Jump to content

Θάνατος 15χρονού και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

HotPeanut

Recommended Posts

Sorry κιόλας, αλλά γιατί μιλάτε για την Ελβετία?

Ο μόνος στρατός που έχουν είναι οι...Swiss Armoured Pikemen, που τους έχουν για διάκοσμο :hehe:

Ελπίζω να ξέρετε τα ποσά που ξοδεύουν οι χώρες που αγοράζουν πολεμικό οπλισμό (και τα όσα βγάζουν όσες παράγουν).

Μιλάμε για μια χώρα χρηματοδοτούμενη από ΟΛΟΥΣ, δεν τη θεωρώ και το πιο εύστοχο παράδειγμα. Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει με τις Ελβετικές "κρατικές" τράπεζες...

• Replies 1,8k
  • Created
  • Last Reply
Ποτέ δεν έχω ζητήσει κάτι με τη βία. Προσωπικά προτιμώ πάντα τον "ορθό" τρόπο.

Ο ορθός τρόπος όμως, όταν δεν έχεις δικαίωμα ψήφου στο θέμα που σε ενδιαφέρει, αλλά το έχεις εκχωρήσει στον επαγγελματία πολιτικό (ο οποίος συνήθως δεν έχει ιδέα για αυτό που σε ενδιαφέρει, αλλά όμως η άποψή του είναι που μετράει τελικά), συνήθως δεν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Και αυτό είναι το πρόβλημα του σημερινού πολιτεύματος. Ο λαός (εγώ, εσύ και οι υπόλοιποι), έχουμε εκχωρήσει τα πολιτικά δικαιώματά μας σε 300 ανθρώπους, οι οποίοι σπάνια νοιάζονται για το "λαό". Στην καλύτερη των περιπτώσεων, νοιάζονται για τους ψηφοφόρους τους.

Δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται, αν δεν είμαι μπροστά. Και την κατάσταση δυστυχώς λίγοι την είδαν. Εγώ προσωπικά την είδα μόνο μέσω της τηλεόρασης. Και για τη ΜΙΑ μέρα που κατέβηκα στην Αθήνα και είχα ιδία άποψη για τα γεγονότα, είδα ότι η τηλεόραση δεν προβάλλει αναλογικά τα γεγονότα. Για μένα είναι λάθος των αστυνομικών δυνάμεων αυτό που γίνεται, αφήνουν τους παρείσακτους να δρουν.

Προσωπικά δεν με αγγίζει ό,τι και αν γίνει, και ας πυροβολάνε με περίστροφο τους διαδηλωτές. Η τάξη δυστυχώς, πρέπει να ξεκινάει από το "κεφάλι". Δέχομαι να πυροβολούν οι αστυνομικοί τους διαδηλωτές που τα σπάνε εν ψυχρώ, αν υπάρξει θανατική ποινή μόνο για τους βουλευτές των κομμάτων. Γιατί τώρα έχουμε 300 άτομα που μένουν στο απυρόβλητο, και ουσιαστικά αντί να πάμε οι χιλιάδες να τους κάψουμε ζωντανούς που ρουφάνε τους δημόσιους πόρους με το καλαμάκι (Βατοπέδιο λέγεται?), βάζουμε τα ΜΑΤ να τους προστατεύουν.

Εξαρτάται την οπτική γωνία, και τους λόγους που έχει ο καθένας. Αν συντάσσεσαι με κάποια πολιτική, τότε ναι, επιτυχία είναι η λαοθάλασσα. Για μένα, προβολή είναι τα σωστά αιτήματα, λόγω της μη σύνταξής μου με τις εκάστοτε πολιτικές.

Κανείς δεν συμφωνεί με το πλιάτσικο, ούτε το "σιγοντάρει". Επίσης δεν εξετάζεται από όλους ο καπιταλισμός ως οικονομικό σύστημα διαχείρισης (προσωπικά ας πούμε, δε με ενδιαφέρει, ούτε νομίζω ότι υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική). Θέλω όμως οι "διαχειριστές", είτε να μπορούν να κοιτάνε το κοινό συμφέρον (που μέχρι στιγμής δεν γίνεται, παρά ευνοούν μικροσυμφέροντα, μικροπολιτικές και τα εκάστοτε μπλε/πράσινα/κόκκινα/πορτοκαλί παιδιά), είτε να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Οι ΗΠΑ, είναι πολύ αποτελεσματικές στην άσκηση πολιτικής, αλλά μάλλον όχι πάρα πολύ . . . δημοκρατικές. Για την ακρίβεια, έχουν μεγάλη ανοχή στο collateral damage. Λογικό, για μια τέτοια τεράστια χώρα και υπερδύναμη.

