Jump to content

Θάνατος 15χρονού και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

HotPeanut

Recommended Posts

εγώ, από την άλλη, δεν είμαι τρελός φαν του resource based society (μόνο της Barca είμαι τρελός φαν :p), αλλά απ'όλα τα συστήματα και κοινωνικές δομές που γνωρίζω (άλλες πιο καλά, άλλες -τις περισσοτερες- επιφανειακά) το θεωρώ το καλύτερο/σωστότερο.

• Replies 1,8k
  • Created
  • Last Reply
Από τη στιγμή που βλέπεις τη βουλευτική θέση να γίνεται κληρονομική και να πρέπει να πληρώσεις πολλά για να την αποκτήσεις

Ακριβης παρατηρηση,αλλα μηπως υπαρχουν λιγοι που τα τελευταια 5-10-15 χρονια ψηφιζουν οικογενεια και οχι κομμα?

υγ:εριξα μια ματια στην ελευθεροτυπια και αηδιασα σε καποια σημεια...μεταξυ αλλων αναφερει "οι αναρχικοι εδιωξαν τους εμπορους ναρκωτικων απο τα εξαρχεια" (γιατι οπως ολοι ξερουμε οι εμποροι ναρκωτικων κυκλοφορουν και μοιραζουν επαγγελματικη καρτα ωστε ολοι να ξερουν τι ειναι και ειναι τιμιοι επαγγελματιες που απορριπτουν την χρηση οπλων/βιας,οποτε οποιοσδηποτε χαζουλης με ενα καδρονι να μπορει να τους κυνηγησει.)...

η πχ αναφερει ως ΅δολοφονια της αστυνομιας ",αναμεσα σε αλλα περιστατικα, εναν 16 χρονο που εν ετει 1976 τον κυνηγησε η αστυνομια και τον πατησε ενα αυτοκινητο/τον χριστοφορο μαρινο που κατα τα λεγομενα της εφημεριδας "πεθανε υπο αδιευκρινιστες συνθηκες" (παραλειπεται ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ το γεγονος οτι εκανε μακροχρονη απεργια πεινας)/καποιον αλλον που με οπλο στο χερι,κατοπιν ενοπλης ληστειας ενεπλακη με την αστυνομια και οπως ηταν φυσικο δεχτηκε πυροβολισμο

Συμφωνώ, μα τι να γίνει? Αυτό είναι το σύστημα που έχουμε. Αν παίζουν συνέχεια δύο ονόματα και χάνουμε το λογαριασμό και μπερδευόμαστε όταν μιλάμε για τον Γιώργο ή τον Κώστα Νο 1,2,3 ... εμείς το επιλέξαμε που τους ψηφίζουμε.

.

Δεν χρειαζεται να το πας τοσο μακρια...δες για παραδειγμα τους Δημοτικους Συμβουλους....

Δες μεσα στα πανεπιστημια τι γινεται....

Και μη μου πειτε οτι και στο εξωτερικο τα ιδια ειναι.

Ατομα πηγαινουν Αμερικη με συστασεις υπουργων

και γυρνανε πισω με την ουρα στα σκελια.....για να γινουν 1οι στο χωριο.

Για την εξυγίανση των μελών της είναι υπεύθυνη οι εκάστοτε Κυβέρνηση.

Για την διατήρηση της αξιοκρατίας και της δημοκρατίας ειναι υπεύθυνο το Σύνταγμα της χώρας και πάλι η Κυβέρνηση.

Επόμενως βλέποντας ποιοι είναι υπεύθυνοι για την διατήρηση αυτών αρχών συμπεραίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλα σε έναν από τους δυο, ή μάλλον και στους δυο.

Το ίδιο γίνεται και στην Αμερική.

Απλά έχουν διαφορετικό σύστημα και βγαίνουν Πρόεδροι μαριονέτες πολυεθνικών συμφερόντων, οπότε η κληρονομικότητα δεν παίζει.

