dexter20csgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2008 Καλησπέρα παιδιά!Το σύστημα μου είναι αυτό που φαίνεται στο description και χρονολογείται περίπου στον χρόνο.Επειδή άρχισε να τα βλέπει "θολά" (δε θα πω σκούρα) στο θέμα της απόδοσης στα games (και στο photoshop cs4) σκέφτηκα το ενδεχόμενο πιθανού χαλαρού overclocking(Δεν διαθέτω καλό σύστημα ψύξης και θα ήθελα η αύξηση της επίδοσης να είναι στα απολύτως ασφαλή πλαίσια και προδιαγραφές του επεξεργαστή).Φυσικά το πρόβλημα είναι ότι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες και γι΄αυτό σας παραθέτω μερικες screenshots από το cpuz ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας στο τί κινήσεις θα έπρεπε να κάνω. Πόσο πρέπει να πάω το FSB και πόσο τον πολλαπλασιαστή για να πιάσω την αναλογία 1:1 FSB : DRAM;Με μερικούς υπολογισμούς κατέληξα σε ένα συμπέρασμα το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αλλά θα σας το αναφέρω και ας είναι και πατάτα . Βλέπω ότι στα 4-4-4-12 η συχνότητα των μνημών είναι 270Mhz.Δηλαδή αν βάλεις το FSB στα 270Μhz και multiplier x12 θα φτάσεις σε συχνότητα 3240MHz και αναλογία 1:1 ; Να σημειώσω ότι ήδη έχω ρίξει τα timings των μνημών μου απο 5-5-5-18 σε 4-4-4-12 και άσχετα με το τί λέει το cpuz, έχω ανεβάσει τα voltage σε 2.1V.Δοκίμασα επίσης το EasyTune5 ,το software της μητρικής και έκανα μια αύξηση στο τυχαίο νούμερο των 9% φτάνοντας στα 2.9Ghz περίπου.Επειδή έιδα όμως την συχνότητα της μνήμης να πηγαίνει πάνω απο τα 400Mhz (800Mhz) που δουλεύει κανονικά , το επανέφερα στην αρχική του κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArisG88 Δεκέμβριος 14, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Οι μνημες τωρα που εχεις τρεχουν στα 800mhz. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να πας το fsb 400 δλδ ο επεξεργαστης θα τρεχει στα 3.2ghz και οι μνημες θα ειναι 1:1. Το multiplier που εχει ο επεξεργαστης σου δεν ανεβαινει πανω απο 8 Ποια μητρικη εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter20csgr Δεκέμβριος 14, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Η μητρική μου είναι η Gigabyte GA-P35-DS4.Με το ρεύμα τι να κάνω?Είναι ασφαλής η μετατροπή του FSB στα 400? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Δεκέμβριος 14, 2008 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Στο δικό μου έχω δώσει στις μνήμες 2.0V και FSB 8*375. Το ρεύμα στον επεξεργαστη στο normal. Δοκίμασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter20csgr Δεκέμβριος 14, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Παιδιά , έβαλα το FSB στα 400Mhz και εδωσα 0.1V ρεύμα απο 1.3V το πήγα 1.4V αλλά άφησα τις μνήμες στα 4-4-4-12 με 2.1V (απο bios όλα οχι απο software). Το pc εκλεισε , πήγε να ανοίξει αλλά δεν bootare.Εκανε απο μονο του επανεκκίνηση και με γύρισε στα Safe Values. Στη συνεχεια όμως έβαλα τα timings των μνημων αυτόματα και πάλι το FSB 400Mhz me 1.4V.Το pc ξεκίνησε και έχω αυτό το αποτέλεσμα Οπως βλέπετε όμως τα timings μου αλλάξανε και ανεβήκανε...Το Voltage παραμένει 2.1V (ασχετα παλι με το τι λεει το cpuz)...Τώρα όμως απ'ότι βλέπω δουλεύουν στα 480MHz οι μνήμες...Δεν είναι κακό αυτό?Προφανώς υπάρχει κάποια επιλογή που ανεβάζει αυτόματα τη συχνότητα για να διατηρησει την αναλογία 5:6...Μπορώ να κάνω κάτι με τα timings και να τα ρίξω κ άλλο? Honda ,lol μαζί ψωνίζαμε ρε φίλε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Δεκέμβριος 14, 2008 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 καπου μεσα στο βιος θα σου εχει επιλογες για διαιρετες.