Jump to content

Θάνατος 15χρονού και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

HotPeanut

Recommended Posts

τι ενοεις "σωστές διαδηλώσεις?"

όσον αφορα το 2ο επειχήρημα δεν κατάλαβα τι ενοεις. τους δικαιολογείς?

και αν φάω ξύλο απο τον οποιονδήποτε ναι θα καλέσω την αστυνομία.(όχι οτι θα κάνει κατι αλλά λέμε)

• Replies 1,8k
  • Created
  • Last Reply
Δηλαδή πιστεύεις οτι η ΕΑ δεν ασκεί καθόλου βία? ξέρεις πόσους μετανάστες δέρνουν καθημερινά? Ξέρεις πόσους έχουν σκοτώσει, και δεν ακούστηκε, επειδή κανένα κανάλι δεν νοιάζεται?

δηλαδή όταν οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν για μεγαλύτερους μισθούς, και συντάξεις, πιστεύεις οτι απλά γκρινιάζουν και τα θέλουν όλα δικά τους?

Από αυτά που έγραψα αυτό κατάλαβες; Δεν είπα ότι είναι Παναγίτσες, αλλά ρεαλιστικά μιλώντας δεν είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Μπορεί για τον γραφικό αναρχικό και για τον πιτσιρικά που είναι ενάντια στο κατεστημένο να είναι το μεγαλύτερο κακό γιατί νιώθει την μπότα του νόμου στον πωπό του συχνά πυκνά, αλλά σε γενικές γραμμές τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν αυτοί που ψηφίζουμε, κι όχι αυτοί που περνάνε στην σχολή αστυνομικών.

Με το να κατεβάζεις βιτρίνες, να καις αστυνομικούς ή να κάνεις καθιστικές διαμαρτυρίες, μπορείς να προκαλέσεις πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις νοοτροπίες, που είναι και η ρίζα του κακού :)

Από αυτά που έγραψα αυτό κατάλαβες; Δεν είπα ότι είναι Παναγίτσες, αλλά ρεαλιστικά μιλώντας δεν είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Μπορεί για τον γραφικό αναρχικό και για τον πιτσιρικά που είναι ενάντια στο κατεστημένο να είναι το μεγαλύτερο κακό γιατί νιώθει την μπότα του νόμου στον πωπό του συχνά πυκνά, αλλά σε γενικές γραμμές τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν αυτοί που ψηφίζουμε, κι όχι αυτοί που περνάνε στην σχολή αστυνομικών.

Με το να κατεβάζεις βιτρίνες, να καις αστυνομικούς ή να κάνεις καθιστικές διαμαρτυρίες, μπορείς να προκαλέσεις πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις νοοτροπίες, που είναι και η ρίζα του κακού :)

ενοειται οτι τη ζημιά τη κάνουν αυτοί που ψηφίζουμε. εξάλλου αυτοί εκπαιδεύουν τους αστυνομικούς.

δεν συμφνώ με τα σπασίματα. όμως σε πορεία θα κατεύω. τη νοοτροπία του μπορεί να μην την αλλάξω, αλλά θα του δείξω οτι δεν μπορει να κάνει ο,τι θέλει. και στις εκλογες δεν θα τον ψηφίσω. τώρα αν κάποιοι βολεύονται και ψηφίζουν τους ίδιους είναι άλλο θέμα. και θέλω να πιστεύω πώς θα άλλάξει.

edit: http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_1584.html

Να πω κάτι σχετικά με το βόλεμα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοντά μισό εκατομμύριο στην Ελλάδα. Το εργατικό δυναμικό μας είναι σχεδόν 5 εκατομμμύρια. Το άθροισμα των ψήφων των δύο μεγάλων κομμάτων ανερχόταν στα 6 εκατομμύρια το 2007.

ΟΚ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ψηφίσουν το βίσμα που τους μπαστάκωσε στην καρέκλα. Οι πλούσιοι είναι πόσο... 10,000; και ΠΑΑΑΡΑ πολλά λέω. Σύνολο λοιπόν 520,000 ψήφοι σου λέω εγώ να μοιραστούν μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι άλλοι 5,5 εκ. ψήφο από που προέρχονται;

Και απαντώ μόνος μου: από τους αναποφάσιστους. Ή τους μη-βολεμένους αν θέλετε.

Συμπέρασμα: το παιχνίδι το κάνουν οι αναποφασιστοι και όχι οι βολεμένοι. Οι βολεμένοι ξέρουν τι θα ψηφίσουν - αυτό που τους έχει βολέψει ή τους βολεύει.

Οι άλλοι 5,5 εκ. ψήφο από που προέρχονται;

Και απαντώ μόνος μου: από τους αναποφάσιστους. Ή τους μη-βολεμένους αν θέλετε.

Συμπέρασμα: το παιχνίδι το κάνουν οι αναποφασιστοι και όχι οι βολεμένοι. Οι βολεμένοι ξέρουν τι θα ψηφίσουν - αυτό που τους έχει βολέψει ή τους βολεύει.

οι αναποφάσιστοι το κάνουν το παιχνίδι, αλλά δεν είναι παραπάνω από 10% του εκλογικού σώματος.

τα ποσοστά συσπείρωσης των 2 μεγάλων κομματων είναι ιδιαίτερα υψηλα.

Ειλικρινά...δεν είδα 2 εκατομμύρια Έλληνες της γενιάς των 700€ (υποτίθεται αυτοί κατέβηκαν, ειδικά με βάση τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα) στους δρόμους...:/

Πώς να τους δεις :)

Αφού η τηλεόραση, και 2 εκατομμύρια κόσμος να κατέβει, θα προβάλλει τα 10-20 επεισόδια κάποιων οι οποίοι είτε είναι ανεγκέφαλοι είτε απλώς θέλουν να τα σπάνε (έχει αθηναϊκές πινακίδες).