Οι Πρόεδροι είναι απομονωμένοι από τον έξω κόσμο για λόγους ασφαλείας.

Αλλά σε επίπεδο επιχειρήσεων, πρέπει να είσαι ο Chris Colombo XXV για να προσληφθείς σε διευθυντική θέση.

Απλά έχουν διαφορετικό σύστημα και βγαίνουν Πρόεδροι μαριονέτες πολυεθνικών συμφερόντων, οπότε η κληρονομικότητα δεν παίζει.

+περιορισμο μαξιμουπ περιοδων κατα τις οποιες μπορεις να εκλεγεις προεδρος...(2 η 3 περιοδοι νομιζω)

LOL. Αγώνας πολυφαγίας.

Αφού δεν θα βγούμε που δεν θα βγούμε ξανά, θα τους μπιπ τη ....

Αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι, γιατί εκπροσωπούν ένα κόμμα, θέλουν την υστεροφημία και δεν θα προλάβουν να οργανώσουν το φαγοπότι.

Οπότε ναι κι από μένα για την 8ετία (4+4 χρόνια).

Ουσιαστικά το σύστημα που έχουμε είναι "ελεύθερη οικονομία με κρατικό παρεμβατισμό", σε συνδυασμό με πολυκομματισμό και εκλογές. Αυτό το σύνολο, έχει καθιερωθεί παγκόσμια να λέγεται δημοκρατία.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής, διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά οι αρχές παραμένουν ίδιες.

Σκοπός είναι να μην μπορεί μια κυβέρνηση να φάει.

Να είναι πολλοί, σε κάθε υπουργείο, από όλα τα κόμματα που να ελέγχονται από πολλούς πρωθυπουργούς.

Έτσι μειώνεται το μερίδιο στη μίζα που παίρνει ο καθένας.

Και με το 70%, για κάθε απόφαση, δεν θα υπάρχουν φωτογραφικά νομοσχέδια.

Αν η μεταπολίτευση δεν είχε οργανωθεί από τα παλιά τζάκια, που επανήλθαν δριμύτερα (για φαγοπότι), σήμερα ίσως να ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Αλλά ούτε και γι αυτό είμαι σίγουρος, γιατί όταν έχεις το βάζο με το μέλι μπροστά σου είναι δύσκολο να αντισταθείς, ανεξάρτητα αν είσαι από τζάκι ή όχι.

Εγω παλι ειμαι τρελλος φαν του resource based society.

Πειτε το Star trek, πειτε το Zeitgeist: addendum.

Το θεμα ειναι οτι το χρημα δυστυχως δεν μπορει να δουλεψει σαν κινητηριος μοχλος της υγιους κοινωνιας για την οποια μιλατε και ονειρευεστε.

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για Ελλάδα και για 10 εκ. διαφορετικές απόψεις αλλά για ένα παγκόσμιο σύστημα.

Προυποθέτει να έχουμε τη διάθεση να καταστρέψουμε τα πάντα και στη συνέχεια να μοιραστούμε όλους τους πόρους με όλες τις χώρες του κόσμου (ναι και με το Σουδάν), χωρίς σύνορα.

Μιλάμε για παγκοσμιοποίηση όπου πάλι τα ίδια άτομα θα καθορίζουν τις τύχες μας και μάλιστα ευκολότερα.

Οι ίδιοι που έχουν στα χέρια τους το τραπεζικό σύστημα σήμερα.

Μάλιστα αυτό επιδιώκουν όπως είδαμε σε προηγούμενο ποστ.

Ούτε δημοκρατία έχουμε. Από τη στιγμή που βλέπεις τη βουλευτική θέση να γίνεται κληρονομική και να πρέπει να πληρώσεις πολλά για να την αποκτήσεις, πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχει. Πως θα εκπροσωπήσει εμένα ένας ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του; Πως θα καταλάβει τα άγχη μου και την καθημερινότητά μου; Δεν μπορεί. Απλά.

