Jump to content

Asus Xonar

Elric

Recommended Posts

Αυτήν τη στιγμή έχω την X-Fi Platinum Fatal1ty Champion και ένα παιδί μου τη ζητάει για 100 ευρώ.

Έτσι σκέφτομαι να την δώσω και να βάλω αλλά λίγα και να πάρω την Xonar.

Να δηλώσω ότι περισσότερο με ενδιαφέρει η μουσική(Fusion Jazz, Rock) και ότι σκοπεύω να πάρω αργότερα και έναν δικάναλλο ενισχυτή(μάλλον NAD).

Η ερωτήσεις είναι οι παρακάτω:

1)Αξίζει η αλλαγή από X-fi σε Xonar ?

2)Ποια η διαφορά της D2 από την D2X(εκτώς από το pci-x) και ποια αξίζει περισσότερο?

3)Υπάρχουν θέματα με τους drivers της Xonar?

4)Τι δεν θα έχω από αυτά που μου δίνει η X-Fi?

1. αξιζει(δες παρακατω)

2.δεν ξερω αν εχουν διαφορα εκτος του pci-express(νομιζω πως οχι)

3.οι drivers ειναι πολυ καλοι και δουλευουν τελεια σε vista 32bit-64 bit(γι'αυτο και μονο αξιζει η αλλαγη)

4.νομιζω υποστηριζει eax2.0 ενω η creative eax 2.0-3.0-4.0-5.0.

η xonar μπορει να κανει decoding το ψηφιακο σημα σε dts,dolby,pcm και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο.ενα αρνητικο (για μενα) ειναι πως δεν εχει εξοδο για front panel(ακουστικα και mic),ενω οι πιο φτηνες asus εχουν!

αν λοιπον εχεις προβληματα με τους drivers της creative και θες μια καρτα που δουλευει απροβληματιστα κανε την αγορα

χρονια πολλα κιολας!!!

1. αξιζει(δες παρακατω)

2.δεν ξερω αν εχουν διαφορα εκτος του pci-express(νομιζω πως οχι)

3.οι drivers ειναι πολυ καλοι και δουλευουν τελεια σε vista 32bit-64 bit(γι'αυτο και μονο αξιζει η αλλαγη)

4.νομιζω υποστηριζει eax2.0 ενω η creative eax 2.0-3.0-4.0-5.0.

η xonar μπορει να κανει decoding το ψηφιακο σημα σε dts,dolby,pcm και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο.ενα αρνητικο (για μενα) ειναι πως δεν εχει εξοδο για front panel(ακουστικα και mic),ενω οι πιο φτηνες asus εχουν!

αν λοιπον εχεις προβληματα με τους drivers της creative και θες μια καρτα που δουλευει απροβληματιστα κανε την αγορα

χρονια πολλα κιολας!!!

:confused: Δεν είναι κάπως ανεπίτρεπτο αυτο?Δίνεις 129E για μια κάρτα ήχου που δεν μπορείς κάνεις συνδέσεις για το front panel?Με προβληματίζει καθώς σκεφτόμουν να την αγοράσω αυτη την εβδομάδα :mad:

1.Δηλαδή έχει μεγάλη διαφορά σε ποιότητα ήχου?

2.Από όσα έχω διαβάσει θέλει εξωτερική τροφοδοσία εξαιτίας του bridge που έχει.

3.Προς το παρόν δουλεύω με Xp.

4.Δεν με τρελαίνει και τόσο το front panel, μόνο για ακουστικά το χρησιμοποιώ, το οποίο γίνεται έυκολα με μία επέκταση.Η Xonar έχει κάτι αντίστοιχο με την X-fi για προσομοίωση 5.1 σε headphones στα παιχνίδια?

1.Δηλαδή έχει μεγάλη διαφορά σε ποιότητα ήχου?

2.Από όσα έχω διαβάσει θέλει εξωτερική τροφοδοσία εξαιτίας του bridge που έχει.

3.Προς το παρόν δουλεύω με Xp.

4.Δεν με τρελαίνει και τόσο το front panel, μόνο για ακουστικά το χρησιμοποιώ, το οποίο γίνεται έυκολα με μία επέκταση.Η Xonar έχει κάτι αντίστοιχο με την X-fi για προσομοίωση 5.1 σε headphones στα παιχνίδια?

1)Εγω παντως μπορω να πω οτι διεκρινα μεγαλη διαφορα σε σχεση με την καρτα ηχου που σου δινουν καποιες mobo ασους που νομιζω οτι βασιζεται σε creative,παρολα αυτα αν ψαξεις σε ρεβιους στο νετ πολλα την βγαλανε σαν την καλυτερη και ειδικα κατα την ακροαση μουσικης για την καθαροτητα και ποιοτητα που εχεθ στον ηχο της.

