mariosalice Δεκέμβριος 28, 2008 #1561 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι τα tasers χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην Αμερική και όχι ως αντικατάσταση του όπλου, με διάφορες προφάσεις όπως γύρνα και γύρνα, άσε κάτω το κινητό, δεν υπάκουσες, φάε τη μπουνιά σου.Δηλαδή η αστυνομία εκδικείται, τιμωρεί, εξασκεί βία πάνω στους πολίτες, όπως πριν από 40 χρόνια, όταν χτυπούσαν με κλομπ ή κλωτσιές.Με το taser η αστυνομία ξεδίνει νόμιμα και "κομψά".Με τις καταστάσεις που ζούμε, η κοινή γνώμη έχει προετοιμαστεί για την αποδοχή των tasers στην Ελλάδα.Αλλά δεν μου αρέσει ένα κράτος βάρβαρο, που εκτελεί τους δολοφόνους ή βασανίζει με taser τους ανυπάκουους.Κατά τη γνώμη μου, η μαζική χρήση των tasers δικαιολογείται για επιβολή της τάξης όταν η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης δικαιολογείται ως έσχατο μέτρο όταν κινδυνεύει η ζωή των αστυνομικών, σε αντικατάσταση του όπλου (και με ίδιες κυρώσεις για αδικαιολόγητη χρήση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Δεκέμβριος 28, 2008 #1562 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Άλλη μια περίπτωση όπου το taser χρησιμοποιείται για ψύλλου πήδημα, επειδή ο κρατούμενος δεν υπακούει τυφλά τις εντολές. Παλιά τους χτυπούσαν. Τώρα τους ρίχνουν με taser. Πρόοδος! Δεν βλέπω όμως να γράφουν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για αυτές τις συνηθισμένες, στις ΗΠΑ, καταστάσεις. Για την δική μας ιδιάζουσα περίπτωση έγραφαν για μέρες. Ολόκληρα φροντιστήρια έγιναν για την "φασιστική" Ελλάδα του Αδόλφου Καραμανλή. Όπως είπε και ο Χρήστος Γιανναράς, καθηγητής φιλοσοφίας στο πάντειο πανεπιστήμιο, δεν με τρομάζουν τα όσα γίνονται αλλά τα όσα λέγονται. Με τρομάζει που τα ΜΜΕ έχουν αναλάβει πλεόν να σκέφτονται για λογαριασμό μας. Υπάρχει χειρότερο taser από τα ΜΜΕ σήμερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Δεκέμβριος 28, 2008 #1563 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Καλως η κακως,"κρατος" στα αρχαια ελληνικα σημαινει δυναμη/βια. Σωστα,ισως γιατι καπως ετσι το αντιλαμβανονταν οι Ελληνες πριν απο 2.500 χρονια περιπου. Με λιγα λογια μου λες να καλυψουμε την δικη μας ανικονοτητα εφαρμογης των νομων και των δικαστικων “διαδικασιων” την βια Μια χαρα λογικο μου φαινεται το προστιμο των 700 -και γιατι οχι και 2000Ε- αφου ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ με το χαμηλοτερο? Η μηπως θα το αντελλασες προθυμα με ενα taser shock? Και 300.000 ευρω προστιμο να υπαρχει,οποιαδηποτε ποινη δεν τηρειται δεν ειναι σε θεση να αποτρεψει την απαγορευμενη συμπεριφορα Παντως εγω μετα απο την 80αρα για παρανομη σταθμευση θα το σκεφτω πολυ πριν ξαναπαρκαρω στο ιδιο σημειο. Ο ανθρωπος,για να αποτραπει απο εγκληματικη/κοινωνικα απορριπτεα συμπεριφορα,πρεπει να συνδυαζει στο μυαλο του την απορριπτεα συμπεριφορα με μια αμεση συνεπεια. Κατι απο εκπαιδευση αγριων ζωων σε τσιρκο μου θυμιζει αυτο. Και που μαλλον δεν εχει καμια σχεση με μια κοινωνια με πολιτισμο,παιδεια και εκπαιδευση απο την ηλικια των 5 χρονων. Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ ευκολοτερο (και κυριως πιο οικονομικο) για ολους μας να οπλισουμε τα οργανα του κρατους με tasers για την βιαιη συμμορφωση των παραβατων απο το να δημιουργησουμε ενα αδιαβλητο δικαιο δικαστικο συστημα ,αλλα οχι το ορθοτερο Και πιο οικομικα γινεται η δουλεια αν το , γιατι οχι ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Δεκέμβριος 28, 2008 #1564 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 τα προστιμα θα επρεπε να επιβαλλονται μονο σε οικονομικες παρανομιες. σε οδηγικες παραβασεις θα επρεπε να ειναι μικρα,και μεγαλες οι στερησεις διπλωματος αδειας κτλ,. .