Jump to content

Θάνατος 15χρονού και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

HotPeanut

Recommended Posts

δυστυχως δεν μπορω να σκεφτω οποιονδηποτε τροπο με τον οποιο η παρουσια καμερων θα απετρεπε τους βανδανους απο τις εκδηλωσεις....συμπαραστασης στην οικογενεια του πιτσιρικα.

αμα σου ρθει καμια ιδεα ριξτη

• Replies 1,8k
  • Created
  • Last Reply

Πριν φτασουμε στις συγχρονες καμερες που ειναι σχετικα φθηνες,τη δουλεια αυτη εκαναν οι χαφιεδες,αν σας λεει κατι αυτο...

Κι αν δεν σου "αρεσε" η κατασταση ως ειχε,για να μην ταλαιπωρησε βρε αδερφε,σε εστελναν διακοπες σε εξωτικο νησι

σκεπτόμενος τελείως πρόχειρα μου έρχονται δύο περιπτώσεις στο μυαλό

1) είσαι πολύ τυχερός και σου κάθεται κάποιος χωρίς κουκούλα ή κράνος

2)τσιμπάς 5-6 και μετά τους ταυτοποιείς με βάση το υλικό της κάμερας.

σκεπτόμενος τελείως πρόχειρα μου έρχονται δύο περιπτώσεις στο μυαλό

1) είσαι πολύ τυχερός και σου κάθεται κάποιος χωρίς κουκούλα ή κράνος

2)τσιμπάς 5-6 και μετά τους ταυτοποιείς με βάση το υλικό της κάμερας.

Eπειδη ακριβως σκεφτεσαι προχειρα

Ψαξ το λίγο μονος σου πρωτα

Αν ειναι ευκολο να απαγγελθει κατηγορια στο δραστη με βαση την καμερα. Για τεχνικους πρακτικους και νομικους λόγους

Αν οι καμερες απετρεψαν το εγκλημα στους δρομους και στους δημοσιους χωρους και σε τι ποσοστα

Ποσα εκατομυρια $$$ παιζονται

Τι αλλους σκοπους εξυπηρετουν.

ειδικα τα 3 τελευταια....

και μην σκεφτεσαι προχειρα δεν κανει καλο.

από test account στο facebook (τεστ είπα, δεν είμαι διχασμένη προσωπικότητα :p) διαβάζω το εξής σε ένα group και με αυτό σας καληνυχτώ:

Αλεξανδρε να αναπαυεσαι δικαιωμενος γιατι να εισαι σιγουρος οτι δεν θα ξεχαστεις........ο θανατος σου θα γινει αφορμη για να

τους δωσουμε να καταλαβουν οτι ειμαστε εδω..νεοι,φοιτητες,αλλα ακομα και μεγαλοι ανθρωποι και ολοκληρες οικογενειες

και αν χρειαστει να καψουμε την ελλαδα ολη για να το αποδειξουμε,θα το κανουμε....

αν πιστεύουν και άλλοι έστω και το 1/10 αυτής της φράσης δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα..

Αν ήμουν αστυνομικός πάντως και έβλεπα έναν 15άχρονο, να έρχεται κατά πάνω μου με μολότοφ ή ότι άλλο με σαφή πρόθεση να με βλάψει ( για να μην πω τίποτα πιο βαρύ) θα το πυροβολούσα.

Δεν είναι σωφρον να δικαιολογεί η ηλικία πράξεις κατά της ζωής και της σωματικής ακαιρεότητας.

Οι αστυνομικοί είναι επαγγελματίες, όχι καουμπόι.

Αν θέλουν να πιάσουν τους αναρχικούς, ας δώσουν εντολή από την κυβέρνηση να το κάνουν έστω και δια της βίας και οι αστυνομικοί υπακούοντας θα το κάνουν.

ΕΔΙΤ:Κάτι άκουσα ότι το διάτρημα της σφαίρας στο σώμα του παιδιού είχε φορά από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή το πίθανότερο είναι να τον πυροβόλησε απευθείας. Γνωρίζετε εσείς κάτι;

Αν ειναι ευκολο να απαγγελθει κατηγορια στο δραστη με βαση την καμερα. Για τεχνικους πρακτικους και νομικους λόγους

Εδώ ούτε στο ποδόσφαιρο με τις 30 κάμερες σε μια εικόνα δεν ξεκαθαρίζουν τη φάση :pleasantry:

Οι αστυνομικοί είναι επαγγελματίες, όχι καουμπόι.

