Jump to content

Πρόβλημα με την εκκίνηση των Vista

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Πριν από μέρες ο φορητός μου (ACER Aspire 7730G) έκανε αυτόματη λήψη ενημερώσεων των Vista, αλλά μετά την απαιτούμενη επανεκκίνηση ο διαχειριστής εκκίνσης των Windows μου εμφάνισε το παρακάτω μήνυμα:

Windows failed to start. A recent software or hardware change might be the cause. Ως λύση μου πρότεινε να εισαγάγω το CD των Vista.

Πιο κάτω παρέθετε το εξής:

File: \Boot\BCD

Status: 0xc000000f

Info: An error occurred while attempting to read the boot configuration data.

Το θέμα είναι ότι το e-shop σε υποχρεώνει να δημιουργήσεις εσύ το DVD των Vista και αυτό που είχα φτιάξει και του εισήγαγα δεν κάνει τίποτα. Δοκίμασα και με την 64b Ultimate έκδοση, μήπως οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα της βασικής έκδοσης, αλλά και πάλι τίποτα. Ούτε καν τα 32b Ubuntu αναγνωρίζει. Ενώ αρχίζει και περιστρέφεται ο οπτικός δίσκος στη μονάδα, δεν κάνει τίποτα.

Υπάρχει περίπτωση να έπαθε βλάβη ο σκληρός; Γνωρίζει κανείς πώς μπορώ να ανακτήσω τα αρχεία από το εφεδρικό partition που είχε εξαρχής ο φορητός;:help1:

Αlt - F10 κατα την εκκινηση?

Το έκανα πριν από λίγο και με έβγαλε στο restore manager. Το πρόβλημα είναι ότι μου έδινε 2 επιλογές: α) από το back up του χρήστη και β) το factory default. Του έδωσα εντολή για το πρώτο, αλλά δεν έβρισκε καμία διαδρομή. Δεν έχω ιδέα τι είδους back-up partition έκαναν από την εταιρεία. Για τη δεύτερη επιλογή έλαβα το μήνυμα ότι θα μου έσβηνε όλα τα δεδομένα του σκληρού. Τελικά δε γλιτώνω την επίσκεψη στο e-shop. Άντε και καλό μου πρήξιμο με τη φοβερή εξυπηρέτησή τους.:dots:

Πολυ φοβαμαι πως το e-shop απλα θα σε παραπεμψει στην αντιπροσωπεια.

Δε μπορεις να μπεις σε safe mode, να παρεις back up τα δεδομενα σου και να κανεις restore to factory default?

Στην αναγκη bootαρε με ενα livecd μιας διανομης linux και παρε το back up.

Ούτε η αντιπροσωπεία αναλαμβάνει την ανάκτηση δεδομένων. Με παρέπεμψαν στο Plaisio. Ευτυχώς ήρθε ο αδερφός μου και το ρύθμισε να εκκινεί από τη μονάδα ROM. Εγκατέστησα τα Ubuntu 8.10 και πήρα όσα αρχεία είχα αποθηκεύσει. Οφείλω να ομολογήσω ότι το BIOS της ACER είναι το χειρότερο που έχω δει μέχρι τώρα. Εγκατέστησα και τα SUSE 11.1, αλλά δεν ξέρω εάν οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας θα είναι σε θέση να ελέγξουν το σκληρό για τυχόν σφάλματα μέσω των LINUX.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.