saradis1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 καλημέρα σε όλους. Έχω ένα τρομερό πρόβλημα. το laptop πήρε 2-3 τούμπες και δυστυχώς δεν λειτουργεί ο σκληρός. Απο τη μία ειναι καλό που μόνο ο σκληρός την έπαθε αλλα απο την άλλη είχα πολύτιμα δεδομένα μέσα. λέγοντας οτι δεν λειτουργεί ο σκλήρος εννοώ οτι βγάζει μια παύλα κατα το boot (μετά την οθόνη που σε προτρέπει αν θές να πας bios κ.λ.π) και μετα απο κανα λεπτάκι βγάζει no operating system. έκανα ενα check στο bios (έχει αυτή τη δυνατότητα να ελέγξεις τον σκληρό και τις μνήμες αν θες) και μου έβγαλε replace hard disk. Σκεφτόμενος οτι ίσως να έχουν επηρρεαστεί μόνο τα windows έβαλα ένα cd του linux-ubuntu και επέλεξα να μην κάνει εγκατάσταση αλλα run απο το cd δεν πήρα αποτέλεσμα διοτι προσπάθησε να γράψει ίσως κάποια kbyte temp και μου έβγαζε οτι δεν μπορεί να γράψει σε διάφορους τομείς του δίσκου οπου και στο τέλος δεν προχώρησε. Παιδιά έχετε καμια ιδέα ή κάποια πρόταση ή κάτι που μπορώ να κάνω (και ας πληρώσω φυσικά) ωστε να σώσω κάποια απο τα δεδομένα μου? φύσικα και δεν με νοιάζουν κάτι ταινίες και τέτοια. τα doc, τα xls και τέτοια θέλω να σώσω. Ευχαριστώ για την υπομονή να διαβάσετε όλο αυτό.
Jerry007 Δεκέμβριος 28, 2008 #2 Δεκέμβριος 28, 2008 Αν και μάλλον τον --> Δοκίμασε να ανοίξεις το laptop και να πάρεις τον δίσκο να τον συνδέσεις σε ενα σταθερό pc να δείς τι τρέχει
saradis1 Δεκέμβριος 28, 2008 Author #3 Δεκέμβριος 28, 2008 Αν και μάλλον τον -->Δοκίμασε να ανοίξεις το laptop και να πάρεις τον δίσκο να τον συνδέσεις σε ενα σταθερό pc να δείς τι τρέχει και φαντάσου ειμαι σε διακοπές. Μαύρη άδεια. δυστυχώς εδώ δεν έχω κανέναν pc. σε netcafe ήρθα για να γράψω εδώ. ο δίσκος του laptop ειναι sata αλλα όχι όπως των σταθερών...βλέπω κουμπώνει στα pins αλλα δεν βλεπω ανεξάρτητη τροφοδοσία στον σκληρό. απλά κουμπώνει πάνω στα Pins. σωστά?
neuromancer Δεκέμβριος 28, 2008 #4 Δεκέμβριος 28, 2008 Ίσως έσπασε κάποια σύνδεση του δίσκου με το υπόλοιπο PC. Κάνε αυτό που λέει ο saradis1.
Jerry007 Δεκέμβριος 28, 2008 #5 Δεκέμβριος 28, 2008 Ίσως έσπασε κάποια σύνδεση του δίσκου με το υπόλοιπο PC. Κάνε αυτό που λέει ο saradis1. Μα ο saradis έχει το πρόβλημα θα κάνει αυτο που το λέει ο εαυτός του?
