Vamire Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 Καταρχάς χρονιά πολλά σε όλους και καλός σας βρήκα Με αφορμή λοιπόν αυτό το post που έκανα http://www.thelab.gr/showpost.php?p=851885&postcount=13 έχει να κάνει με την είδηση η review αυτό/η εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?t=58696 + ότι και στο παρελθόν έχουν δει πολλά παρόμοια τα μάτια μου θέλω λοιπόν να κάνω μια ερώτηση. Επιτρέπετε οποιασδήποτε μορφής βάση νομοθεσίας αν υπάρχει βεβαία η κίνηση copy & paste από άλλο site ενός άρθρου; Στην πάρα πάνω περίπτωση άμα μπείτε στο link το 2o θα δείτε ότι όλο το review είναι ένα copy/paste... Ερώτηση 1η με ποιον τρόπο μπορεί κάνεις να προστατευτεί από ένα τέτοιο συμβάν? 2η Είναι νόμιμο όλο αυτό?Ακόμα και αν παρουσιάζει την πηγή από όπου το βρήκε το άρθρο?(Στην προκειμένη περίπτωση ούτε καν αναφέρει την πηγή) 3η Με ποιον τρόπο μπορεί να κινηθεί κάποιος αν του συμβεί κάτι τέτοιο? Όλα τα παραπάνω τα ρωτάω και για προσωπικούς μου λόγους αλλά και ότι έχω βαρεθεί να βλέπω αυτό το πράγμα παντού. Ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX Δεκέμβριος 28, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Αφού δίνει λινκ ο άνθρωπος και το γράφει και στον τίτλο!!Δεν το έβγαλε ως δικό του review. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Δεκέμβριος 28, 2008 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 απαντηση chapter 1:ειναι παρανομο ,δεν αρκει το λινκ,χρειαζεται αδεια απο τον συγγραφεα εκτος αν παραθετουν συντομοτατο εδαφιο για ασκηση κριτικης η ενισχυση αποψης.to be continued.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Δεκέμβριος 29, 2008 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Εντάξει ρε παιδιά, αφού έβαλε link o άνθρωπος. Και το thelab έχει πολλές ειδήσεις copy/paste νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vamire Δεκέμβριος 29, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Καλημέρα σε περίπτωση που θέλει να προφυλαχτεί κάποιος απο τέτοιου είδους κινήσεις τι μπορεί να κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akilleas Δεκέμβριος 29, 2008 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Καλημέρα σε περίπτωση που θέλει να προφυλαχτεί κάποιος απο τέτοιου είδους κινήσεις τι μπορεί να κανει?Κατοχυρώσεις & Μηνύσεις;;;;;;:happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Δεκέμβριος 29, 2008 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Εντάξει ρε παιδιά, αφού έβαλε link o άνθρωπος. Και το thelab έχει πολλές ειδήσεις copy/paste νομίζω. Copy paste ειδήσεις στο lab, με την "στεγνή" έννοια του όρου, δεν υπάρχουν γενικά. Ολες σχεδόν είναι ξανα-γραμμένες απο τους newsposter, ώστε να είναι σύντομες και να ταιριάζουν καλύτερα στο κοινό του Lab. Ποιο παλιά υπήρξαν κάποιες copy-paste, αλλά τώρα ποια αποφεύγεται. Καλημέρα σε περίπτωση που θέλει να προφυλαχτεί κάποιος απο τέτοιου είδους κινήσεις τι μπορεί να κανει? Δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κανείς κάτι... Και δεν αξίζει, αν μιλάς για τις ειδήσεις του Lab που μπαίνουν και αλλού. Αν αναφέρεται η πηγή, δεν νομίζω να χάνει το Lab. Αλλά ανάλογα το άτομο, αν δεν αναφερθεί η πηγή, μπορεί να το κυνηγήσει, να μην το κυνηγήσει,ή να το πάρει στην πλάκα όπως ο gorillakos με την rampage formula που είχε κάνει review και του είχαν "κλέψει" τις φώτο από κάποιο ξένο site. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 29, 2008 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Εντάξει ρε παιδιά, αφού έβαλε link o άνθρωπος. Και το thelab έχει πολλές ειδήσεις copy/paste νομίζω. Νομίζεις Κοιτάμε εδώ και καιρό να το αποφεύγουμε, γιατί έχουμε έρθει σε αυτή τη θέση στο παρελθόν. Προσωπικά δεν με πειράζει εφόσον υπάρχει link για εδώ, αλλά το θέμα δεν είναι δικό μου, αλλά του εκάστοτε editor/news poster που το γράφει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Δεκέμβριος 29, 2008 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Καλημέρα σε περίπτωση που θέλει να προφυλαχτεί κάποιος απο τέτοιου είδους κινήσεις τι μπορεί να κανει?