Jump to content

Προβλημα με συνδεση εξωτερικου σκληρου!!!

johnny73

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω την m/b της υπογραφης, και εχω αγορασει μια εξωτερικη θηκη σκληρου ( e-sata και usb 2.0 ).

οταν συνδεω με usb τον σκληρο αναγνωριζεται κατευθειαν απο τα xp (sp3) και λειτουργει κανονικα.

οταν ομως συνδεθει με e-sata δεν αναγνωριζεται, για την ακριβεια δεν γινεται τιποτα σαν να μην τον εχω συνδεσει.

ξερει κανεις τι ρυθμισεις να κανω στο bios για να μου δουλεψει? (εχω την f3 εκδοση). δοκιμασα διαφορα αλλα δεν ειδα φως. οποιος ξερει κατι ας βοηθησει!!!

Πρεπει να ενεργοποιησεις την επιλογη AHCI(Advanced Host Controller Interface) απο το Bios της Μ/Β σου. Υπαρχουν 3 επιλογες συνδεσης Σκληρων δισκων IDE, Raid και AHCI. Αν κανεις αλλαγη ομως απο IDE σε AHCI χωρις τo driver για τον AHCI controller το pc σου θα κολλησει στην εκκινηση γιατι δεν αναγνωριζει πλεον τον Σκληρο. Πρεπει να χρησημοποιησεις το cd των Windows και να φορτωσεις τα ΑΗCI drivers απο δισκεττα (με F6) για να κανεις Repair στην εγγατασταση των Windows. To driver πρεπει να βρισκεται στο site της Μ/Β σου, αν δεν ειναι ηδη στην δισκεττα που ειχε μαζι της. Προσεχε ομως τα cd-dvd σε SATA συνδεση δεν βρισκονται απο το AHCI mode, γι αυτο πρεπει να εχεις ενα σε IDE συνδεση στο συστημα σου. Good luck:hi:

Πρεπει να ενεργοποιησεις την επιλογη AHCI(Advanced Host Controller Interface) απο το Bios της Μ/Β σου. Υπαρχουν 3 επιλογες συνδεσης Σκληρων δισκων IDE, Raid και AHCI. Αν κανεις αλλαγη ομως απο IDE σε AHCI χωρις τo driver για τον AHCI controller το pc σου θα κολλησει στην εκκινηση γιατι δεν αναγνωριζει πλεον τον Σκληρο. Πρεπει να χρησημοποιησεις το cd των Windows και να φορτωσεις τα ΑΗCI drivers απο δισκεττα (με F6) για να κανεις Repair στην εγγατασταση των Windows. To driver πρεπει να βρισκεται στο site της Μ/Β σου, αν δεν ειναι ηδη στην δισκεττα που ειχε μαζι της. Προσεχε ομως τα cd-dvd σε SATA συνδεση δεν βρισκονται απο το AHCI mode, γι αυτο πρεπει να εχεις ενα σε IDE συνδεση στο συστημα σου. Good luck:hi:

THANKS

και είχα σήμερα την ίδια απορία

:banging:

Να ρωτήσω και γω κάτι πάνω στο θέμα. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον johnny73 (ίδια ηλικία πρέπει ν'α 'μαστε τζόνυ εκτός αν είσαι 73 χρονών :p), και η δική μου μητρική έχει την ίδια ρύθμιση που αναφέρεις.

Το ερώτημά μου αφορά στο ότι εγώ το σύστημά μου το έχω σε 2 δίσκους σε raid 0. Αλλάζοντας την ρύθμιση αυτή επηρεάζω τίποτα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.