larry4 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2008 Καταρχην καλη μερα και χρονια πολλα!Πριν δυο μερες αγορασα ενα σκληρο δισκο Westren Digital 640GB 16MB cache 7200, με τον που τον εβαλα στο κουτι και οταν πηγα να ανοιξω τον υπολογιστη πηρα αυτο το μύνημα:"Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key"Μπαινω στο bios βλεπω οτι προτεραιότητα εχει ο σκληρος που ηταν ήδη σε προτεραιότητα ενας VelocyRaptror 300GBΞανακανω restart και παλι το ιδιο μυνημα. Κλεινω τον υπολογιστη και αλλαζω θυρα sata στον 640Gb και μπαινει κανονικα στα windows vista ultimate 64bit που χρησιμοποιω.Καθε φορα που κανω restart η κλεινω τον υπολογιστη βγαζει το ιδιο μηνυμα και πρεπει να αλλαζω την θυρα sata του σκληρου για να ξαναμπειΟ υπολογιστης αποτελειται απο 3 σκληρους τους 2 που προανεφερα και εναν seagate 500gb ολοι sata, mobo asus rampabage x48, q9450, 2x2 ddr2 1066, 9800gx2.Τελος να σημειωσω κανενας σκλήρος δεν εχει τζαμπερακι που να διαχωριζει αν ειναι master η slave αν αυτο μπορει να βοηθησει.
Dem Δεκέμβριος 26, 2008 #2 Δεκέμβριος 26, 2008 Ξεκινησε απο τα απλα πρωτα.-αλλαξε boot σειρα στο bios βαλε να ξεκιναει απο τον Hdd πρωτα (που εχεις το OS) και μετα CDROM...μου περναει απ το μυαλο και καποιος χαλασμενος δισκος, αλλα αυτόΚαθε φορα που κανω restart η κλεινω τον υπολογιστη βγαζει το ιδιο μηνυμα και πρεπει να αλλαζω την θυρα sata του σκληρου για να ξαναμπειαλλα αυτό μου φαινεται asus προβλημα.....update bios μητρικής??δλδ π.χ. βαζεις Sata 2 μπαινειrestart δεν μπαινειSata 3 μπαινειrestart δεν μπαινειsata 2 μπαινει.........Edit: εχεις τιποτα IDE πανω?
larry4 Δεκέμβριος 26, 2008 Author #3 Δεκέμβριος 26, 2008 δεν εχω τπτ σε ide. Τωρα να χαλασε σκληρος δυσκολα εχω κανει και στους τρεισ check και τους βγαζει ΟΚ. Ισως να φταιει καμια θυρα usb γιατι ταυτοχρονα με το σκληρο εβαλα και μια usb webcam. Βασικα και στο internet που το εψαξα σχεδον οσοι εχουν αυτο το προβλημα εχουν ASUS μηπως είναι τυχαίο?
Dem Δεκέμβριος 26, 2008 #4 Δεκέμβριος 26, 2008 δεν εχω τπτ σε ide.οσοι εχουν αυτο το προβλημα εχουν ASUS μηπως είναι τυχαίο? ΟΧΙ χωρις την καμερα δεν το κανει ?
larry4 Δεκέμβριος 26, 2008 Author #5 Δεκέμβριος 26, 2008 εκλεισα τον υπολογιστη τον ανοιξα αφησα μονο τον σκληρο που εχω το OS και παλι το ιδιο μηνυμα. Εβαζα ενα ενα σκληρο και παλι το ιδιο μυνημα. Μονο οταν ειναι και οι τρεις σκληροι σε διαφορεσ θεσεισ μπαινει.Σε IDE εχω το CDROMΜε ολα τα USB ειτε βγαλμενα ειτε βαλμενα παλι το ιδιο μηνυμα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.