Jump to content

Asus Xonar

Elric

Recommended Posts

Και όμως γίνεται

Το αυτό

Ειλικρινά μην περιμένεις από Audiophile να σου μιλήσει για...grenades και πυροβολισμούς. Τις δοκιμές τις κάναμε σε μουσική (jazz/blues/rock) και ήταν πραγματικά πολύ μπροστά οι άλλες 2, πάνω στα AKG K701.

Σταματησε και η meridian...

:(

To X-Fi (προφανως αυτο εκανε τη ζημια), προσπαθωντας να "ψηφιοποιησει/crystalαρει" τον ηχο (με ολα OFF βεβαια), τον εκανε χειροτερο εν τελει (μπολικα και ψευτικα πριμα - ειδικα αυτο προσεξαμε).

Σκεψου οτι με τυφλα τεστ, απευθειας εντοπιζαμε την Prelude. Με τις αλλες 2 ηταν στις λεπτομερειες οι διαφορες, η Prodigy με τους OPA627 ήταν λίγο πιο "ξερή" και "monitor-like", ενώ η Xonar ήταν πιο "γλυκια" :happy:

Ακριβώς η prodigy με monitor ηχεία απλά ιδανικός συνδιασμός.

Xonar ALL around use για ποιο ζεστό ήχο

Η prelude απλά την ακούγαμε τυφλά και απλά την αλλάζαμε αμέσως γιατί ο ήχος απλά δεν ήταν πότε σωστός

Επίσης να θυμίσω ότι η prelude παίζει στα 200 κάτι ευρά (με την καμία για τόσο λεφτά)

Η πιο τίμια για τα λεφτά της ήταν η prodigy ακόμα και χωρίς τους OP 100 κάτι

Xonar λίγα παραπάνω 120 αλλά το καλύτερο και χωρίς να σε γδέρνει

H δικια μου αποψη...

Δεν με εντυπωσιασε η xonar .Oυτε η x-fi extreme music που ειχα καποτε .Μου φανηκαν πολυ ''ψευτικος'' ο ηχος τους ιδιως της πρωτης..(μιλαω παντα για μουσικη )

Αυτη τη στιγμη φοραω την prodigy ΗD2 και ειμαι ευχαριστημενος.

Αν θες να δωσεις βαρυτητα στη μουσικη οπως λες , και οχι τοσο στα παιχνιδια και τις ταινιες ισως πρεπει να σκεφτεις την αγορα μιας δικαναλης καρτας.Audiotrack ,m-audio ,esi ,e-mu...κλπ.

(μπολικα και ψευτικα πριμα - ειδικα αυτο προσεξαμε).

Λέγοντας ψεύτικα εννοείς τραχιά;

Ξέρεις κάτι; Το γεγονός ότι την εντοπίζατε σε κάθε τυφλό τεστ σημαίνει σε κάθε περίπτωση ότι ξεχωρίζατε τον χαρακτήρα της. Από την στιγμή όμως που κανένας δεν παρευρέθηκε στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων δεν μπορεί να κρίνει εύκολα αν ο ήχος είναι σωστός.

Σκέψου μόνο ότι ελαφρώς υπερτονισμένα ή σωστά βγαλμένα αλλά οξεία(λόγω του δίσκου) πρίμα μπορεί να ακουστούν αφύσικα.

Σχετικά με την Xonar, ο μελωδικός ήχος συνήθως δεν υποδηλώνει υψηλή ποιότητα. τα πραγματικά καλά συστήματα είναι υπεραναλυτικά, γιατί το μικρόφωνο βρίσκεται συνήθως σε μικρή απόσταση από το όργανο. Δεν γίνεται δηλαδή να ακούσεις αυτό που θα άκουγες π.χ σε μια live jazz παράσταση χωρίς ή με μικρούς ενισχυτές. Ο ήχος από το cd θα είναι εμφανώς λεπτομερέστερος.

Όχι τραχιά απλά ψεύτικα και υπερτονισμένα.

Ξεχώριζει όχι ο χαρακτήρας αλλά ο λάθος τρόπος απόδοσης του ήχου καθώς ήταν η μόνη που σε αρκετές συχνότητες έδινε ένα φύσημα συν με τις άλλες δύο ακούγαμε όργανα που στην prelude χάνονταν...

Όχι τραχιά απλά ψεύτικα και υπερτονισμένα.

Ξεχώριζει όχι ο χαρακτήρας αλλά ο λάθος τρόπος απόδοσης του ήχου

+1000

Αυτο ακριβως που θα προσθετα..

Και πριν η κουβεντα εξειδικευτει στον χαρακτηρα των ηχειων , στην εμπειρια απο σωστες ακροασεις , απο live κλπ κλπ...εγω θα προσθεσω απλοικα οτι ακουγοντας το ιδιο cd με τα ιδια κομματια..σε δυο τρια συστηματα με διαφορετικες καρτες ,οπως και δυο διαφορετικους ενισχυτες +players την x-fi (ειδικα αυτην ) θα την περιεγραφα με τον τροπο που περιγραφει ο dellman....ξεχωριζε με τον λαθος τροπο..

Η Asus Xonar DX http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522638

με εξαίρεση το EAX (το οποίο δεν με ενδιαφέρει καθόλου) έχει 100% συμβατότητα με games και emulators;

Επίσης είναι πολύ καλύτερη από την Audigy Player 1 που έχω τώρα;

Edit - Κοιτάζοντας στο site της Asus είδα το changelog των τελευταίων drivers και με ανησύχησε αρκετά

Fixed Bugs:

1.No music in Mass Effects game

2.Crash issue in Oblivion game

Έχοντας την Audigy Player 1 ίσως και 5 χρόνια ποτέ δεν είχα προβλήματα ασυμβατότητας με ότι game ή και εφαρμογή της έχω ρίξει απάνω.

Edit 2 - Και έχουνε κάνει και λάθος είναι "Mass Effect" και όχι "Mass Effects" lol

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.