antonis_man Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Γεια σας παιδιά,θέλω να κάνω το εξής::computer: Έχω ένα λαπτοπ και του έχω τα vista κανονικά,αλλά και δεύτερο λειτουργικό τα Ubuntu (δεν θυμάμαι ακριβώς ποια έκδοση).Θέλω να του κάνω ένα format (γιατί αυτά τα windows όλο προβλήματα είναι...) και επιπλέον θέλω να του περάσω σαν δεύτερο λειτουργικό τα Kubuntu-8.10.(Αντί για Ubuntu!) Και έρχομαι τώρα και ρωτάω: Αν κάνω το format, τα Ubuntu θα σβηστούν έτσι κ αλλιώς ή πρέπει να τα σβήσω ξεχωριστά από τον δίσκο? Τα φώτα σας παρακαλω...:wassat: Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Δεκέμβριος 29, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Λογικά τα έχεις σε διαφορετικό partition, άρα πρέπει να τα σβήσεις ξεχωριστά. Αφού θα τα ξαναπεράσεις και τα δύο, βάλε πρώτα τα Windows και μετά το Ubuntu για να μην σου σβηστεί ο grub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis_man Δεκέμβριος 29, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Πως θα σβήσω τα Ubuntu όμως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 29, 2008 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Απλά περνάς τα νέα πάνω στο partition που τα είχες παλιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis_man Δεκέμβριος 29, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Είχα την υποψία αλλά δεν ήμουν σιγουρος...!:baby:Και δεν παίζει ρόλο που θα είναι άλλη έκδοση έτσι?(kubuntu-8.10) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 29, 2008 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Αφού θα το σβήσει, δεν έχει καμία σημασία. Δες το απλά, θα κάνει φορμάτ το partition που έχεις τώρα και θα περάσει τα νέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Δεκέμβριος 29, 2008 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Αν δεν είναι με wubi περασμένο το ubuntu τότε θα πρέπει να formareis και το partition του ubuntu.Αλλά δεν είναι τίποτε ένα τικάρισμα είναι όταν κάνεις το setup του kubuntu στο partition που θές να το βάλεις. Πάντως σου προτείνω μην μπλέκεις ακόμα με kde4.Για μένα καλύτερα σε 8.04.1 και όταν είσαι έτοιμος,όχι μόνο εσύ αλλά και το kde 4.2 τότε κάνε απλά μια αναβάθμιση.Καλή τύχη.:jester: Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis_man Δεκέμβριος 29, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Φίλε ganastasiou έχεις δίκιο σ'αυτό που λές αλλά πρέπει και θέλω να εξοικειωθώ το συντομότερο δυνατόν με το kde.Κ το Kubuntu είναι το ιδανικό περιβάλλον γι'αυτό, πιστεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Δεκέμβριος 30, 2008 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2008 Πάλι kde λέω αλλά το 3.5.10 μέχρι να σταθεροποιηθεί το 4,και εκτός αυτού το kubuntu 8.04.1 είναι LTS οπότε δεν έχεις πρόβλημα με αναβαθμίσεις.:big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkbilly Ιανουάριος 4, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2009 Μπορείς να έχεις και ubuntu και kubuntu μαζί στο ίδιο λειτουργικό με μία απλή εντολή:sudo apt-get install kubuntu-desktopαλλάζεις μεταξύ kubuntu & ubuntu από το login screen των linux! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.