Jump to content

Κουλο προβλημα με Ati Radeon 4870

kataraman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια μου εφερε ενα πελατης ενα PC με Intel P4 CPU socket 478 με mobo Asus P4V800D-X που παιζει και AGP καρτες γραφικων και PCI-X και αγορασε μια αυτος να βαλει μια Ati Radeon 4870 και μου ειπε οτι δεν ανοιγει και λεω μικρο τροφοδοτικο θα ειναι....Βαζω που λετε κανα 2 τροφοδοτικα 500Watt+ και συνεχιζει να κανει Μπιιιιιιιιιιιπ μπιπ μπιπ μπιπ το BIOS.Απο τα 4 Led της καρτας γραφικων αναβουν τα 3 διακρως καθως κανει τα μπιπ το BIOS.Η καρτα δεν γινεται να μην παιζει γιατι μια φορα στις δοκιμες που εκανα τωρα πανω στον παγκο μου ανοιξε κανονικα και μωλις ξανα εκλεισα για να δωσω τροφοδοσια τον Σκληρο δισκο παλι αρχησε να κανει τα Μπιπ.Τι μπορει να ειναι εχει κανεις ιδεα???

Σιγουρα το τροφοδοτικο δινει αρκετο ρευμα στα +12v rails?Δοκιμασες καποια αλλη PCI-E καρτα σε περιπτωση που βραχυκυκλωνει καπου η motherboard(εαν κανει post τοτε δεν υπαρχει προβλημα με την μητρικη).Κανει καλη επαφη στο slot της η καρτα?Μηπως εχει φαγωθει κανενα pinακι κατα λαθος? :neo:

Κάνε μια αναβάθμιση του ΒΙΟΣ της μητρικής, και βλέπουμε.

Με τον σκληρό κοίτα, κάτι παίζει εκεί.

Σκληρο αποσυνδεμενο εχω.Bios Update στο τελευτεο εχω κανει αλλη PCI-X που εβαλα δουλευει κανονικα.Τι τροφοδοτικο χρειαζεται η 4870???

Για αυτή SAPPHIRE RADEON HD4870 512MB DDR5 PCI-E RETAIL ο κατασκευαστής λέει 500αρι

Πες μας λίγο την σύνθεση του μηχανήματος και με τι κάρτα δούλευε.

Η 4870 σε άλλο μηχάνημα παίζει?

Υπάρχει και μία πιθανότητα να οφείλεται και στο ότι η κάρτα είναι PCI-E 2.0 x16

+ ότι η μητρική αυτή μπορεί να έχει slot PCI-E x16, αλλά λειτουργεί μόνο σε 4x...Σύν του ότι αρκετά VIA chipset κάνουν διάφορα κουλά...

....δές και ένα αντίστοιχο thread από το ASUS Support Forum για τη μητρική αυτή :

Asus Support Forum : [Problem]P4V800D-X 8800gts 512 Blank screen no POST

όπως και αυτό εδώ που ο τύπος δοκίμασε κάρτες ATI και ΝVidia και κατέληξε στο εξής :

After many trials (switching memory and power supplies) with a SAPPHIRE (ATI) 1600 PRO X PCI-E video card and an ASUS P4V800D-X mobo and failing, with 3 videocard beep errors at boot most of the time, and after emailing and speaking to Asus and AMD/ATI support (at different support levels), I am clear one CANNOT use an ATI PCI-E card with this ASUS mobo. I would recommend swiching at once to an Nvidia PCI-E card (as ASUS online support recommends) or using an ATI AGP or PCI video card. I believe the 16x(4x) operation is not compatible with the ATI PCI-E card, so save yourself headaches and suffering and just switch to an ATI AGP or PCI videocard or an Nvidia PCI-E card and carry on with your life.

As to Dahlstrom's direct power supply video card connection solution with the ATI x 1950PRO card I cannot comment as the SAPPHIRE 1600 PRO (ATI) card has no interface for a power supply connection except a very small 2-pin interface for the videocard fan to the videocard board, which is incompatible with the power supply connectors.

Buzz

Και αυτό εδώ :

But unfortunatly, like MANY others out there finds out too late that Compatibility issues occurs when VIA Chipset and PCI-E 2.0 Video card mix and match.

So, asking the Asus tech people here, is there a fix, like a software patch to fix this? it would help a LOT.

Thank you

---------------------------------------------------

Reply Quote & Reply

tcsenter

VIP Member

All VIA motherboards have this problem. The only solution is to obtain a VGA BIOS that will effectively make the graphics card GEN1 PCI-E. ASUS is now shipping 8800GT boards with an updated VGA BIOS that work on VIA chipsets but earlier shipments did not.

Contact the manufacturer of the graphics card and ask if they would supply such a VGA BIOS.

