Jump to content

Προβλημα με AMD 9650

jimsek

Recommended Posts

Καλησπερα εχω εναν 9650 και αντιμετοπιζω το εξης προβλημα.Περα οτι κανει καμποση ωρα να κα φορτοσει τα του bios.ερχετε αυτη η απιστευτα χρονοβορα αναμονη της εκκινησης των windows.δλδ η μπαρα που πηγαινο-ερχεται κανει 2 αιωνες.και το χειροτερο ειναι οτι κωλαει και 4 φορες:crazy:.για τετραπυρηνο επεξεργαστη ειμαι απογοητευμενος εικτρα...ο παλιος μου core 2 duo 6300 στα 1.8ghz πιο γρηγορα τα φορτωνει.:hm::hm:.φορματ εχουν πεσει και μαλιστα πολλα..τελικα τοσο μουφα οι amd ρε σεις.??αν γνωριζει κανεις τι παιζει θα το εκτιμουσα δεοντως...και χρονια πολλα παρεπιπτοντως.:jester::jester:

felix σωστα καταλαβες.εχω 3 σκληρους.εναν 500, εναν 600 και εναν 160 που ειναι και φορτωμενα τα windows.και απλα τα σκαναρει αλλα αργει.(οι σκληροι 1 και 2 ησαν εξωτερικοι και εγιναν εσωτερικοι για μαξιμουμ ταχυτητα αν πεζει ρολο)και δεν ξερω αν εκανα καλα ή οχι, αλλα του εκανα κατα το φορματ παρτιτιον 6 GB μονο για τα windows..μιτρικη ειναι μια msi k9a2 platinum.οσο για bios που δοκιμασα να φλασαρο την ατι μου ηθελε διαδικασια..ή εδω ειναι ενα σεταπ αρχειο...anyway θα το ψαξω εκτενεστερα..φιλε μανικ δεν το κοβω για θεμα δισκου,οχι οτι ειναι καινουργιος , 2 χρονια δεν ειναι και πολλα, αλλα δεν γινεται σε διπυρηνο να παει καλα και στον amd να κολαει...γινεται.?.γιατι την κατσαμε αλλιως.

Φίλε μου δεν φταίει η cpu με τίποτα για αυτά που περιγράφεις. Και ο επεξεργαστης και η μητρική σου είναι απολύτως σύγχρονα κομμάτια που δεν δικαιολογούν καμια απολύτως καθυστέρηση λόγω "αργής ταχύτητας". Ειδικά κατά το boot, οι διαφορές ταχύτητας μεταξύ οποιονδήποτε 2 σύγχρονων επεξεργαστών είναι ασήμαντες, ακόμα και ο ένας κοστίζει 60 και ο άλλος 300 ευρώ.

Δώσε μας καμιά πληροφορία, όπως:

-Τι λειτουργικό σύστημα έχεις;

-Τι κάρτα γραφικών, καθώς και το μοντέλο του τροφοδοτικού σου. Ρωτάω γιατί ένας 4πύρινος επεξεργαστής απαιτεί περισσότερα Watt.

-Έχεις τρέξει κανένα τεστ σταθερότητας από τα τόσα που μπορείς να βρεις στο forum, για να σε βοηθήσει να καταλάβεις από που προέρχεται το πρόβλημα;

- Οι δίσκοι είναι IDE ή SATA; Στη δεύτερη περίπτωση έχεις βάλει σωστούς οδηγούς κατά την εγκατάσταση; Δοκίμασε να τους βάλεις σε IDE ΜΟDE στο bios. Επίσης δοκίμασε να bootάρεις μόνο με το δίσκο που έχει το λειτουργικό.

