inertiacreep Δεκέμβριος 23, 2007 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 αυτό = (G) MCH Overvoltage Control [Normal]. Ίσως να χρειαστεί να δώσεις λίγο και fsb overvoltage...λογικά τα 400 πρέπει να τα είχες στα default ρευματα αλλά μιας και δεν ξέρουμε τις πταίει, ξεκίνα να τα δοκιμάζεις ενα-ενα. Το default δεν το ξέρω μιας και δεν έχω δεί τη μητρική σου αλλά οι gigabyte συνήθως έχουν τιμές του στυλ +0,1, +0,2v κοκ. Οπότε ανέβασε τουλάχιστον 0,2v σε πρώτη φάση. Μετά όταν σταθεροποιήσεις το σύστημα, αν θες, δοκιμάζεις να κατεβάσεις λίγο τα ρεύματά σου, για να μην το ταίζεις τσάμπα. Και οσον αφορά τις μνήμες, όταν το nb δεν "αντέχει" συχνότητα και timings, είναι λογικό να έχεις λάθη στο memtest. Το άθλημα που επέλεξες δυστυχώς απαιτεί αρκετό χρόνο για δοκιμές Άιντε, fire away! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 23, 2007 Author #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 Λοιπόν έδωσα το max που μου επιτρέπει το bios σε fsb και mch αντίστοιχα. Έδωσα λίγο παραπάνω ρεύμα στη cpu και έδωσα και 2,1V στις μνήμες. Το memtest βγάζει errors. Αν βοηθάει τα βγάζει στο test 3, στο 67%(memtest86 v1,70). Τα bios settings δείχνουν έτσι :DDR2 Overvoltage Control [+0,30V] PCI-E Overvoltage Control [Normal] FSB Overvoltage Control [+0,35V] (G) MCH Overvoltage Control [+0,375] CPU Voltage Control [1,3750] Normal CPU Vcore 1,35000vΑπορίες :1)Αφού έδωσα τα μέγιστα επιτρεπτά ρεύματα σε FSB και MCH, έχει νόημα να δώσω κι' άλλο στον επεξεργαστή ; Έχει νόημα να πειραματιστώ με συνδυασμούς ρευμάτων ή αφού δε δουλεύει με τα μέγιστα σημαίνει τέλος ;2)Παίζει να φταίνε οι μνήμες ;3)Αν καταφύγω να αλλάξω τα timings, μήπως να δοκιμάσω να αλλάξω το διαιρέτη ; Τι επηρρεάζει περρισότερο την απόδοση : Λιγότερα Mhz ή πιο μεγάλα timings ;4)Αφού δεν με επηρρεάζει στα games (το pc χρησομοποιείται ΜΟΝΟ για gaming), μπορώ να αγνοήσω τα errors του memtest ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 23, 2007 Author #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 Λοιπόν δοκίμασα στα 800 με timings 5-5-5-15 και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. To CPU-Z βρήκε αυτά :Memory SPD------------------------------------------------------------------------------DIMM #1GeneralMemory type DDR2Module format Regular UDIMMManufacturer (ID) MSC (7FD5000000000000)Size 1024 MBytesMax bandwidth PC2-5300 (333 MHz)Part number CS2221042Serial number 00020717Manufacturing date Week 20/Year 07AttributesNumber of banks 2Data width 64 bitsCorrection NoneNominal Voltage 1.80 VoltsEPP yes (2 profiles)XMP noTimings tableFrequency (MHz) 200 266 333 CAS# 3.0 4.0 5.0 RAS# to CAS# delay 3 4 5 RAS# Precharge 3 4 5 TRAS 9 12 15 TRC 12 16 20 Λέτε τελικά οι μνήμες να δουλεύουν στα 667 με 5-5-5-15. Πώς είναι όμως δυνατόν ; Έχω μπροστά μου τη συσκευασία, μπήκα στο site τους και παντού λέει 800 4-4-4-12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 23, 2007 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 δωσε μια εικονα/sxreenshot απο την καρτελα memory και απο την καρτελα SPD του cpu-z,να δουμε τι παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Δεκέμβριος 23, 2007 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2007 Απορίες :1)Αφού έδωσα τα μέγιστα επιτρεπτά ρεύματα σε FSB και MCH, έχει νόημα να δώσω κι' άλλο στον επεξεργαστή ; Έχει νόημα να πειραματιστώ με συνδυασμούς ρευμάτων ή αφού δε δουλεύει με τα μέγιστα σημαίνει τέλος ;2)Παίζει να φταίνε οι μνήμες ;3)Αν καταφύγω να αλλάξω τα timings, μήπως να δοκιμάσω να αλλάξω το διαιρέτη ; Τι επηρρεάζει περρισότερο την απόδοση : Λιγότερα Mhz ή πιο μεγάλα timings ;4)Αφού δεν με επηρρεάζει στα games (το pc χρησομοποιείται ΜΟΝΟ για gaming), μπορώ να αγνοήσω τα errors του memtest ;1)Μην δίνεις άλλο ρεύμα στον επεξεργαστή αν είσαι σταθερός.2)Ναι. Κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.3)Εξαρτάται. Δες τι νούμερα σου λέει το Memtest. Higher is better.4)Όχι σε καμία περίπτωση.