O πελάτης πάντως καλό θα ήταν να το είχε ψάξει περισσότερο πριν προχωρήσει σε αγορά κάρτας γραφικών, μιάς και το να ταιριάξεις κάποιο παλιο μοντέλο και μάλιστα combo τεχνολογιών με κάτι καινούριο είναι ένα εγχείρημα που έχει πολλές πιθανότητες για ασυμβατότητες....Μακάρι να μην είναι έτσι και να βρεθεί κάποια λύση...Το σίγουρο πάντως είναι πως η 4870 χαραμίζεται στο μηχάνημα αυτό...

Μου κάνει για μνήμη. Γιά κούνα λίγο τη (τις) μνήμη (μνήμες) και ξαναδοκίμασε. Μου έχει τύχει πολλές φορές.

στην δικια μου παντως(asrock p4vm890)μεχρι τωρα εχουν δουλεψει ολες οι pcix που εχω δοκιμασει(3850,4850(εχω τωρα)και μια 4870χ2).

Παρομοιο κουλο εχω δει σε εναν γνωστο μου,και τελικα ειχε σκονη μεσα στην θυρα(αλλα αφου επαιξε αλλη καρτα ειναι ακυρο)

Το pcix 2.0 δεν παιζει κανενα ρολο στον αν η καρτα θα δουλευει,εχω δει να δουλευουν και σε pcix 1 x4,x8 και χ16(σε μενα)

Το pcix 2.0 δεν παιζει κανενα ρολο στον αν η καρτα θα δουλευει,εχω δει να δουλευουν και σε pcix 1 x4,x8 και χ16(σε μενα)

Θεωρείς δηλαδή ότι έγραψα κάτι υπερβολικό ή που 100% δεν ισχύει?

Όπως μερικά περιστατικά ασυμβατότητας δεν λένε και πολλά, δεν υπάρχει κανόνας δηλαδή, μπορεί να είναι και τυχαία....έτσι και ένα ή μερικά περιστατικά συμβατότητας επίσης δεν λένε πολλά...

Καλό είναι στην περίπτωσή του φίλου εδώ να έχει υπόψιν του και αυτήν την περίπτωση...

Το οτι ειναι μεσα στην μπιχλα το pc ειναι και θελω αυριο να το φυσιξο μια καλη με το κοφλερ....Η καρτα οπως προειπα επαιξε μια φορα κανονικα και μετα απο restart για να συνδεσω τον δισκο παλι σταματησε να δουλευει....Το περιεργο ειναι οτι κανει μερικες στροφερ το ανεμηστηρακι της καρτας γραφικων και μετα σταματαει τελειως!!!Θα κανω και δοκιμη αλλες μνημες γιατι αυτος φοραει 2x512mb 400αρες μνημες Kingstom.

Ευχαρηστω πολυ ολους για τις απαντησεις θα το ψαξω ποιο πολυ αυριο στην δουλεια μου με καθαροτερο μιαλο και με ενα ζεστο καφεδακι :p

felix προς θεου φιλε οχι δεν το θεωρω,απλα δεν μου εχει τυχει.

kataraman δοκιμασες μεγαλυτερο τροφοδοτικο?γιατι ετσι πως το λες,κατι μου λεει πως δεν παιρνει αρκετο ρευμα η καρτα.

Μπορει να παιζει και τπτ κουλο με τον δισκο...(οχι δικο του προβλημα,αλλα με την εποικωνινια του με το mobo)αν δεχετε sata δοκιμασε εναν και δες αν κανει το ιδιο.

Παιδια τα εχω ΟΛΑ αποσυνδεμενα και εχω δωσει τροφοδοσια μονο την Mobo και την καρτα γραφικων με ενα 500αρι τροφοδοτικο οχι καλο τροφοδοτικο αλλα και παλι τιποτα.Εχω καθαρισει την mobo εχω αλαξει μνημες εχω αποσυνδεσει ολα τα IDE και ακομα τιποτα....Συνεχιζει να κανει Μπιιιιιιιιιιιπ Μπιπ Μπιπ Μπιπ και σβηνει το ανεμηστιρακι της καρτας γραφικων!!!

Τσέκαρε αν θες και το Beep Code για την εταιρία του Bios της μητρικής...1 παρατεταμένο και 3 σύντομα δεν είπες ? Δες τί σημαίνει αυτό...

Τελικα δεν ταιριαζει με τιποτα η καρτα γραφικων με την Mobo και επειδι ο πελατης θελει να αλαξει καρτα γραφικων θα βαλει μαλον μια 9800GT και ενα ποιο καλο τροφοδοτικο για να πατσισουμε την διαφορα γιατι μου ειπε οτι βιαστηκε να κανει την αγορα χωρις να μου αναφερει τιποτα για το μηχανημα του.Ηδη εβαλα πανω την 9800GT για δοκιμη και παιζει!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.