Αν θέλουν να πιάσουν τους αναρχικούς, ας δώσουν εντολή από την κυβέρνηση να το κάνουν έστω και δια της βίας και οι αστυνομικοί υπακούοντας θα το κάνουν.

Μα δε θέλουν απλό είναι, καλύτερα έχουν οι κυβερνώντες να καεί όλη η Ελλάδα για να στρέψει τη κοινή γνώμη εναντίον των διαδηλωτών και υπέρ της κυβέρνησης για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος. Ότι επιχείρηση κάνει η αστυνομία την κάνει εναντίον των πιο αδύναμων διαδηλωτών, έτσι για να λένε ότι κάνουν και κάτι.

αν πιστεύουν και άλλοι έστω και το 1/10 αυτής της φράσης δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα..

Μήπως να σε προβληματίσει όμως περισσότερο το γεγονός γιατί μερικοί το πιστεύουν αυτό?Μήπως βλέπουν κάτι που δε βλέπεις?Κάτι σάπιο που δε διορθώνεται?Δε συμφωνώ με την άποψη αυτή βέβαια προσωπικά, αλλά ανησυχώ μήπως οι σάπιες καταστάσεις δε διορθώνονται.

στο 3ο τουλαχιστον δεν ειναι τοσο τραγικα δυσκολο,ειδικα με καποια νομοθετικη προσαρμογη..ουτε ολα μπλοκαρουν στα δικαιωματα του κουκουλοφορου στην ιδιωτικοτητα'παιζει ΑΠΠΔ¨'πως ειναι και οι γνωστες ταμπελες για εγκληματα κατα της ζωης και της ιδιοκτησιας?.φυσικα και δεν θα χρησιμοποιηθει το υλικο για αποδειξη οτι πεταξε μια γοπα στο δρομο η οτι αεριστηκε δυνατα ...και εχει τυχει σε αλλες περιστασεις (o τυπος γκαζωνει με το γκομενακι,τον παιρνει φωτο η καμερα,ερχεται φωτο στο σπιτι για προστιμο,η συζυγος βλεπει την φωτο,ο τυπος τρωει παντοφλα,προσφευγει στην ΑΠΠΔ και παιρνει κ αποζημιωση)...αλλα για εγκληματα ειναι σχετικα πιο ευκολα τα πραγματα...

Ουτε ειναι αναγκη να μπουν καμερες παντου και να λειτουργουν συνεχως...Μια σε κανα προαυλιο πανεπιστημιου και να κοιταει προς τα εξω πχ...

τωρα βεβαια εχω ακουσει την στατιστικη για την μηδενικη αποτροπη στην οποια οδηγησαν οι καμερες,αλλα τουλαχιστον μεσα απο μια διαδικασια (φανταζομαι) θα ξερεις απο ποιον να γυρεψεις αποζημιωση και δεν θα βριζεις την μαυρη σου την τυχη.Οποτε κατασταλτικα τουλαχιστον κατι θα βοηθησουν.

ενδιαφερων ο κωδικας δεοντολογιας στο λινκακι αλλα δεν ειδα να λεει κατι διαφορετικο απο αυτο που ειχα παραθεσει στις πρωτες σελιδες... (απλα το αρθρο του ΠΚ ειναι που ισχυει για ολους,δηλ και για ιδιωτες )

Tsakonas ... ασχετο

.......

Τουλαχιστον να κανουν ΜΙΑ ενεργεια προς αυτη την κατευθυνση....αλλα δεν τους φτανει ο χρονος...

στο μυαλό τους εχουν φωτογραφικους νομους..πως θα αυξησουν τους ήδη τεραστιους μισθους Νομικων και βουλευτων..πως θα αντλησουν περισσοτερο δημοσιο πλουτο...

..πως θα στησουν καμια κομπινα....και πως θα την καλυψουν μετα....γνωστα πραγματα.

δηλαδή και ιδιοφυιες να ειναι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.

.........

όταν εγραφα αυτό το σεντονι...σαφως και δεν εννουσα ΟΛΟΥΣ τους νομικους τους δικηγορους κτλ.

Ξερεις που αναφερώμουν...στους παρα υπουργους νομικους συμβουλους...διαφθερμενους εισαγγελεις

και γενικα σε αυτους που δεν βλέπουν ηλιο...για αυτους που ο πολιτης ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

δεν κατηγοριοποιώ, δεν βαζω ταμπελες...

