harisman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2008 Πρωτότυπος τίτλος έτσι….?Στο ψητό……Μετά από σχεδόν 3, απροβλημάτιστα χρόνια με το Toshibaκι μου, ήρθε η ώρα για ανανέωση και αγορά νέου laptop. Έτσι σε αυτή την φάση, βρίσκομαι σε αναζήτηση του νέου μου laptop, με προοπτική να κρατηθεί (κ να αντέξει…) για τα επόμενα 2-3 χρονάκια.Οι μάρκες που κοιτάω είναι αυστηρά συγκεκριμένες: α)Toshiba (λόγω άριστου «πρότερου βίου», και πολύ καλού -δοκιμασμένου-customer care-service)β)Dell (λόγω καλής φήμης και πολύ καλού customer care-service) γ) Sony (λόγω όμορφης κ ποιοτικής κατασκευής και καλών multimedia δυνατοτήτων).Όπως καταλάβατε με ενδιαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το after sales service.Γενικότερα, με ενδιαφέρουν ανά τομέα:-Επεξεργαστής. Οπωσδήποτε Intel, καλύτερα της γενιάς 8ΧΧΧ ή 9ΧΧΧ, για να ξεπεραστεί κατά το δυνατόν αργότερα.-Κάρτα γραφικών. Οπωσδήποτε όχι On-board, να μπορεί να παίξει 3D παιχνίδι ή κατά AutoCAD (Προφανώς, προτιμάω 512 ΜΒ αυτόνομη, για να ξεπεραστεί αργότερα)-Οθόνη: 15,4 με 17’’,με όσο καλύτερη ανάλυση γίνεται-Ram: 3-4 GB αν και δεν με καίει τόσο κάτι που αναβαθμίζεται-Ηχεία…να είναι αποδεκτά….να μην χρειάζεται να βάλω ακουστικά για να δω μια ταινία…-Τιμή να μην ξεπεράσω τα 1100 βαριά.....Δεν καίγομαι αυτή την στιγμή να έχει blu-ray reader-writer, περισσότερο με ενδιαφέρει να έχει σαν configuration τις δυνατότητες να μπορεί στο μέλλον να δει-γράψει σε blu-ray, και το κατάλληλο drive…..το βρίσκω τότε…..Μετά από έρευνα αγοράς κατέληξα στα εξής:1)TOSHIBA A300-1GN. Πάνω-κάτω όπως το θέλω αλλά λίγο ακριβό προς το παρόν (στην Toshiba ούτε λόγος ακόμα για blu-ray)2)Sony Vaio FW21E ή FW21Μ. Όμορφο μηχάνημα, ανάλογα με την έκδοση, έως και αρκετά φορτωμένο, καλή 16:9 οθόνη. Φοβάμαι μόνο το service της SONY (Βελγιο…?).3)DELL XPS 1530. Ωραίο μηχάνημα, κάπως ξεπερασμένο σε δυνατότητες αλλά δεν το βρίσκω πουθενά πια….Το νέο Dell, το Studio 15, που το είδα, δεν μου «είπε» τίποτα…….άχρωμο, άγευστο σε σχέση με το XPS.Επίσης διάβασα καλά λόγια για το Hp EliteBook, αλλά προς το παρόν είναι ακριβό και δεν το έχω δει-περιεργαστεί πουθενά έως τώρα….Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβατε τι ψάχνω. Οποιαδήποτε συμβουλή από κατόχους των ανωτέρων μηχανημάτων ή πρόταση με βάσει τις πιο πάνω απαιτήσεις μου, δεκτή.ΕυχαριστώΧαρηςSorry για μακροσκελές post.
auber002b Ιανουάριος 13, 2009 #3 Ιανουάριος 13, 2009 είμαι περίπου στις ίδιες σκέψεις με σένα , δες λίγο και το toshiba A300-1ND : 1199eαλλιώς σε sony Vaio VGN-Aw11M/H το οποιο έχει επιπλέον 18,4" + blu ray αλλα δεν ξέρω αν η η είναι καλύτερη ati hd3650 512 or nVidia 9300m 256, από αυτό θα εξαρτηθεί
Grobath Ιανουάριος 13, 2009 #4 Ιανουάριος 13, 2009 Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις και απο acer μεριά. Εγώ τσίμπησα το ACER 5930G το χαμηλότερο μοντέλο της σείρας πριν κανα 2 μηνο με την επιδότηση και τότε το πήρα με 2 χρόνια εγγύηση στα 815 και έχει 9600Μ GT που είναι αρκετά καλή. Μπορεί η ACER να μην έχει τόσο καλό service (έτσι έχω ακούσει) αλλά άμα είναι να σκάσεις περισσότερα και να πάρεις κάτι χειρότερο σε επιδόσεις τότε ΟΚ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.