HuLuVuZ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2008 Ζω σε μια 5όροφη πολυκατοικία. Το σπίτι μου είναι στον τελευταίο όροφο και το μαγαζί μου στο ισόγειο.Έχω μια τηλεφωνική γραμμή isdn και για τα δύο.Ότι χρειάζεται για το internet βρίσκεται στο μαγαζί. rooter,spliter κλπ. και συνδέομαι κανονικά.Το θέμα έιναι ότι θέλω να έχω και στο σπίτι net. Πιο παλία είχα τραβήξει (έιχα modem τότε,με την αναβάθμισει της γραμμής μου εστείλαν ένα rooter) ένα καλώδιο δικτύου 30 m περίπου,μέσα από το ασανσέρ το οποίο δεν έιχε εγκατασταθεί ακόμα,και έκανα δουλειά.Τώρα όμως που έβαλαν το ασανσέρ το έβγαλα...Βασικά είναι κρίμα να έχω το wifi στο μαγαζί (συνεργείο είναι...) και να μην έχω net σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 13, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 Για να είμαι ειλικρινής, θα είχα περάσει καλώδιο από την υδροροή όπως και έκανα σπίτι μου Wifi μεταξύ 5 ορόφων δεν ξέρω πως θα παίξει, σίγουρα αν μπορούσες να "διώξεις" κανένα τοίχο από το οπτικό πεδίο θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Το σκέφτομαι σε φάση να βάλεις κάπου μία κεραία έξω από το μαγαζί να δίνει και άλλη έξω από το σπίτι να παίρνει. Ας μιλήσουν όμως οι ειδικοί επί του wifi. Σου αλλάζω ελαφρώς τον τίτλο για να σε βοηθήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Δεκέμβριος 13, 2008 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 Ενα καλώδιο δικτύου ειναι η καλυτερη και πιο φτηνη μαλλον λύση. Απο φωταγωγό μήπως υπάρχει δυνατότητα να περάσει; Ή απο κανενα σωλήνα εξαερισμού μπάνιου; Ακόμα και να αναγκαστείς να πας ταρατσα και να ξανακατεβεις δεν υπάρχει πρόβλημα, το ethernet παει 100m+Αλλιώς υπάρχει και η λύση να περασεις πανω απο τα καλώδια ρευματος αλλα μονο εναν ειναι στην ιδια φαση, και βεβαια με αυξημενο κοστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuLuVuZ Δεκέμβριος 13, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 Σου αλλάζω ελαφρώς τον τίτλο για να σε βοηθήσω.Thanks για την αλλαγή!!Μάλλον θα μεταφέρω στο σπίτι το wifi και θα τραβήξω καλώδιο να πάει στο μαγαζί. Είναι κρίμανα εχω το wifi στο συνεργείο...Λες και θα έρθουν με τα laptop οι πελάτες ή θα το κάνω hotspot...Απλώς ήθελα,αν υπήρχε κάποια λύση χωρίς πολλά μέτρα καλώδια. Αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι ακριβή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Δεκέμβριος 13, 2008 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 παιζουν και καποια WIFI Booster στο ebay για ψαχτο λιγο..μπας και γλυτωσεις την διαδικασια του καλωδιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Δεκέμβριος 13, 2008 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 Δυο κατευθυντικές κεραίες ρε παιδιά δε θα κάνουν δουλειά; Μια έξω απο το συνεργείο και μια στον πέμπτο να την κοιτάζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 13, 2008 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 πολλά λεφτά για τόσο απλή χρήση....... καλώδιο μέσω φωταγωγού ή εξωτερικού τοίχου που δεν εμποδίζει και τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Δεκέμβριος 13, 2008 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 Δυο κατευθυντικές κεραίες ρε παιδιά δε θα κάνουν δουλειά; Μια έξω απο το συνεργείο και μια στον πέμπτο να την κοιτάζειΝαι αλλα θες και 2 wifi συσκευες σε αδιαβροχα κουτια ή καλώδια RF μερικών μέτρων + στηριξη των κεραιών που ανεβαζουν πολύ το κόστος, χοντρικα στα ~200€ θα ελεγα. Με λιγότερα λεφτά παιρνει 1 ζευγαρι homeplug συσκευες που (εφοσον ειναι στην ιδια φαση) θα παίξουν σιγουρα και ευκολα, ενώ με 30€ παιρνει αλλη μια DSL για 6 μηνες απο τη forthnet! (Δεν εχει αναφερει οτι θέλει τη συνδεση για επικοινωνια μαγαζιού-σπιτιιου, παρα μονο για internet).Για καλώδιο δεν το συζηταμε, με 30€ παιρνει μια κουλούρα 100m και μοιράζει σε ολη την πολυκατοικια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Δεκέμβριος 13, 2008 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 Αφού ειναι μικρή η αποσταση θα μπορουσες να φτιαξεις 2 cantennas και να τις συνδεσεις και με απλο φτηνο RG58 αν μιλαμε για 1-2 μετρα μονο, εφοσον εχουν οπτικη επαφη σε τοσο μικρη αποσταση θα παιζουν. Και παλι ομως θες 2 ασυρματες συσκευες Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Δεκέμβριος 13, 2008 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 +1 για καλώδιο. Καλύτερα να μην μπλέξεις με ασύρματα.Ίσως γίνεται να το πας από τον εξωτερικό τοίχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 13, 2008 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2008 Πέρα από φαταγωγούς κλπ, υπάρχει κάποιο υπάρχον λούκι καλωδίωσης (κατά προτίμηση τηλεφωνικής) που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να περάσεις από εκεί ένα απλό utp ?Για να είναι και συμμαζεμένα τα πράγματα το λέω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias_d Δεκέμβριος 14, 2008 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Βάλε κανένα καλώδιο utp για να μην παιδεύεσαι και πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.