Εγώ σε μία πορεία Πανεκπαιδευτική που κατέβηκα δεν πίστευα στα μάτια μου, είχε πάρα πολύ κόσμο (φαντάσου από Σύνταγμα μέχρι Ομόνοια όλη η Πανεπιστημίου "γεμάτη"), αλλά στις ειδήσεις άκουσα μόνο για τα επεισόδια, που ήταν 10-20-50-100 παιδάκια και άλλοι τόσοι "καμμένοι/αναρχικοί" με τη βαριά στο χέρι.

Τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαφές ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να συσπειρώσουν τους οπαδούς των δύο μεγάλων κομμάτων.

Κερδισμένοι της υπόθεσης είναι το ΠΑΣΟΚ (που ξαφνικά μου αναδύθηκε ως η ρεαλιστική εναλλακτική - τους είχαμε δει και αυτούς με τον Αρσένη τι διαλλακτικοί ήταν, φτάνει!) και το ΛΑ.Ο.Σ. (όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη!).

Όσον αφορά την Αστυνομία και τη δράση της, θα πρέπει αντί να δείχνει τη δύναμή της στους διαδηλωτές που απλά κρατάνε ένα πανό ή στα 15χρονα που τους λένε γουρούνια, να πάνε να πιάσουν κάνα μεγαλέμπορο ή κάναν Πάσσαρη, ή να μαζέψουν τους διάφορους νονούς της νύχτας (αυτούς που το βράδυ όλοι παρκάρουν παράνομα αλλά πληρώνουν για νόμιμο το parking). Μόνο που εκεί, κάνουνε την πάπια, γιατί η πιθανότητα να τους γαζώσουνε είναι μεγάλη (αν δεν πληρώνονται την "προστασία"). Ενώ στα "κινήματα", εύκολα βγαίνει η υπέρ πίστεως και πατρίδος αγάπη, ενάντια στους κομμουνιστάς! (τι άλλο θα ακούσουμε πια, η νεολαία σήμερα σύμφωνα με τις καναλο-κατατάξεις χωρίζεται σε 2 μόνο κατηγορίες, τους επαναστάτες-κομμουνιστές και τους ρεαλιστές-καφετέρια 24/7).

Σωτήρη δεν μας τα λες καλά. Έχουμε μάθει να ζητάμε ότι θέλουμε με τη βία και δεν μας ενδιαφέρει τι θέλει ο υπόλοιπος κόσμος. Έλα μου ντε που βαρέθηκε ο κόσμος και δεν τον ξεγελάτε πια λέγοντας ότι πέντε δέκα αναρχικοί φταίνε για την απαράδεκτη κατάσταση που είδαμε. Ναι, από τον καναπέ θα πούνε να γεμίσει η αστυνομία με taser, ως αναγκαίο κακό, για να επιβάλει τη σεμνότητα και την τάξη. Και σ' όποιον αρέσει. Σε τελική ανάλυση κανείς δεν νοιάζεται ποιος θα βγει να κυβερνήσει, αρκεί να υπάρχει τάξη.

Το κουράσατε το θέμα με τις λαοθάλασσες των διαμαρτυρόμενων επαναστατών που δεν προβάλλονται στα κανάλια. Μου θυμίζεις τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, που κριτήριο επιτυχίας δεν ήταν οι προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο, αλλά το πόσο μεγάλη ήταν η λαοθάλασσα των βολεμένων κλακαδόρων.

Στην άκρως καπιταλιστική Ελβετία, ο καθένας μπορεί να ζητήσει υπογραφές ακόμα και για αλλαγή του συντάγματος. Γίνεται πρόταση, γίνονται αντιπροτάσεις και τελικά με άμεση ψηφοφορία, ένα 20% αυτών των προτάσεων γίνονται αποδεκτές από την πλειοψηφία και υλοποιούνται. Πάντως δεν κατεβαίνουν στους δρόμους για πλιάτσικο.

Και μια παρένθεση. Στις ΗΠΑ, (σε κάποιες πολιτείες τουλάχιστον) οι αστυνομικοί που έχουν έγκριση για taser, μπορούν να το χρησιμοποιούν και στην ιδιωτική τους εργασία, όταν έχει σχέση με την ασφάλεια (ιδιωτική αστυνομία κτλ).

Σκεφτείτε το ίδιο σκηνικό στην Ελλάδα. Ιδιωτικός φρουρός στο Πλαίσιο (τυχαίο παράδειγμα), είναι αστυνομικός με taser. Δυσαρεστημένος πελάτης, πάει για RMA, γιατί ο επεξεργαστής του έσκασε στους -125°C. Του απορρίπτουν το RMA, τον πνίγει το δίκιο, ουρλιάζει και βρίζει θεούς και δαίμονες. Προειδοποιείται να ηρεμήσει, η σκηνή καταγράφεται με κάμερες και τελικά ο πελάτης τρώει το ηλεκτροσοκ του και βρίσκεται με χειροπέδες κατηγορούμενος στο αυτόφωρο για εξύβριση και διασάλευση της τάξης.

Εμπρός λοιπόν στο πλιάτσικο για μια καλύτερη Ελλάδα (ξέρω, όχι εσύ, οι άλλοι, οι πέντε δέκα αναρχικοί). Δεν ζητάτε και ποσοστά από την Taser?

Ιδιωτικός φρουρός στο Πλαίσιο (τυχαίο παράδειγμα), είναι αστυνομικός με taser.