Θα βρεις το 1:1 , και θα τρεχουν οι μνημες στα 800 με 4αρια το βραδυ τρεξε orthos/prime να δεις αν ειναι stable το μηχανημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter20csgr Δεκέμβριος 14, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 A , ρε Αλέκο μπανταλό απο το theLab θα τα λέμε;Τι λενε τα γιάννενα;Σου ερχομαι Γενάρη να σπείρουμε στην εξεταστική Για δείτε λίγο και πείτε μου ποια είναι η εντολή που μου κάνει τη δουλειά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Δεκέμβριος 14, 2008 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 To memory frquency multiplier άλλαξε το ώστε να δείξει 800. (το 2,00 βάλε)Εγώ θα το άφηνα στο 960, με 5-5-5-15@2.1 ή θα έβαζα τον 2,5 multi για 1000 με 5αρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter20csgr Δεκέμβριος 14, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες , το έβαλα 2,00 και όντως είναι στα 800Mhz με 5-5-5-18 και λόγο 1:1...Αν το αφήσω στο 960 δεν πειράζει που τρέχουν στα 960 αντι στα 800?Δεν έχω κάποιο σύστημα ψύξης για τις μνήμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Δεκέμβριος 14, 2008 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Μην αγχωνεσαι με τις μνημες, ειτε 800 με 4-4-4-12 ειτε 1000 με 5-5-5-15/18 δε θα δεις καμια διαφορα που να αξιζει τη φασαρια. Οτι και αν επιλεξεις παντως, τεσταρε το orthos/prime για cpu, memtest για μνημες.Αν αντεξουν κανα 10-12+ωρο εισαι κομπλε ιμο. Οσο για το Γεναρη...epic shipwreck προβλεπεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArisG88 Δεκέμβριος 14, 2008 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 1.4 ρευμα σιγουρα δεν χρειαζεσαι μεχρι τα 3.2ghz. Κατεβασε το στο 1.3 και στρεσαρε τον επεξεργαστη, παντα με τις μνημες 1:1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Δεκέμβριος 23, 2008 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2008 Λίγο offtopic, αλλά ότι τώρα εσύ είδες να κολλάει οποιοσδήποτε c2d σε παιχνίδια ή photoshop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter20csgr Δεκέμβριος 24, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 Εχω και κάτι φίλους που βλέπουν παιχνίδι να παίζει με 10fps και να λένε "γιατί ρε , μια χαρά πάει"...Το αν κολλάει ο c2d είναι υποκειμενικό καθώς εξαρτάται από τις απαιτήσεις του καθενός...Πάντως δεν γνωρίζω κατά πόσο έφταιγε ο επεξεργαστής μου πάντως το Fallout 3 άρχισε να τρώει κάτι ανεκδιήγητα freezarismata απο εκει που όλα βαίναν καλώς και το Photoshop cs4 extended ειχε περίπου μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση να εμφανιστεί η γραμμή που σχεδίαζα...Αυτά , καλή σου νύχτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Δεκέμβριος 24, 2008 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 Εδώ έχουν γίνει ολόκληρα αφιερώματα σε αυτό το forum για το πόσο λίγο ένας επεξεργαστής πάνω από τον χαμηλότερο c2d κάνει αισθητή διαφορά στα games. Πόσο μάλλον στα προγράμματα που πάντα είναι αρκετά βήματα πίσω τεχνολογικά...Κάτι άλλο θα φταίει. Τα έχω τσεκάρει και τα δύο αυτά applications και πάνε πολύ αεράτα. Ίσως 'εχεις φορτωμένο σύστημα με διάφορα πράγματα και θέλει κανα format να ξεμπουκώσει. Ή μπορεί να είχες και άλλα applications background κλπ. Something like that. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Δεκέμβριος 24, 2008 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 Εχω και κάτι φίλους που βλέπουν παιχνίδι να παίζει με 10fps και να λένε "γιατί ρε , μια χαρά πάει"...Το αν κολλάει ο c2d είναι υποκειμενικό καθώς εξαρτάται από τις απαιτήσεις του καθενός...Πάντως δεν γνωρίζω κατά πόσο έφταιγε ο επεξεργαστής μου πάντως το Fallout 3 άρχισε να τρώει κάτι ανεκδιήγητα freezarismata απο εκει που όλα βαίναν καλώς και το Photoshop cs4 extended ειχε περίπου μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση να εμφανιστεί η γραμμή που σχεδίαζα...Αυτά , καλή σου νύχταμπορεις να δεις με task manager σε τι % παιζει ο επεξεργαστης.Παντως τα κολληματα αυτα ειναι πιο πιθανο να ειναι απο καρτα γραφικων ή απο σκληρο δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.