Jump to content

Εξωτερικός δίσκος R.I.P.?

edward

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Έχω ένα σκληρό δίσκο WD 320GB SATA II. Τον αγόρασα πρίν δύο χρόνια και επειδή δεν είχα χώρο στο κουτί αποφάσισα να τον κάνω εξωτερικό αγοράζοντας ένα κουτί αυτό εδώ. Tην αλλαγή την έκανε το κατάστημα που πήρα τη θήκη. Απο τότε όλα καλά για μερικούς μήνες(!!!) μέχρι πρίν λίγες μέρες που παρατήρησα μια μικρή καθυστέρηση να αναγνωρίσουν το δίσκο τα windows (XP). Αφού απο μερικά sec στην αρχή πέρασε το λεπτό αντικατέστησα το usb καλώδιο μήπως έφταιγε αυτό με ένα καινούριο. Tελικά δεν έφταιγε το καλώδιο γιατί απο 1 λεπτό μέρα με τη μέρα ο δίσκος τώρα πια κάνει να φανεί περίπου 10-15 λεπτά!!! Σε όλη αυτή τη διάρκεια κάνει ένα θόρυβο(όχι τα γνωστά τικ τακ) αλλά δεν μπορώ να τον περιγράψω. Τον βρήκα σαν spin στο δίκτυο. Σα να ακούγεται δηλαδή το ανεμιστηράκι(?) να ξεκινάει συνέχεια κάθε 3sec και αφού περάσουν τα 15 λεπτά ο ήχος σταματάει και ο δίσκος φαίνεται πιά και μπορώ να τον χρησιμοποιήσω. Το παράδοξο. Αφού ξεκινήσει δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τον έχω αφήσει επίτηδες ανοιχτό 2 μέρες. Καμιά διακοπή. Και στα games δεν έχω πρόβλημα και στη μεταφορά δεδομένων που είναι γρήγορη. Έχω χρησιμοποιήσει μερικά προγράμματα βρήκε κάποια bad sectors τα διόρθωσε, έχω κάνει defrag αλλά το πρόβλημα μέχρι τώρα που γράφω παραμένει. Καμιά ιδέα ρε παιδιά τι άλλο μπορώ να κάνω?:...::help:

Μαλλον ο δισκος ειναι ετοιμος να παραδωσει και αυτα τα κουλα συνηθως τα κανει πριν τα φτυσει τελειως....Κανε backup αυτα που εχεις μεσα σε αλλο δισκο για να μην εχεις προβληματα!!!

Αυτό ήταν. Να ζήσω να τον θυμάμαι...:rip: Αύριο έρχεται καινούριος Seagate 500άρης σώζω τα mp3 μου και ανακυκλώνω τον WD. Καλή χρονιά!:fun:

φίλε δεν καλύπτει η εγγύηση να τν αλλάξεις???

Ναι αλλά RMA 2ή φορά δεν κάνω γιατί μου τον αντικατέστησαν πάλι με sata2 και εγώ ήθελα sata. Όχι είπε το eshop. Μόνο με ίδιο θα τον αλλάξουμε. Έτσι και πάλι μου χτύπησε. Έκανα λοιπόν μεταφορά τα πάντα στον Seagate και τον πέταξα τον παλιό.

ρε συ πάρε τον καινούριο από RMA και πούλα τον εδώ!!!! προτιμότερο να βγάλεις και 20-30€

Δεν το σκέφτηκα ρε γμτ. Δεν πειράζει ίσως τον προλάβω γιατί είναι σε ένα μαγαζί με pc. Αν δεν τον πέταξε ακόμη θα επανέλθω στις αγγελίες.:)

Ναι αλλά RMA 2ή φορά δεν κάνω γιατί μου τον αντικατέστησαν πάλι με sata2 και εγώ ήθελα sata. Όχι είπε το eshop. Μόνο με ίδιο θα τον αλλάξουμε. Έτσι και πάλι μου χτύπησε. Έκανα λοιπόν μεταφορά τα πάντα στον Seagate και τον πέταξα τον παλιό.

Γιατί να θέλεις sata και να μη θες sata2 ;

έχω την εντύπωση πάντως πως η sata 2 έχουν συμβατότητα προς τα πίσω (sata) και λειτουργούν απλώς με μειωμένη ταχύτητα....

ένας 250GB sata2 που έχω (τον έχω 2 χρόνια) είχε jumper επάνω για να επιλέξεις sata 1 (και λειτουργούσε κανονικά στον παλιό μου υπολογιστή)

έχω την εντύπωση πάντως πως η sata 2 έχουν συμβατότητα προς τα πίσω (sata) και λειτουργούν απλώς με μειωμένη ταχύτητα....

ένας 250GB sata2 που έχω (τον έχω 2 χρόνια) είχε jumper επάνω για να επιλέξεις sata 1 (και λειτουργούσε κανονικά στον παλιό μου υπολογιστή)

Ναι ρε ετσι ειναι...

Ενα jumperaki απο πισω και voila:mobile1: ;)

Ναι είχα jumper αλλά για κάποιο λόγο τον ήπιαν και οι δύο δίσκοι.:sick: Δεν το ρίσκαρα πάλι με sata2. Τέσπα αφού έσωσα τα mp3 μου όλα καλά!

Ένα jumper που ίσως και να μη χρειάζεται είναι. Δεν παίζει να χάλασαν επειδή είναι sata2. Αλλά όπως και να 'χει, κατάφερες να βρεις δίσκο sata1 στην αγορά;; Δε νομίζω να υπάρχουν πια.

κατάφερες να βρεις δίσκο sata1 στην αγορά;; Δε νομίζω να υπάρχουν πια.

Ευτυχώς βρήκα! Link

Σαφώς και είναι sata2. 3GB/sec λέει = sata2. Δεν πρόκειται να βρεις sata 1 πιστεύω, έχει αντικατασταθεί από το 2 και είναι backwards compatible σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις (δεν είναι μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένα chipset παλαιότερης γενιάς - κυκλοφορούσαν 2003-2004).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.