Jump to content

Θάνατος 15χρονού και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

HotPeanut

Recommended Posts

• Replies 1,8k
  • Created
  • Last Reply
Άκουσα ότι το βλήμα έχει σημαντική πλάγια παραμόρφωση από τη μία πλευρά. Όμως τώρα ποιός να τολμήσει να μιλήσει για εξοστρακισμό; :suicide:

Πού το άκουσες αυτό ? Άκουσες και για τη βαλλιστική έκθεση τίποτε?

Στα κανάλια έχει αρχίσει ήδη χορός για επερχόνενες εκλογές....

Ετυχε να μιλησω χτες με καποιον απο την αστυνομια που ξερει πολυ καλα απο οπλα και ειπε ο δεν μπορει να υπαρξει εξοστρακισμος. Απλα δεν γινεται λογω του τροπου που ειναι κατασκευασμενη η σφαιρα.

Μου εστειλαν το παρακατω κειμενο σημερα. Το παραθετω και εδω...

Άκου τι μου' λεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου, να καταλάβεις. Όλα τα' καμε καλά ο Αλλάχ, μου' λεγε, όλα, μα μια μέρα βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά και έπλασε το Ρωμιό∙ μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε∙ είχε ένα μάτι, ο αφιλότιμος, που τρυπούσε ατσάλι. «Τί να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα∙ ας πιάσω τώρα να κάμω τον Τούρκο, να σφάξει το Ρωμιό, να βρει ο κόσμος την ησυχία του». Έπιασε το λοιπόν μέλι και μπαρούτι, τα μάλαξε καλά καλά, έφτιασε τον Τούρκο. Κι' ευτύς, χωρίς να χασομεράει, βάνει σ' ένα ταψί τον Τούρκο και το Ρωμιό να παλέψουν. Πάλευαν, πάλευαν, από το πρωί ως το βράδυ, κανένας δεν έριχνε κάτω τον άλλο∙ μα ευτύς, ως σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος ο Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος!

«Ο διάολος να με πάρει, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα πάλι∙ τούτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο, πάνε οι κόποι μου χαμένοι... Τί να κάμω;» Όλη νύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης∙ μα το πρωί, πετάχτηκε απάνω και χτύπησε τις χερούκλες του: «Βρήκα! βρήκα!» φώναξε∙ έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά, και έφτιαξε έναν άλλο Ρωμιό, και τους έβαλε στο ταψί να παλέψουν. Άρχισε το πάλεμα∙ τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος∙ μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος... Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξανάπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν... Κι' ακόμα παλεύουν! Κι' έτσι ο κόσμος, Μπραϊμάκι μου, βρήκε την ησυχία του».

*Απόσπασμα από το «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη

Ένας απλώς ανίκανος μπάτσος και ένα παιδί με δύσκολη εφηβεία. Αυτό είναι, έτσι απλά. Τις πταιει;

Ένας ανίκανος εποχικός κάτι... ειδικός φρουρός των 700 κάτι ευρώ έκανε μια λάθος επιλογή: Νευρίασε την στιγμή που δεν έπρεπε , που δεν είχε το δικαίωμα η την πολυτέλεια αν θέλετε να νευριάσει. Μα αν δεν ήταν βλάκας θα γίνονταν «ειδικός φρουρός»; Μόνο και μόνο ο τίτλος αποδεικνύει ότι κάποιοι τον εφεύραν για να παραμυθιάσουν κάποιους συμπολίτες μας «χαμηλού βεληνεκούς» ώστε να τους αναθέσουν την «βρώμικη δουλεία». Ούτε καν μπάτσος ... «ειδικός φρουρός». Αν δεν ήταν «περιορισμένου διαμετρήματος» άνθρωπος θα δέχονταν να πληρώνεται 700 κάτι Ε και να υπηρετεί κάθε μέρα μέσα στο παρανάλωμα του πυρός ;

Ποιος φταίει ... Εμείς!!!

Σε 17 χρόνια δημοσιογραφικής δουλειάς έχω δει διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες μέχρι και για την ....καρέτα - καρέτα. Καμιά όμως για την βελτίωση του επίπεδου της Ελληνικής Αστυνομίας! Γιατί ; Γιατί η αστυνομία εμπίπτει στο : «Μακριά από τον κ... κι όπου θέλει ας είναι...