Προσωπικά θα συμφωνούσα εν μέρει με κάτι τέτοιο, αρκεί να υπάρχει ισονομία.

Δηλαδή όποιος κατεβαίνει σε κάποιο συλλαλητήριο/διαμαρτυρία είναι αυτομάτως πλιατσικολόγος? Μήπως είναι λίγο επικίνδυνη η γενίκευση? Εγώ που θέλω και πιστεύω κάποια πράγματα για την Παιδεία (π.χ. δεν μου αρέσει η πολιτική ισοστάθμισης των Πτυχίων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που μπορεί να μπει κάποιος με απολυτήριο Λυκείου 9.5/20 και των Πανεπιστημιακών ΑΕΙ που απαιτούν 17,18/20), αυτομάτως θέλω να κλέψω και τη Louis Vuitton?????

Πέραν της προσωπικής προσβολής, που δεν την σχολιάζω, είναι και λίγο θέμα λογικής!

Σωτήρη, δεν ήταν προσωπικά για σένα όσα έγραψα. Λυπάμαι που δεν το κατάλαβες, γιατί σε ξέρω και σε εκτιμώ, όπως εκτιμώ και τον τρόπο που σκέφτεσαι. Για το δικαίωμα στις διαδηλώσεις απάντησα σε προηγούμενο ποστ.

Αντί για συγνώμη, δες το παρακάτω video.

http://www.youtube.com/watch?v=UbwqnsPOazs&

@sotiris: Ελλάδα προ Χριστουγέννων στο The Mall, και το 70% του κόσμου είχε τουλάχιστον μία μεγάλη τσάντα με ψώνια, οι δρόμοι γύρω από Carrefour/Avenue, MediaMarkt, Golden Hall τίγκα από κόσμο, και ουρές στα ταμεία (στα δύο πρώτα)

Προ Χριστογέννων στη Ζυρίχη η κίνηση στη Banhofstrasse (κεντρικό, κι ακριβό-εμπορικό δρόμο της Ζυρίχης) ήρεμη. Από τις 27/12 (που ξανανοίγουν τα μαγαζιά και αρχίζουν οι εκπτώσεις) τα τραμ τιγκαρισμένα (καθώς ο κόσμος περπατάει και χρησιμοποιεί ΜΜΜ, και έτσι δε διαμαρτύρεται για το κυκλοφοριακό) και μόνο τα stand με τα σε έκπτωση πράγματα έχουν κόσμο.

Πολλοί θα τους αποκαλέσον τσίπηδες. Η σωστή ερμηνεία είναι ότι εκτιμάνε την αξία του χρήματος (μεταξύ όλων των άλλων), για αυτό και έχουν το τόσο μεγάλο κατά κεφαλήν εισόδημα. Με τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά τους δημιουργούν το υψηλό βιοτικό επίπεδο

@gznp: Δεν είναι μόνο οι pikemen, δες στη βικιπαίδεια ;)

Οι Ελβετικές τράπεζες οι μεγάλες τουλάχιστον -πχ UBS & Credit Suisse- δεν είναι κρατικές με καμία έννοια. Ιδιωτικές είναι

Τέλος, ο λόγος που εγώ αναφέρω συχνά πυκνά την Ελβετία είναι ότι μένω εκεί μερικές φορές το χρόνο, ενώ και η αδερφή μου που μένει και εργάζεται εκεί μου μεταφέρει άμεσες συγκρίσεις. Και τα περισσότερα απ'όσα θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ζούμε καλύτερα δεν έχουν σχέση με το πόσα λεφτά επενδύονται από το κράτος, ή από τα άλλα κράτη στο κράτος μας...