Jerry007 Δεκέμβριος 28, 2008 #6 Δεκέμβριος 28, 2008 και φαντάσου ειμαι σε διακοπές. Μαύρη άδεια. δυστυχώς εδώ δεν έχω κανέναν pc. σε netcafe ήρθα για να γράψω εδώ.ο δίσκος του laptop ειναι sata αλλα όχι όπως των σταθερών...βλέπω κουμπώνει στα pins αλλα δεν βλεπω ανεξάρτητη τροφοδοσία στον σκληρό. απλά κουμπώνει πάνω στα Pins. σωστά?Απο ότι ξέρω μπένει σαν συρτάρι γιατί είχα αφαιρέσει πρόσφατα τον δίσκο απο το laptop μου.Τροφοδοτείται κανονικά και έχει SATa σαν τον δίσκο ενός desktop εκτός και αν το laptop είναι παλιό και έχει IDE που δεν νομίζω
jax7480 Δεκέμβριος 28, 2008 #7 Δεκέμβριος 28, 2008 και φαντάσου ειμαι σε διακοπές. Μαύρη άδεια. δυστυχώς εδώ δεν έχω κανέναν pc. σε netcafe ήρθα για να γράψω εδώ.ο δίσκος του laptop ειναι sata αλλα όχι όπως των σταθερών...βλέπω κουμπώνει στα pins αλλα δεν βλεπω ανεξάρτητη τροφοδοσία στον σκληρό. απλά κουμπώνει πάνω στα Pins. σωστά?Αν το λαπτοπ που εχεις ειναι σχετικα καινουριο με SATA δισκο, τοτε τα πινς που βλεπεις ειναι απλα ανταπτορας.Ο δισκος εχει κανονικα SATA connections επανω, τροφοδοσια και data, δηλαδη μπορει να μπει και σε σταθερο.
saradis1 Δεκέμβριος 29, 2008 Author #8 Δεκέμβριος 29, 2008 το λαπτοπ ειναι καινουργιο. ουτε χρόνος δεν έκλεισε. τι να πω... ξεβιδώνω το πορτάκι που έχει μέσα τον δίσκο και βλέπω τον δίσκο με μια ταινία που χρησιμοποιείται για να τον τραβήξεις και να ξεκουμπώσει. πέρα απο το κούμπωμα του δεν βλέπω κάτι άλλο. ανοίγοντας το pc στο bios ακούω κάτι χτυπηματάκια απο τον δίσκο. το θέμα μου είναι αν υπάρχει κάτι ή ακόμα και εταιρία που αναλαμβάνει την ανάκτηση δεδομένων ή κάποιος τρόπος γενικότερα.
saradis1 Δεκέμβριος 29, 2008 Author #10 Δεκέμβριος 29, 2008 Καμια φωτο θα μας βοηθουσε.χμμ.. θα δω τι μπορώ να κάνω γι'αυτό φίλε μου αλλα ειμαι σε διακοπές και δεν έχω πολλά μεσα εδω.. θα προσπαθήσω όμως. εδω που είμαι το netcafe δεν έχει πολλά πολλά. αμφιβάλλω αν έχει card reader. θα προσπαθήσω. Στο θέμα εταιρίας που αναλαμβάνει τέτοια, έχετε τίποτα?
saradis1 Δεκέμβριος 31, 2008 Author #12 Δεκέμβριος 31, 2008 άσχημα νέα. το πήγα multirama να ρίξουν και εκει μια ματιά. μου είπε ο τύπος οτι η βελόνα δεν προχωράει και οτι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. τόσα δεδομένα......τόση δουλειά..... μάυρες διακοπές. και να σκεφτείς οτι μόνο doc και xls ήθελα να σώσω...Μου πρότεινε να το βάλω σε ένα άλλο pc και να δοκιμάσω με ένα πρόγραμμα το "track recovery" ή κάτι τέτοιο. Δεν το ξέρω αυτό το πρόγραμμα.
jax7480 Δεκέμβριος 31, 2008 #13 Δεκέμβριος 31, 2008 Η διαγνωση δηλαδη του τεχνικου ηταν οτι η βελονα δεν προχωραει.Ανοιξε τον δισκο? ή δια της ακουστικης μεθοδου εβγαλε το συμπερασμα?