ουτε σε 250000000 χρονια αυτο...υπαρχει συνταγματικα κατοχυρωμενο επαγγελματικο ασυμβιβαστο εδω για τετοια επαγγελματα (δουλευεις για το δημοσιο?απαγορευεται να ασκεις οποιοδηποτε επαγγελμα).

darthony περιττο να σου πω οτι οταν στο λινκ που δινεις αναφερει φοιτητες -φοιτητικο κινημα εννοει το 15'20% των παραταξεων στα πανεπιστημια ε(περνωντας ταυτοχρονα την προπαγανδα οτι 15%>85%)?ω ναι,η ιδια τραγικη μειοψηφια τα κλεινει για τον πολεμο στο Ιρακ,την Σουαζιλανδη η επειδη ο θυρωρος δεν ξυριζει τις μασχαλες του

Μάριε την πληροφόρηση που έχεις από που την αντλείς?

για τα επεισόδια τις κινητοποιήσεις και τα σχετικά λέω

μιλάς σαν κλασικός βολεμένος (που δεν είναι κακό)

που αρκείται στα επίσημα ανακοινωθέντα(που είναι κακό).

έζησες κάποια στιγμή κάτι σημαντικό που δεν ανακοινώθηκε στα κανάλια?

σε έπνιξε ποτέ το δίκιο?

συγκρίνεις τώρα το κακό RMA με το θάνατο ενός 15χρονου?

μήπως ζούμε σε άλλη χώρα τελικά(εγώ και εσύ)?

εντάξει τους βγάλαμε/τε για τιμωρία τώρα πρέπει να λογοδοτήσουν σε 4χρόνια,(δημοκρατία)

και μέχρι τότε κανείς δεν θα λογοδοτήσει για τίποτα?

δεν μπορώ να καταλάβω.....

Ο σωτήρης λάθος ο άλλος λάθος

δηλαδή όποιος δε λέει ό,τι είναι συμβατό με σένα να μη μιλάει καθόλου

darthony περιττο να σου πω οτι οταν στο λινκ που δινεις αναφερει φοιτητες -φοιτητικο κινημα εννοει το 15'20% των παραταξεων στα πανεπιστημια ε(περνωντας ταυτοχρονα την προπαγανδα οτι 15%>85%)?ω ναι,η ιδια τραγικη μειοψηφια τα κλεινει για τον πολεμο στο Ιρακ,την Σουαζιλανδη η επειδη ο θυρωρος δεν ξυριζει τις μασχαλες του

να σου πώ την μαύρη αλήθεια, δεν το πολυκατάλαβα αυτο :p

πές τα ρε sotiri!

μάριε, δηλαδή πιστεύεις οτι όσοι πάνε στις πορείες, πάνε για να κάνουν φασαρίες?

ή μήπως πιστεύεις πάνε γιατί είναι πλεονέκτες και έχουν μάθει να διεκδικούν ό,τι θέλουν με τη βία?

και η Ελβετία είναι μία χωρα...΄δέν είναι όλος ο κόσμος( ο οποίος btw πεινάει!)

edit:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ (Συγγραφέας)

Το σάπιο σύστημα δεν έχει άλλο όπλο από τη βία

Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια, χρόνια τώρα, από τους ίδιους και τους ίδιους, φύλακες και απολογητές του συστήματος. Και τότε μας λέγανε αλήτες, αναρχοκομμουνιστές, εξτρεμιστές, αριστεριστές, προβοκάτορες, τσόγλανους που δεν σεβόμασταν την ασφάλεια και την «τάξη» που επέβαλλε η δικτατορία.

Σήμερα έχουμε κοινοβουλευτική αντιπροσωπευτική, ολιγαρχική δημοκρατία που νομιμοποιεί την εγκληματική, διεφθαρμένη πολιτική της, στο όνομα της δημοκρατίας, επιδιώκοντας να μας καταστήσει συνένοχους, φοβισμένους και υποταγμένους.

Το σύστημα είναι σάπιο και γι αυτό επικίνδυνο, λόγω της κατάρρευσής του, εν απογνώσει ευρισκόμενο, δεν έχει άλλο όπλο από τη βία. Ο φόβος καλλιεργείται γιατί βολεύει τις εξουσίες και στρώνει τον δρόμο στον εκφασισμό.

Ο μικροαστός, ο μικροϊδιοκτήτης, ο νοικοκυραίος δικαίως διαμαρτύρεται και αγανακτεί εναντίον ποιων; Των παιδιών που βλέπουν το μέλλον τους μαύρο ή των γονιών τους που συναρθρώνουν μια άρρωστη κοινωνία με φανταχτερές βιτρίνες και εικονική ψεύτικη ζωή, κλείνοντας το μάτια σ' αυτούς που ζουν από τα σκουπίδια. Οποιος ερμηνεύει την οργή και την εξέγερση των νέων ως διαμαρτυρία απλή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δεν έχει καταλάβει πόσο εκρηκτικά βράζει το καζάνι που κανείς, ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν να σηκώσουν το καπάκι της εκτόνωσης.

συνέχεια εδώ

ουτε σε 250000000 χρονια αυτο...υπαρχει συνταγματικα κατοχυρωμενο επαγγελματικο ασυμβιβαστο εδω για τετοια επαγγελματα (δουλευεις για το δημοσιο?απαγορευεται να ασκεις οποιοδηποτε επαγγελμα).

Ξέρω πολύ καλά για το ασυμβίβαστο, όπως κι άλλα που δεν έγραψα (κι όσοι ξέρουν, κατάλαβαν) ;)

Ξεχνάς όμως τον ιδιωτικό φρουρό στην τράπεζα που σκοτώθηκε πριν από λίγους μήνες.

Ήταν αστυνομικός.

Και η αστυνομία δεν επιτρεπόταν να έχει συνδικαλισμό.

Κι όμως έχει. Πόσο αντισυνταγματικό ήταν αυτό?

