Jump to content

Αναβαθμιση ή καινουργιο????

NightHawk

Recommended Posts

Εχω ενα λαπτοπ HP Pavillion zv5000 με Pentium 4 στα 3GHz, 384MB μνημη (η gpu δεν μας ενδιαφερει αν και ειναι μια παλια ati mobility).

Εχει "χτυπησει" ο σκληρος και θελει αλλαγμα.Επισης η μπαταρια δεν μπορει να τροφοδοτησει το λαπτοπ εκτος και αν ειναι στην μπριζα (με το που την βγαλεις κλεινει αποτομα).Για να βαλεις εναν ας πουμε ικανοποιητικο σκληρο πχ 80gb και να αλλαξεις την μπαταρια η τιμη παει χονδρικα στα 200€.Eιμαι φοιτητης και το λαπτοπ το χρειαζομαι για εργασιες αλλα θελω να τρεχω και μια Borland C++ βρε αδερφε :p δλδ το χρειαζομαι μονο για την φορητοτητα του και τπτ παραπανω(ολα τα υπολοιπα τα αναλαμβανει το pc ;) ).Απο την αλλη σκεφτομαι πολυ σοβαρα για ενα netbook.Ειναι η προσωποποιηση του φορητου αλλα οι διαστασεις του προκαλουν περιορισμους και μαλλον κουραζουν τα ματια,για να μην αναφερω και την μικροτερη επεξεργαστικη ισχυ που εχει ηδη το 4 χρονων λαπτοπ.Αν ειναι να δωσω ομως 100 η 200 € (συνολο 400€)παραπανω και να παρω κατι που θα μου μεινει και στο αμεσο μελλον (βλεπε windows 7) τοτε σκεφτομαι οτι ενα netbook ή ενα φθηνο λαπτοπ θα ηταν καλυτερη επιλογη!

Τι μου προτεινετε???

Ήμουν σε παρόμοια θέση και τελικά επέλεξα το MSI Wind.

Κατά τη γνώμη μου δεν συμφέρει να δώσεις 200 ευρώ να φτιάξεις τόσο παλιό μηχάνημα.

Στην τελική δεν είναι και τόσο κουραστικό στη χρήση ένα netbook.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με το μέγεθος πάντως και βρεις laptop στην ίδια τιμή με ένα netbook, προτίμησέ το πάντως.

Φιλε μου αρεσε σαν netbook ειδικα το MSI Wind U100 1616XP Luxury Edition και ειναι μολις στα 400€.

Ομως λες να περιμενω γτ ακουσα οτι τωρα θα βγουν με 6 cells μπαταριες αρα με διπλασια εργονομια

(4,30 ωρες).Επισης ηθελα να σε ρωτησω σαν επεξεργαστικη ισχη τι λεει??

To developing σε μικρές/μικροσκοπικές οθόνες είναι κουραστικό και τα μικρά πληκτρολόγια αντι-εργονομικά για πολύωρη χρήση.

Επίσης, μην περιμένεις να βρείς από τώρα μηχάνημα netbook που (και καλά) θα είναι win7 compatible.

Το παλιό φορητό που έχεις πάλι δεν θεωρώ ότι αξίζει τα χρήματα για αναβάθμιση.

Δώστο όπως είναι για κάνα 100άρι ευρώ και βάλε λίγα ακόμα για ένα κανονικό φορητό που θα έχει μεγαλύτερη ισχύ (από ότι έχεις τώρα) και πολύ καλύτερη αυτονομία (όπως είπες έχεις φορητό με desktop cpu).

Κοιτα τα windows 7 ειπαν θα τρεχουν και σε 512mb μνημη οποτε ποτε δεν ξερεις.Ακομη δεν εχει βγει κατι

εντελως επισημο για προδιαγραφες και minimum requirements αρα μπορει να τρεχει και σε ενα notebook.Αλλωστε

απο οτι ακουγεται η πλατφορμα των windows 7 θα ειναι συμβατη με οτιδηποτε οπως netbook,λαπτοπ,pc μεχρι και

mobile pc.