2)Ναι οντως θελει εξωτερικη τροφοδοσια.4πιν.

3)καποτε θα βαλεις και vista:whistling

4)Ναι εχει

Υ.γ Και επειδη εισαι και "δικος μας" προσωπικα πιστευω θα παθεις πλακα μολις ακουσεις το sentient 6 και το born στην xonar...:banging:

Εχει το dolby headphone αλλα ΚΑΜΙΑ σχεση με το cmss3d στις x-fi

Γινεται να εχεις eax σε πιο προσφατα games μεσω emulation αλλα και παλι υπαρχουν ασυμβατοτητες http://www.driverheaven.net/audio-general-technical-discussion/160371-asus-xonar-list-games-not-compatible-ds3d-gx.html

παιδια εχω την καρτα εδω και αρκετο καιρο χωρις καμια τροφοδοσια.οι 3 υποδοχες που εχει στο πλαι ειναι για συνδεση midi,cd in κτλ.ειστε σιγουροι οτι θελει 4πινο? σε εμενα παντως δουλευει ετσι χωρις κανενα προβλημα.και στο manual δεν αναφερει κατι τετοιο(αναφερομαι στην d2 και οχι στην d2x)

Εχει το dolby headphone αλλα ΚΑΜΙΑ σχεση με το cmss3d στις x-fi

Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και είναι καθαρή απάτη. Ο λόγος εδώ:http://en.wikipedia.org/wiki/Binaural_recording

Πολύ απλά είναι τέτοιες οι ανατομικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων(σχήμα αυτιών, απόσταση κεφαλιού από το στέρνο κτλ.) που δεν γίνεται να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος της προκοπής για μαζική εφαρμογή.

Και στις δύο τεχνολογίες υπάρχει έντονη αίσθηση απροσδιοριστίας της πηγής των ήχων ενώ αλλοιώνονται ελαφρώς και οι χροιές.

Σίγουρα, ένας φίλος του καλού ήχου θα απενεργοποιήσει τέτοιες δυνατότητες.

Όσο για τη Sonar, σε καθαρά audiophile όρους είναι ανώτερη της x-fi λόγω των ποιοτικότερων ενισχυτών της για το L/R κανάλι(στα υπόλοιπα κανάλια πάνω κάτω τα ίδια). Για δυνατότητες, drivers και συμβατότητα με παιχνίδια δες όσα γράφουν τα παιδιά.

H Xonar έχει bass redirection?

Ναι έχει.

Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και είναι καθαρή απάτη. Ο λόγος εδώ:http://en.wikipedia.org/wiki/Binaural_recording

Πολύ απλά είναι τέτοιες οι ανατομικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων(σχήμα αυτιών, απόσταση κεφαλιού από το στέρνο κτλ.) που δεν γίνεται να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος της προκοπής για μαζική εφαρμογή.

Και στις δύο τεχνολογίες υπάρχει έντονη αίσθηση απροσδιοριστίας της πηγής των ήχων ενώ αλλοιώνονται ελαφρώς και οι χροιές.

Όσο για τη Sonar, σε καθαρά audiophile όρους είναι ανώτερη της x-fi λόγω των ποιοτικότερων ενισχυτών της για το L/R κανάλι(στα υπόλοιπα κανάλια πάνω κάτω τα ίδια). Για δυνατότητες, drivers και συμβατότητα με παιχνίδια δες όσα γράφουν τα παιδιά.

Ναι έχει.

Εννοειται πως με το headphone cmss3d χανεις σε πιστοτητα, αφου στην οι ουσια οι ηχοι που ητανε κανονικα stereo μετατρεπονται surround, ενα αλλο κολπο ειναι να δοκιμασεις να βαλεις speaker settings 2.0/2.1 KAI cmss3d http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1032273304&postcount=31, ετσι ειχα παιξει το hl2 episode 2 πριν κανω την μεταβαση απτα A700 στα dt770 κιολας κι ειχα παθει την πλακα μου, εννοειται πως ειχα κανει και αυτες τις ρυθμισεις στο xp control panel και στο παιχνιδι http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2443031&postcount=16

Ναι έχει.