Δώσε ένα screenshot από CPU-Z με τις μνήμες για να δούμε τι παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Δεκέμβριος 24, 2007 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 Ενα κλικ ακομη περισσοτερο ρευμα στο cpu (με ολα τα υπολοιπα ρευματα οπως γραφεις πιο πανω). Memtest μονο τεστ 3 ( c-1-3-3-enter-enter) και δες αν εξαφανιζονται τα λαθη απο το #3. Αν οχι ,ακομη ενα κλικ. Περιμενουμε δοκιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Δεκέμβριος 24, 2007 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 Ενα κλικ ακομη περισσοτερο ρευμα στο cpu (με ολα τα υπολοιπα ρευματα οπως γραφεις πιο πανω). Memtest μονο τεστ 3 ( c-1-3-3-enter-enter) και δες αν εξαφανιζονται τα λαθη απο το #3. Αν οχι ,ακομη ενα κλικ. Περιμενουμε δοκιμες.Αντρέα κάνε μία επεξήγηση! Τι παίζει με το τεστ 3??Είναι το πιο ευαίσθητο σε σχέση με το CPU??Στο 3 δεν μου βγάζει ποτέ λάθη. Αν θα πετάξει λάθη θα είναι στο 5 ή 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 24, 2007 Author #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 δωσε μια εικονα/sxreenshot απο την καρτελα memory και απο την καρτελα SPD του cpu-z,να δουμε τι παιζειΠως ; Sorry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Δεκέμβριος 24, 2007 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 Αντρέα κάνε μία επεξήγηση! Τι παίζει με το τεστ 3??Είναι το πιο ευαίσθητο σε σχέση με το CPU?? Στο 3 δεν μου βγάζει ποτέ λάθη. Αν θα πετάξει λάθη θα είναι στο 5 ή 8. Ακριβώς.Το τέστ 3 αντιστοιχεί στον επεξεργαστή Πως ; Sorry. Ανοιξε το cpu-z .Στο πάνω μέρος θα δεις μια καρτέλα memory και δίπλα μια SPD Πάτα στην κάθε μία ξεχωριστά τράβα ένα screenshot και δείξε τα μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 24, 2007 Author #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 Αφού δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς, ακόμα και 10X333 με τις μνήμες 667 5-5-5-15, στο memtest έχω errors. Το χειρότερο είναι ότι έκανα load optimized defaults και είχα πάλι ERRORS. Το memtest το είχα τρέξει παλιότερα για 6h+ χωρίς πρόβλημα. Σκέφτομαι : 1)Να βγάλω τα dimms και να τα ξαναβάλω. Τα έχω slot1 και slot3. Να δοκιμάσω 2 – 4 ; 2)Να περάσω το προηγούμενο bios και μετά από πάνω του το καινούριο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Δεκέμβριος 24, 2007 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 δοκιμασε το καθε stick ξεχωριστα.Ακριβώς.Το τέστ 3 αντιστοιχεί στον επεξεργαστήΝικο οτι εγραψε ο Μιχαλης ειναι. Συνηθως errors στο 3 φανερωνουν προβλημα στην cache του cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Δεκέμβριος 24, 2007 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 Μήπως την άκουσαν με το ρεύμα;Βάλε 5άρια να δεις τι κάνουν οι μνήμες.Πάντως με θερμοκρασίες είσαι οριακά δηλαδή για 3.2 κάθε μέρα σε βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 24, 2007 Author #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 Μήπως την άκουσαν με το ρεύμα;Βάλε 5άρια να δεις τι κάνουν οι μνήμες.Πάντως με θερμοκρασίες είσαι οριακά δηλαδή για 3.2 κάθε μέρα σε βλέπω.Αφού σου γράφω. 5άρια έβαλα. Στην ουσία όπως ήταν default. Για κάντε προτάσεις κανα clear cmos ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 24, 2007 Author #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2007 δοκιμασε το καθε stick ξεχωριστα.Θα το δοκιμάσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 25, 2007 Author #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2007 Memtest : errorsWindows Memory Diagnostic : failedΔοκίμασα και default δηλ. 667 5-5-5-15 στα 1,8V και με την ονομαστική τους τάση, συχνότητα timings δηλ. 800 4-4-4-12 στα 2,1V με τα ίδια αποτελέσματα. Δοκίμασα επίσης το κάθε dimm ξεχωριστά αλλά είχα τα ίδια.Μάλλον θα κινηθώ για RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 27, 2007 Author #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2007 Τελικά βρέθηκε πρόβλημα στο mobo. Μου το αντικαθιστούν. Άλλαξα και πήρα το IP35PRO της Abit. Αν θέλεται πείτε μου γνώμες και δυο ερωτήσεις :1)Στο site της abit λέει ότι υποστηρίζει μνήμες μέχρι 1066. Στο κατάστημα που είδα το κουτί έγραφε 800 και μου το επιβεβαίωσε και ο υπάλληλος που ρώτησα. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία ;2)Χρειάζεται floppy για bios update ; Ρωτώ επειδή δεν έχω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.