Jump to content

Στο 1 ευρώ τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

kreach

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
Στο ένα ευρώ από 80 λεπτά ακριβαίνει από την Πρωτοχρονιά το ενιαίο εισιτήριο που ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, διάρκειας 1,5 ώρας.

Aμετάβλητες παραμένουν οι τιμές στο ημερήσιο και εβδομαδιαίο εισιτήριο και στις μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών, ενώ μειώνονται οι τιμές στις ετήσιες κάρτες.

Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι να προσελκύσει σταθερότερη πελατεία για τις αστικές συγκοινωνίες. Η απόφαση για την αύξηση στο ενιαίο εισιτήριο είχε ληφθεί από το Μάιο.

Έλεος ! ΑΝ ήθελε σταθερότερη πελατεία ΤΟΤΕ θα ΜΕΙΩΝΕ την τιμή των ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ εισητηρίων ... !

Α! Και ευτυχισμένο το 2009 ... με άλλα έξτρα έξοδα (σαν να μην μας έφταναν όσα έχουμε τώρα...)

http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=193715

ηταν γνωστο οτι η τιμη θα πηγαινε στα 1Ε το 2009 απο τοτε που καθιερωθηκε το ενιαιο για ολα τα μεσα

από την στιγμή που μένουν σταθερές οι τιμές των κάρτων δεν είναι και τόσο δραματικό. Εξάλου νομίζω ότι τα ΜΜΜ στην Αθήνα τουλάχιστον βελτιώνονται αργά αλλά σταθερά.

χμ μια χαρά είστε εσείς.εδώ πάτρα είναι το πρόβλημα.Εγω πχ για να πάω πανεπιστήμιο παίρνω 2 λεοφορεία.στο πρώτο πληρώνω 0,70 και στο δεύτερο 1,00 δηλαδή καθημερινά για να πάω και να γυρίσω 3,40.Επειδη έχω εμπειρία και απ τισ συγκοινωνίεσ τησ αθήνας,έχω να πω ότι ειναι πολύ καλύτερες απ τισ δικιες μας εδώ...

Ζώα. Για να πάρω το Τρόλλευ να πάω 4 στάσεις μέχρι τη Στουρνάρα, ενώ χρεωνόμουνα 25 λεπτά με φοιτητικό εισητήριο ή 50 λεπτά με ολόκληρο, τώρα χρεώνομαι με 50 λεπτά φοιτητικό και πλέον 1 ευρώ το ολόκληρο (ελπίζω να μην αυξήσουν το φοιτητικό γιατί θα ξαναρχίσω το αυτοκίνητο).

Οπότε δύο είναι οι λύσεις:

1. Αυτοκίνητο (το κόστος μειώνεται διαρκώς γιατί πέφτει η βενζίνη, έχεις την άνεσή σου και δεν πας σαν σάντουιτς, ακούς ότι μουσική θες, οδηγάς πιο αξιόπιστα από τον κάθε άχρηστο λεωφοροχάρο κλπ.)

2. Αντί να πας Στουρνάρα για ψώνια, πας στο TheMall (το κόστος με τα μέσα είναι ακριβώς το ίδιο), και μάλιστα με το αυτοκίνητο στο υπόγειο Parking, και αντί να κουβαλάς σαν βλάκας σακούλες στα τρολλεο-λεωφορεία τα βάζεις στο ωραίο σου πορτ-μπαγκάζ και νοιώθεις και λίγο Έλληνας. Άλλωστε αν δεν νοιώσεις Έλληνας στην Ελλάδα πού θα νοιώσεις, στην Ιρλανδία? (η χώρα-παράδειγμα είναι εντελώς τυχαία:p)

Δεν έχω πρόβλημα να αυξήσουν το εισητήριο αρκει τα λεφτά να επενδυθούν στα ΜΜΜ σε κάνα συστημα τηλεματικής, air condition, αύξηση στόλου κτλ.

Και στο Λονδίνο το χρυσοπληρώνουνε αλλά απλά δεν υπάρχει τέτοιο δίκτυο ΜΜΜ.

μεταξυ aircondition και αυξημενα δρομολογια ,προφανως και ψηφιζω το δευτερο.

αποσταση 30λεπτων την κανεις μιαμιση ωρα

τα τελευταία δύο χρόνια έχω δει τεράστια βελτίωση στα ΜΜΜ της Αθήνας, πάντως. Ειδικά στη γραμμή Ευαγγελισμός-Πανεπιστημιούπολη (είναι το μόνο τμήμα της Αθήνας, που χρησιμοποιώ λεωφορείο), που τον πρώτο χρόνο τύχαιναν φορές που δεν πέρναγε λεωφορείο για 30 ή και 45 λεπτά, τώρα δεν έχω περιμένει πάνω από 10 λεπτά, κι αυτό σε μέρα με πορεία.

Επόμενο βήμα είναι να δώσουν στους λεωφοριατζίδες φωτογραφικές μηχανές, και όταν υπάρχει αμάξι παρκαρισμένο παράνομα που εμποδίζει τη διέλευση, να κατεβαίνουν, να βγάζουν τις απαραίτητες φωτογραφίες, και να περνάνε το λεωφορείο γδέρνοντας το παράνομα παρκαρισμένο όχημα (και μετά ο ΟΑΣΑ να απαιτεί και αποζημίωση). Να δεις για πότε θα αρχίσουν να βελτιώνονται και τα λεωφορεία ;)

Τέλος, προσεύχομαι σε ένα συστημα μετακινήσεων σαν αυτό της πόλης της Ζυρίχης (αν και στις 28/12 με απογοητεύσανε. Άργησε 2 λεπτά το λεωφορείο, και 1 το τραμ :p)

χμ μια χαρά είστε εσείς.εδώ πάτρα είναι το πρόβλημα.Εγω πχ για να πάω πανεπιστήμιο παίρνω 2 λεοφορεία.στο πρώτο πληρώνω 0,70 και στο δεύτερο 1,00 δηλαδή καθημερινά για να πάω και να γυρίσω 3,40.Επειδη έχω εμπειρία και απ τισ συγκοινωνίεσ τησ αθήνας,έχω να πω ότι ειναι πολύ καλύτερες απ τισ δικιες μας εδώ...

καρτουλα μηνιαια ?μπα?

προχθες που χρησημοποιησα το μετρο, τελευταια φορα ειχα παει αρχες Δεκ. 2008, και ξαφνικα βλεπω 1€ το εισητηριο...και απ΄οτι καταλαβα το ιδιο ισχυει και για λεωφορεια και γενικως ολα τα μεσα...καλα παμε...οι μισθοι να δουμε ποτε θα αυξηθουν...μου φαινετε πρεπει να αρχισει και η Ε.Ε. να κοβει χρημα οπως στην αμερικα...:hmm::hmm:

και καποιος ας αλλαξει το πρωτο ποστ γιατι οι reporter.gr για να αποφυγουν τη χασουρα του μπαντγουη βαζουν διαφιμησεις στα hotlinked images.

ουρτ ρα.

αν θες να παρεις 2 μεσα και πανω, συμφερει παντως.Εμενα αυτο που με ξενερωνει ειναι οτι δεν ειναι 24/7 το μετρο και ο ηλεκτρικος.

αν θες να παρεις 2 μεσα και πανω, συμφερει παντως.Εμενα αυτο που με ξενερωνει ειναι οτι δεν ειναι 24/7 το μετρο και ο ηλεκτρικος.

αν χρησιμοποιεις μεσα καθημερινα,απλως αγοραζεις καρτουλα.

αν ηταν 24/7 τα ΜΜΜ, οι ταριφες θα το κλειναν το μαγαζι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.