- Σε ποιό ακριβώς σημείο σου κολάει στο bios; Αν έχει bios logo να φορτώνει κατά το boot, απενεργοποίησέ το και απενεργοποίησε και το quick boot από το μενού "boot settings", για να δεις σε ποιό σημείο ακριβώς καθυστερεί. Μπορεί να είναι καμιά κάρτα, δοκίμασε να τις βγάλεις όλες πλην VGA και μετά μία-μία να δεις αν κάποια σε καθυστερεί.

-Απενεργοποίησε την επιλογή C1E (αν υπάρχει) στο bios. Σε κάποιους δημιουργεί προβλήματα σταθερότητας.

- Μπορείς να τρέξεις κανένα memtest86 από δισκέτα (ή κανα bootable cd Linux suse) για να δεις αν βγάζουν λάθη οι μνήμες σου. Αν ναι, και τις έχεις βάλει 1066, κατέβασέ τες σε 800 και ξαναδοκίμασε. Επίσης δοκίμασε να τους αλλάξεις θέση.

Και εντελώς φιλικά, όταν βγαίνεις και ζητάς βοήθεια, πρέπει να βοηθάς κι εσύ δίνοντας κάποια στοιχεία παραπάνω. Δεν μπορείς να λες "μου κολάει, χάλια οι ΑΜD τελικά, τι να κάνω". Είναι σαν να θες να πάρεις απάντηση του στυλ "όντως χάλια οι AMD, δώστα και πάρε Intel", για να επιβεβαιώσεις το δικό σου βιαστικό συμπέρασμα.

λοιπον απο λειτουργικο εχω windows xp home sp3.

vga saphire 4870 512mB,και τροφοδοτικο ενα thermaltake 750Watt.

εχω τρεξει το memtest αλλα δεν σταματαγε καποια στιγμη,το αφησα ενα βραδυ ολοκληρο να μπας και βρει σφαλμα αλλα τπτ.

οσο για τα ida/sata παρολο που ειναι σατα εχω βαλει για ide.και εχω ορισει απο πιον σκληρο θα κανει μπουτ χωρις να ψαχνει απο αλλες συσκευες.

quick boot ειναι ενεργο αλλα δεν ειδα διαφορα..απλα αργει να φορτωσει τις συσκευες σκληρων που ειναι πανω.και απο Pci μονο την vga εχω.

επισης οι μνημες ειναι 2Gb στα 533.αν ειναι σε χαμηλα επιπεδα χρονισμου σε σχεση με τις απαιτησεις του pc αλλαζονται παραυτα.απλα βλεπω κολαει 4 φορες,δλδ μια φορα για καθε επεξεργαστη?...

οσο για το τελευταιο γραψε λαθος.το παιρνω πισω.:tw:

επισης εκανα update τα νεα bios με το live update αλλα δεν ειδα προκοπη.

1. Aν μπορείς κάνε μια δοκιμή :
    Αποσύνδεσε για λίγο τον 160άρη που έχεις τα WinXp Sp3 και δοκίμασε ( άσχετα αν δεν φορτώνει λειτουργικό) να δείς στο επόμενο boot πόσο γρήγορα θα αναγνωριστούν οι συσκευές...Επίσης αν κολλάει πριν από κάποια προσπάθησε να συγκρατήσεις σε ποιά το κάνει...
  2. Kολλήματα στη μπαρα φόρτωσης των win δεν αποκλείεται να είναι και από drivers λάθος/προβληματικούς/κακοβαλμένους...
  3. Sp3 είχε ειπωθεί ότι προκαλεί κάποια θέματα σε AMD, δεν τσέκαρα ποτέ αν έπαιξαν fix, τσέκαρέ το μήπως υπάρχει κάποιο ζήτημα....
  4. Οι σκληροί λές ότι ήταν εξωτερικοί και τους έκανες εσωτερικούς...προφανώς βγάζοντάς τους από τo original case...Κάποιες εταιρίες έχουν περισσοτερες από μία θέσεις σε jumperάκια στους δίσκους που ενεργοποιούν διάφορα features κλπ...το στανταρ jumperωμα είναι για το Sata I <-> II... Από τους κωδικούς των μοντέλων που έχεις βρές τί κάνει η κάθε άλλη θέση και αν μπορείς απενεργοποίησε τα extra...
  5. Το OS partition γιατί 6GB ?

