Jump to content

Ποια καρτα γραφικών...

TheoVeRCloCKeR

Ποια απ' όλες?  

67 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προκειται να αγοράσω καρτα γραφικών μέχρι τα Χριστούγεννα! Δεδομένου οτι το mobo μου υποστηρίζει SLI, θα άξιζε να βάλω μια ΑΤΙ? Θα έχει καλές αποδώσεις? Ποια θα μου προτείνατε για το σύστημα μου?

MOBO: N650SLI-DS4L

CPU: Q6600

RAM: TRANCEND 2 GB(5-5-5-15)

MONITOR: SAMSUNG SM 205 BW WIDE (20").

Ενδιαφέρομαι προτίστως για games και δευτερευοντως για bench (οχι οτι δεν με ενδιαφερει κιολας!)

Θα ήθελα όποιος ψηφίσει να το αιτιολογεί και αν προτείνει καποια κάρτα που δεν εχω βαλει στο poll να το πει!

Ευχαριστώ!

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

4870 1GB, όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο άλλα και φθηνή είναι και την δουλειά σου άψογα θα κάνεις....

GTX260 (και ειδικά με overclocking που ανεβάζει πάρα πολύ τις επιδόσεις και τα frames!), πιστεύω ότι είναι ταχύτερη από την 4870 σε όλα τα καινούρια games +ότι καίει πολύ λιγότερο σε idle, +πιο κρύα, +πιο αθόρυβη, +cuda,physx +το ότι αν γουστάρεις αργότερα ή βρείς καμμιά ευκαιρία κάνεις και SLI

Βλέπω ότι το παιχνίδι θα παιχτεί ανάμεσα σε 4870 1GB και GTX260 γι'αυτό παραθέτω τα παρακάτω

http://techgage.com/article/ati_hd_4870_1gb_vs_nvidia_gtx_260216_896mb/

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3415&p=2

Διαβάζεις και αποφασίζεις, έτσι και αλλιώς τα ίδια λεφτά έχουν....

Και κάτι τελευταίο, άμα περιμένεις λίγο ακόμα, δεν ξέρω πόσο, οι κάρτες της ΑΤΙ θα πέσουν πολύ σε τιμή, ίσως μεά τα Χριστούγεννα την πάρεις πιο φθηνά, αλλά ποιός περιμένει μέχρι το πέρας των Χριστουγέννων;

Το review στο anandtech είναι "παλιό"..

Αυτά εδώ μαζί και με το άλλο που έδωσε ο sofos1990 είναι πιο καινούρια..

http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=668&pageid=12

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10559&Itemid=1

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1414

Εκτός όμως από τα reviews, τα βλέπω και στην πράξη και συγκρίνω βλέποντας ή ρωτώντας και άλλους φίλους μου χρήστες (εντός και εκτός του "lab") με 4870..

εκεί που η 4870 περνάει λίγο μπροστά είναι στο grid και στο devil may cry

oύτως ή άλλως παίζουν αέρα και με την 260, και αν βάλουμε και το overclocking στη μέση τότε η nvidia έχει ακόμα μεγαλύτερο όφελος - ίσως λόγω του ότι ανεβάζει ΚΑΙ το shader clock, και ίσως λόγω και του δίαυλου 448bit vs 256bit, αλλά και των ROPs 28 vs 16....

από τις κάρτες που έχεις εδώ οι 9800gtx+ sli είναι ανώτερες σε Καθε περίπτωση(και από gtx280). Πάρε αυτές ή πήγαινε για 4870χ2, το μόνο που τις χτυπάει.

ξέρει κανείς αν θα πέσουν και οι 4870χ2? αν ειναι να περιμένει ο ανθρωπος.

οχι αλλη υπομονη.

αποφασεις.

σηριαλ του φωσκολου καταντησε αυτη η περιβοητη αγορα.

από τις κάρτες που έχεις εδώ οι 9800gtx+ sli είναι ανώτερες σε Καθε περίπτωση(και από gtx280). Πάρε αυτές ή πήγαινε για 4870χ2, το μόνο που τις χτυπάει.

οντως ρε παιδια δυο 9800gtx+ σε sli εχουν ολες τις καρτες που αναφερετε χαλαρα ειναι αρκετα καλυτερες απο την 4870 1gb και πολυ καλυτερες απο τιν 260

Eίναι όντως ταχύτερες και θα τις πρότεινα και εγώ ανεπιφύλακτα, αλλά ΑΝ μιλούσαμε για τις 1gb

Σε αυτήν την περίπτωση όμως ανεβαίνουμε αρκετά σε τιμή

Και επειδή έχω κάνει SLI με 8800gts 512mb, έχω να παρατηρήσω ότι σε σχέση με μία gtx260, ζορίζονταν περισσότερο σε 1680*1050 ΜΕ φίλτρα ενεργοποιημένα και στα καινούρια games πάντα με maximum settings, και αυτό έχει να κάνει με ποσότητα μνήμης (ή και δίαυλου..)

Αν έχει σκοπό να "μείνει" βέβαια σε 1680*1050 και δεν χρησιμοποιεί φίλτρα, τότε χαλαρά το SLI τις "σκοτώνει" και τις δύο

Απλά με μία gtx260, θα μπορεί να κάνει ΚΑΙ SLI αργότερα, να πάρει και μια 24", και να μην ξαναασχοληθεί με "ζορίσματα", παίζει-δεν παίζει κτλ..

αφου έχει SLI μητρική να πάς για nvidia ουτως η άλλως, τώρα αν σκεφτεσαι να χτυπίσεις δεύτερη αργότερα ίσως έχει νόημα η 260. όμως¨: τι τροφοδοτικό έχεις? που έχεις τον επεξεργαστή ? στα 2,4 το gtx260 sli θα είναι overkill. οι 9800 1gb δεν έχουν νοημα λόγω τιμής και θές και 64 bit windows αν θες να ανέβεισ σε 4 gb μνήμης, (ισχύει και για gtx260 sli)

...το ξαναψαχνω καπως με VGA...

Kαι εχω καταλήξει ότι ΑΝ δεν προκειται καποιος να κανει CF και δινει περιπου 270-300 πηγαινει σε 260GTX(216)

δεν ειναι μονο η καταναλωση και ο θορυβος, ειναι οι drivers.

λογικά σε λιγακι θα βγουν και αλλα μοντελα 216core και θα πεσει κατω απο 300e

η nVidia ανταποκρινεται πιο γρηγορα και γενικα λόγο των συνεργασιών της εισαι πιο ασφαλής.

ηδη στο deadspace και πιθανολογώ και σε μερικα επομενα..η διαφορά θα ειναι αρκετή.

με την εννοια οτι ενας καινουριος τιτλος πιο πιθανο ειναι παιζει καλυτερα με nvidia drivers.

Aν ειχα SLI m/b δεν θα το σκεφτόμουν καν.

Εχω μπερδευτει τοσο πολυ...Πιστευω οτι οι 9800GTX+ θα εχουν καλυτερα αποτελεσματα αλλα με κολλανε καποια πραγματα που αναφερατε...Mπορει καποιος να αιτιολογήσει γιατι 1 4870?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.