Ένα 15χρονο παΐδι με δύσκολη εφηβεία Σάββατο βράδυ αντί να πάει για ποτό σε κάποιο κλαμπ με φίλους του για να «κυνηγήσουν» τις συμμαθήτριες τους πάει βόλτα στα Εξάρχεια, την πιο υποβαθμισμένη ίσως, μετά τα έργα στο Γκάζι, περιοχή των Αθηνών. Και απελευθερώνοντας την οργή που έχει μέσα του από την ανούσια μέχρι τώρα ζωή του διαπληκτίζεται με δυο «ειδικούς φρουρούς».

Παλιά στο Πασαλιμάνι παίρναμε τα παπιά των μεγαλυτέρων για καμιά μικρή βόλτα και όταν εμφανίζονταν περιπολικό τρέχαμε να μας καταπιεί η γη. Πως μετά από είκοσι περίπου χρόνια η ελληνική κοινωνία παράγει 15χρονους που έχουν τόση απόγνωση και οργή συσσωρευμένη μέσα τους που διαπληκτίζονται με περιπολικά μες το Σαββατόβραδο;

Ποιος φταίει; Εμείς!!!

Εγκλωβίσαμε την νέα γενιά μέσα σε φροντιστήρια, ανύπαρκτα πανεπιστήμια, ξένες γλώσσες, πιάνο ,μουσική και 9 ώρες μάθημα και δραστηριότητες στου «Μοραΐτη» ώστε να πιάσουν ανύπαρκτους και ανούσιους στόχους γιατί πολύ απλά δεν έχουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε μαζί τους και να τους αναθρέψουμε σωστά. Και μετά τους «παρκάραμε» στον καναπέ με το playstation και δεν πρόλαβαν ποτέ να πάνε βόλτα με ένα παπάκι χωρίς δίπλωμα...

Και μοιραία ένα «βράδυ Σαββάτου» οι δυο τους συναντήθηκαν σε ένα στενό τον Εξαρχείων και αποφάσισαν ο ένας να καλύψει το κενό του άλλου...

Η μοναξιά της εφηβείας (τους) αναμετρήθηκε με την «βλακεία» της ωριμότητας (μας). «Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξανάπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν... Κι' ακόμα παλεύουν!»

Είμαι στη δουλειά, δε μπορώ να γράψω πολλά.

Διαφωνώ ριζικά με την παρουσιάση των Εξαρχείων ως τόπο που μπορεί να δικαιολογήσει, αιτιολογήσει αυτό που έγινε. Στη θέση του θα μπορούσα να είμαι εγώ, στατιστικά πιο εύκολο αφού αντί για 15-16 είμαι 25-26 και έχω περάσει περισσότερο καιρό στη ομώνυμη περιοχή.

Στο μυαλό μου έχω συνδιάσει τα Εξάρχεια, με το Πολυτεχνείο, την τεχνολογία (Στουρνάρη), τους φίλους από την Αρχιτεκτονική, τις λογικές τιμές στα καφενειο-μπαράκια που δεν απαιτούν κοστουμο-ντύσιμο και 300ευρω (= μπουκάλι-τραπέζι) για να περάσεις καλά και διάφορα άλλα.

Μπάτσοι υπάρχουν πάντα στα Εξάρχεια, ποιο άβατο παρουσιάζουν στα media, προσπαθούν να αναγάγουν τη μάχη σε Εξάρχεια vs Κόσμος,Κράτος κτλπ. Δεν έχω ζήσει τα 'άγρια' Εξάρχεια του παρελθόντος, π.χ. στη πλατεία μια χαρά trendy μπαράκια έχει

Σίγουρα έχουν γίνει διάφορα σκηνικά, λογομαχίες με ματατζίδες-φρουρούς γωνιών αλλά δε μπορώ να φτάσω στο σημείο να φανταστώ ότι ένα παιδάκι απείλησε τόσο πολύ τον αλεξιπτωστή-special forces-weapon expert-sharpshooter-1st class cop για να τον πυροβολήσει. Οπότε εκφράσεις του στυλ, πήγαινε γυρεύοντας ή καλά του έκανε μου ακούγονται αστείες τραγικές.

Εγώ έχω απλά μια σκέψη.

Μπορούν να βγούν και να μας πούν τουλάχιστο τον λόγο και τα αιτήματά τους για αυτόν τον χαμό?

Να μας πούνε γιατί τα σπάνε.Σε τι εναντιώνονται και τι αλλαγές θέλουν.Τότε θα είμαι και γώ μαζί τους και θα κατέβω και γώ στην πορεία και θα πετάξω την πέτρα μου στον παυλόπουλο.