felix εισαι κορυφη ρε φιλε σε ευχαριστω παρα πολυ:clap::clap:.με βασανιζε καιρο αυτο ...δεν επεσες μεσα.αλλα με πονηρεψες..το προβλημα ηταν η cdιερα..εβγαλα ολους τουσ σκληρους και ακομα κολαγε.την ξηλωνω την cdιερα και φορτωσε σε χρονο dt.πριν εκανε 30 βολτες η μπαρα με τα κοληματα ,τωρα 6 φορεσ τσακ τσακ μεσα σε 20sec ειναι οπεν..δεν ειχα ψιλιαστει οτι μια cdιερα μπορει να κανει τοση ζημεια σε θεμα εκκινησης.και δεν την ειχα βαλει να κανει μπουτ απο αυτην.οποτε παω αγοραζω μια cdiera ομορφα και ωραια.:jump::jump::jump1::jump1:

...ασχημα εκανα παρτιτιον 6gb για OS?

νταξ... γενικά θεωρώ minimum 12GB για WinXp...για τις δικές μου ανάγκες πάντα...

...recommended γενικά από τους περισσότερους είναι τα 10-20GB οπότε είπα να ρωτήσω για να μου πείς μήπως έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου...

πριν αγοράσεις CD καινούριο ( όχι πως έχει και κανα τρομερό κόστος ) δες μήπως φταίει η καλωδιοταινία σου ή μήπως απλά δεν ήταν σωστή η ρύθμιση για τη μητρική σου....π.χ. μπορεί σε θέση CS ( Cable Select ) η μητρική σου να τραβάει ζόρια και να θέλει να ορίσεις Single ή Master με jumperάκι...Μπορεί και το ανάποδο...

...είδες που βιάστηκες να κατηγορήσεις την AMD ρε? :jester:

το υπολοιπο 150 κατι gb εχει αυτο program files και ο ενασ και καλα εξωτερικοσ εχει program files..εχω φορτωσει πολι λιγα πανο του..αν ειναι και δεν εχω χορο θα δωσω αερα με το magic partition.αυτο με τη cdiera θα το κοιταξο να δω τι παιζει με το αλλο pc τουλαχιστον αυτο το προβλημα λυθηκε, μενει ακομα ενα που θα κανω φορουμ σχετικο αν δεν βρω κατι παρομοιο.ευχαριστω ολους για τις γνωμες/συμβουλες σας.εβρισα ασχημα την amd εκανα λαθος το παραδεχομε μην με :whip:...

αντε και καλη χρονια μαγκες

το υπολοιπο 150 κατι gb εχει αυτο program files και ο ενασ και καλα εξωτερικοσ εχει program files..εχω φορτωσει πολι λιγα πανο του..

Γιαυτό σε ρώτησα για τα 6...οκ έχεις Progz αλλού..καλύτερα...

αν ειναι και δεν εχω χορο θα δωσω αερα με το magic partition.αυτο με τη cdiera θα το κοιταξο να δω τι παιζει με το αλλο pc τουλαχιστον αυτο το προβλημα λυθηκε, μενει ακομα ενα που θα κανω φορουμ σχετικο αν δεν βρω κατι παρομοιο

thread/θέμα να ανοίξεις, αν ανοίξεις φόρουμ ολόκληρο την πατήσαμε :p

ευχαριστω ολους για τις γνωμες/συμβουλες σας.εβρισα ασχημα την amd εκανα λαθος το παραδεχομε μην με :whip:...

αντε και καλη χρονια μαγκες

νταξ δεν μαστιγώσαμε ρε...:upside:

Καλή χρονιά....έληξε επιτυχως θα έλεγα...:hi:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.