+1

ακόμα να προσθέσω οτι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει διαχωρισμό εξουσιών, αφού η εκτελεστική και η νομοθετική ασκούνται απο την κυβέρνηση αποκλειστεικα!

Στο Σύνταγμα ακόμα και τώρα έχει κόσμο... ίσως να είναι κάτι το οποίο δεν θα περάσει γρήγορα...? δεν ξέρω...

Υπάρχει κάμερα που δείχνει live τι γίνεται στο Σύνταγμα...

http://mfile.akamai.com/61609/live/reflector:50061.asx?prop=e

Αυτό είναι ένα άρθρο ενός Αμερικανού φοιτητή που ζει στην Ελλάδα και νομίζω έχει αξία να διαβάσει κανείς, πώς βλέπουν τα μάτια του την κατάσταση αυτή...

Παραθέτω 2 ατάκες...

Dangerous? I don't know. There was also an old man, a kafetzis , strolling though the crowd with full tray of coffee, selling frappe to the rioters. Frappe , Greek iced coffee, to the rioters. And yes, people were coming up to him politely, paying for coffee, and then going back their business. What kind of riot has a coffee vendor?!
Yes, the rocks and firebombs are real. But if that man is still walking the streets selling frappe, I wouldn't be too worried.

Με αφορμή την "παραποίηση" του Ισοκράτη που συζητήθηκε λίγες σελίδες πίσω, θα ήθελα να παραθέσω αυτό:

2312732196_8742a42025.jpg?v=0

Οι φιλόσοφοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τον κόσμο με διάφορους τρόπους. Σκοπός όμως είναι να τον αλλάξουμε Μαρξ

(από τον τοίχο του ιστορικού πανεπιστημίου του humboldt στο Βερολίνο)

Αυτό είναι ένα άρθρο ενός Αμερικανού φοιτητή που ζει στην Ελλάδα και νομίζω έχει αξία να διαβάσει κανείς, πώς βλέπουν τα μάτια του την κατάσταση αυτή...

Παραθέτω 2 ατάκες...

καταστημα απεναντι απο ελληνικο Πανεπιστημιο ειχε αναρτησει ταμπελα με προσφορα στα κεφτεδακια ειδικα για τους καταληψιες.

Δεν κανω καθολου πλακα.

"οι αναρχικοι εδιωξαν τους εμπορους ναρκωτικων απο τα εξαρχεια"

δεν ξερω αν το ειχες παρει πρεφα,αν κυκλοφορεις καθολου στην περιοχη.

αλλα οι κακοι "αναρχικοι" ειχαν κανει μεγαλες προσπαθειες για να μεινουν τα ναρκωτικα εξω απο την πλατεια ,μιας και εκει εκαναν μια ατυπη καταληψη.

ουτε αυτο σας αρεσει?

και νταξει μην κοροιδευομαστε ,10 φατσες ειναι οι "βαρωνοι" στην αθηνα,τι δγιαολο ,δεν τους εμαθαν ακομα?

δεν ξερω αν το ειχες παρει πρεφα,αν κυκλοφορεις καθολου στην περιοχη.

αλλα οι κακοι "αναρχικοι" ειχαν κανει μεγαλες προσπαθειες για να μεινουν τα ναρκωτικα εξω απο την πλατεια ,μιας και εκει εκαναν μια ατυπη καταληψη.

μενω αρκετα κοντα.Δεν το ξερα παντως οτι προβαλλεται ΅΅ασυλο΅΅ και εναντιον εμπορων ηρωινης και φοβουνται τις καταληψεις κλπ:hehe:.Αλλα αυτο για τις προσπαθειες μου ακουγεται ενδιαφερον και θα με ενδιεφερε να πληροφορηθω περαιτερω(εαν βεβαια υφισταται και εκτος αυτοκολλητων σε δρομους).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.