NightHawk έχεις δίκιο στο ότι θα είναι συμβατό με τα windows7 αλλά και στην μνήμη που θα πληρή τις προδιαγραφές αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι σαν τα xp αλλά ούτε τόσο βαριά σαν τα vista(πάντα με αυτά που έχουν αναφερθεί και με τα πρώϊμα που έχουν κυκλοφορήσει) αλλά σίγουρα ο επεξεργαστής είναι αυτός που δεν θα επαρκεί. άλλωστε άμα τα σήκωνε τα vista που και αυτά θέλουν από 512 mb μνήμη και πάνω θα τα έβαζαν εξαρχής έχτω και την home edition.

NightHawk έχεις δίκιο στο ότι θα είναι συμβατό με τα windows7 αλλά και στην μνήμη που θα πληρή τις προδιαγραφές αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι σαν τα xp αλλά ούτε τόσο βαριά σαν τα vista(πάντα με αυτά που έχουν αναφερθεί και με τα πρώϊμα που έχουν κυκλοφορήσει) αλλά σίγουρα ο επεξεργαστής είναι αυτός που δεν θα επαρκεί. άλλωστε άμα τα σήκωνε τα vista που και αυτά θέλουν από 512 mb μνήμη και πάνω θα τα έβαζαν εξαρχής έχτω και την home edition.

Ε ενταξει δεν ειπα οτι ειμαι και developer και τρωω απειρες ωρες φτιαχνοντας προγραμματα :p.Αλλα απο την

αλλη οντως με 10'' το να κατσεις ενα 2ωρακι μπροστα απο την μικρη οθονη εστω σε καμια εφαρμογη

γραφειου οντως κουραζει.Μαλλον θα το σκεφτω καλυτερα για κανενα κανονικο λαπτοπ.Τι προτεινεται

για τιμη εως 500€??

σου προτείνω ένα με 100 ευρώ πιο πολύ

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=7E0DBC64C89BD140BB4470B822DF38BC&pa=EE5198654632E4489E26CC72A5F22116

είναι πολύ καλό , αξιόπιστο και με τον καλύτερο επεξεργαστή στην τιμή του.

Απαγορεύεται ρητά το spamming είτε δημόσια είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο όπως επίσης και η διαφήμιση εταιρειών, υπηρεσιών και προϊόντων κάθε είδους χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Administrators. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαφήμιση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο τμήμα marketing του TheLab.gr.

Δηλαδή το να ενημερώσω το φίλο NightHawk ότι με 100Ευρώ μπορεί να αλλάξει μπαταρία, δίσκο και μνήμη είναι spamming????

Ειναι εφικτο??Εφοσον το θεωρησαν spamming αν μπρορεις κανε ενα pm.

Η οθόνη δεν κουράζει καθόλου :hmm: πως το βγάλατε αυτό το συμπέρασμα; Λέω πήγαινε σε Netbook και συγκεκριμένα σε Samsung NC10

Δεν το κατάλαβες, στο surfing δεν κουράζει η οθόνη.

Όμως τόσο μικρή οθόνη μαζί με ένα τόσο μικρό σε μέγεθος πληκτρολόγιο κουράζουν όταν θέλεις να κάνεις developing ή έστω να γράψεις ένα μεγάλο κείμενο σε word proccesor για κάμποσες ώρες.

Δεν το κατάλαβες, στο surfing δεν κουράζει η οθόνη.

Όμως τόσο μικρή οθόνη μαζί με ένα τόσο μικρό σε μέγεθος πληκτρολόγιο κουράζουν όταν θέλεις να κάνεις developing ή έστω να γράψεις ένα μεγάλο κείμενο σε word proccesor για κάμποσες ώρες.

Παιδια το ζητημα ειναι προς γρεμος και πισω ρεμα.Μου φαινεται πως οταν τα netbook υοθετησουν τις 10-12'',

κατι μαλλον απιθανο,τοτε ολοι θα ειναι ευχαρηστημενοι ή απλα οταν οι τιμες στα laptop των 12-14''

(αναλογα με το hardware τους παντα) θα φτασει το επιπεδο των netbook :D.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.