.

γιατι εχουν ψυχολογικα προβληματα.

κυριολεκτικα.

το γουσταρουν και τις φωτιες και κυριως το ξυλο με τους μπατσους.

και απο την αλλη φυσικα οι μπατσοι και οι ματατζηδες γουσταρουν να βαρανε και να κηνυγανε,γι αυτο αλλωστε πηγαν εκει

και οι 2 ειναι αρρωστοι.

και δύο links που έχω κρατήσει από χθες βράδυ:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11822&subid=2&tag=8777&pubid=1982754

http://www.skai.gr/master_story.php?id=103151

α και θυμίστε μου λίγο που επεσε η ιδέα για τη δημιουργία του thelab...

χθες το βραδυ αγ.δημητριου με εθνικης αμυνης, ο magicman μαζι με φιλο παει να παρει μια κοπελα απο τον απεναντι δρομο. στην μια γωνια ματατζηδες, κατω στην αμυνης απο την πλαινη πορτα του απθ πετανε φωτοβολιδες και μολοτοφ, οι ματατζηδες τους κοιταγανε και ριχνανε που και που κανα δακρυγονο.

ρωταω τον ματατζη να περασουμε απεναντι ή θα φαμε καμια? λεει, παρε φορα και τρεχα οσο ποιο γρηγορα μπορεις γιατι θα σας περασουν για εμας. περναμε τρεχοντας και πισω στσ 2 μετρα απο μενα σκαει μια φωτοβολιδα! :no:

Όταν δεν ξέρεις τι ζητάς μην περιμένεις να πάρεις τπτ εκτός απ το μακρύτερο.

Και όσοι το παρομοιάζουν με την κατάσταση του πολυτεχνείου.... είναι το λιγότερο μπετά.

Τότε ξέραν για ποιο λόγο γινόντουσαν όλα,ξέραν τη ήθελαν για αυτό και το κατάφεραν.

Η παρομοίωση με τη κατάσταση του πολυτεχνείου έγινε όταν μερικοί είπαν ότι θέλουν να ακουστούν οι ερπύστριες. Δεν μοιάζει ωστόσο, προς θεού, αλλά να μη καταλήξουμε να πάει να με μοιάσει, τότε η πολιτική κατάσταση οδήγησε σε ότι οδήγησε. Τώρα δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε πως έχουμε από τις καλύτερες διακυβερνήσεις,δεν τα προκάλεσε όλα μια δολοφονία, αλλά απέχουμε από τις μαύρες μέρες του 73 αρκετά. Επίσης, ξέρουν τι ζητάνε και τα καταφέρανε εν μέρει. Θέλουν μέσα από τις στάχτες της κοινωνίας να αναδειχθεί μια καινούργια, θέλουν να πλήξουν τη πλουτοκρατία. Με την ανοχή ή την αδυναμία της αστυνομίας καταφέραν σοβαρό πλήγμα.

Η παρομοίωση με τη κατάσταση του πολυτεχνείου έγινε όταν μερικοί είπαν ότι θέλουν να ακουστούν οι ερπύστριες. Δεν μοιάζει ωστόσο, προς θεού, αλλά να μη καταλήξουμε να πάει να με μοιάσει, τότε η πολιτική κατάσταση οδήγησε σε ότι οδήγησε. Τώρα δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε πως έχουμε από τις καλύτερες διακυβερνήσεις,δεν τα προκάλεσε όλα μια δολοφονία, αλλά απέχουμε από τις μαύρες μέρες του 73 αρκετά. Επίσης, ξέρουν τι ζητάνε και τα καταφέρανε εν μέρει. Θέλουν μέσα από τις στάχτες της κοινωνίας να αναδειχθεί μια καινούργια, θέλουν να πλήξουν τη πλουτοκρατία. Με την ανοχή ή την αδυναμία της αστυνομίας καταφέραν σοβαρό πλήγμα.

Ποιο το ζητάνε αυτό ρε ΓΙώργο τα καλόπαιδα που αφοσιώθηκαν στα πλιάτσικα χθες ....

Τα βολεμένα που τα τους προσφέρει όλα ο μπαμπάς και η μαμά?

Αυτά που θα πάνε 25 για να πιάσουν την πρώτη τους δουλειά?

Τι να πω...