Σωτήρη, δεν ήταν προσωπικά για σένα όσα έγραψα. Λυπάμαι που δεν το κατάλαβες, γιατί σε ξέρω και σε εκτιμώ, όπως εκτιμώ και τον τρόπο που σκέφτεσαι. Για το δικαίωμα στις διαδηλώσεις απάντησα σε προηγούμενο ποστ.

Αντί για συγνώμη, δες το παρακάτω video.

ΟΚ Μάριε, συζήτηση κάνουμε, λογικό να παρανοήσουμε και κάτι! :)

Η διαδήλωση είναι μια συμβολική κίνηση, δεν πετυχαίνεις κάτι.

Εγώ πάλι θα επιμείνω στο επόμενο vide-άκι (που είναι και συναφές με το αντικείμενο της πληροφορικής και επομένως κατανοητό από κάποιο ποσοστό των εδώ χρηστών):

Μπορεί ο συγκεκριμένος να είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου, και να μην έχει υπεξαιρέσει ούτε eurocent (πραγματικά δεν πιστεύω ότι ανήκει στους κλέφτες).

ΟΜΩΣ: Δεν μπορεί να μην ξέρεις τίποτα! Είπαμε, Μεταφορών και Επικοινωνιών, και να μην ξέρεις ΤΙΠΟΤΑ? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ?

Το management και η διαχείριση σαφώς πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού, αλλά χρειάζεται και μια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ γνώση. Αν όχι, τότε ας αποφασίζουμε εμείς που και "καιγόμαστε", και "ξέρουμε" και δυο πράγματα παραπάνω.

Το πώς δεν το ξέρω. Ούτε μπορώ να το βρω. Ούτε είναι η δουλειά μου στην τελική!

Αλλά αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί ε μου έχουν κάτσει στο λαιμό!

Και τα προβλήματα της κακοδιαχείρισης δεν είναι ότι ο Λιάπης δεν ξέρει τι είναι το GHz και το LLU. Είναι ότι κάποιοι αποφάσισαν π.χ. να φτιάξουν ΤΡΑΜ αντί για Μετρό στα Νότια Προάστια. Η αγνωμοσύνη και η χαζομάρα, δεν είναι πάντα μια 384 σύνδεση. Μπορεί να ταλαιπωρείς κάποιον καθημερινά για δεκαετίες!

Είναι ότι κάποιοι αποφάσισαν π.χ. να φτιάξουν ΤΡΑΜ αντί για Μετρό στα Νότια Προάστια.

Στάκα φίλοc. Γιατί είναι λάθος το τραμ; Επειδή ο Έλληνας δεν μπορεί να καταλάβει ότι αν πεταχτεί σαν κουτσουλια μπροστά από το τραμ θα σκοτωθεί αν δεν σταματήσει το τραμ (επηρρεάζοντας έτσι την ταχύτητα του συγκεκριμένου μέσου); Το τραμ είναι άριστο μέσο μεταφορών, κι αυτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σε πάμπολλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Γιατί δεν έβαλες και τη συνέχεια? Εδώ είναι. Η ριζοσπαστική αριστερά να κατηγορεί ότι το ΚΚΕ έκανε τα έκτροπα. Είστε ωραίοι.

δεν έβαλα το υπολοιπο, γιατί δεν πιστεύω (κατα τη γνώμη μου πάντα ) οτι είναι σωστο.(σε ένα βαθμό βέβαια έχει δικαιο, αφου το έχω ακούσει και από άλλη πηγη μέσα στο ΚΚΕ)

Πάλι όμως από το indymedia θα πάρουμε γραμμή?

το γέγονος οτι το ιντυμεντια είναι στέκι αναρχικών, δεν σημαίνει οτι πρέπει να απορρίπτουμε ο,τι γράφεται εκει μέσα. γιατί με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε να βλέπεις ειδήσεις ;)

Για να μας πει ότι το σύστημα είναι σάπιο, βίαιο, ολιγαρχικό, άρρωστο, ψεύτικο, για τα σκουπίδια?

Δηλαδή δεν είναι?τουλάχιστον μερικές απο τις λέξεις αυτές το χαρακτηρήζουν

Ωραία και τώρα πες μας με τι να το αντικαταστήσουμε.

εδώ έχεις δίκιο. αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να αντιδράμε.