Δεν θα ήμουν λοιπόν τόσο σίγουρος, ότι ούτε σε μύρια χρόνια δεν πρόκειται να δοθεί η άδεια σε αστυνομικούς να δουλεύουν παράλληλα και σε ιδιωτικές αστυνομίες στον ελεύθερο χρόνο τους.

Στις ΗΠΑ όχι μόνο επιτρέπεται κάτι τέτοιο, αλλά ακόμα και σε ώρα υπηρεσίας, πληρώνονται από δήμους για να προσέχουν κάποιες πλούσιες περιοχές, κάπως καλύτερα. Αυτό το ξέρω από προσωπική εμπειρία και δεν νομίζω ότι γίνεται επίσημα.

Μάριε την πληροφόρηση που έχεις από που την αντλείς?

για τα επεισόδια τις κινητοποιήσεις και τα σχετικά λέω

μιλάς σαν κλασικός βολεμένος (που δεν είναι κακό)

που αρκείται στα επίσημα ανακοινωθέντα(που είναι κακό).

έζησες κάποια στιγμή κάτι σημαντικό που δεν ανακοινώθηκε στα κανάλια?

σε έπνιξε ποτέ το δίκιο?

συγκρίνεις τώρα το κακό RMA με το θάνατο ενός 15χρονου?

μήπως ζούμε σε άλλη χώρα τελικά(εγώ και εσύ)?

εντάξει τους βγάλαμε/τε για τιμωρία τώρα πρέπει να λογοδοτήσουν σε 4χρόνια,(δημοκρατία)

και μέχρι τότε κανείς δεν θα λογοδοτήσει για τίποτα?

δεν μπορώ να καταλάβω.....

Ο σωτήρης λάθος ο άλλος λάθος

δηλαδή όποιος δε λέει ό,τι είναι συμβατό με σένα να μη μιλάει καθόλου

Συνδυάζεις ασύνδετα πράγματα και αναφέρεσαι σε μένα χωρίς να τεκμηριώνεις τα λεγόμενα σου από όσα έχω γράψει μέχρι τώρα. Αυτά που είναι bold τα θεωρώ λάσπη.

Για τα υπόλοιπα, δεν νομίζω ότι περιμένεις απάντηση.

Δεν μας γράφεις όμως τη δική σου άποψη.

Υποστηρίζεις ότι όταν μας πνίγει το δίκιο επειδή ζούμε σε μια κοινωνία όπου μόνιμα καταπατούνται οι νόμοι είτε για να ευνοηθούν οι λίγοι ημέτεροι, είτε για να αδικηθούν όλοι οι "άλλοι", η λύση είναι να πάρουμε ένα πιστόλι και να εκτελέσουμε αυτόν που μας αδίκησε?

Ναι το έχω νοιώσει πολλές φορές αυτό το αίσθημα και δεν είμαι η εξαίρεση.

Και θα μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν είμαι το επίκεντρο του κόσμου, ούτε η δική μου ζωή είναι πάνω από τη ζωή αυτού που με αδίκησε.

Τίποτα δεν είναι τέλειο. Ούτε οι πράξεις μας, ούτε αυτά που γράφουμε εδώ.

Λέμε απόψεις που μπορεί να συμπίπτουν ή όχι με των υπολοίπων.

Ξεχνάς όμως τον ιδιωτικό φρουρό στην τράπεζα που σκοτώθηκε πριν από λίγους μήνες.

Ήταν αστυνομικός.

πληζ τελλ μι μοαρ about that...γιατι αν πχ του εβαλαν υπηρεσια εκει δεν γινεται ιδιωτικος φρουρος,οπως και οι φρουροι του υπουργου Παπαριδη πχ δεν ειναι υπαλληλοι του αλλα κανονικοτατοι αστυνομικοι...και ο οδοκαθαριστης που καθαριζει τον δρομο κατω απο το σπιτι μου δεν ειναι υπαλληλος μου αλλα δημοσιος υπαλληλος.μην μπερδευουμε καταστασεις.η αν η προηγουμενη δουλεια του ηταν αστυνομικος κ παραιτηθηκε κ εγινε σεκιουριτας εγω ασυμβιβαστο δεν βλεπω πουθενα.

Και η αστυνομία δεν επιτρεπόταν να έχει συνδικαλισμό.

Κι όμως έχει. Πόσο αντισυνταγματικό ήταν αυτό?

:suicide2::hang2::slap:.Ολοι οι Ελληνες εχουν δικαιωμα να συμμετασχουν σε σωματεια (πχ σωματειο για την προστασια της καφε αρκουδας η σωματειο κυνηγων καρδιτσας ) συλλογους γουωτεβα.Επειδη εχουν φτιαξει μια ενωση σωματειο γουωτεβα αστυνομικων υπαλληλων δεν σημαινει οτι αυτο ειναι συνδικαλιστικη οργανωση.Συνδικαλιστικη οργανωση ειναι ενα συλλογικο οργανο που εχει το δικαιωμα να κηρυξει νομιμη απεργια ,τα υπολοιπα ειναι μπλε οδοντοκρεμες.Οσο αυτο το σωματειο δεν κηρυσσει απεργιες και δεν ερχεται σε αντιπαραθεση με εργοδοτες κλπ συνδικαλιστικη οργανωση δεν ειναι και ουτε θα γινει ποτε του.

να σου πώ την μαύρη αλήθεια, δεν το πολυκατάλαβα αυτο

δεν καταλαβες 1 τσακωνογραμμουλα,αλλα καταλαβες ολοκληρο το κειμενο του λινκ που κανει ενα σωρο πολιτικο ιστορικοπολιτικες παραπομπες για να το υιοθετησεις αψηφιστα?