Ποιο το ζητάνε αυτό ρε ΓΙώργο τα καλόπαιδα που αφοσιώθηκαν στα πλιάτσικα χθες ....

Τα βολεμένα που τα τους προσφέρει όλα ο μπαμπάς και η μαμά?

Αυτά που θα πάνε 25 για να πιάσουν την πρώτη τους δουλειά?

Τι να πω...

Ό,τι και αν είναι, το αποτέλεσμα λέει ότι καταφέραν το σκοπό τους , κάψανε τη μισή Ελλάδα και αυτό τους δίνει θάρρος(θράσος για εμάς) να συνεχίσουν και να τραβήξουν μαζί τους ακόμη περισσότερο κόσμο. Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες. Και όπως και να το κάνουμε, δεν είναι λίγοι. Αν είναι λίγοι, δε θα τους είχανε πιάσει, ή τους αφήνουν για πολιτική εκμπετάλλευση, ή η Αστυνομία είναι ανίκανη να προσφέρει το έργο της με σωστό τρόπο?

@ felix: Δεν άκουσα κάτι άλλο, μόν αυτό έπιασε τ' αυτί μου. Σήμερα θα βγει το συμπέρασμα, λογικά.

@Kostas007: Κι εμένα θα μου άρεζε να παίζω κυνηγητό με τους "μπάτσους" το βράδυ πετώντας φωτοβολίδες και πέτρες, αρκεί να μην καταστρέφονταν περιουσίες και να μην κινδύνευαν ζωές. Για το χαβαλέ όπως λες. Μάλλον είμαι κι εγώ ένα κλασσικό κακομαθημένο. Έχω όμως ψυχολογικά προβλήματα ή απλώς έχω πολύ περισσευούμενη ενέργεια που δεν μπόρώ να τη διοχετεύσω αλλού διότι δεν έχω χρόνο ή όρεξη..;

εριξα μια ματια στην ΝΕΤ ...γινονται διαδηλωσεις και στην Γερμανια με στοχο τα ελληνικα προξενεια.Αλλα ας ριξει κανεις μια ματια στα μετρα ασφαλειας πουχουν παρει οι Γερμανοι για να προστατεψουν τα ξενα προξενεια :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

@ felix: Δεν άκουσα κάτι άλλο, μόν αυτό έπιασε τ' αυτί μου. Σήμερα θα βγει το συμπέρασμα, λογικά.

@Kostas007: Κι εμένα θα μου άρεζε να παίζω κυνηγητό με τους "μπάτσους" το βράδυ πετώντας φωτοβολίδες και πέτρες, αρκεί να μην καταστρέφονταν περιουσίες και να μην κινδύνευαν ζωές. Για το χαβαλέ όπως λες. Μάλλον είμαι κι εγώ ένα κλασσικό κακομαθημένο. Έχω όμως ψυχολογικά προβλήματα ή απλώς έχω πολύ περισσευούμενη ενέργεια που δεν μπόρώ να τη διοχετεύσω αλλού διότι δεν έχω χρόνο ή όρεξη..;

δε δικαιολογησα κανεναν,απλα υπεθεσα τι προβλημα εχουν και τα σπανε.

Παλι επεισοδια στο Συνταγμα ... και μου αρεσει που με ρωτησαν το πρωι γιατι δεν ηρθα στην δουλεια (Σκουφα στο υψος Ασκληπιου δουλευω, 2 δρομους πανω απο την Ακαδημιας)

Μολις πεσει το σκοταδι θα γινει χαμος παλι ...μακαρι να ΜΗΝ γινει αλλα δυσκολο ...

οι εργαζόμενοι του πλαισίου και γενικά των καταστημάτων που καταστράφηκαν ολοσχερώς τι θα γίνουν?

δε νομιζω να εχουν σχεση με το τι επαθαν τα μαγαζια.

ισα ισα που θα τα φτιαξουν και θα βγαλουν τα σπασμενα σε μια βδομαδα.

dark22 Τώρα ερώτηση είναι αυτή, τέτοιες ώρες?

δεν σε πιάνω...

απλά ρωτάω αν θα αποροφηθούν από τα υπόλοιπα καταστήματα της επιχείρισης...

από όσο ξέρω αν το μπετό καεί δεν επισκευάζετε αλλά θέλει γκρέμισμα, και χτίσιμο από την αρχή...

αυτοί που δούλευαν εκεί και λογικά αρκετοί θα είναι και μέλη του φόρουμ τι θα γίνουν?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.