Jump to content

Θάνατος 15χρονού και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

HotPeanut

Recommended Posts

• Replies 1,8k
  • Created
  • Last Reply

Ναι αυτό, το έστηλε ο Ομπάμα. lol

Πάντως ότι λένε τα γυαλιά κολύμβησης (τα μπλε). Μπαμ κάνουν ότι είναι καραγκιοζάκος.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι... Άν πυροβολήσει κάποιος από τα 5 μέτρα κάποιον άλλο στο στήθος με το όπλο που χρησιμοποίησε ο "κακός αστυνομικός" η σφαίρα θα μείνει στο σώμα του θύματος ή θα το διαπεράσει; Ας απαντήσει κάποιος αν ξέρει.

τα πιστολια που χρησιμοποιουν οι αστυνομικοι ειναι γνωστα οτι ειναι "σχετικα" αδυναμα.

Δεν ειναι Desert Eagle πχ.

απο τα 20 μετρα πχ που πυροβολησε ο συγκεκριμενος θα υπηρχε εξοδος της σφαιρας αν δεν ειχε χτυπησει στο σπονδυλο του παιδιου.

σε κοντινοτερη αποσταση ,τα 5 που λες ναι θα υπαρχει σημειο εξοδου και ας παρεμβαλετε σπονδυλος/κοκαλα.

desert eagle θα σου αφηνε τρυπα που θα εβλεπες απο μεσα της...

Νομιζω οτι εχει σχεση με το διαμετρημα της σφαιρας , πχ το ΝΑΤΟ που εχει 5.62 δε μπορει να σε περασει και διαλυεται μεσα σου προκαλοντας πολυ μεγαλυτερη ζημια απο ενα 7.62 που απλα σε περναει

Νομιζω οτι εχει σχεση με το διαμετρημα της σφαιρας , πχ το ΝΑΤΟ που εχει 5.62 δε μπορει να σε περασει και διαλυεται μεσα σου προκαλοντας πολυ μεγαλυτερη ζημια απο ενα 7.62 που απλα σε περναει

το 5.56 δεν υπαρχει σε πιστολι(απ οσο ξερω τουλαχιστον)

συνηθως αστυνομικοι εχουν .45 .38 και 9mm.τα 2 τελευταια για να πεθανεις ακαριαια πρεπει να σε πετυχουν κεφαλι η καρδια.

εχει σχεση διαμετρημα,μαζα,ταχυτητα και τυπος κεφαλης.

αυτοι ειναι ασφαλητες οι οποιοι δισεισδυουν στις πορειες,σπανε κανονικοτατα,και μετα μπουζουριαζουν τους "αναρχικους".

και ναι εχουμε taser στην ελλαδα.

ok...

taser γιατι δεν εχω δει ποτε; Τα χουμε σε κανα συρτατι να μαζευουν σκονη;;

εγω εχω δει ,ειδικα σε αστυνομικους που περιφρουρουν "πολιτικα προσωπα"

πχ φιλοθεη που μενω @ αθενς και εχει γυρω γυρω κατοικιες απο πρεσβειες κλπ. εχουν και taser.

και φιλος που ειναι στρατο αξιωματικος ,εχουν....

(αλλα να μου πεις εκεινοι εχουν και ληγμενα φιλτρα στις αντισφιξωγωνες μασκες,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)

αστυνομικός είσαι ; :p

:hehe:

εγω εχω δει ,ειδικα σε αστυνομικους που περιφρουρουν "πολιτικα προσωπα"

πχ φιλοθεη που μενω @ αθενς και εχει γυρω γυρω κατοικιες απο πρεσβειες κλπ. εχουν και taser.

και φιλος που ειναι στρατο αξιωματικος ,εχουν....

(αλλα να μου πεις εκεινοι εχουν και ληγμενα φιλτρα στις αντισφιξωγωνες μασκες,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)

δεν ξερω αν απο τειζερ μπορεις να παθεις κατι σοβαρο, αλλα μου φαινεται καλη λυση.μπαμ κατω μεσα, νο ντραμα.

Στην αμερική σκούζουν για τα τάζερς, όπως σκούζουμε εδώ για τα όπλα. Έχει καταγραφεί και θάνατος ανθρώπου από αυτά.

Έχει κυρίως να κάνει με την κινητική ενέργεια του βλήματος(για στάνταρ βλήματα πάντα, αν είναι flathead κτλπ άλλη φάση).

Στα πιστόλια η κινητική ενέργεια είναι πολύ μικρότερη από αυτή ενός τουφεκίου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πιστόλια(παραδόξως) να δημιουργούν πολύ χειρότερα τραύματα σε κοντινές αποστάσεις από ότι ένα τουφέκιο εφόδου.

Για παράδειγμα εάν πυροβολήσεις κάποιον στο κεφάλι με ένα πιστόλι από τα 50 μέτρα το βλήμα πιθανότατα θα αλλάξει κατεύθυνση(αφού εισέλθει στο σώμα) επειδή θα χάσει κάποια από την ήδη χαμηλή κινητική ενέργεια λόγο πρόσκρουσης και υπάρχει ακόμα και περίπτωση να θρυμματιστεί και να προκαλέσει ακόμα χειρότερα τραύματα, όπως να ανοίξει ένα μεγάλο μέρος του κρανίου.

Από την άλλη ένα βλήμα τουφεκίου με μεγάλη αρχική ταχύτητα (που σημαίνει χοντρικά και μεγάλη κινητική ενέργεια) θα διαπεράσει το σώμα με "σχετική" ευκολία χωρίς να παρεκλίνει "πολύ" της πορείας της.

Που τα έμαθα αυτά?

Ιατροδικαστής ξάδερφος :p

Η σφαίρα άλλωστε πέραν από την ευθύβολη κίνηση έχει και περιστροφική, η οποία είναι τόσο γύρω από τον εαυτό της όσο και μια φυγόκεντρη κίνηση τύπου σπιράλ που όμως σε μερικά μέτρα η απόκλιση αυτή είναι απειροελάχιστη. Εξ'επαφής , όλα τα όπλα διαπερνούν, σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ίσως είναι κάνουν μεγαλύτερη ζημιά για τα ίδια δεδομένα σημεία χτυπήματος. Στα τουφέκια, μπορεί στα 30 μέτρα να σε διαπεράσει και να την βγάλεις(αν τη φας φυσικά σε μη ζωτικό όργανο), στα 100+ μέτρα όμως αν τη φας σου ανοίγει τρύπαρα λόγω και των άλλων φυγόκεντρων δυνάμεων.

καλα εδω φτασαμε να βγαλει ο μωραιτης ανακοινωση για τις μαλακιες του κουγια...

η βαλλιστικη τι λεει ρε παιδες; ακουγεται οτι χτυπησε σε μπαλκονι ή καμια κολωνα....

ο Πασχος Μανδραβελης για αλλη μια φορα :

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=103556&cid=1012&bc=1012&lsc=1

θα μου κακοφανεί να τον φάνε κι αυτόν για τις αλήθειες που λέει και να μην τον ξαναδούμε να βγαίνει στην τηλεόραση και να πει τη γνώμη του.:secret:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.