μάριε, δηλαδή πιστεύεις οτι όσοι πάνε στις πορείες, πάνε για να κάνουν φασαρίες?

ή μήπως πιστεύεις πάνε γιατί είναι πλεονέκτες και έχουν μάθει να διεκδικούν ό,τι θέλουν με τη βία?

και η Ελβετία είναι μία χωρα...΄δέν είναι όλος ο κόσμος( ο οποίος btw πεινάει!)

edit:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ (Συγγραφέας)

Το σάπιο σύστημα δεν έχει άλλο όπλο από τη βία

Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια, χρόνια τώρα, από τους ίδιους και τους ίδιους, φύλακες και απολογητές του συστήματος. Και τότε μας λέγανε αλήτες, αναρχοκομμουνιστές, εξτρεμιστές, αριστεριστές, προβοκάτορες, τσόγλανους που δεν σεβόμασταν την ασφάλεια και την «τάξη» που επέβαλλε η δικτατορία.

Σήμερα έχουμε κοινοβουλευτική αντιπροσωπευτική, ολιγαρχική δημοκρατία που νομιμοποιεί την εγκληματική, διεφθαρμένη πολιτική της, στο όνομα της δημοκρατίας, επιδιώκοντας να μας καταστήσει συνένοχους, φοβισμένους και υποταγμένους.

Το σύστημα είναι σάπιο και γι αυτό επικίνδυνο, λόγω της κατάρρευσής του, εν απογνώσει ευρισκόμενο, δεν έχει άλλο όπλο από τη βία. Ο φόβος καλλιεργείται γιατί βολεύει τις εξουσίες και στρώνει τον δρόμο στον εκφασισμό.

Ο μικροαστός, ο μικροϊδιοκτήτης, ο νοικοκυραίος δικαίως διαμαρτύρεται και αγανακτεί εναντίον ποιων; Των παιδιών που βλέπουν το μέλλον τους μαύρο ή των γονιών τους που συναρθρώνουν μια άρρωστη κοινωνία με φανταχτερές βιτρίνες και εικονική ψεύτικη ζωή, κλείνοντας το μάτια σ' αυτούς που ζουν από τα σκουπίδια. Οποιος ερμηνεύει την οργή και την εξέγερση των νέων ως διαμαρτυρία απλή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δεν έχει καταλάβει πόσο εκρηκτικά βράζει το καζάνι που κανείς, ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν να σηκώσουν το καπάκι της εκτόνωσης.

συνέχεια εδώ

Γιατί δεν έβαλες και τη συνέχεια? Εδώ είναι. Η ριζοσπαστική αριστερά να κατηγορεί ότι το ΚΚΕ έκανε τα έκτροπα. Είστε ωραίοι.

Το πρόβλημα είναι η διαμάχη της Αριστεράς και η συμπεριφορά του ΚΚΕ, που κρύβεται πίσω από τους κουκουλοφόρους γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί την εξέγερση των νέων, που δεν τους ελέγχει και δεν βρίσκονται κάτω από την καθοδήγησή του. Δυστυχώς δεν συμμορφώνεται. Τα ίδια έκανε και με την εξέγερση του Πολυτεχνείου που στο 8ο φύλλο της Πανσπουδαστικής μας αποκάλεσε «οι τριακόσιοι προβοκάτορες του Ρουφογάλη».

Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις είναι νόμιμες και ποτέ δεν είχα αντίρρηση για οτιδήποτε νόμιμο.

Ούτε τσουβαλιάζω όλες τις παράνομες πράξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις όλοι μας έτυχε και είπαμε, "ήταν παράνομος, αλλά καλά έκανε και μακάρι να τη γλιτώσει ή ο νόμος είναι άδικος και θέλουμε να αλλάξει".

Κι αν θέλεις, το έγραψα κι εδώ, ότι ήταν σοφή η απόφαση των δικαστών όταν η ποινή για όσους έπιασαν στα έκτροπα ήταν τρεις μήνες με διετή αναστολή.

Πάλι όμως από το indymedia θα πάρουμε γραμμή?

Για να μας πει ότι το σύστημα είναι σάπιο, βίαιο, ολιγαρχικό, άρρωστο, ψεύτικο, για τα σκουπίδια?

Ωραία και τώρα πες μας με τι να το αντικαταστήσουμε.

Να ψηφίσουμε το ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ - Συγγραφέα να μας σώσει ή να βγούμε στους δρόμους και να τα κάνουμε όλα λαμπόγυαλο?

Αυτοί οι τύποι δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους.

Θα σεβαστούν εμάς τους υπόλοιπους?

Βγάζουν ένα απύθμενο μίσος κατά της άτιμης κενωνίας και θα τους εμπιστευτώ την τύχη μου?

πληζ τελλ μι μοαρ about that...

Πόσο πιο καθαρά να το πω? Αστυνομικός ήταν εν ενεργεία, που πληρωνόταν από ιδιωτική security για να φυλάει την τράπεζα, δεν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, είχε το υπηρεσιακό του περίστροφο και το χρησιμοποίησε.

Ψάξε το λίγο. Θα το βρεις. Ρώτα λίγο παραπάνω και θα βρεις κι άλλα από όσα είπα.

Όσο για το "σωματείο", μάλλον ξέχασες την πορεία τους και το ξύλο που έφαγαν από δικούς τους.

31/12 είχε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ζυρίχη, από κάποιους Έλληνες (δεν ξέρω τι και πως - μακριά από το σπίτι μου) Αρχικά δεν τους άφηναν οι τοπικές αρχές, και θα ακυρωνόταν, χωρίς πολλά πολλά. Εν τέλει, οι αρχές τους έδωσαν ένα συγκεκριμένο χώρο, όπου θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν, και εκεί διαμαρτυρήθηκαν. Ούτε κραυγές ότι τους περιορίζουν, ότι επικρατεί χούντα φασισμός προδοσία αρκουδέιδες, ούτε κατεβασμένες βιτρίνες, ούτε τπτ.

