Jaco Δεκέμβριος 14, 2008 #1181 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 'Εχω βαρεθεί να ακούω κάποιους να λένε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους... έτσι απλά δεν φταίει κανείς και όλα μια χαρά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 14, 2008 #1182 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Αμοιβαία η βαρεμάρα με ξέρεις? Σε ξερώ? Ξέρεις τι θα μπορούσα να κάνω εγώ για να βελτιωθεί η κατάσταση? Ξέρεις τι έχω κάνει για να ευθύνομαι γι αυτή τη κατάσταση? Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι φταίω κι εγώ? Μήπως έτσι είναι πιο εύκολο να μοιράσουμε την ευθύνη για να μην ασχολούμαστε με το τι και ποιός πραγματικά φταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Δεκέμβριος 14, 2008 #1183 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Γιατί, σε περιλαμβάνει η απάντηση...? Νομίζεις ότι φταίνε όλοι άλλοι εκτός από σένα...?Δεν κρίνω τις ιδέες κανενός...οι απαντήσεις για τον καθένα δεν έρχονται σε ένα φόρουμ... ούτε σε ξέρω, ούτε με ξέρεις όπως λες, οπότε δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, όπως δεν μπορώ και για κανέναν άλλο... όταν σου φέρνουν ένα πιάτο φαϊ, αν πεινάς, απλώνεις μόνος σου το χέρι σου να φας, δεν περιμένεις να σε ταϊσουν, αν δεν πεινάς δεν τρως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Δεκέμβριος 14, 2008 #1184 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 εγω ξερω ποιοι φταινε παντως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 14, 2008 #1185 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Γιατί, σε περιλαμβάνει η απάντηση...? Νομίζεις ότι φταίνε όλοι άλλοι εκτός από σένα...Γιατι τυχαία έκανες το ποστ σου? κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις?Εγώ ο ίδιος είπα οτι έχω βαρεθεί την άποψη που λέει ότι φταίμε όλοι μας.Αυτό σημαίνει ότι πιστεύω ότι φταίνε όλοι οι άλλοι?Όχι.Απλά μπορώ να μιλήσω με σιγουριά μόνο για τον εαυτό μου, έχοντας στοιχειώδη αυτογνωσία.Σε καλώ να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Πιστεύεις ότι φταις γι αυτό που γίνεται? Έχεις συμβάλει με το τρόπο σου σε αυτές τις συνθήκες?Τι έχεις κάνει και τι θα μπορούσες να κάνεις?Είναι εύκολο να λέμε ότι φταίμε όλοι χωρίς να αναρωτιόμαστε τι στο π@@τσο έχω/έχεις/έχει κάνει ή δεν έχω/έχεις/έχει κάνει εγώ εσύ και διπλανός σου για να αξίζουμε αυτή τη κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Δεκέμβριος 14, 2008 #1186 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Όχι βέβαια... τίποτα δεν είναι τύχαιο...Δεν αναρωτιέσαι πώς μετά από 60 σελίδες, όλοι θέλουμε στο τέλος το ίδιο πράγμα, αλλά επί 60 σελίδες διαφωνούμε...? Μακροσκοπικά το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όλοι θέλουν ένα ιδανικό κόσμο για να ζουν... Θα περιμένουμε να γίνουν όλα μόνα τους...? Μπορεί και να δουλεύει και έτσι δεν ξέρω, αλλά μέχρι τότε νομίζω ότι όλοι θα έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 14, 2008 #1187 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Οπότε επιστρέφουμε στο ίδιο ερώτημα.-θα περιμένουμε να γίνουν όλα μόνοι μας?-όχι-τι πρέπει να κάνουμε?-δε ξέρωΓια εμένα είναι καλύτερο το να έχεις αρκετή αυτογνωσία ώστε να ξέρεις για τι ευθύνεσαι και για τι δεν ευθύνεσαι, ψάχνοντας για το τι θα μπορούσες να κάνεις, χωρίς να καταφεύγεις σε μέσα αυτομαστιγόματος ή μαστιγώματος του διπλανού σου που πιθανότατα δε φταίει σε τίποτα.Δε νομίζω να έχουμε την απαίτηση σε μια κοινωνία τόσων διαφορετικών ανθρώπων συμφωνούμε όλοι για το ίδιο πράγμα. Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε όμως στα πάντα. Αρκεί να θέλουμε το καλό μας και το καλό των άλλων.Αν τυχαίνει και είναι περισσότεροι αυτοί που θέλουν το καλό τους αδιαφορώντας για το σύνολο, (κάπως εκλέγονται και οι κυβερνήσεις τέλος πάντων) τι να κάνουμε... bad luck… Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Δεκέμβριος 14, 2008 #1188 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Πώς και δεν έχει κλειδωθεί ακόμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Δεκέμβριος 14, 2008 #1189 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2008 Δεν υπάρχει λόγος, συζήτηση γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Δεκέμβριος 15, 2008 #1190 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 Δεν υπάρχει λόγος, συζήτηση γίνεται.Συζήτηση όπου οι αντιπαραθέσεις γίνονται επί προσωπικού επιπέδου και δημιουργούνται αντιπάθειες.Σαν να σπέρνει την διχόνοια αυτό το θρεντ.Αναρχικοι vs φασίστες vs ασύμμετρη απειλή.Κρίμα δεν είναι?