Εννοειται πως με το headphone cmss3d χανεις σε πιστοτητα, αφου στην οι ουσια οι ηχοι που ητανε κανονικα stereo μετατρεπονται surround, ενα αλλο κολπο ειναι να δοκιμασεις να βαλεις speaker settings 2.0/2.1 KAI cmss3d http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1032273304&postcount=31, ετσι ειχα παιξει το hl2 episode 2 πριν κανω την μεταβαση απτα A700 στα dt770 κι ειχα παθει την πλακα μου, εννοειται πως ειχα κανει και αυτες τις ρυθμισεις στο xp control panel και στο παιχνιδι http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=239405

Πιστοτητα και fps games δεν πανε μαζι παντα, το cmss3d το θες για να γκρινιαζει ο καθε ασχετος οτι εχεις wallhack ρισκαροντας να φας ban απτους server που παιζεις :p

Πιστοτητα και fps games δεν πανε μαζι παντα, το cmss3d το θες για να γκρινιαζει ο καθε ασχετος οτι εχεις wallhack ρισκαροντας να φας ban απτους server που παιζεις :p

Ποιά πιστότητα; Δεν σε ενοχλεί ο ήχος με όλα αυτά τα εφέ. Τελευταία φορά τα είχα δοκιμάσει στο painkiller και δεν μπορώ να πω ότι συνεισέφεραν ιδιαίτερα στο εντοπισμό της ηχητικής πηγής. Απλά ο ήχος ήταν κάπως πιο ατμοσφαιρικός. Τα footsteps ειδικά ακούγονταν σαν να προέρχονταν έξω από το κεφάλι σου. Πάντως, απολύτως καμία σχέση με το 5.1. Η μέρα με την νύχτα.

:o:O Εσύ δεν είχες την auzentech που είναι ανώτερη;

EDIT:Απ'ότι είδα η Xonar d2x έχει high end dacs σε όλα τα κανάλια αντί για 2 μόνο που είχε η παλαιότερη έκδοση. Άρα άκυρο.

Πάντως και πάλι νομίζω ότι άδικα την έδωσες την Prelude.

Anyway, η Xonar D2X τα σπάει άπειρα, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω (ευτυχής κάτοχος :D)

Άλλος ένας ευτυχής κάτοχος (της pci έκδοσης) :T:

Δεν μετάνιωσα καθόλου που αντικατέστησα την X-Fi Xtreme Gamer με την Xonar ίσα ίσα το ευχαριστήθηκα ;)

Ποιά πιστότητα; Δεν σε ενοχλεί ο ήχος με όλα αυτά τα εφέ. Τελευταία φορά τα είχα δοκιμάσει στο painkiller και δεν μπορώ να πω ότι συνεισέφεραν ιδιαίτερα στο εντοπισμό της ηχητικής πηγής. Απλά ο ήχος ήταν κάπως πιο ατμοσφαιρικός. Τα footsteps ειδικά ακούγονταν σαν να προέρχονταν έξω από το κεφάλι σου. Πάντως, απολύτως καμία σχέση με το 5.1. Η μέρα με την νύχτα.

μηπως φταιει το παιχνιδι και το προτυπο που χρησιμοποιει και οχι η καρτα ηχου?xfi gamer+ηχεια 7.1 εδω ,και σε fear combat-Dark Messiah-Call Of Duty o "εντοπισμος" των ηχων,απλα σκοτωνει (σε ΧΡ πιο πολυ βεβαια)...

mitsosoft πιστευεις πως αξιζει η αντικατασταση που εκανες για παιχνιδια κ μονο η εχεις πιο audiophile προσανατολισμο:hmm:?

και εγω απο xtreme gamer πηγα στην xonar.η καρτα σε xp δουλευε αρκετα καλα μπορω να πω, σε vista ομως... κλαιγανε μανουλες!

οχι μονο οι drivers ειχαν προβληματα αλλα και ο ηχος ηταν σαφως υποδεέστερος.

βεβαια εχει περασει και 1 χρονος απο τοτε ,ισως τωρα να ειναι αλλιως και η creative να εβγαλε drivers της προκοπης.

κατα την γνωμη μου η χρηση ολων αυτων των εφε αλλοιωνει πολυ τον ηχο και το αποτελεσμα απεχει απο την πραγματικοτητα.

Εχει το painkiller speaker setup στα options δοκιμασε να το βαλεις σε 5.1 αντι για stereo / headphones που προφανως το ειχες αφησει, btw επαιξα Q2 demo στο steam ( :p ) με την x-fi σε game mode headphone speaker settings και cmss3d headphone/crystalizer off ( το elevation filter πχ του cmss3d δεν λειτουργει καλα το ιδιο σε ολα τα games, την καλυτερη αποδοση την εχω παρατηρησει σε BF2 και prey οπου ειναι sponsored απ'την creative ) και επαθα την πλακα μου πολυ ρεαλιστικος ηχος για παιχνιδι του 97 ! ρεαλιστικος εννοω στην τοποθετηση κυριως, σου ριχνανε grenades και τις ακουγες να κουδουνιζουν διπλα σου.

Btw κατι δεν ρυθμισατε σωστα στην prelude δεν γινεται να ειναι τοσο χαλια οσο λετε :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.