Υπαρχει ενα εργαλειο το οποιο καθηστα αδυνατον να παρει καποιος φοτο απο Χ ιστοσελιδα και να την ποσταρει αλλου. Με το κειμενο ακομα δεν εχω βρει ακρη για το τι μπορει να γινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Δεκέμβριος 29, 2008 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Όχι και αδύνατον. Ένα απλό print screen αρκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Δεκέμβριος 29, 2008 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Να την πάρεις χρησιμοποιώντας κατευθείαν το link από κάποιο site εννοεί ο polonos. Αν κάποιος θέλει να πάρει κάτι χωρίς να ρωτήσει, το κάνει με πολλούς τρόπους. Το θέμα είναι αν ανακαλυφθεί, υπάρχει κάποια δυνατότητα επιβολής κύρωσης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Δεκέμβριος 29, 2008 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Για να επιβάλεις κάποια κύρωση, πρέπει να αποδείξεις ότι είναι δικό σου. Σε τέτοια περίπτωση, πως το κάνεις; Η ημερομηνία και ώρα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο; Γιατί μπορεί να τροποποιηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Δεκέμβριος 29, 2008 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 λεπον.Πολυ αντιεπαγγελματικο αυτο που θα κανω τωρα.Τρομαρα μου.1ος τροπος:Μπλα μπλα μηνυση βασει του αρθρου 66 του νομου 2121-1993 και αγωγη αποζημιωσης μπλα μπλα μπλα 2ος τροπος:Ο αντιγραφεας που μας κανει την λαδια εχει ιντερνετ.Αρα εχει και ISP.Αρα εχει υπογραψει και συμβαση με ISP.Αρα εχει υπογραψει και τον ορο που λεει οτι "θα σεβομαι την νομοθεσια πνευματικης ιδιοκτησιας".Οποτε:Βρισκουμε την ΙΡ του ,βλεπουμε σε ποιον ISP αντιστοιχει (βρισκεται πανευκολα και νομιμοτατα αυτο) και στελνουμε γραμματακι στον ISP "κυριε το ταδε σαιτ παραβιασε τo ηθικο δικαιωμα μου επι του ταδε γραπτου εργου μου".Δεν υπαρχει απορρητο μπλα μπλα αφου η σελιδα ειναι ανοιχτη σε ολους κλπ...Απο εκει και περα φανταζομαι θα του στειλει καμμια ειδοποιηση ο ISP και θα ταρακουνηθει ο μαγκας.ΠΡΟΣΟΧΗ:αν ο αλλος κανει quote λιγες γραμμες για ενισχυση αποψης η ασκηση κριτικης και παραθετει την πηγη ΔΕΝ παρανομει.Για να επιβάλεις κάποια κύρωση, πρέπει να αποδείξεις ότι είναι δικό σου. οοοοοοοοοοοοοοοοοοχι.(τεκμηριωνω αργοτερα,νυσταζω τωρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Δεκέμβριος 29, 2008 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Αντιεπαγγελματικο γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Δεκέμβριος 29, 2008 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Βασικά, τώρα που το ξανακοίταξα, δεν χρειάζεται να μπεις σε τέτοιες χρονοβόρες διαδικασίες. Το blogspot έχει πάνω-πάνω μια επιλογή για "Επισήμανση ιστολογίου". Στη χειρότερη, κάνεις μια καταγγελία στο ίδιο το blogspot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 29, 2008 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Καλό είναι να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες καλής συμπεριφοράς...Ενα λινκ προχείρως βαλμένο χωρίς καμία αναφορά για την πηγή/εκδότη στο κείμενο είναι λίγο κάπως...Αντίθετα το να αναδημοσιεύσεις κάτι προσφέροντας λινκ με όνομα, αναφορά στην πηγή μέσα στο κείμενό σου και κείμενο που να προκύπτει από ένα resume που έκανες από το original χωρίς να πλασάρεις ολόκληρες παραγράφους σαν δικές σου, ή ακόμα και quotάροντας το original κείμενο, πιστεύω πως δεν έχει καμία πρόθεση κλεψιάς/αυτοπροβολής αλλά ενημέρωσης του συνόλου στο οποίο ανήκει ο καθένας...Για νέα & κυκλοφορίες προϊόντων δεν χάλασε κι ο κόσμος..αλλά για ένα review που κάποιος έχει καταβάλλει προσπάθεια και χρόνο το πρέπον είναι να αναφέρονται ευδιάκριτα οι πηγές και να τονίζονται τα σημεία ώστε όποιος θέλει να βλέπει και το original στο αρχικό site...Μία ερώτηση για άδεια αναδημοσίευσης είναι πάντα ένας σωστός τρόπος συμπεριφοράς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Δεκέμβριος 29, 2008 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Εδω πηραν (ονοματα δεν λεμε) ολοκληρο worklog και το ποσταραν για δικο τους ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vamire Δεκέμβριος 29, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Εδω πηραν (ονοματα δεν λεμε) ολοκληρο worklog και το ποσταραν για δικο τους ... Πες μου μέσω pm θα σκάσω!!! Υπάρχει κάποιο site που να λέει για την νομοθεσία του Internet? Στα Ελληνικά και για Ελληνικούς νομούς plz αν έχει κάποιος κάποιο link ας το postαρει here :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.