Να ψηφίσουμε το ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ - Συγγραφέα να μας σώσει ή να βγούμε στους δρόμους και να τα κάνουμε όλα λαμπόγυαλο?'

Ναι δεν τον λένε καραμανλή ή παπανδρέου για να τον ψηφίσουμε.

έγώ πάντως, αφού το διάβασα, δεν ήθελα να βγώ στους δρόμους να τα κάνω λαμπόγυαλο.

Αυτοί οι τύποι δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους.

Θα σεβαστούν εμάς τους υπόλοιπους?

Βγάζουν ένα απύθμενο μίσος κατά της άτιμης κενωνίας και θα τους εμπιστευτώ την τύχη μου?

από που το συμπέρανες αυτό?

δεν σου ζήτησε να τον ψηφίσεις, αλλά σου είπε την γνώμη του ;)

ΟΚ Μάριε, συζήτηση κάνουμε, λογικό να παρανοήσουμε και κάτι! :)

Η διαδήλωση είναι μια συμβολική κίνηση, δεν πετυχαίνεις κάτι.

Εγώ πάλι θα επιμείνω στο επόμενο vide-άκι (που είναι και συναφές με το αντικείμενο της πληροφορικής και επομένως κατανοητό από κάποιο ποσοστό των εδώ χρηστών):

Μπορεί ο συγκεκριμένος να είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου, και να μην έχει υπεξαιρέσει ούτε eurocent (πραγματικά δεν πιστεύω ότι ανήκει στους κλέφτες).

ΟΜΩΣ: Δεν μπορεί να μην ξέρεις τίποτα! Είπαμε, Μεταφορών και Επικοινωνιών, και να μην ξέρεις ΤΙΠΟΤΑ? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ?

Το management και η διαχείριση σαφώς πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού, αλλά χρειάζεται και μια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ γνώση. Αν όχι, τότε ας αποφασίζουμε εμείς που και "καιγόμαστε", και "ξέρουμε" και δυο πράγματα παραπάνω.

Το πώς δεν το ξέρω. Ούτε μπορώ να το βρω. Ούτε είναι η δουλειά μου στην τελική!

Αλλά αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί ε μου έχουν κάτσει στο λαιμό!

Και τα προβλήματα της κακοδιαχείρισης δεν είναι ότι ο Λιάπης δεν ξέρει τι είναι το GHz και το LLU. Είναι ότι κάποιοι αποφάσισαν π.χ. να φτιάξουν ΤΡΑΜ αντί για Μετρό στα Νότια Προάστια. Η αγνωμοσύνη και η χαζομάρα, δεν είναι πάντα μια 384 σύνδεση. Μπορεί να ταλαιπωρείς κάποιον καθημερινά για δεκαετίες!

Και λίγα λες. Αυτό το απαίσιο τραμ μου έχει κάτσει στο λαιμό.

Το πώς θα αλλάξει κάτι? Μα με την απαίτηση μας να εφαρμόζεται ο νόμος και να μην αφήνουμε κανέναν να τον παρακάμπτει. Το δε βαριέσαι και η ανοχή μας έφαγε. Έτσι κι αλλιώς, σε μας ο νόμος εφαρμόζεται στο ακέραιο. Μη νομίζεις ότι δεν υπάρχουν νόμοι για κάθε τι στραβό που βλέπουμε. Δεν εφαρμόζονται, γιατί το κράτος έτσι μόνο μπορεί να λειτουργήσει. Κι ακόμα χειρότερα, δεχόμαστε και τη βουλευτική ασυλία. Μα υπάρχουν και τα Ευρωπαικά δικαστήρια. Αλλά δε βαριέσαι, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα?

Όταν συλλαβίζει ο Λιάπης "τζι ειτζ τζετ" και νομίζει ότι πρόκειται για αεροπλάνο (jet) που μεταφέρει gays (G) με AIDS, σημαίνει ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ του και δεν έχει ιδέα για το τι υπογράφει.

Πάντως δεν είναι λύση να πιάσω τη μαγκούρα και να δέρνω όποιον με πλησιάζει, όπως έκανε ο Νικόλας.

