIVERS

Για τη "χαμενη" μνημη οπως λες στα 32bit, εχεις απολυτο δικιο..

Τι να πω...αν δεν το εβλεπα δε θα το πιστευα..

Θα στησω και 32bit στο Pc για να επαναλαβω το τεστ, και να παιζουμε πλεον "επι ισοις οροις"

Ορεξη ναχεις....:blink::blink:

απολυτα αναμενομενο κατα τη γνωμη μου. apple μηχανημα που φορα windows δε μπορει να συγκριθει με νεωτερο pc. οι xeon τυπου Beckton με 4πλο quick path προφανως δε θα συγκρινονται (οταν βγουν ) με τους παλιους lga775 core quad αλλα αυτος που εχεις δεν ειναι πλεον "ωμης δυναμη".

οι νεοι imac βγαινουν σε λιγες ημερες. ισως ανακοινωθει κατι και σε mac pro αν θες να μεινεις με apple και να "ριχνεις" σε αντιστοιχα pc. μια χαρα ειναι το μηχανημα σου παντως

απολυτα αναμενομενο κατα τη γνωμη μου. apple μηχανημα που φορα windows δε μπορει να συγκριθει με νεωτερο pc. οι xeon τυπου Beckton με 4πλο quick path προφανως δε θα συγκρινονται (οταν βγουν ) με τους παλιους lga775 core quad αλλα αυτος που εχεις δεν ειναι πλεον "ωμης δυναμη".

οι νεοι imac βγαινουν σε λιγες ημερες. ισως ανακοινωθει κατι και σε mac pro αν θες να μεινεις με apple και να "ριχνεις" σε αντιστοιχα pc. μια χαρα ειναι το μηχανημα σου παντως

Καλησπερα

Να διευκρινισω μονο κατι (οχι για να ευλογησω τα γενια μου που λενε...) αλλα ο Συκεκριμενος Mac εχει δειξει πολυ αγρια τα δοντια του και κατω απο After Effects, (vista) kai Final Cut (Mac), και σταθηκε παντα αψογα.!!!

Πλεον δε χρειαζεται να τρεξει κανεις προγραμματα εξομοιωσης (virtual Pc, Vmware) αφου το λειτουργικο υποστηριζει εγγενως το Hardware...απλα μας την εκανε με τους drivers...η Apple.

Συμφωνω οτι αυτοι που βγουν θα ειναι μακραν καλυτεροι...αλλωστε (σχεδον) παντα ετσι γινεται...

Η Apple θα παρουσιασει Macpro to Φλεβαρη_Μαρτη του 2010 (ετσι ειχε βγει μια βρωμα...)

Ειδομεν...σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου

Δεν κατηγορω τον Mac μου...απλα προβληματιστηκα πολυ...:blink::blink::blink::blink::blink::blink:

οι νεοι imac βγαινουν σε λιγες ημερες. ισως ανακοινωθει κατι και σε mac pro αν θες να μεινεις με apple και να "ριχνεις" σε αντιστοιχα pc.

096af9.jpg

Πάντως το πρόγραμμα Magic Dvd Ripper είναι και στις δύο περιπτώσεις 32βιτ και η μνήμη που χρησιμοποιείται τελικά περίπου ίδια.

Μου άρεσε αυτό το ποστ γιατί μεταφέρει εμπειρίες από επαγγελματικά ηλεκτρονικά που ο πολύς κόσμος δεν έχει την ευκαιρία να γνωρίζει όπως xeon, fbdimm κτλ.

Τα επαγγελματικά εξαρτήματα είναι πανάκριβα, αν και στην ουσία η κινητήριος δύναμη εξέλιξης είναι το PC.

Μια μνήμη που έχει επιπλέον ένα μικρό τσιπάκι ECC για έλεγχο και είναι registered, δεν κοστίζει τίποτα. Κατά τα άλλα οι μνήμες είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί ο πολύς κόσμος. Για να κρατήσουν ψηλά τις τιμές στα επαγγελματικά μηχανήματα, απέκλεισαν πρόσφατα αυτές τις μνήμες από τον πολύ κόσμο, κόβοντας τη δυνατότητα αναγνώρισης ECC σε επίπεδο chipset.

Έτσι δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα δεδομένα μας παραμένουν ακέραια.

Τα λάθη της μνήμης έχουν καταντήσει σοβαρή πληγή και ψαχνόμαστε τις πταίει που το μηχανάκι μας σταδιακά γίνεται κουδουνίστρα.

Φταίνε οι εγγραφές που κάνει ασταμάτητα ένα λειτουργικό στο δίσκο.

Αν η μνήμη δεν είναι ECC, κάποια στιγμή στατιστικά, κάποιες εγγραφές θα είναι λάθος και συγχρόνως τόσο σημαντικές που θα οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Παλιά με τους Pentium είχαμε δυνατότητα να βάλουμε μνήμες με ή χωρίς ECC.

Πάντα προτιμούσα τις μνήμες ECC κι ας είχαν μια μικρή διαφορά τιμής.

Αυτή τη δυνατότητα μας την έκοψαν μετά τις DDR και τις υπέροχες rambus (rdram) μνήμες και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα να συνδυάσουμε core ή athlon επεξεργαστή με ECC μνήμη.

Αυτή ήταν μια από τις χειρότερες εξελίξεις των PC.

Μάλιστα μας έπεισαν ότι όχι μόνο δεν χρειαζόμαστε το ECC, αλλά μας κόβει επιδόσεις.

Και πολλοί το έχαψαν. Μέγα λάθος που θα το πληρώνουμε από εδώ και πέρα χρυσό, γιατί για λίγα χρόνια κάναμε οικονομία λίγα ευρώ.

Με 64βιτ λειτουργικά και την τάση να ανεβαίνουν τα GB μνήμης, η έλλειψη ECC δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα.

Το ECC έπρεπε να το κρατήσουμε mainstream.

Καλησπερα

Η Apple θα παρουσιασει Macpro to Φλεβαρη_Μαρτη του 2010 (ετσι ειχε βγει μια βρωμα...)

φιλε μου σε 2 μερες παρουσιαζονται προιοντα! ισως βγει και macpro οπως λενε καποιοι. αναμονη λοιπον και βλεπουμε

ΥΓ. αλλοι μιλανε επισης για iphone mini, νεο mac mini, αναβαθμισμενοι imac και ενα σωρο! 48 ωρες εμειναν οποτε θα δειξει :)

• 4 weeks later...

Kάτι επι του αρχικού post...

DVD ripp με Badaboom σε Geforce (cuda):

25 λεπτά για ταινία 112 λεπτών σε 720x576 (geforce 280gtx)

35 λεπτά για ταινία 100 λεπτών σε 720x576 (geforce 9600gt)

Υποστηρίζει και 1080p. ..just FYI. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.