Μην γκρινιάζω τσάμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Δεκέμβριος 15, 2008 #1191 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 εσυ για τα παντα γκρινιαζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Δεκέμβριος 15, 2008 #1192 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 Ολόκληρη η κατάθεση του ειδικού φρουρού στον εισαγγελέα ( από jungle-report.blogspot.com) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 15, 2008 #1193 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 τι ορίστε; όλη αυτή η ιστορία δε γίνεται επειδή καλώς ή κακώς χάθηκε η ζωή ενός παιδιού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 15, 2008 #1194 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 Ναι αυτή τη φράση ή παρόμοιας σημασίας ουδέτερου χαρακτήρα προτάσεις, έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και από δημοσιογράφους σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα είτε περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου είτε απλά μιλώντας γύρω από το θέμα.Έχω την εντύπωση ότι πολλές φορές χρησιμοποιούμε στερεοτύπες φράσεις αλλάζοντας μονό μερικές λέξεις, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε την ουσία αυτού που λέμε. Δε νομίζω πχ στη προκειμένη περίπτωση ο hayabusa να εννοεί ότι υπήρχε η οποιαδήποτε περίπτωση να έγινε καλώς μια τέτοια ενεργεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
al6s Δεκέμβριος 15, 2008 #1195 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 Το να εμπιστεύεσαι όπλο σε έναν ψυχοπαθή αυτομάτως σε κάνει χειρότερο του.Τα περί θεσμών τα ακούω βερεσέ. Αυτά ισχύουν στα ευρωπαϊκά κράτη. Πρακτικά είμαστε τριτοκοσμική χώρα και όποιος έχει λεφτά κάνει ότι θέλει (lamogioland aka Elladistan). Ναι ναι λεφτά με σκληρή δουλειά...Όποιος έχει βγεί από το γεωγραφικό μας χώρο το καταλαβαίνει απο το αερόδρομιο κιόλας.Το να συγκρίνει κάποιος το θάνατο από ατύχημα, ουδεμία σχέση έχει με το άτυχο συμβάν.Τραβάω κουμπούρι - σημαδεύω - πατάω σκανδάλη - ξέρω τι κάνω.Τα ΜΑΤ δεν είναι άνθρωποι.-Ήταν, πριν φθάσουν στο κατώτερο σημείο αξιοπρέπειας (βλέπε εκπαίδευση).Η ευθύνη μου περιορίζεται στα καθήκοντα μου.Πάρτε τα ευρουλάκια του εφρέμ και του χριστόδουλου και μοιράστε τα στους ζημιωμένους, όχι στις τράπεζες που περνάνε κρίση (μείωση κέρδους).Έτσι και οι προσευχές τους θα πιάσουν τόπο, και η εκκλησία θα δικαιολογήσει την ύπαρξη της. 2000 χρονάκια είναι πολλά; Καιρός γάρ εγγύς…Αντί για θρησκευτικά να διδάξουν πρώτες βοήθειες στα σχολεία.Το σπάστε τα όλα σπάστε τα, βάλτε φωτιά και κάψτε τα... ξέρει κανείς ποιος αοιδός το λέει;Έχουμε δρόμο ακόμα...Καλημέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Δεκέμβριος 15, 2008 #1196 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 Τα ΜΑΤ δεν είναι άνθρωποι.-Πάρτο αλλιώς γιατι θα βρείς.-Εχω ακούσει και έχω ακούσει αηδίες. Αλλα τέτοιες, πρώτη φορά. Ουτε που θα μπω στην διαδικασία να σε αντικρούσω γιατι δεν εισαι κάν άνθρωπος.- (Το επιασες το υποννούμενο, μεγάλε, ε; )Και πρόσεχε λιγο τους χαρακτηρισμούς σου, γιατι θα τον αμολήσω...Μερικοί λένε οτι αν τον κοιτάξεις στα μάτια θα γίνεις στάχτη, και οτι τα δάκρυα του είναι αυτοκόλλητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Δεκέμβριος 15, 2008 #1197 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 Εσυ και ο Κλαρξον relax παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 15, 2008 #1198 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 Η πλάκα είναι ότι οι αναρχικοί, ψευτοαναρχικοί και οι λοιποί "γνώστες" της κατάστασης που λένε ότι ο ειδικός φρουρός απλά τράβηξε όπλο και σκότωσε εν ψυχρώ τον πιτσιρικά που απλά τον κοιτούσε στα μάτια, ξέρουνε ακριβώς τι έγινε: τον σκότωσε εν ψυχρώ.Ασχέτως τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες και σαφώς πριν γίνει η δίκη, οι προαναφερθέντες τύποι (που την ώρα που έγινε το σκηνικό ήταν στο σπίτι τους, ή σε ένα bar ή σε μια άλλη πόλη της Ελλάδος) ξέρουνε στα σίγουρα και δεν έχει σημασία τι μπορεί να έγινε πραγματικά. Αυτοί ξέρουνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Δεκέμβριος 15, 2008 #1199 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 Το να εμπιστεύεσαι όπλο σε έναν ψυχοπαθή αυτομάτως σε κάνει χειρότερο του.Είχε διαγνωστεί πουθενά κάτι τέτοιο και δε το ξέραμε?Ή μήπως έχουμε βρει το τρόπο τελικά να μυρίζουμε τους εγκληματίες πριν διαπράξουν το έγκλημα και δε το ξέρουμε ακόμα? (και αυτό αν πιστέψουμε φυσικά ότι ο αστυνόμος σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε με σκοπό να σκοτώσει.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Δεκέμβριος 15, 2008 #1200 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2008 η βαλλιστικη τι εχει γινει ρε παιδια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.