Jump to content

Επιλογή Σκληρού Δίσκου

antonis_man

Recommended Posts

3 WD εχω αγορασει στην ζωη μου. κ οι 3 εχουν βαρεσει μπιελα ! Βεβαια μετα απο πολυ βιασμό αλλα ολοι τα ιδια τραβανε..

αντιθετα ακομα κ ο πρωτος seagate που εχω αγορασει, (1 giga χωρητικοτητα!!) ακομα ζει κανονικοτατα.

ειναι θεμα τυχης τελικα ? Διοτι εδω βλεπω να λετε πραγματα που δεν συμφωνουν με την εμπειρια μου..

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

και γω στο προηγούμενο μηχάνημα έχω ένα maxtor 80αρη. μια χαρά δουλεύει για σατα 1.

βασικα διάβασα και σε άλλα φόρουμ όπως και ένα της seagate για τον συγκεκριμένο δίσκο ότι πολύ άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα.

δεν είναι μόνο θέμα τύχης. είναι " φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά"

για παράδειγμα όσοι το πάθανε αυτό οι δίσκοι έκαναν διάφορους θορύβους. μετά από λίγο καιρό τα έφτυναν τελείως. αν προλάβαιναν να πάρουν αντίγραφα έχει καλώς. εγώ πήρα το απίστευτο άκυρο πάντως και φταίω εγώ που το είχα μπροστά στα μάτια μου και δεν έβλεπα ο τυφλός. δεν ξέρω όμως πια η διαφορά του εξωτερικού δίσκου με αυτή του σκέτου στο σακουλάκι. γιατί έχω και ακόμα έναν freeagent 500 gb της seagate όπου δεν είχα πρόβλημα... ακόμα τουλάχιστον. :suicide:

αν γίνει και αυτό μετά τη να πω.

άρα καλύτερα κάτι παραπάνω για εξωτερικό εταιρείας ή σκέτο? how knows.

πάντως είμαι για γέλια δε την παλεύω 2009 φορές:haha:

3 WD εχω αγορασει στην ζωη μου. κ οι 3 εχουν βαρεσει μπιελα ! Βεβαια μετα απο πολυ βιασμό αλλα ολοι τα ιδια τραβανε..

αντιθετα ακομα κ ο πρωτος seagate που εχω αγορασει, (1 giga χωρητικοτητα!!) ακομα ζει κανονικοτατα.

ειναι θεμα τυχης τελικα ? Διοτι εδω βλεπω να λετε πραγματα που δεν συμφωνουν με την εμπειρια μου..

οταν λες μετα απο πολυ βιασμο,τι εννοεις?? :boxed:

Μην αρχίσετε πάλι το θέμα με τις μάρκες. Ο καθένας με τη μάρκα του και τις εμπειρίες του.

Το θέμα αλλάζει αν τείθεται θέμα "παρτίδας" με προβλήματα σε πολλά κομμάτια.

φίλε να σου προτείνω το εξής, γιατί και εγώ σκεφτόμουν για raid αλλά για ερασιτεχνική χρήση δεν συμφέρει από οικονομικής απόψεως....

1 ή 2 φορές την εβδομάδα ρυθμίζεις το acronis να κρατάει ένα image του δίσκου (ή έστω αυτά που επιθυμείς να μην χάσεις) και δεσμεύεις ένα μέρος και όχι έναν ολόκληρο δίσκο... αλλά το raid είναι άλλη φάση....

να ρωτήσω και κάτι άλλο. επειδή δεν εμπιστεύομαι πλέον το ίδιο μοντέλο σκληρού. για παράδειγμα : ο σκληρός τότε έκανα 70 ευρώ. τώρα κάνει 50 ευρώ π.χ. εμένα πρέπει να μου δώσουνε τον ίδιο? ή να μου δώσουνε κάτι ίδιας αξίας με αυτό που πλήρωσα τότε? είναι άκυρο όπως το σκέφτομαι αλλα δε θέλω να πάθω το ίδιο πάλι σε 4 μήνες. ούτε το raid ούτε το acronis με βολεύει :o για την ώρα. μμμ εκτός αν δεχτούνε να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω άλλη μάρκα.

πα΄ντως apagal αυτό το σκληρό είχα Seagate Barracuda 500GB 7200.11 sata 2

άν ακούς θόρυβο ή κάτι δεν πάει καλά να έχεις το μυαλό σου.

οχι δεν εχω mp3 ολα ειναι για corel photoshop 3d studio max εχω πολλα πραγματα για δουλεια. αληθεια ειναι πραγματα για δουλεια.ενας χρονος download και δουλειας μου παει χαμενος. :( δεν την παλευω.

μηπως υπαρχει καπου να τον παω για restore?

δεν με πειραζει να ειναι πολλα τα λεφτα. ειναι η δουλεια μου. και παει χαμενη για την αστοχια υλικου της seagate. ημαρτον μηπως ξερει κανεις καπου να παω για restore? σας παρακαλω βοηθειστε με ειναι αναγκη. εξαρταται για τη δουλεια μου.