Συγγνωμη δηλαδης,υπαρχει κοσμος που γουσταρει αυτο το εκτρωμα που ονομαζεται ελληνικο τραμ?Τοσον καιρο ηταν κλειστη η παραλιακη ,και οταν επιτελους αρχισε να λειτουργει ,σε χρεωνει πολυ ακριβοτερα απο το συμβατικο λεωφορειο του ΟΑΣΑ για να σε παει την ιδια διαδρομη πολυ αργοτερα και χωρις να εχει κινηση μπροστα του οπως τα λεωφορεια?Και μιλαμε για χοντρη διαφορα του στυλ συνταγμα γλυφαδα ΟΑΣΑ 1 ωρα (με οριακα λιγοτερη κινηση 45 λεπτα) τραμ 1μιση ωρα ανεξαρτητως κινησης...Εκτος δηλαδη αν το θελουμε για περναμε quality time με το γκομενακι.

2ον:Το αμερικαν γουεη δεν ειναι οτι εχει πολλες απωλειες.Εχει αλλες αξιολογησεις και αλλες σταθμισεις σε σχεση με το ελληνικο.Απο τα λιγα που μου εχει πει ομογενης κλπ :

Ελλαδα:Εκμισθωνεις επαγγελματικο χωρο και ειναι δυστροπος στις πληρωμες ο μισθωτης και σου λεει συνεχως ααα σε 2 μηνες,ααα δεν εχω λεφτα,ααα περιμενε τις εκπτωσεις.Υπαρχει η νομοθεσια για την επαγγελματικη στεγη και ο νομοθετης εκτιμωντας ,καπως περισσοτερο τα ατομικα δικαιωματα του μικρομεσαιου επιχειρηματια παρα του τυπου που κληρονομησε ακινητα κλπ (προς θεου δεν εννοω οτι ολοι οι ιδιοκτητες ακινητων ειναι ετσι,αλλα κακα τα ψεματα ,στο ελλαντα ζουμε οπου τα ακινητα ειναι το Α και το Ω) εχει κανει αρκετα δυσκολη διαδικασια την εξωση του επαγγελματια,για να βοηθησει λιγο την οικονομια στην παροχη υπηρεσιων...

Αμερικη:Καθυστερησες λιγες μερες το νοικι?Τσακ μπαμ στον τοπικο ειρηνοδικη,σφραγιδουλα,εξω απο δω.Ποσες επιχειρησεις ομως θα κλεινουν αμεσα ετσι?(δεν ξερω βεβαια,ισως εκει να υπαρχουν ηδη πολλες επιχειρησεις και να μην εχουν τετοια αναγκη)

Στάκα φίλοc. Γιατί είναι λάθος το τραμ; Επειδή ο Έλληνας δεν μπορεί να καταλάβει ότι αν πεταχτεί σαν κουτσουλια μπροστά από το τραμ θα σκοτωθεί αν δεν σταματήσει το τραμ (επηρρεάζοντας έτσι την ταχύτητα του συγκεκριμένου μέσου); Το τραμ είναι άριστο μέσο μεταφορών, κι αυτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σε πάμπολλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Το ΤΡΑΜ είναι άριστο μέσο για να κάνεις βόλτες. Μην ξεχνάς ότι η Αθήνα είχε και παλιά ΤΡΑΜ, και όσοι το θυμόντουσαν έβριζαν τους Καραγκιόζηδες που ήθελαν να το αναγεννήσουν. Δηλαδή θες να μου πεις ότι οι Έλληνες πετάγονται σαν τα κουνούπια μπροστά από το ΤΡΑΜ, ενώ οι Ευρωπαίοι το σέβονται? Μα εδώ για αυτό το λόγο μίκρυναν τους δρόμους και στο 90% της διαδρομής έχει το δικό του δρόμο, δεν το εμποδίζει τίποτα.

Και όμως σέρνεται. Δεν σέρνεται επειδή είμαστε Έλληνες, σέρνεται επειδή δεν είναι Μετρό.

Και στο κάτω κάτω αφού είμαστε απολίτιστοι βάρβαροι ούνοι, ας το λάμβαναν υπόψιν στην "εξίσωση" και στο "ισοζύγιο" που έκαναν τότε που επέλεξαν ΤΡΑΜ αντί για ΜΕΤΡΟ. Λες και τα extra χρήματα δεν έγιναν φέτες στο Βατοπέδιο, αλλά extra έργα.