Αλλά εκεί ξέρουν ότι δεν τους παίρνει για πολλά πολλά. Είτε εκεί που σας δίνουμε άδεια και ήρεμα, είτε καθόλου.

Εδώ, όμως, που ο συνδικαλισμός έχει γίνει συνώνυμο της λέξης φασισμός, και λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, και να απαιτήσουμε να μην ισχύσουν οι νόμοι για εμάς (αλλά μπορούμε να θυμώνουμε όταν δε ισχύουν για τους άλλους)

Όπως είπε και ο Τσόζενας, το πρόβλημα είναι η νοοτροπία.

Πόσο πιο καθαρά να το πω? Αστυνομικός ήταν εν ενεργεία, που πληρωνόταν από ιδιωτική security για να φυλάει την τράπεζα, δεν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, είχε το υπηρεσιακό του περίστροφο και το χρησιμοποίησε.

οταν ειχα παει διακοπες στην κρητη ειχα ενα αεροπλανοφορο στη Σουδα που το πληρωνα για να φυλαει εμενα που εκανα διακοπες στα Χανια.Αρα εχω στρατο στην διαθεση μου.Επισης εξω απο το σπιτι μου υπαρχει στυλος της ΔΕΗ.Αρα η ΔΕΗ μου ανηκει.Δεχομαι λοιπον προσφορες για να μην την ιδιωτικοποιησω.Μην λεμε τρελλα πραγματα .

Όσο για το "σωματείο", μάλλον ξέχασες την πορεία τους και το ξύλο που έφαγαν από δικούς τους.

Στην δικη σου βερσιον του συνταγματος λεει πουθενα "η συμμετοχη σε πορειες εξαρταται απο το επαγγελμα?".Στην δικη μου οχι!Εισαι 100% σιγουρος οτι οσοι παρευρισκονταν στην πορεια ειχαν παρατησει την υπηρεσια τους?Σωματειο ειναι και με το συμπαθειο κιολας,αλλα επειδη ο 30φυλλοπουλος,το βαφτιζει συνδικαλιστικο οργανο,δεν ειναι συνδικαλιστικο οργανο οσο δεν κανει απεργιες.Αν το βαφτιζε Ξενοφωντα θα ησουν ΟΚ?Ενα απλο σωματειο ειναι που εχει τον ρολο του "εκπροσωπου τυπου",μην κολλαμε τωρα σε ταμπελιτσες.Η ουσια ειναι no απεργια?no συνδικαλισμος.

οταν ειχα παει διακοπες στην κρητη ειχα ενα αεροπλανοφορο στη Σουδα που το πληρωνα για να φυλαει εμενα που εκανα διακοπες στα Χανια.Αρα εχω στρατο στην διαθεση μου.Επισης εξω απο το σπιτι μου υπαρχει στυλος της ΔΕΗ.Αρα η ΔΕΗ μου ανηκει.Δεχομαι λοιπον προσφορες για να μην την ιδιωτικοποιησω.Μην λεμε τρελλα πραγματα .

Στην δικη σου βερσιον του συνταγματος λεει πουθενα "η συμμετοχη σε πορειες εξαρταται απο το επαγγελμα?".Στην δικη μου οχι!Εισαι 100% σιγουρος οτι οσοι παρευρισκονταν στην πορεια ειχαν παρατησει την υπηρεσια τους?Σωματειο ειναι και με το συμπαθειο κιολας,αλλα επειδη ο 30φυλλοπουλος,το βαφτιζει συνδικαλιστικο οργανο,δεν ειναι συνδικαλιστικο οργανο οσο δεν κανει απεργιες.Αν το βαφτιζε Ξενοφωντα θα ησουν ΟΚ?Ενα απλο σωματειο ειναι που εχει τον ρολο του "εκπροσωπου τυπου",μην κολλαμε τωρα σε ταμπελιτσες.Η ουσια ειναι no απεργια?no συνδικαλισμος.

http://www.inout.gr/showthread.php?t=21443

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ένοπλης ληστείας το πρωί της Πέμπτης σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Μεσογείων, στο Χολαργό. Ο φύλακας ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, ενώ παράλληλα εργαζόταν και σε εταιρεία security.

Για αυτή την περίπτωση λέω.

Όσο για τη συμμετοχή των αστυνομικών σε πορεία που οργανώνεται από το "σωματείο" τους, που δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, ΟΚ δεν είναι αντισυνταγματικό, αφού δεν κάνουν λευκή απεργία διαρκείας.

Παίζουμε με τις λέξεις. Έχεις δίκιο.

[quoteΌπως ανακοινώθηκε απο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ο υπεύθυνος προσλήψεων της εταιρίας security, όπου εργαζόταν παράλληλα με την υπηρεσία του ο άτυχος αστυνομικός, συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής.

Ταυτόχρονα, αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας, ενώ κινείται άμεσα από την Αστυνομία η διαδικασία για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας λόγω παράβασης των διατάξεων του νόμου που απαγορεύει στις ιδιωτικές εταιρίες να απασχολούν αστυνομικούς.

????αυτο το βλεπω μονο εγω?

Παίζουμε με τις λέξεις. Έχεις δίκιο.

299 ΠΚ απαγορευει την ανθρωποκτονια εκ προθεσεως.Επρεπε να πας φυλακη επειδη σκοτωνεις στο Crysis.

Δεν θα ήμουν λοιπόν τόσο σίγουρος, ότι ούτε σε μύρια χρόνια δεν πρόκειται να δοθεί η άδεια σε αστυνομικούς να δουλεύουν παράλληλα και σε ιδιωτικές αστυνομίες στον ελεύθερο χρόνο τους.