ΟΤΙ μετρα καταστολής και να επιλεγουν τα ιδια και τα ιδια θα συμβαινουν

αν δεν συνειδητοποιήσετε οτι οι ευθυνες ειναι πολιτικες και βαθυτερα δικες μας

θα φοβαστε να κυκλοφορησετε... στους δρομους...θα φοβαστε για τις περιουσιες σας..

θα φοβαστε να αντιδρασετε....

το πρβλημα δεν ειναι ο καλος/κακος "μπατσος" και ο καλος/κακος ταραξιας....

θυματα ειναι και τα 2

Αυτό που με προβληματίζει είναι το ότι αρκετοί θεωρείτε δεδομένη την κατάσταση και βιάζεστε να διαλέξετε θέσεις...

Δεν σας απασχολούν τα αίτια που οδήγησαν τον αστυνομικό να τραβήξει τη σκανδάλη και το παλικάρι στο θάνατο? Σας απασχολούν όταν τρώτε χαζεύοντας τηλεόραση ή στην γρήγορη πρωινή ματιά στις εφημερίδες/net ?? και μετά πίσω στα δικά μας... σωστά?

Αν ήταν το δικό μου αυτοκίνητο/μαγαζί που καιγόταν ίσως να ζήταγα και εγώ δικαίωση, 3 νεαροί νεκροί από σφαίρες/γκλοπ πιστεύω είναι καλά...

Αν ήταν το δικό μου παιδί που σκοτώθηκε θα ζήταγα δικαιοσύνη από αυτούς που το εκτέλεσαν και θα έπρεπε να ζήσω με το βάρος που όλοι εσείς ευγενικά μου φορτώσατε... δικό μου το λάθος που το παιδί μου βρέθηκε εκεί...

Μας έχουν τόσο πολύ στριμώξει/τρομάξει με αποτέλεσμα να έχουμε αναπτύξει μία ιδιαίτερη ανάγκη για προστασία από πάσης φύσεως κινδύνους(είτε πραγματικούς, είτε φανταστικούς). Με χαρά θα πληρώσουμε το "χαράτσι" για νέες κάμερες και μεθόδους αστυφύλαξης. Οι προυποθέσεις προκειμένου να νιώθουμε ανασφαλείς έχουν τηρηθεί:

ανεργία, φτώχεια, μετανάστες, media και σωρό άλλα. Αν καταφέρεις και σκέφτεσαι έστω και λίγο καθαρά μετά από όλα αυτά θα σου προσθέσω και το remake των Εξαρχείων.

Ξύπνα έλληνα του "σπιτιού, εξοχικού, αυτοκίνητου" και κατάλαβε ότι έχεις δύναμη στα χέρια σου... δύναμη που έμαθες να χαραμίζεις στις εκλογές και ευθύνες που έμαθες να μεταφέρεις στους αρμόδιους when the $h1t hits the fan.

Χρειάζεται κάποιος/κάποιοι να αντιδράσουν στα παραπάνω. Η λύση σαφώς και δεν είναι η καταστροφή περιουσίας, αλλά αυτό είναι τα special effects ώστε να μας κρατήσει στους καναπέδες μας μέχρι να τελειώσει το έργο.

Από τότε που είδα για 1η φορά το V for Vendetta, το θεώρησα προφητικό. Όχι τόσο για το επαναστατικό πνεύμα του, αλλά περισσότερο για τον τρόπο που λειτουργούσε η πολιτεία/καθεστώς έχοντας εμποτίσει με φόβο τους πολίτες.

Σίγουρα δεν μιλάω για κάτι καινούργιο, απλά σας ζητάω να σκεφτείτε λίγο παραπάνω πριν μεταφέρετε τις σκέψεις σας. Δεν έχω βρει καμία λύση να σας προσφέρω, αλλά αν όλοι μας δεχτούμε ότι υπάρχει πρόβλημα είναι καλύτερο από το τίποτα.

Κλεινω με το παραπάνω για όσους δεν το ειδαν...

(και μόνο με το V for Vendetta δεν μπορω να συμφωνησω καθως δεν το εχω δει.)

Εγώ έχω απλά μια σκέψη.

Μπορούν να βγούν και να μας πούν τουλάχιστο τον λόγο και τα αιτήματά τους για αυτόν τον χαμό?

