Jump to content

USB Portable Applications - Φορητές Εφαρμογές

jpavly

Recommended Posts

Ας μαζέψουμε εδώ ότι χρησιμοποιούμε με τα φλασάκια μας :D

Προσωπικά χρησιμοποιώ πάρα πολύ την σουίτα PortableApps.com που έχει πάρα πολλά καλούδια, αλλά και μερικά ακόμα όπως το Total Commander.

Το PortableApps τα περνάει όλα μαζί σε ένα Start menu style παράθυρο και τα έχεις πολύ μαζεμένα και όμορφα. Μόνος του περιορισμός, ότι τα Applications πρέπει να είναι Open Source, όχι απλά Freeware..

Συγκεκριμένα έχω πάνω σε Portable:

7-Zip (Zip, Rar, etc)

ClamWin (Anti virus)

Cornice (Image viewer)

Eraser (secure eraser)

FileZilla (ftp client)

Firefox

GIMP (Image editor)

InfraRecorder (CD/DVD burning)

JkDefrag (defragmentation)

MPlayer

Notepad++

Pidgin (Instant messenger, συνδέεται και με MSN)

PuTTY (ssh client)

Sumatra PDF (PDF Reader)

WinSCP (sftp-ssh client)

WinWGet (download manager)

PortableApps.com Backup

Αυτό που θα με ενδιέφερε πάρα πολύ, είναι κάποια προστασία των αρχείων στο φλασάκι. Πρόσφατα έχασα το προηγούμενο μου και έτρεξα να αλλάξω όλα τα online passwords μου κλπ.

Έχετε να προτείνετε κάτι για προστασία;

Και γενικά, εσείς τι χρησιμοποιείτε;

Δεν θέλω κάτι αποκλειστικά για τα passwords. Θέλω να είναι τα πάντα άχρηστα σε περίπτωση που το χάσω.

@dellman: Το FolderLock δεν περιορίζεται στο PC μου ή σε όποιο PC είναι περασμένο μόνο;

Folder Lock™ is a fast data encryption and password protection software for Windows. It can simultaneously encrypt, lock and password protect your files, folders, drives, USB drives and even CD/DVD-RW.

Folder Lock creates encrypted storages called 'Lockers'. You can keep as many of your private files & folders in your Locker and password protect it with a single click. You can transfer, secure and backup these Lockers. Lockers are portable, you can keep them in USB Flash Drives, CD/DVD (R-RW), & notebooks or transfer them via email or upload. Lockers are even undeletable on the computer where Folder Lock is installed.

Οπότε μπορεί να το βάλεις στο usb

Προσωπικα εχω φορτωσει οτι υπαρχει και δεν υπαρχει στο Portableapps.com. Πολυ εργαλειο. Το σεκφτομουν και γω το ενδεχομενο να το χασω και να πεσουν τα προσωπικα mail απο το Thunderbird σε κανενα αγνωστο.

Υπαρχει τροπος να ζηταει κωδικο οταν προσπαθει καποιος να μπει στο stick?

Επισης οπως ειπε και ο jpavly πρεπει να ειναι open source το προγραμμα για να μπει στο portableapps. Ομως αν πεταξεις ενα exe μεσα στον φακελο του portableapps θα φανει και αυτο στο menu. Οποτε μπορει ουσιαστηκα να προσθεσεις οποιοδηποτε προγραμμα μεσα.

@darien

Ειναι κορυφαιο αλλα και πολυ μανικι για να το δουλεψεις.

Ωραίος ο kallileo, δεν το ήξερα ότι τραβάει όλα τα .exe. Βέβαια, αν πετάξω όλο το φάκελο του Total Commander μέσα, εμφανίζονται όλα τα Exe, αλλά ΟΚ, δουλέψω με όσα έχουν μόνο ένα :)

darien, θα το δοκιμάσω. Πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι παίζει και σε Unix :T:

Λίγο υλικό για διάβασμα:

Autorun TrueCrypt from a USB drive

Creating a Basic TrueCrypt Volume on a USB Drive

Encrypt Your USB Stick With Truecrypt 6.0

Windows: How To Use TrueCrypt to Secure Your USB Drive

Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα να φτιαχτει ενα exe που να καλει αλλο exe απο συγκεκριμενο φακελο. Ξερω πως να το κανω σε .NET αλλα δεν εχουν ολοι framework περασμενο. Εδω και καιρο ηθελα να το κανω. Θα το δω το απογευμα αν προλαβω.

Δεν φανταζομουν οτι μπορεις να κλειδωσεις usb με το trueCrypt. Πολυ ενδιαφερον.

Το πρόβλημα που διάβασα με το TrueCrypt είναι ότι πρέπει να είσαι Admin στο PC που θα το χρησιμοποιήσεις. Δηλαδή, αν πας σε σκέτο user ή guest ήπιες τον... files kaka, δεν έχεις access..

Για οσους θελουν προγραμματα εκτος του portableapps απλα χρειζεται να βαλουν το φακελο με το προγραμμα στο directory του portableapps και πετανε μεσα ενα exe φτιαγμενο στην vb 6.0. Με τον παρακατω κωδικα.

π.χ αν εχω το cpu-z στο φακελο cpuz τοτε εχουμε:

Private Sub Form_Load()

Shell "cpuz\cpuz.exe"

Unload Me

End Sub

Μπορουμε να βαλουμε και εικονιδιο οταν φτιαχνουμε το executable. Αν θελει καποιος ας μου πει να του φτιαξω οτι θελει...

Εχθες πηρα αυτο το flashaki..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1116819&HYUSBSTICKHORITIKOTITA=16+GB&category=69980761&catalog=20

αρκετα καλο,αλλα να μας κλεβει κ 1 gb η transcend δεν το περιμενα..:hehe::hehe:...14,9 gb ειναι η χωρητικοτητα του ακριβως..ενω το πιο παλιο JetFlash 110(2gb) που εχω ειναι 1,95gb..

θα του περασω κ κανενα προγραμματακι απο αυτα που λετε πιο πανω..

Το πρόβλημα που διάβασα με το TrueCrypt είναι ότι πρέπει να είσαι Admin στο PC που θα το χρησιμοποιήσεις. Δηλαδή, αν πας σε σκέτο user ή guest ήπιες τον... files kaka, δεν έχεις access..

Θέλεις να είναι encrypted όλο το filesystem του flash ή μόνο κάποιοι φάκελοι και αρχεία...?

Αν θες το δεύτερο δοκίμασε το portable pgp και κάνε encrypt τα αρχεία σου με αυτό, παρέχει ίσως την καλύτερη ασφάλεια...

@kallileo, καλή ιδέα... σκέφτηκα μια βελτιωσούλα...

Θέλεις να είναι encrypted όλο το filesystem του flash ή μόνο κάποιοι φάκελοι και αρχεία...?

Αν θες το δεύτερο δοκίμασε το portable pgp και κάνε encrypt τα αρχεία σου με αυτό, παρέχει ίσως την καλύτερη ασφάλεια...

Not bad, αμ μη τι άλλο δουλεύει εύκολα :T:

Μόλις βρεθώ σε περιβάλλον Guest θα το δοκιμάσω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.