Μονο εμενα μου φαινεται παραλογα βαρια μια τετοια τιμωρια για μια οδικη παραβαση? οι τροχαιες παραβασεις σκοτωνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Δεκέμβριος 28, 2008 #1565 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Σωστα,ισως γιατι καπως ετσι το αντιλαμβανονταν οι Ελληνες πριν απο 2.500 χρονια περιπου. ε και η συγχρονη θεωρια περι κρατους(Jellinek,Kelsen κλπ) καπως ετσι το αντιλαμβανεται Με λιγα λογια μου λες να καλυψουμε την δικη μας ανικονοτητα εφαρμογης των νομων και των δικαστικων “διαδικασιων” την βια οχι.με παρεξηγησες.Στο βιντεο νομιζω ηταν ξεκαθαρο οτι οι παθοντες διεπραξαν αντισταση κατα της αρχης.Δεν τους τεηζεριασανε με το καλημερα.Απο εκει και περα,σε μια κοινωνια οπου τα οργανα επιβολης της ταξης ειναι ελαχιστα σε σχεση με τους πολιτες,πρεπει να εχουν κατι το οποιο τους δινει την υπεροχη,διαφορετικα ειναι αχρηστα. Παντως εγω μετα απο την 80αρα για παρανομη σταθμευση θα το σκεφτω πολυ πριν ξαναπαρκαρω στο ιδιο σημειο. Ο ανθρωπος,για να αποτραπει απο εγκληματικη/κοινωνικα απορριπτεα συμπεριφορα,πρεπει να συνδυαζει στο μυαλο του την απορριπτεα συμπεριφορα με μια αμεση συνεπεια. Νομιζω πως επαληθευεις την θεωρια που ανεφερα.Εξηγουμαι:Το να παρκαρεις παρανομα ειναι μια "χαζη" διοικητικη παραβαση.Το να ανεβαζεις(διανομη) τραγουδια με τορρεντς ειναι ποινικο αδικημα.Το 2ο ο νομος το αξιολογει ως πιο βαρυ απο το 1ο.Ε πες μου τωρα εσυ ποσες φορες σκοπευεις να παρκαρεις παρανομα τον επομενο μηνα και ποσες σκοπευεις να χρησιμοποιησεις τορρεντς μουσικης(ρητορικο ειναι το ερωτημα , you have the right to remain silent).Εκτος αν μονο στην δικη μου γειτονια η δημοτικη αστυνομια σου κοβει κλησεις με την ταχυτητα του φωτος.Κατα την γνωμη μου δηλαδη,η διαφορα στο ποσοστο επιτυχιας της καταστολης εγκειται στην "ταχυτητα του φωτος"... ΥΓ:Ο θηριοδαμαστης στον οποιο αναφερθηκα λεγεται Cesare Beccaria και αφησε το δικο του στιγμα στα συγχρονα ποινικα συστηματα. τα προστιμα θα επρεπε να επιβαλλονται μονο σε οικονομικες παρανομιες.σε οδηγικες παραβασεις θα επρεπε να ειναι μικρα,και μεγαλες οι στερησεις διπλωματος αδειας κτλ,. οι τροχαιες παραβασεις σκοτωνουν. προσεξε τους στιχους. (σε πειραζει η γκλομπια του ενος δευτερολεπτου αλλα οχι η απωλεια μισθου 1 μηνα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Δεκέμβριος 28, 2008 #1566 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 θες να γραψεις κατι συγκεκριμενο αντι να παραθετεις τραγουδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Δεκέμβριος 28, 2008 #1567 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Εκτος αν μονο στην δικη μου γειτονια η δημοτικη αστυνομια σου κοβει κλησεις με την ταχυτητα του φωτος.Κατα την γνωμη μου δηλαδη,η διαφορα στο ποσοστο επιτυχιας της καταστολης εγκειται στην "ταχυτητα του φωτος"...αυτο ειναι θεμα αστυνομευσης. Για αυτο και δικαιολογω το υψος των προστιμων των τροχαιων παραβασεων. Οκ, δεν ειναι ευκολο να σε τσιμπησουν να παρανομεις με το οχημα σου αλλα αν συμβει να το πληρωσες αρκετα ακριβα για να αλλαξεις λιγο τροπο σκεψης. Δεν χρειαζεται να ειναι αμεση η ποινη, αρκει βεβαια να την "πληρωσεις" πραγματικα(σε πειραζει η γκλομπια του ενος δευτερολεπτου αλλα οχι η απωλεια μισθου 1 μηνα)τι να πω? ειναι τοσο θεμελιωδης η διαφορα αυτων των δυο για εμενα που δεν μπορω να στο εξηγησω.σορρυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 28, 2008 #1568 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 σε πειραζει η γκλομπια του ενος δευτερολεπτου αλλα οχι η απωλεια μισθου 1 μηνα Οποιαδήποτε μορφή βίας με πειράζει. Στο παρακάτω video, το taser χρησιμοποιήθηκε εντελώς αψυχολόγητα, μόνο και μόνο επειδή βγήκε από τη θήκη ή για γούστο. Μετά φωνάζουμε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" στους δικούς μας αστυνομικούς, που είναι παναγίτσες μπροστά στους Αμερικάνους. Πάντως ένα καλό που έχουν στις ΗΠΑ, είναι ότι κάθε ενέργεια των αστυνομικών βιντεοσκοπείται και κάθε συνομιλία μαγνητοφωνείται. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Δεκέμβριος 28, 2008 #1569 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 ^^ είδαμε και τα video με τη ζαρντινιέρα πόσο χρήσιμα ήταν και αποκαλυπτικά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Δεκέμβριος 28, 2008 #1570 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Οποιαδήποτε μορφή βίας με πειράζει.Στο παρακάτω video, το taser χρησιμοποιήθηκε εντελώς αψυχολόγητα, μόνο και μόνο επειδή βγήκε από τη θήκη ή για γούστο. Μετά φωνάζουμε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" στους δικούς μας αστυνομικούς, που είναι παναγίτσες μπροστά στους Αμερικάνους. Πάντως ένα καλό που έχουν στις ΗΠΑ, είναι ότι κάθε ενέργεια των αστυνομικών βιντεοσκοπείται και κάθε συνομιλία μαγνητοφωνείται. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. αφου σ αρεσει τοσο πολυ να σε βασανιζουν οι μπατσοι,πες μου αμα ειναι να ντυθω μπατσος να σε βαραω και να σε ηλεκτριζω. πρεπει να φτιαχνεσαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Δεκέμβριος 28, 2008 #1571 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 αφου σ αρεσει τοσο πολυ να σε βασανιζουν οι μπατσοι,πες μου αμα ειναι να ντυθω μπατσος να σε βαραω και να σε ηλεκτριζω.πρεπει να φτιαχνεσαι... :O:O:O:O:O:O:O:blink::blink::blink::blink: Ρε μαν, διαβάζεις τα ποστ των άλλων, ή εγώ είμαι τρελός? Αλλά δεν μου αρέσει ένα κράτος βάρβαρο, που εκτελεί τους δολοφόνους ή βασανίζει με taser τους ανυπάκουους.Κατά τη γνώμη μου, η μαζική χρήση των tasers δικαιολογείται για επιβολή της τάξης όταν η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης δικαιολογείται ως έσχατο μέτρο όταν κινδυνεύει η ζωή των αστυνομικών, σε αντικατάσταση του όπλου (και με ίδιες κυρώσεις για αδικαιολόγητη χρήση). Οποιαδήποτε μορφή βίας με πειράζει.Στο παρακάτω video, το taser χρησιμοποιήθηκε εντελώς αψυχολόγητα, μόνο και μόνο επειδή βγήκε από τη θήκη ή για γούστο. Από αυτά που είπε ο Μάριος, εσύ έβγαλες ως συμπέρασμα το "αφου σ αρεσει τοσο πολυ να σε βασανιζουν οι μπατσοι,πες μου αμα ειναι να ντυθω μπατσος να σε βαραω και να σε ηλεκτριζω."???????????? Ειλικρινά, μας δουλεύεις? Αν απλά δεν το διάβασες και σου ξέφυγε πάω πάσο, αλλιώς....δεν εξηγούνται αυτά που γράφεις...:...::...::...::unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Δεκέμβριος 29, 2008 #1572 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Και αφού η συζήτηση έφτασε στο αν οι αστυνομικοί πρέπει ή όχι να μας χτυπάνε με 300.000 Volt ας βάλουμε λίγο humour στο νήμα... http://2.bp.blogspot.com/_P_d1spzDKSE/SVfxVSNLtpI/AAAAAAAAA2g/ad_hUIzsLx4/s1600-h/sinedria51.