Το είπα ξεκάθαρα ότι ξέρω πως είναι παράνομο και αντισυνταγματικό προς το παρόν.

Σημασία έχει ότι ήδη γίνεται.

Τώρα για το crysis, ας κρυφτούμε για άλλη μια φορά πίσω από το δάκτυλό μας και να κάνουμε πως δεν βλέπουμε.

Ας αγνοήσουμε τις λευκές απεργίες, τις πορείες και τους αυτοαποκαλούμενους συνδικαλιστές της αστυνομίας και να ζήσουμε στην εικονική πραγματικότητα του Crysis.

Σωτήρη δεν μας τα λες καλά. Έχουμε μάθει να ζητάμε ότι θέλουμε με τη βία και δεν μας ενδιαφέρει τι θέλει ο υπόλοιπος κόσμος.

Ποτέ δεν έχω ζητήσει κάτι με τη βία. Προσωπικά προτιμώ πάντα τον "ορθό" τρόπο.

Ο ορθός τρόπος όμως, όταν δεν έχεις δικαίωμα ψήφου στο θέμα που σε ενδιαφέρει, αλλά το έχεις εκχωρήσει στον επαγγελματία πολιτικό (ο οποίος συνήθως δεν έχει ιδέα για αυτό που σε ενδιαφέρει, αλλά όμως η άποψή του είναι που μετράει τελικά), συνήθως δεν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Και αυτό είναι το πρόβλημα του σημερινού πολιτεύματος. Ο λαός (εγώ, εσύ και οι υπόλοιποι), έχουμε εκχωρήσει τα πολιτικά δικαιώματά μας σε 300 ανθρώπους, οι οποίοι σπάνια νοιάζονται για το "λαό". Στην καλύτερη των περιπτώσεων, νοιάζονται για τους ψηφοφόρους τους.

Έλα μου ντε που βαρέθηκε ο κόσμος και δεν τον ξεγελάτε πια λέγοντας ότι πέντε δέκα αναρχικοί φταίνε για την απαράδεκτη κατάσταση που είδαμε.

Δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται, αν δεν είμαι μπροστά. Και την κατάσταση δυστυχώς λίγοι την είδαν. Εγώ προσωπικά την είδα μόνο μέσω της τηλεόρασης. Και για τη ΜΙΑ μέρα που κατέβηκα στην Αθήνα και είχα ιδία άποψη για τα γεγονότα, είδα ότι η τηλεόραση δεν προβάλλει αναλογικά τα γεγονότα. Για μένα είναι λάθος των αστυνομικών δυνάμεων αυτό που γίνεται, αφήνουν τους παρείσακτους να δρουν.

Ναι, από τον καναπέ θα πούνε να γεμίσει η αστυνομία με taser, ως αναγκαίο κακό, για να επιβάλει τη σεμνότητα και την τάξη. Και σ' όποιον αρέσει. Σε τελική ανάλυση κανείς δεν νοιάζεται ποιος θα βγει να κυβερνήσει, αρκεί να υπάρχει τάξη.

Προσωπικά δεν με αγγίζει ό,τι και αν γίνει, και ας πυροβολάνε με περίστροφο τους διαδηλωτές. Η τάξη δυστυχώς, πρέπει να ξεκινάει από το "κεφάλι". Δέχομαι να πυροβολούν οι αστυνομικοί τους διαδηλωτές που τα σπάνε εν ψυχρώ, αν υπάρξει θανατική ποινή μόνο για τους βουλευτές των κομμάτων. Γιατί τώρα έχουμε 300 άτομα που μένουν στο απυρόβλητο, και ουσιαστικά αντί να πάμε οι χιλιάδες να τους κάψουμε ζωντανούς που ρουφάνε τους δημόσιους πόρους με το καλαμάκι (Βατοπέδιο λέγεται?), βάζουμε τα ΜΑΤ να τους προστατεύουν.

Το κουράσατε το θέμα με τις λαοθάλασσες των διαμαρτυρόμενων επαναστατών που δεν προβάλλονται στα κανάλια. Μου θυμίζεις τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, που κριτήριο επιτυχίας δεν ήταν οι προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο, αλλά το πόσο μεγάλη ήταν η λαοθάλασσα των βολεμένων κλακαδόρων.

Εξαρτάται την οπτική γωνία, και τους λόγους που έχει ο καθένας. Αν συντάσσεσαι με κάποια πολιτική, τότε ναι, επιτυχία είναι η λαοθάλασσα. Για μένα, προβολή είναι τα σωστά αιτήματα, λόγω της μη σύνταξής μου με τις εκάστοτε πολιτικές.

Στην άκρως καπιταλιστική Ελβετία, ο καθένας μπορεί να ζητήσει υπογραφές ακόμα και για αλλαγή του συντάγματος. Γίνεται πρόταση, γίνονται αντιπροτάσεις και τελικά με άμεση ψηφοφορία, ένα 20% αυτών των προτάσεων γίνονται αποδεκτές από την πλειοψηφία και υλοποιούνται. Πάντως δεν κατεβαίνουν στους δρόμους για πλιάτσικο.