Πόσα είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις;

http://www.ontrackdatarecovery.com/

http://www.ontrackdatarecovery.com/data-recovery-newsletter/may2008.aspx

Αν είναι για δουλιά τότε ένα RAID με 3 τουλαχιστον δίσκους είναι νομίζω καλή ιδέα, καθώς και τακτικά backups και archive.

μου ζητήσανε 500 ευρώ και πάνω επειδή θα χρειαζότανε να άνοιγαν το δίσκο κτλ.

τελικά δεν έκανα τίποτα + προσπαθώ να το ξεχάσω...πήρα έναν άλλο δίσκο τώρα WD 640 και 100 dvd και όσο αντέξω στο backup αποεδώ και πέρα γιατί ήδη έχω 7 τσάντες γεμάτες με cd dvd.

η νάσα απο την άλλη θα κέρδιζε με αυτό που έκανε για το λόγο μήπως μάθει από τα λάθοι της. μπράβο όμως βρήκανε δίσκο στο πουθενά.

Εγώ θα τα έδινα πάντως τα 500 αν επρόκειτο για προσωπική δουλιά. Υπάρχουνε data που αν τα έχανα θα πήδαγα από το μπαλκόνι.

Υποψην και τα CD/DVD δεν ζούνε για πάντα. Οι SSD δίσκοι ακούγονται πολλά υποσχόμενοι, αλλά τσουχτεροί στην τιμή!

Επιδή και εγώ κάνω projects (image, video) και έχω αρκετά RAW αρχεία από την ψηφιακή ψάχνω αποδοτικους τρόπους να κρατάω backup και archive. Τελικά θα πάρω ένα 2ο PC στο οποίο θα συνχρονίζω τα αρχεία απο το main desktop με Samba (το main desktop τρέχει Windows). Έχω στο πρόγραμμα εκτώς από DVD πλέον να γράφω και SD κάρτες. Είναι αρκετα ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου, πχ μιλάμε χαλαρά για timeframes των 10 ετών.

Τι setup έχεις τώρα για να μην ξανασυμβεί; Έβαλες RAID;

φυσικά και ήτανε.

μου κάνεις δώρο την ανάκτηση δεδομένων και σου κάνω δώρο το περιεχόμενο.

Υ.Γ. όπως βλέπω ασχολήσε με την έρευνα και ανάπτυξη. είναι σαν να έχασες κάποια σημαντικά έγραφα που συνδέονται με τα προηγούμενα και τα επόμενα ώστε να μπορέσεις να ολοκληρώσεις την έρευνα σου αλλα να μην μπορείς. αν με καταλαβαίνεις.

και κάποιες φορές στην ζωή μας παίρνουμε άλλες αποφάσεις από αυτές που πρέπει να πάρουμε για δικούς μας λόγους. οποτε παρτιώτη έχουμε πολλά να μετανιώσουμε σε αυτή τη ζωή. ελπίζω να μην έρθεις στη θέση μου.

Τι setup έχεις τώρα για να μην ξανασυμβεί; Έβαλες RAID;

αυτό που έχω αποφασίσει πλέον είναι ότι δουλειά κανω να την αποθηκεύω σε 2 σκληρούς ο ένας μένει ανοιχτός όλη μέρα και ο άλλος ανοίγει μόνο βράδι για backup μετά είναι off.

Λέω δεν πρέπει να ήταν σημαντικά γιατί 500 ευρω δεν είναι τρομερό ποσό για να κάνεις πίσω. Εκτός κι αν μπορείς να τα ξαναβρεις και είναι απλά θέμα χρόνου (που όμως είναι χρήμα ως γνωστό).

Το έχω πάθει, μη νομίζεις ότι μιλάω υπεροπτικά. Ευτυχώς ο δίσκος ήταν ορατός σε άλλο PC και πλήρωσα 120 δολλάρια και έκανα ανάκτηση 4 DVD χύμα data. Τα υπόλοιπα δεν ήταν critical και δεν χρειάστηκε να τα ανακτήσω. Θα πήγαινε 500 χαλαρά η ταρίφα. Πλεόν RAID1. Επίσης υπάρχει και ένα ατυπο back-up καθώς παίζω σε 2 PCs και λίγο-πολύ ότι έχει ο ένας το έχει και ο άλλος (χωρίς να συγχρονίζω βέβαια).

Παίδες για τσεκάρετε εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303502

Ξέρω, μιλάμε για εσωτερικούς αλλά μιας που τον είδα και τον παρήγγειλα χθες σε προσφορά στα 87 εούρο είπα να ποστάρω μπας και ενδιαφέρεται κανείς. Νομίζω πολύ καλή λύση και η προσφορά παίζει να λήγει σήμερα.

To USB σε τέτοια κυβικά είναι λίγο ανεπαρκές... κανένα eSata θα βοηθούσε. Καλή περίπτωση όμως. Σκέφτομαι για δίσκο αλλά μάλλον σε εσωτερικό θα πάω. Τα θέλω όλα μέσα στο κουτί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.