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Δεκέμβριος 29, 2008 #1573 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Κώστα μπορείς σε παρακαλώ πολύ να σταματήσεις το τρολάρισμα; Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις την συζήτηση και να πεις κατι που να αρθρώνει και να εχει μια συνοχή, σε παρακαλώ πολύ σταμάτα να συμμετέχεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Δεκέμβριος 29, 2008 #1574 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 Και τα "υποθετικα" δυο χρονια χωρις αναστολη,μιλαμε για δυο χρονια μαζι με convicts που εχουν κλεψει,ληστεψει,χτυπησει μπλα μπλα.Δηλαδη θα μπεις στην φυλακη παραβατης του ΚΟΚ και θα βγεις εχοντας κανει γνωριμιες(ισως και προσωπικου επιπεδου,αν εισαι κανα ζουμπουρλουδικο) με ολη την υψηλη κοινωνια.Μονο εμενα μου φαινεται παραλογα βαρια μια τετοια τιμωρια για μια οδικη παραβαση? Tsakonaaaaaaaas....! Το σχόλιο σου περικαλώ γι' αυτό εδώ... Μάλλον η υψηλή κοινωνία την κάνει από μέσα σιγά-σιγά... αποκέντρωση το λένε...? Κάποιοι σίγουρα το αξίζουν, αλλά 30 χρόνια έλλην έχω μάθει ότι θα βγουν και πάρα πολλοί στην ζούλα, μην πω οι περισσότεροι και γίνω κακός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Δεκέμβριος 29, 2008 #1575 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 εμενα αυτο με ενοχλησε που ειδαΜετά φωνάζουμε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" στους δικούς μας αστυνομικούς, που είναι παναγίτσες μπροστά στους Αμερικάνους..δηλαδη πρεπει να ειμαστε και ευχαριστημενοι κιολας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Δεκέμβριος 29, 2008 #1576 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 (εχω μια αισθηση οτι με αντιμετωπιζετε σαν εκπροσωπο τυπου του Υπουργειου δικαιοσυνης. )... ο νομος που λεει στο λινκ ειναι εδω: http://www.dsvol.gr/_Portal/Documents/nomothesia/3727.pdf μας ενδιαφερουν τα αρθρα προς την μεση,δεν ειδα στο λινκ κατι για αποφυλακισεις εστιασμενες στην υψηλη κενωνια...η φυλακη δεν ειναι παιδικος σταθμος να σε στελνουν διακοπες,αλλα αυτη ειναι μια απλη τσακωνογνωμη και ο νομος διαφωνει μαζι της.και δυστυχως κακα τα ψεματα,οσο εγκληματιας κ ναναι καποιος καλο ειναι να βλεπει και μια καλυτερη πλευρα της κενωνιας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Δεκέμβριος 29, 2008 #1577 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 δηλαδη πρεπει να ειμαστε και ευχαριστημενοι κιολας?θα σε παραπέμψω στην υπογραφή του Τσάκωνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Δεκέμβριος 29, 2008 #1578 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 σοβαρα ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Δεκέμβριος 29, 2008 #1579 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 αφου σ αρεσει τοσο πολυ να σε βασανιζουν οι μπατσοι,πες μου αμα ειναι να ντυθω μπατσος να σε βαραω και να σε ηλεκτριζω.πρεπει να φτιαχνεσαι... Πολύ πρόθυμο σε βρίσκω. Πρόσεχε γιατί σ' αυτές τις δουλειές δεν υπάρχουν ενεργητικοί και παθητικοί. Αν πρόσεξες στα video, η άδεια των taser δίνεται στους αστυνομικούς αφού φάνε σφαίρα οι ίδιοι. Είναι προυπόθεση. Διαφορετικά δεν παίρνουν taser. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Δεκέμβριος 29, 2008 #1580 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2008 αφου φανε σφαιρα? α καλα...και μετα γινονται ψυχακιδες και σε γειωνουν με τα taser επειδη τους ειπες "ρε"?:baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.