Jump to content

Dell PERC5/i SAS RAID Controller

Recommended Posts

το πρωτο σου graph δε ξερω τι ειναι, παντως το δευτερο που ειναι οι F1 σε raid5 ειναι φυσιολογικοτατο. Σου βρηκα screenshot απο ακριβως το ιδιο setup :

Raid5AdaptiveReadAhead.png

Απλα επειδη ειναι παλιοτερη εκδοση hdtune και δεν υποστηριζει πανω απο 2199gb δεν μετραει το τελευταιο και πιο αργο κομματι των δισκων και βγαζει πιο ψηλο average (280). Αν θες βαλε και εσυ short-stroking 2199 που εχει την επιλογη εκει, και λογικα θα βγαλεις τα ιδια νουμερα με αυτον...

• Like 1

• 3 weeks later...

Έβαλα έναν 750 ακόμα, σε raid 5 (4*640), και τώρα δεν εμφανίζεται το raid5,μονάχα στον πίνακα ελέγχου για δημιουργία κατατμήσεων φαίνεται αλλά πρέπει να φορμαριστεί!!!!! τι να κάνω για μην χάσω τα δεδομένα μου !!!

Έβαλα έναν 750 ακόμα, σε raid 5 (4*640), και τώρα δεν εμφανίζεται το raid5,μονάχα στον πίνακα ελέγχου για δημιουργία κατατμήσεων φαίνεται αλλά πρέπει να φορμαριστεί!!!!! τι να κάνω για μην χάσω τα δεδομένα μου !!!

Για πες ακριβως τι εκανες αναλυτικα γιατι δεν καταλαβα και πολλα.

Εβαλες εναν ακομα δισκο και τελειωσε η διαδικασια με τον perc?

Εβαλες εναν ακομα δισκο και θελεις να τον προσθεσεις στο raid5?

Εβαλες εναν ακομα δισκο, τον προσθεσες στο raid5 αλλα δεν αναγνωριζεται πλεον το raid5?

Τελικα, μιλώντας και με Chosen, φαίνεται ότι το Win Management utility είναι θεματακι.

Τωρα τον εχω με το τελευταιο firm της Dell αλλα δεν βρίσκω το Win Management utility.

O Chosen λεει ότι μαλλον δεν υπαρχει ‘’σκετο’’ αλλα είναι τμημα του γενικού server administration utility της Dell το οποίο όπως δεν ξέρουμε αν θα παίζει σε απλο PC με καρφωμενο τον Perc και τι θα βγάζει…

Μίλησε και για σχετικό utility της LSI αλλά δεν θυμόταν αν αυτό θα παίζει με Dell firm.

Καμία ιδέα κανείς;

Το καλύτερο management που με είχε βολέψει προσωπικά ήταν το cli (MegaCLI.exe) της LSI... κάνεις τα πάντα από command line όμως... δεν είναι δύσκολο, απεναντίας, αλλά θέλει να έχεις παίξει λίγο μαζί του και όχι να πας να το χρησιμοποιήσεις, αφού έχει γίνει ήδη η στραβή, γιατί τότε μάλλον θα γίνει χειρότερη...

Όλα τα άλλα τα management tools είναι wrappers, δηλαδή κάθονται πάνω στο cli και κάνουν την ίδια δουλειά, όμως εκεί παίζουν ασυμβατότητες με java (στην οποία είναι γραμμένο το management tool της LSI) κλπ...

Ο MegaRaid Storage Manager της LSI απ'οσο γνωριζω παιζει σε 2008R2 με Dell Firmware.

Και εννοειτε οτι ενημερωνει για failure ενος δισκου. Μεχρι και Predictive Failure δειχνει.

ή δεν καταλαβα τι ακριβως ψαχνεις?

Οποτε καμια απλη λυση δεν υπαρχει;

Να παιρνουμε μια ειδοποιηση βρε παιδι μου οτι εσκασε ενας δισκος του array....!!!!

Δοκίμασε το perctool... μπορείς να του σετάρεις ένα δικό του λογαριασμό στο gmail (ή αυτόν που έχεις ήδη) και να διαλέξεις για ποια events του controller, θέλεις να σου στέλνει email... οπότε αν σκάσει κάποιος δίσκος, θα το μάθεις έγκαιρα... το μόνο κακό είναι ότι θέλει στο μηχάνημα που έχεις τον perc, να τρέχεις windows...

Απ' ότι είδα έχουν σβηστεί τα screenshots, θα κοιτάξω το ΣΚ αν τα έχω και κάπου αλλού για να τα ξανα-ανεβάσω...

Γενικά το perctool, είχε γραφτεί με αυτή την προοπτική, αν κάτι πάει στραβά να έχεις μια ειδοποίηση, γιατί το MegaRaid της LSI είναι λίγο ΓΤΠ...

MegaRAID Storage Manager 2.35-01

http://www.lsi.com/lookup/License.aspx?url=/DistributionSystem/User/AssetMgr.aspx?asset=51146&prodName=MegaRAID SAS 8480E &subType=Miscellaneous&locale=EN

Οι νεώτερε εκδόσεις δεν λειτουργούν.

Προσωπικά έχω βάλει μέχρι και το firmware της lsi επειδή είχε κυκλοφορήσει λίγο νωρίτερα απ'ότι της DELL.