Κανείς δεν συμφωνεί με το πλιάτσικο, ούτε το "σιγοντάρει". Επίσης δεν εξετάζεται από όλους ο καπιταλισμός ως οικονομικό σύστημα διαχείρισης (προσωπικά ας πούμε, δε με ενδιαφέρει, ούτε νομίζω ότι υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική). Θέλω όμως οι "διαχειριστές", είτε να μπορούν να κοιτάνε το κοινό συμφέρον (που μέχρι στιγμής δεν γίνεται, παρά ευνοούν μικροσυμφέροντα, μικροπολιτικές και τα εκάστοτε μπλε/πράσινα/κόκκινα/πορτοκαλί παιδιά), είτε να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Και μια παρένθεση. Στις ΗΠΑ, (σε κάποιες πολιτείες τουλάχιστον) οι αστυνομικοί που έχουν έγκριση για taser, μπορούν να το χρησιμοποιούν και στην ιδιωτική τους εργασία, όταν έχει σχέση με την ασφάλεια (ιδιωτική αστυνομία κτλ).

Οι ΗΠΑ, είναι πολύ αποτελεσματικές στην άσκηση πολιτικής, αλλά μάλλον όχι πάρα πολύ . . . δημοκρατικές. Για την ακρίβεια, έχουν μεγάλη ανοχή στο collateral damage. Λογικό, για μια τέτοια τεράστια χώρα και υπερδύναμη.

Σκεφτείτε το ίδιο σκηνικό στην Ελλάδα. Ιδιωτικός φρουρός στο Πλαίσιο (τυχαίο παράδειγμα), είναι αστυνομικός με taser. Δυσαρεστημένος πελάτης, πάει για RMA, γιατί ο επεξεργαστής του έσκασε στους -125°C. Του απορρίπτουν το RMA, τον πνίγει το δίκιο, ουρλιάζει και βρίζει θεούς και δαίμονες. Προειδοποιείται να ηρεμήσει, η σκηνή καταγράφεται με κάμερες και τελικά ο πελάτης τρώει το ηλεκτροσοκ του και βρίσκεται με χειροπέδες κατηγορούμενος στο αυτόφωρο για εξύβριση και διασάλευση της τάξης.

Προσωπικά θα συμφωνούσα εν μέρει με κάτι τέτοιο, αρκεί να υπάρχει ισονομία.

Εμπρός λοιπόν στο πλιάτσικο για μια καλύτερη Ελλάδα (ξέρω, όχι εσύ, οι άλλοι, οι πέντε δέκα αναρχικοί). Δεν ζητάτε και ποσοστά από την Taser?

Δηλαδή όποιος κατεβαίνει σε κάποιο συλλαλητήριο/διαμαρτυρία είναι αυτομάτως πλιατσικολόγος? Μήπως είναι λίγο επικίνδυνη η γενίκευση? Εγώ που θέλω και πιστεύω κάποια πράγματα για την Παιδεία (π.χ. δεν μου αρέσει η πολιτική ισοστάθμισης των Πτυχίων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που μπορεί να μπει κάποιος με απολυτήριο Λυκείου 9.5/20 και των Πανεπιστημιακών ΑΕΙ που απαιτούν 17,18/20), αυτομάτως θέλω να κλέψω και τη Louis Vuitton?????

Πέραν της προσωπικής προσβολής, που δεν την σχολιάζω, είναι και λίγο θέμα λογικής!

31/12 είχε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ζυρίχη, από κάποιους Έλληνες (δεν ξέρω τι και πως - μακριά από το σπίτι μου) Αρχικά δεν τους άφηναν οι τοπικές αρχές, και θα ακυρωνόταν, χωρίς πολλά πολλά. Εν τέλει, οι αρχές τους έδωσαν ένα συγκεκριμένο χώρο, όπου θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν, και εκεί διαμαρτυρήθηκαν. Ούτε κραυγές ότι τους περιορίζουν, ότι επικρατεί χούντα φασισμός προδοσία αρκουδέιδες, ούτε κατεβασμένες βιτρίνες, ούτε τπτ.

Ο τρόπος διαμαρτυρίας έχει πάντα άμεση συνάφεια και με το βιοτικό επίπεδο. Δεν νομίζω ότι πλησιάζουμε το βιοτικό επίπεδο της Ελβετίας, εκτός και αν ζω σε άλλη χώρα.

Αλλά εκεί ξέρουν ότι δεν τους παίρνει για πολλά πολλά. Είτε εκεί που σας δίνουμε άδεια και ήρεμα, είτε καθόλου.

Εδώ, όμως, που ο συνδικαλισμός έχει γίνει συνώνυμο της λέξης φασισμός, και λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, και να απαιτήσουμε να μην ισχύσουν οι νόμοι για εμάς (αλλά μπορούμε να θυμώνουμε όταν δε ισχύουν για τους άλλους)

Σαφώς και έχει προβλήματα ο συνδικαλισμός. Τα μεγαλύτερα? Οι ηγέτες του! Παρ'όλ'αυτά, όταν κάτι θεωρείς και πιστεύεις ότι είναι σωστό, πώς θα εκφράσεις την άποψή σου? Πώς θα ζητήσεις κάτι που πιστεύεις ότι θα κάνει την αλλαγή? Είτε δεν θα το ζητήσεις καθόλου, αφήνοντας τον κόσμο στην μοίρα του, είτε θα δοκιμάσεις κάτι. Συμβολική συμμετοχή σε μια πορεία, να γράψεις ένα κείμενο και να το στείλεις κάπου, να στείλεις ένα κείμενο στο αντίστοιχο Υπουργείο, να μαζέψεις υπογραφές κλπ. Πάντως, από την καφετέρια, πολιτική δεν κάνεις, ούτε διεκδικείς κάτι. Γιατί εδώ έχουμε εξυψώσει την καφετέρια και καταβαρθρώσει την πολιτική συζήτηση.

Όπως είπε και ο Τσόζενας, το πρόβλημα είναι η νοοτροπία.

Δυστυχώς έτσι είναι, αλλά από όλες τις κατευθύνσεις. Η νοοτροπία της καφετέριας, του παρτάκια, της αγνωμοσύνης, η αδιαφορία και τα λοιπά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.