Μη δουλευόμαστε τώρα μεταξύ μας και ας μην τα ρίχνουμε όλα στους "γραικύλους". Το πρόβλημα είναι σαφές: είναι η άγνοια και η αγνωμοσύνη (2 σε 1) των εκάστοτε ιθυνόντων. Όποιος θέλει να το δει το πρόβλημα, το βλέπει. Όποιος δεν θέλει, τα ρίχνει στους Έλληνες, στους Γραικύλους, σε αυτούς που ψήφισαν τους ιθύνοντες κλπ. Ε, μα δυστυχώς δεν φταίει τίποτα από αυτά. Φταίει το γενικότερο πολιτικό σύστημα, που προωθεί μόνο τους επαγγελματίες πολιτικούς, οι οποίοι, έχοντας νικήσει εκατοντάδες ανούσιες εσωτερικές πολιτικές (δια)μάχες, βρίσκονται τελικά στον αφρό και αποδεικνύουν, δυστυχώς ΜΕ ΕΡΓΑ, την αξία του μηδενός. Και δυστυχώς αυτή η (απ)αξία έχει γίνει πλέον καθημερινότητα, με εξουσιάζοντες που όχι μόνο μπροστά δεν μπορούν να δουν, αλλά ούτε αυτά που στη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ φαντάζουν προφανή.

Η λύση είναι μία και είναι προφανής: καταμερισμός της εξουσίας, ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, και περισσότερη εξουσία στον πολίτη, με ταυτόχρονη μόρφωση και διαπαιδαγώγισή του, ώστε να μην "τρώει" τις πολιτικές αμάσητες (όπως συμβαίνει σήμερα). Πάντα, για τα δύσκολα θέματα, υπάρχει και το δημοψήφισμα. Θα μπορούσε (όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες) να γίνεται συχνότερα, ακόμη και αν είναι ένα απλό ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Εγώ δε θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα δε σε θέματα με σημασία, οπότε απλά υποθέτω ότι οι εκλεγμένοι ολιγάρχες απλά δεν νοιάζονται και ιδιαίτερα για τη γνώμη του λαού. Άλλωστε έχουν κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, τι να με κάνουν εμένα. Να δούμε τώρα στις επόμενες εκλογές που κανένα σούργελο δεν θα έχει αυτοδυναμία τι θα κάνουν. Βλέπω τον Καραγκιοζοφέρη ρυθμιστή των εξελίξεων, να καταλάβουμε και λίγο τη δύναμη της μειοψηφίας (αλλά της "άλλης", αυτής που φοράει το κράνος του Λεωνίδα αντί για κουκούλα).

Εύκολα φτιάχνονται οι γραμμές αλλά δύσκολα ξηλώνονται.

Στο Πέραμα για να ξηλωθούν οι γραμμές, οι δήμαρχοι έκαναν χρόνια αγώνες.

Τα tram απαιτούν ένα κοινόχρηστο κομμάτι από τους υπάρχοντες δρόμους για αποκλειστική χρήση και μολύνουν αισθητικά το περιβάλλον με σιδηροτροχιές και ένα δάσος από καλώδια στον ουρανό.

Στην Ελβετία έχουν άφθονη πυρηνική ενέργεια. Εδώ ξοδεύουμε πολύτιμο ρεύμα.

Προτιμώ τα λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο.

@sotis: α. στην ελβετία, όποιος δεν το σέβεται τσαλακώνεται το τουτού του. Το έχω δει με τα μάτια μου.

β. το τραμ σε ευθεία, και στο μέσο μεγάλης διαδρομής ανάμεσα σε 2 στάσεις, πιάνει μαξιμουμ και στιγμιαία τα 30km/h. Επίσης έχει συχνά και πυκνά φανάρια

Δε διαφέρει από το ελληνικό τραμ όσο νομίζεις, κι όμως είναι το κύριο μέσον μετακινήσεων.

Στις 2 τελευταίες παραγράφους συμφωνώ

@Μάριος: α.Έχεις ακούσει για τους αγώνες που γίνονται ανά την Ελλάδα για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες; Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι το να ζητάει κάποιος κάτι, δεν το κάνει αυτόματα σωστό και δίκαιο.