Να μας πούνε γιατί τα σπάνε.Σε τι εναντιώνονται και τι αλλαγές θέλουν.Τότε θα είμαι και γώ μαζί τους και θα κατέβω και γώ στην πορεία και θα πετάξω την πέτρα μου στον παυλόπουλο.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν έχουν κάποιο λόγο.

Τα κλασικά πάντα,τάνα κοινωνία,ρδέλο κράτος,άτιμη ζωή γιατί να έχει porsche ο μήτσος και όχι εγώ....

Δεν είναι δυνατόν να βλέπω ένα 15χρονο με πέτρες στο χέρι και να ξέρει γιατι τα σπάει εκτός απ το ότι θέλει η τυρόπιτα να γίνει ορθογώνια.

Το κακό είναι ότι μια ομάδα ατόμων ξεκινάνε το σπάσιμο και μετά όλο το τσούρμο συνεχίζει χωρίς να ξέρει τι και πώ.Και δυστυχώς την πληρώνουν οι πακιστανοί που απλά έκλεβαν απ τα σπασμένα.

Όταν δεν ξέρεις τι ζητάς μην περιμένεις να πάρεις τπτ εκτός απ το μακρύτερο.

Και όσοι το παρομοιάζουν με την κατάσταση του πολυτεχνείου.... είναι το λιγότερο μπετά.

Τότε ξέραν για ποιο λόγο γινόντουσαν όλα,ξέραν τη ήθελαν για αυτό και το κατάφεραν.

παιδια εχω μείνει εκπληκτος απο την ετοιμότητα τόσων εδω μέσα να κατηγορήσουν ένα μικρό παιδί που έχασε με τον πιο φρικτό και άδικο τρόπο τη ζωή του. είναι πραγματικά κρίμα νέοι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι. όσο αφορά τον αστυνομικο, παραδέχτηκε ότι μετα τον διαπληκτισμό σηκώθηκε και έφυγε και Ε-Π-Ε-Σ-Τ-Ρ-Ε-Ψ-Ε (!) για να κάνει τσαμπουκά! και κάτι άλλο ρε γκαιζ πόσο απειλητικό μπορεί να είναι ένα 16χρονο;

και παρτε λίγο χρόνο παρακαλώ και ακούστε αυτό:

http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence

Παω να δω τι γινεται στο κεντρο....

Υπαρχει μια βουβαμαρα..Ολοι κοιτανε δεξια αριστερα..Σκονη κιτρινη απο τα διαφορα, ανθρωποι-ιδιοκτητες καταστηματων απ'εξω απο αυτα κανουν απολογισμους....

9:50 ημουν εκει και εκανα τον κυκλο,αλεξανδρας,στενα μεσα απο την στουρναρη,ακαδημιας , συνταγμα, πανεπιστημιου ομονοια, 3ης σεπτεμβριου....

Σημερα να δουμε τι θα δουμε.Μακαρι να τελειωσουν τα πραγματα.

παιδια εχω μείνει εκπληκτος απο την ετοιμότητα τόσων εδω μέσα να κατηγορήσουν ένα μικρό παιδί που έχασε με τον πιο φρικτό και άδικο τρόπο τη ζωή του. είναι πραγματικά κρίμα νέοι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι. όσο αφορά τον αστυνομικο, παραδέχτηκε ότι μετα τον διαπληκτισμό σηκώθηκε και έφυγε και Ε-Π-Ε-Σ-Τ-Ρ-Ε-Ψ-Ε (!) για να κάνει τσαμπουκά! και κάτι άλλο ρε γκαιζ πόσο απειλητικό μπορεί να είναι ένα 16χρονο;

και παρτε λίγο χρόνο παρακαλώ και ακούστε αυτό:

Κανεις δεν αμφιβαλλει οτι ο αστυνομικος ειναι εγκληματιας ,πρεπει να μεινει στην φυλακη γιατι ειναι επικινδυνος.Η πολιτεια του εμπιστευτηκε ενα οπλο και αυτος το εστρεψε σε ενα παιδι που αποδεδειγμενα δεν τον απειλουσε.Παρανοικο.

Βεβαια,αν ημουν εγω 15 χρονων ενα βραδυ στα Εξαρχεια το μονο πραγμα που απεφευγα ηταν να διαπληκτιστω με μπατσο ,ποιος ξερει τι του ειπε για να γυρισει πισω. Μαλλον ο πιτσιρικας νομισε οτι τα φραγκα των δικων του του εξασφαλιζαν την ατιμωρησια. Πληρωσε πολυ ακριβα αυτην την λαθος του "εκτιμηση".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.