kataraman Δεκέμβριος 31, 2008 #14 Δεκέμβριος 31, 2008 Θες να σου πω ενα κολπακι να το κανεις μηπως και ετσι σωσεις τιποτα???Λοιπον βρες ενα 2ο Pc για να συνδεσεις τον δισκο σου εκει και να κανει backup.Βαλε τον δισκο στην καταψηξη για 15 λεπτα και μετα βγαλτον γρηγορα και συνδεσε τον στο pc και ανοιξε το ισως ετσι ξεκολησει για λιγο και βγαλεις καποια δεδομενα.Ετσι εχω σωσει πολους δισκους λογο δουλειας και ας φαινεται μπακαλιστικο και χωριατικος τροπος....
neuromancer Ιανουάριος 2, 2009 #15 Ιανουάριος 2, 2009 Εγώ πριν 2 χρόνια σε crash εν ώρα antivirus scan (ακούστηκε κρακ!) σε boot/os δισκο κατάφερα και έσωσα 2.5 GB data (όλα τα αρχεία μου πρακτικά) βάζοντας τον σε άλλο PC και τρέχοντας σχετικά προγράμματα. Πήρε 1.5 μέρα να βρει τι μπορει να σώσει και άλλες 35 ώρες να τα σώσει. Ο δίσκος ήταν 80 GB.Μην τα παρατάς πριν εξαντλήσεις τις εναλλακτικές. Ρώτα και σε εταιρία ανάκτησης στο finale. Τι είναι πιο σημαντικό? Τα αρχεία σου ή 500-1000 ευρώ ?
saradis1 Ιανουάριος 6, 2009 Author #16 Ιανουάριος 6, 2009 Η διαγνωση δηλαδη του τεχνικου ηταν οτι η βελονα δεν προχωραει.Ανοιξε τον δισκο? ή δια της ακουστικης μεθοδου εβγαλε το συμπερασμα?Υποθέτω δια της ακουστικής μεθόδου....
saradis1 Ιανουάριος 6, 2009 Author #17 Ιανουάριος 6, 2009 Θες να σου πω ενα κολπακι να το κανεις μηπως και ετσι σωσεις τιποτα???Λοιπον βρες ενα 2ο Pc για να συνδεσεις τον δισκο σου εκει και να κανει backup.Βαλε τον δισκο στην καταψηξη για 15 λεπτα και μετα βγαλτον γρηγορα και συνδεσε τον στο pc και ανοιξε το ισως ετσι ξεκολησει για λιγο και βγαλεις καποια δεδομενα.Ετσι εχω σωσει πολους δισκους λογο δουλειας και ας φαινεται μπακαλιστικο και χωριατικος τροπος....Στην κατάψυξη???? χαχαχα. Αυτό μου αρέσει πολύ. έχε γουστο....Θα το δοκιμάσω και θα σου πώ. Αν πετύχει αυτό, έχεις δώσει μια νέα διάσταση στο θέμα "disk recovery".
saradis1 Ιανουάριος 6, 2009 Author #18 Ιανουάριος 6, 2009 Εγώ πριν 2 χρόνια σε crash εν ώρα antivirus scan (ακούστηκε κρακ!) σε boot/os δισκο κατάφερα και έσωσα 2.5 GB data (όλα τα αρχεία μου πρακτικά) βάζοντας τον σε άλλο PC και τρέχοντας σχετικά προγράμματα. QUOTE]φίλε μου το έβαλα σε άλλο pc, το βλέπει το bios οτι υπάρχει η συσκευή αλλα μέχρι εκεί. αν μείνει πάνω δεν προχωράει τίποτα. αν τον βάλω εν ώρα εργασίας και σε περιβάλλον windows, δεν τον βλέπει καν και ουτε κάτι προγραμματα που δοκίμασα είδα κάτι. εκτός και αν χρησιμοποιώ λάθος προγράμματα. εσυ με τι προγράμματα το έκανες αυτό?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.