β. Για το θέμα των καλωδίων στον ουρανό, δες τη φωτογραφία εδώ (2ΜΒ)

γ. Κι εγώ υπέρ της πυρηνικής ενέργειας είμαι, αλλά σε άλλο κράτος. Εδώ δεν εμπιστεύομαι να γίνει πρηνικό εργοστάσιο. :p Όμως, παραγνωρίζεις ότι στις γειτονιές στις Ελβετικές πόλεις υπάρχουν καταφύγια με πολλά κομφόρ, ενώ αρκετές από τις πολυκατοικίες, έχουν δικά τους πυρηνικά καταφύγια. Στην Ελλάδα πόσο πιθανό είναι να αποκτήσουμε ολόκληρο το πακέτο; (και δεν το λέω μόνο από την άποψη λάθος πολιτικού σχεδιασμού, αλλά και έλλειψης χρημάτων, έλλειψης χώρων, υπερπληθώρας αντιδράσεων κλπ κλπ κλπ)

θες να συγκρίνεις την Ελλάδα με Ουκρανία, Πολωνία, Τσεχία, Αρμενία, Πακιστάν κλπ; Κάνε το. Μετά όμως μην γκρινιάζεις που δε γίνεσαι καλύτερος. "Βάλε στόχο το φεγγάρι. Ακόμη κι αν δεν το πετύχεις, θα βρίσκεσαι ανάμεσα στα άστρα", έγραφε κάποιο μέλος στην υπογραφή του παλιότερα, κι έτσι είναι.

θες να συγκρίνεις την Ελλάδα με Ουκρανία, Πολωνία, Τσεχία, Αρμενία, Πακιστάν κλπ; Κάνε το. Μετά όμως μην γκρινιάζεις που δε γίνεσαι καλύτερος. "Βάλε στόχο το φεγγάρι. Ακόμη κι αν δεν το πετύχεις, θα βρίσκεσαι ανάμεσα στα άστρα", έγραφε κάποιο μέλος στην υπογραφή του παλιότερα, κι έτσι είναι.

δεν σου λέω οτι είμαστε καλύτεροι, φυσικά και είμαστε χειρότεροι. αλλα η σύγκριση με την ελβετία, πιστεύω οτι είναι λίγο άστοχη, αφού είναι κάπως ιδιαίτερη χώρα. τώρα θα μου πείς οτι ξέρεις καλύτερα αφού έχεις πάει, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.:)

Ούτε εγώ υπονόησα ότι είπες κάτι τέτοιο :p Sci-fi θα ήταν μια τέτοια ιδέα, ή ερμηνεία :hehe: Αυτό που σου είπα είναι, ότι είτε συγκρίνεις τη χώρα σου (ή τον εαυτό σου) με παρόμοιου επιπέδου χώρες (ή ανθρώπους) και παραμένεις στάσιμος, είτε με σαφώς καλύτερες χώρες (ανθρώπους) και βάζεις ως στόχο να φτάσεις στο επίπεδό τους :)

"Βάλε στόχο το φεγγάρι. Ακόμη κι αν δεν το πετύχεις, θα βρίσκεσαι ανάμεσα στα άστρα", έγραφε κάποιο μέλος στην υπογραφή του παλιότερα, κι έτσι είναι.

εγώ ήμουνα :p, χαίρομαι που το θυμάσαι...

Βασικά, νομίζωω πως το thread έχει ξεφύγει τελείως από αυτό που περγράφει ο τίτλος οπότε καλύτερα να μετονομαστεί σε κάτι πιο γενικό ;)

Δε θα αλλάξουμε τον τίτλο του θέματος επειδή αυτό ξέφυγε.

Γουάι; Πιστεύω πως ένα "Σας αρέσουν τα τραμ της Ελβετίας;" θα ξανάναβε το ενδιαφέρον τώρα που πέρασε η μπόρα με τους ΜΓΔ.

δεν έχει ξεφύγει η συζήτηση.. Αναλύουμε μερικά από τα βαθύτερα αίτια που προκάλεσαν όλη αυτή την οργή, καθώς και κάνουμε συγκρίσεις με άλλες χώρες, ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.