Jump to content

Dell PERC5/i SAS RAID Controller

Recommended Posts

Για δες DELL PERC 5i PCI-E SAS RAID CONTROLLER: Amazon.de: Computer & Zubeh

παίρνεις κανονικά τιμολόγιο και μάλιστα χωρίς να χρεωθείς ΦΠΑ λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής.

Σε ευχαριστώ!

Πάντα όταν ψάχνω για κάποιο προϊόν κοιτάω ελληνική αγορά amazon.co.uk και μετα ebay. Το amazon.de το ξεχνάω πάντα :Ρ

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

[MENTION=5249]Jaco[/MENTION], [MENTION=129]Chosen[/MENTION], [MENTION=27]RootX[/MENTION], [MENTION=51]jax7480[/MENTION] και @ λοιπούς που μου διαφεύγουν. :p

Τσίμπησα έναν poweredge 2950 ο οποίος έχει τον integrated perc 5/i με 256MB ram, και προς το παρόν έχω πάνω 2 sas seagate (10/15k rpm) των 147GB σε raid 0.

Η BBU του είναι fail εντελώς (περιμένω αλλαγή απ' τον πωλητή με άλλη), οπότε προς το παρόν τον τρέχω με force write back.

Σε attο παίρνω τα εξής.

xXuBV.png

Πως τα βλέπετε τα αποτελέσματα εσείς, γιατί εμένα δεν μου φαίνονται και πολυ εντάξει, η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερο.

Firmware τελευταίο:

UJEdc.png

sb99L.png

Επίσης οι συγκεκριμένοι seagate, γράφουν ο καθένας επάνω και 15k και 10k rpm. Τι παίζει με αυτό; Λογικά γυρνάνε στις 10k, αλλά γιατί αναγράφουν και 15k;

Έγινε επεξεργασία από dimitris_s

Ρίξε κι ένα f/w upgrade καλού κακού στους δίσκους:

Driver Details | Dell United States

Πολυ καλή ιδέα, θα το κάνω κι επανέρχομαι με τα αποτελέσματα.

10.000RPM είναι. Νομίζω πως τα drives δεν θα ανέβουν παραπάνω.

Κι εγώ έτσι πιστεύω Ζάχο, αλλά εδώ η seagate στο κεφάλαιο 4.1 δίνει 15k... To είχα ξαναδεί αυτό επάνω σε sas δίσκο, να γράφει και 10 και 15k και ποτέ δεν το κατάλαβα.

Ρίξε κι ένα f/w upgrade καλού κακού στους δίσκους:

Driver Details | Dell United States

Τους έκανα και fw upgrade, αλλά τα ίδια πάνω κάτω. Θα περιμένω καινούρια μπαταρία αν και δε νομίζω να δω διαφορές.

Τι δίσκους SAS θα μπορούσα να πάρω για τον perc 5/i, με τους οποίους θα είχα αρκετά καλύτερες επιδόσεις;

Διάβασα κάπου για single port vs dual port και ότι στο δεύτερο αυξάνονται κατά πολυ οι επιδόσεις. Τι ακριβώς είναι αυτό; Είναι κάτι που πρέπει να το υποστηρίζει ο ίδιος ο δίσκος ή απλά έχει να κάνει με συνδεσμολογία;

To f/w δεν περίμενα να βελτιώσει επιδόσεις, την αξιοπιστία των δίσκων αφορά και ο βασικός λόγος που είναι marked urgent ;)

Για τι χρήση τον θες τον σερβερο, υπάρχει λόγος να δώσεις χρήματα σε δίσκους;

To f/w δεν περίμενα να βελτιώσει επιδόσεις, την αξιοπιστία των δίσκων αφορά και ο βασικός λόγος που είναι marked urgent ;)

Για τι χρήση τον θες τον σερβερο, υπάρχει λόγος να δώσεις χρήματα σε δίσκους;

Προς το παρόν για training, θα σηκώσω ένα μικρό Active Directory στο σπίτι. Δεν υπάρχει λόγος για γρηγορότερους δίσκους, απλά θέλω να δω αν φταίνε οι δίσκοι ή κάτι από το config.

• 2 weeks later...

Απευθύνομαι σε όλα τα παιδάκια που έχουν δοκιμάσει Raid0 με SSD και τους SATA3 SSD.

Ψήνομαι λόγο έλλειψης χώρου να πάρω καινούριο/ους SSD. Τώρα είμαι με 2 Intel X25-M 80GB σε raid0 στον Perc.

Οι επιλογές μου είναι οι εξής:

1. 1 256GB (Samsung 840 / Crucial M4) πάνω στη μητρική σε SATA3

2. 2 X 128GB (Samsung 840 / Crucial M4) πάνω στη μητρική σε SATA3/RAID0

3. 2 X 128GB (Samsung 840 / Crucial M4) πάνω στον PERC σε SATA2/RAID0

Ποιά είναι η καλύτερη επιλογή;

edit: έβαλα σε attach τα νούμερα που έχω τώρα.

post-173-1416076920,3773_thumb.png

Με αυτή την επιλογή όμως, χάνω την Cache του Perc και θα έχω και 2 Raid στημένα, αφού στον Perc σε Raid5 είναι και όλα τα Data. :rolleyes:

Τι mobo έχεις;

Βασικά οτιδήποτε σε Intel native SATA3 θα παίξει καλύτερα από τον Perc 5/i και την cache του μαζί.

Έγινε επεξεργασία από jax7480

Κουρτίνα #2 ( 2 δίσκοι των 128GB @ RAID-0 @ Mobo )
Τι mobo έχεις;

Βασικά οτιδήποτε σε Intel native SATA3 θα παίξει καλύτερα από τον Perc 5/i και την cache του μαζί.

Επειδή βρήκα έναν ακόμα X25-M 80GB να πάρω, οπότε δε θα πάω στην επιλογή των δύο SATA3, θυμάστε μήπως αν μπορώ να τον προσθέσω στο RAID0 χωρίς να χρειαστεί να κάνω format (είναι το system drive) ;

Αν γίνεται, να το κάνω καλύτερα από το bios ή από τα Windows ;